رمضان؛ میدان مسابقه در اطاعت و رضایت خدا

خانه / پیشنهاد ویژه / رمضان؛ میدان مسابقه در اطاعت و رضایت خدا

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به روایتی از امام مجتبی (علیه السلام) فرمودند: خدا ماه رمضان را میدان مسابقه‌ای برای بندگانش قرار داد تا در آن، به وسیله‌ اطاعت از او، در کسب رضایت الهی با یکدیگر مسابقه بگذارند.

رمضان؛ میدان مسابقه در اطاعت و رضایت خدا

امام حسن علیه السّلام فرمودند:

إنَّ اللَّهَ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضماراً لِخَلقِهِ فَیستَبِقونَ فیهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ؛

خداوند ماه رمضان را میدان مسابقه اى براى آفریدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از یکدیگر پیشى گیرند.
بحارالأنوار ، ج 75، ص 110

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به روایتی از امام مجتبی علیه السلام فرمودند: خدا ماه رمضان را میدان مسابقه‌ای برای بندگانش قرار داد تا در آن، به وسیله‌ اطاعت از او، در کسب رضایت الهی با یکدیگر مسابقه بگذارند.

وز عید مبارک فطر، روز گرفتن پاداش برای مؤمنان و روزی است که برای پیغمبر اکرم و اولیایش، روز عید، روز شرف و روز کرامت است. همه‌ی شما برادران و خواهران مسلمان نمازگزار را به رعایت تقوا و پرهیزگاری دعوت و توصیه می‌کنم؛ که تقوا و پرهیزگاری،نتیجه و غایتی است که باید به فضل پروردگار، بر روزه‌ی ماه رمضان مترتب شده باشد.روز عید فطر، روز مورد توجه پروردگار و روز نزول مغفرت و رحمت الهی و مؤمنان است، این روز را هم باید مثل ایام ماه مبارک رمضان، قدردانی کرد. امام مجتبی علیه السلام طبق روایتی در روز عید فطر، از راهی عبور می‌کرد دید جمعیتی ایستاده‌اند و بازی می‌کنند و بی خیال و بی‌توجه به اهمیت این روز، با غفلت خودشان سرگرمند و می‌خندند. کنار آن جمعیت ایستاد و فرمود: «ان‌ّ الله جعل شهر رمضان مضمارا لخلقه» خداوند، ماه رمضان را میدان مسابقه‌ای برای بندگانش قرار داده است، «فیستبقون فیه بطاعته الی مرضاته» که در این میدان مسابقه، به وسیله‌ی اطاعت او، به سوی رضایت او با یکدیگر مسابقه بگذارند و از یکدیگر پیشی گیرند، «فسبق قوم ففازوا» در این ماه رمضانی که گذشت، عده‌ای توانستند پیشی بگیرند و از دیگران جالو بیافتند؛ و اینها پیروز و موفق شدند «و قصر آخرون فخابوام اما عده‌ی دیگری، در همین ماه رمضان کوتاهی کردند.آنها نتوانستند خود را به درگاه رحمت الهی برسانند و مأیوس و نومید شدند «فالعجب کل العجب من الضاحک لاعب فی الیوم الذی یثاب فیله المحسنون و یخسر فیه المبطلون» تعجب است از کسانی که بی‌خیال می‌خندند و به لعب مشغول می‌شوند، در آن روزی که نیکوکاران خرمن‌های ثواب را می‌چینند و می‌برند و محرومان، خسارت خود را تحویل می‌گیرند؛ خسارت‌های آنان دامنگیرشان می‌شود. روز بزرگی است، مثل روز قیامت است. در این روز، کسانی که در ماه رمضان توانسته‌اند رضای الهی را به دست آورند، پاداش خود را از خدای متعال خواهند گرفت. امروز روزی نیست که انسان بتواند در آن به غفلت سر کند، سپس در ادامه فرمود: «لو کشف الغطاء العلموا ان المحسن مشغول باحسانه، و المسی»، اگر چشم بصیرت، نافذ می‌شد و پرده‌ی حجاب مادی از مقابل چشم‌های ما کنار می‌رفت، می‌دیدیم که نیکان مشغول جمع‌آوری پاداش خود هستند و به برداشتن ثواب، مشغول و سرگرمند؛ چنان که بدان سرگرم به نتایج کوتاهی‌های خودشان هستند.

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *