شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

خانه / پیشنهاد ویژه / شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

امروز سالروز رحلت استاد مؤذن زاده است، او صدای خوب در مداحی را از رشته‌های هنری ظریف توصیف می‌کرد که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریر‌های مناسب لازمه این هنر است.

شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

پایگاه اطلاع رسانی هیات: استاد مؤذن زاده، صدای خوب در مداحی را از رشته‌های هنری ظریف توصیف می‌کرد که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریر‌های مناسب لازمه این هنر است. امروز سالروز رحلت سلیم مؤذن زاده اردبیلی پیر غلام و مداح اهل بیت علیهم السلام است.

سلیم موذن زاده اردبیلی مشهور به سلطان الذاکرین در سال 1315 خورشیدی در اردبیل زاده شد. او از معدود مداحانی بود که به سه زبان ترکی، فارسی و عربی مدیحه سرایی می‌کرد. پدربزرگ سلیم موذن زاده اردبیلی، قدیمی‌ترین مؤذن کشور و پدرش عبدالکریم موذن‌زاده، نخستین مؤذن رادیویی در ایران است.
اذان برادرش رحیم مؤذن‌زادهٔ اردبیلی، معروف‌ترین و محبوب‌ترین اذان حال حاضر به شمار می‌رود و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
آنچه استاد سلیم مؤذن زاده اردبیلی را یک مداح توانمند کرده بود، عزم و اراده و پشتکار او بود. او تمام عمر خود را صرف مداحی اهل بیت علیهم السلام کرد و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه‌های او به زبان‌های ترکی، فارسی و عربی موجود است.
شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد
شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

حسام الدین سراج، خواننده موسیقی ایرانی، در بیان توانایی و هنرمندی سلیم مؤذن زاده می‌گوید: تسلط مرحوم مؤذن زاده به زبان عربی به او توانایی می‌بخشید که در کنار نوحه‌خوانی به زبان‌های ترکی و فارسی، اشعار عربی را نیز بخواند. توانایی شگفت‌انگیز دیگر مرحوم مؤذن‌زاده، خواندن ملودی‌های مختلف بود. او قادر بود که شعر عربی را با ملودی عربی بخواند و در همان لحظه، شعری با همان مضمون را به زبان ترکی یا فارسی و با لحن و ملودی ترکی یا فارسی بخواند. البته این حسی درونی بود و او این کار را بسیار روان و بدون هیچ تکلفی انجام می‌داد.

استاد موذن‌زاده سال‌های جوانی و میان‌سالی در ایام دههٔ محرم بیشتر در مساجد و حسینیه‌های شهر‌های اردبیل، تبریز و گرمی (مغان) و در دهه‌های آخر عمر گران‌بارش در مساجد تهران به مداحی و نوحه خوانی پرداخت
استاد مؤذن زاده، صدای خوب در مداحی را از رشته‌های هنری ظریف توصیف می‌کرد که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریر‌های مناسب لازمه این هنر است.
شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد
شخصی که عمر خود را صرف مداحی اهل بیت کرد

مرحوم مؤذن زاده درباره صدای خوش می‌گفت: صدای خوش یک امر موروثی در خانواده ما بود. پدرم در عزای امام حسین علیه السلام نوحه می‌گفت و می‌خواند، اما چیزی که او را در درجه‌ای برتر قرار می‌داد، آشنایی کامل او به موسیقی است. او در ردیف و گوشه‌های موسیقی، ید طولایی داشت و ما را نیز آموزش می‌داد. من هر چه در این زمینه یاد گرفته‌ام، از پدرم است.
استاد سلیم موذن‌زاده معتقد بود پاکی نیت و خلوص عمل، لازمه موفقیت و ماندگاری است.
نوحه “زینب زینب” استاد سلیم مؤذن زاده، معروف‌ترین اثر به جا مانده از اوست که حتی کسانی که ترکی نمی‌دانند، با آن همنوایی و همراهی می‌کنند.
مرحوم استاد سلیم موذن زاده اردبیلی صبح روز دوم آذر سال 95 دار فانی را وداع کرد و با تشیع باشکوه و عظیمی که توسط مردم اردبیل برگزار شد پیکر او در قطعه مفاخر بهشت زهرا سلام الله علیها اردبیل به خاک سپرده شد.

منبع: صداوسیما

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *