اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 31 شهریور 94

خانه / دسته‌بندی نشده / اخبار ویژه روزنامه ها سه شنبه 31 شهریور 94

روزنامه کیهان

 

شما جرقه نزن حل مشکلات اقتصادی پیشکش!

 

رئیس معزول سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت اصلاحات می‌گوید مشکل اقتصاد در حوزه حکمرانی است.

به گزارش شرق محمد ستاری‌فر در بنیاد باران گفته است: من معتقدم که امروز اجماع همه اقتصاددانان با نحله‌های فکری مختلف این است که مشکل اقتصاد ابتدا در حوزه سیاست و حکمرانی است.

وی می‌گوید: سوال این است که چرا جوامع توسعه یافته غربی توانستند دنیا را متمرکز کنند؟ نقطه آغاز این توسعه، کشورهای اروپای غربی بودند؛ آلمان، ژاپن و… نیز کشورهای متأخر هستند.

ستاری‌فر می‌افزاید: سوال بعدی این است که این برنامه‌های توسعه چه مشکلی داشتند که به هدف خود نرسیدیم؟ در حالی که تمام رویکردهای مهم در 70 سال اخیر در برنامه‌ها در نظر گرفته شده است. این برنامه‌ها ظرفیتی را که معرفی کردند چندین برابر بالاتر از ظرفیت‌های به کارگرفته شده بوده است. یعنی به برنامه‌های ما از لحاظ نظری مشکلی وارد نبوده است، بلکه در نظام حکمروایی و تدبیر مشکل داشته‌ایم. ایران با هزار و 200 میلیارد دلار منابع نفتی چرا چنین وضعیتی دارد؟ برخی ارقام و شاخص‌های ما چقدر لرزان است؟ اگر ترکیه هزار و 400 میلیارد تومان صادرات داشته باشد، باید هفت هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کند.

وی همچنین گفته است: آیا برای حل مشکلات باید رویکرد سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری داشته باشیم؟ اگر سخت‌افزاری نگاه کنیم باید به موضوع تحریم‌ها اشاره کنیم؛ گرچه عواملی چون تحریم هم مهم است اما به ریشه‌ها نمی‌پردازد. اگر ریشه‌ها درست بود، ما در این مدارها نمی‌افتادیم.

اظهارات این عضو حزب منحله مشارکت در حالی است که نامبرده خود یکی از عوامل ناکارآمدی اقتصادی و ایجاد بن‌بست در دولت اصل��حات بود. خاتمی سوم اردیبهشت1383 پس از اعلام برکناری همزمان ستاری‌فر (رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌) و مظاهری (وزیر اقتصاد) به خبرنگاران گفت: «آنچه در تغییرات تیم اقتصادی کابینه مهم بود؛ اینکه این دو دستگاه مهم که پشتوانه حرکت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورند، در آنجایی که باید به هم می‌رسیدند، هماهنگی پیدا نمی‌کردند و جرقه می‌زدند. این موضوع از 2 سال پیش ادامه یافته و بنده توفیق نداشتم که هماهنگی را بین آنها ایجاد کنم.»

خاتمی با اشاره به تلاش‌های پی در پی جهت ایجاد هماهنگی میان آقایان ستاری‌فر و مظاهری گفته بود: «حتی تصمیم گرفته شد و منشوری مکتوب میان سیاست‌های این دو دستگاه نوشته شد و دوستان همه آن را تأیید کردند، ولی متاسفانه به خاطر روش‌های سلیقه‌ای این چفت شدن دو دستگاه با یکدیگر ایجاد نشد. نتیجه این ناهماهنگی را سال گذشته دیدیم، زیرا در حالی که دولت در این سال بهترین وضعیت اقتصادی کشور را گذراند، اما مسئله حقوق و مزایای کارمندان به شدت بنده را نگران کرده بود؛ حال آنکه نمی‌بایست این موضوع به وجود می‌آمد. وی با بیان اینکه از آقایان ستاری‌فر و مظاهری به عنوان صاحب‌نظر در دولت استفاده خواهد کرد، افزوده بود: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کنار رفتن خود را به صورت مکتوب به بنده ارائه داده‌اند و نهایتا تصمیم گرفته شد تا یکسال و نیم باقی مانده دوره ریاست‌جمهوری بنده بتوانم در مسئله خدمت‌رسانی بدون ناهماهنگی در درون دولت کارها را پیش ببریم.

یادآور می‌شود پیش از این سایت امید وابسته به عارف خبری درباره احتمال تشکیل حزب سیاسی از سوی ستاری‌فر منتشر کرده بود.

 

دولت با اجرای ماده 14 برجام مجلس و قانون اساسی را دور زد

 

با وجود سرنوشت مبهم برجام در نهادهای قانونی داخلی و در شرایطی که شورایعالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی هنوز نظرنهایی خود را درباره پذیرش و یا عدم پذیرش برجام اعلام نکرده‌اند، دولت یازدهم با دعوت از آمانو و ارائه دسترسی برای بازرسی از پارچین، عملا و بصورت غیرقانونی اجرای برجام را آغاز کرده است.

به گزارش رجانیوز، دولت در شرایطی با حضور آمانو در ایران و بازدید از سایت نظامی پارچین آنهم فراتر از تعهدات مندرج در پادمان و حتی پروتکل الحاقی موافقت کرده و آن را تشریفاتی خواند که این دسترسی نه تنها با دو مصوبه پیشین مجلس درباره نحوه تعامل ایران و آژانس مغایر بوده بلکه به نوعی دور زدن نهادهای قانونی کشور برای اجرای بدون تایید برجام تلقی می‌شود.

براین اساس بدون اعلام نظر رسمی شورایعالی  امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی درباره برجام، دولت عملا اجرای آن را کلید زده است، چرا که این بازدید در چارچوب نقشه راهی توافق شده در حاشیه برجام به آژانس داده شده است و عملا اجرای یکی از تعهدات ایران در متن برجام بوده است.

براساس آنچه در ماده 14 متن برجام بین طرفین توافق شده، ایران و آژانس موظف به اجرای سندی هستند که از آن به عنوان «نقشه راه برای رفع ابهام از مسائل مورد اختلاف حال و گذشته»میان ایران و آژانس یاد شده است و بر این اساس، دسترسی‌های روز گذشته به آمانو با هدف اجرای این نقشه راه و عملی شدن برجام آنهم بدون اعلام نظر نهایی نظام درباره متن برجام صورت گرفته است.

این در حالی است که دسترسی به سایت نظامی پارچین نه تنها فراتر از توافقنامه پادمان ایران و آژانس ذیل معاهده ان‌پی‌تی است، بلکه این دسترسی از تعهدات یک کشور ذیل پروتکل الحاقی نیز فراتر بوده است، چرا که بازدید از مکان‌های مختلف ذیل پروتکل الحاقی شامل ضوابط خاصی است که در این بازدید رعایت نشده است.

مجلس شورای اسلامی در قانون صیانت از دستاوردهای هسته‌ای جمهوری اسلامی مصوب سال 84 دولت را موظف کرده بود که تنها در چارچوب معاهده پادمان و ان‌پی‌تی به بازرسان دسترسی بدهد. ماده 4 این قانون تصریح کرده است که: ماده 4- دولت مکلف است صرفا در چارچوب «توافقنامه پادمان» معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری نماید. اجابت درخواست‌های فراتر از «توافقنامه پادمان» توسط دولت ممنوع است.

نکته تاسف‌بار این است که با وجود قانون‌شکنی دولت و ارائه دسترسی به آمانو به واسطه نقض همزمان سه قانون، آژانس هیچ‌گونه تعهدی برای بسته شدن پرونده ایران نداده است و تنها تعهد آژانس پس از این بازدید، ارائه «ارزیابی نهایی خود پیرامون حل و فصل تمامی مسائل اختلافی باقی مانده گذشته» به شورای حکام آژانس است!؛ «مدیرکل تا 15 دسامبر 2015 ارزیابی نهایی خود پیرامون حل و فصل تمامی مسائل اختلافی باقی مانده گذشته و حال را به شورای حکام ارائه خواهد کرد».

این در حالی است که تجربه گزارشات 12 ساله مدیرکل از برنامه هسته‌ای ایران نشان داده که همواره ارزیابی نهایی ارائه شده از سوی مدیرکل همراه با بازماندن پرونده و تلاش برای باقی نگهداشتن ابهامات صوری آژانس علیه ایران است و این رویه دقیقا در متن برجام نیز رعایت شده تا مدیرکل بتواند همان رویه سابق در گزارش‌نویسی را با وجود دسترسی‌های فراتر از پروتکل الحاقی ادامه دهد.

براساس متن تهیه شده در برجام، پس از ارائه ارزیابی نهایی مدیر کل به شورای حکام تا پایان سال جاری میلادی (دیماه 94) مدیرکل تصمیم نهایی درباره پرونده هسته‌ای ایران را نخواهد گرفت، بلکه این کشورهای 5+1 هستند که در قطعنامه‌ای که در شورای حکام به تصویب خواهند رساند و ایران پیشاپیش و بدون اطلاع از مفادش آن را پذیرفته است، درباره سرانجام پرونده هسته‌ای ایران در آژانس اظهارنظر می‌کنند.

یادآور می‌شود طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی، تصویب و مجوز اجرای هر گونه توافق تعهد‌آور بین‌المللی منحصرا مشروط به تصمیم مجلس است. رهبر معظم انقلاب نیز نظر متبع درباره برجام را نظرنمایندگان مجلس عنوان کردند.

گفتنی است روزنامه زنجیره‌ای بهار روز گذشته تیتر اول خود را به «تقدیر آمانو از دیپلماسی روحانی+ قفل پارچین شکست» اختصاص داد. بهار، همان روزنامه‌ای است که یک روز قبل از عیدغدیرخم، ولایت سیاسی امیرمومنان را به قلم یک عضو گروهک نهضت آزادی زیر سوال برد و مدتی توقیف بود.

 

کری: توافق وین اهرمی فوق‌العاده علیه ایران است

 

وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد، با مکانیسم ماشه، تحریم‌های تعلیق شده به سرعت بازخواهد گشت.

وی در پاسخ به سؤال یک نماینده جمهوری‌خواه که از سوی روزنامه تایمز اسرائیل منتشر شده می‌‌گوید: به عنوان بخشی از برجام، با یک توافقنامه نقشه راه موافقت کرده است تا اینکه به نگرانی‌های آژانس درباره ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای ایران پاسخ دهد.

ایران متعهد شده است که تا پانزدهم اکتبر به تعهدات خود براساس توافقنامه نقشه راه عمل کند. تخفیف تحریم‌ها تنها پس از آن ارائه خواهد شد که ایران اطلاعات و دسترسی که آژانس می‌خواهد در اختیارش قرار دهد و گام‌هایی را بردارد که براساس توافقنامه نقشه راه با آژانس با برداشتن آنها موافقت کرده است.

وی می‌افزاید: براساس این توافقنامه، ایران مشمول شدیدترین و سخت‌گیرانه‌ترین رژیم راستی‌آزمایی و نظارت خواهد بود که تاکنون برای یک برنامه هسته‌ای درباره آن مذاکره شده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قادر خواهد بود که دسترسی به موقع به مکان‌هایی را که برای بازرسی می‌خواهد، داشته باشد و در غیر این صورت ایران ناقض برجام خواهد بود و خطر اعمال دوباره تحریم‌ها افزایش خواهد یافت. برای مثال آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی روزانه به نطنز و فردو را به مدت 15 سال دارد. علاوه بر این، برجام شامل تدابیری است که فراتر از آن چیزی است که در پروتکل الحاقی وجود دارد که شامل نظارت بر اجزای کلیدی سانتریفیوژها تا 20 سال است و شامل نظارت بر اورانیوم از زمان استخراج از معدن به مدت 25 سال است. براساس متن برجام، اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نگرانی‌هایی درباره مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده احتمالی و مغایر با برجام در مکان‌هایی داشته باشد که مطابق با توافقنامه جامع پادمان ایران، اعلام نشده باشد، در این صورت آژانس ممکن است درخواست دسترسی در یک روند زمانی محدود را مطرح کند. اگر ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نتوانند در طی 14 روز به ترتیبات رضایت‌بخش دست یابند، این موضوع به وسیله کمیسیون مشترک بررسی خواهد شد که طی آن صدور یک رای اکثریت، ایرانی‌ها را وادار به دسترسی خواهد کرد چون روسیه، چین و ایران نمی‌توانند مانع ایجاد کنند. هرگونه کوتاهی و قصور ایران در اجازه دسترسی در پایان این دوره 24 روزه ناقض برجام خواهد بود و زمینه‌ای برای بازگشت سریع تحریم‌ها خواهد بود.

کری می‌افزاید: براساس برجام، ما طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها برای پاسخ دادن به هرگونه عدم پیروی ایران را داریم، آمریکا به طور خاص این توانایی را دارد که تحریم‌های یکجانبه و چندجانبه مرتبط با هسته ای را در صورت عدم پیروی ایران دوباره اعمال کند. در مورد تحریم‌های سازمان ملل هم، براساس قطعنامه (2231)، ما حتی با وجود مخالفت‌های هر عضو شورای امنیت از جمله چین و روسیه می‌توانیم این کار را بکنیم. این توانایی یک‌جانبه برای بازگرداندن همه تحریم‌های شورای امنیت به ما یک اهرم فوق‌العاده می‌دهد تا اگر بخواهیم گام‌های کمتری برداریم همکاری دیگر کشورها را بدست آوریم.

همچنین ما طیفی از دیگر گزینه‌ها را برای پرداختن به عدم پیروی ناچیز ایران داریم. این گزینه‌ها شامل قرار دادن نهادهای خاص فعال در فعالیت‌های مغایر برجام در فهرست‌های خاص است، شامل بازگرداندن برخی تحریم‌های داخلی خاص برای پاسخ دادن به نقض‌های کوچک ولی همیشگی از برجام است و یا اینکه شامل استفاده از اهرم ما در کمیسیون مشترک در مورد درخواست‌های تامین تدارکات است.

 

در دولت سازندگی رانت دادند و اسمش را خصوصی‌سازی گذاشتند

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید در دولت سازندگی برخلاف شعارهای این دولت، واگذاری رانت عرف شد.

عباس شاکری ضمن سخنانی در مؤسسه دین و اقتصاد گفته است: در دوران پس از جنگ اگر رویه درستی در پیش می‌گرفتیم می‌توانستیم رشدهای دورقمی در اقتصاد را تجربه کنیم. دوره تعدیل، بر شفافیت تاکید داشت اما کاملا برعکس عمل شد و در دستگاه‌های مختلف، شرکتهای اقماری ایجاد شدند که از دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور در امان باشند و آزادانه هرگونه که خواستند عمل کنند. در کل دوره‌ها در امر مالیات، از هر پرونده‌ای که روشن و حاضر بود، مالیات گرفتیم و هر کس عملکرد شفافی نداشت مالیات نپرداخت. وضع مالیات بر ثروت و میزان فرار مالیاتی هم که عیان است. بدون اینکه در امر قیمت‌گذاری دقت کنیم خصوصی‌سازی کردیم. به افراد و نهادهای نزدیک به دولت رانت دادیم و اسمش را خصوصی‌سازی گذاشتیم. گرچه دوران پس از جنگ باید با تدبیر مدیریت می‌شد اما فکر کردیم دولت که کنار می‌رود همه‌چیز درست می‌شود.

*************************************

روزنامه قدس

 

روی خوشی نسبت به سعودی ها نداریم

 

تذکر 12 نماینده به وزیران  اطلاعات و ارشاد

فرارو: 12 نماینده مجلس در تذکری ضمن اعلام نفوذ صدها نفری سرویس‌های جاسوسی غربی در برخی روزنامه‌ها و رسانه‌های داخلی، مقابله جدی وزیران اطلاعات و ارشاد را با این توطئه خواستار شدند.

 

سرکیسه کردن پناهجویان سوری

گروه سیاسی: خبرها حاکی است که برخی قاچاقچیان انسان در مرزهای آبی ترکیه از مهاجران سوریه وعراقی که خواهان سفر به اروپا هستند، مبالغ هنگفتی را دریافت می کنند. گفته می شود که دلالان از برخی پناهجویان که وضعیت مالی بهتری نسبت به سایرین دارند، مبالغی بیش از هزار دلار (بدون تضمین رسیدن به مقصد) دریافت می کنند.

 

روی خوشی نسبت به سعودی ها نداریم

ایرنا: ژان پی یر شونمان، وزیر کشور سابق فرانسه و رئیس بنیاد res publica در بررسی سیاست خارجی فرانسه در جمع برخی از دانشجویان و مدیران در مرکز مطالعات بین‌المللی وزارت خارجه کشورمان گفت: روابط فرانسه با اعراب پیچیده است و از طرفی تصمیمات عربستان سعودی نیز در بازار نفت تاثیر گذار است، اگر چه روی خوشی از ایدئولوژی سلفی عربستان نداریم و این سیاست عربستان صدماتی را به جهان وارد کرده و زمینه را برای تروریسم جهادی آماده کرده است.

 

ارسال کتاب «شلیک به دانش»‌ برای آمانو

قدس آنلاین: پیرو درخواست آمانو برای ارایه اطلاعات درباره رابطه آژانس با ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، کتاب «شلیک به دانش»‌ چاپ انتشارات خبرگزاری فارس که مستندات ترورهای هسته‌ای را بررسی کرده است، برای مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال شد.

 

هدف سفر نتانیاهو به مسکو

عصر ایران: به گفته شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی، نتانیاهو قصد دارد مجموعه اطلاعاتی درباره وضعیت منطقه جولان سوریه را در اختیار مقامهای روسیه قرار دهد و براهمیت حضور ارتش روسیه در سوریه برای جلوگیری از هر نوع درگیری میان اسراییل و ایران در آینده به گفت وگو بپردازد.

 

منع اکران «رستاخیز» در خارج کشور

خبرگزاری صدا و سیما: حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از نظر ما اکران فیلم «رستاخیز» در خارج از کشور بلامانع است، اما مجوز نمایش در داخل کشور را ندارد.

 

شکایت جهانگیری  از هفته نامه 9 دی و رجا نیوز

ایرنا: واحد حقوقی ریاست جمهوری به دنبال انتشار خبری دروغ در هفته نامه 9 دی درباره محکومیت دکتر اسحاق جهانگیری در دیوان محاسبات کشور و انعکاس آن در سایت رجانیوز، از این رسانه ها شکایت
 کرد.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی

 

«اسدالله رازانی» استاندار کرمانشاه شد

در جلسه یکشنبه هیئت دولت به ریاست دکتر روحانی، اسدالله رازانی از سوی هیئت وزیران به عنوان استاندار کرمانشاه تعیین شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس‌جمهور استان کرمانشاه را از استان‌های مهم مرزی که استعداد خوبی برای تحول وتوسعه بیشتر در زمینه‌های گوناگون دارد دانشت.

دکتر روحانی همچنین با یادآوری اهمیت این استان از حیث همسایگی با عراق و توسعه همکاریهای این دو کشور استاندار را به تلاش بیشتر در جهت پیشرفت استان و ادای دین به مردم آن که در طول هشت سال دفاع مقدس صدمات فراوانی را تحمل کردند توصیه نمود.

در ادامه جلسه سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور گزارشی از وضع منابع و مصارف بودجه سال 1394 کل کشور واولویت‌ها ونیازها را به استحضار اعضای هیئت دولت رساند.

هیئت دولت همچنین با تصویب پیشنهاد تفکیک سقف معافیت قابل اعمال برای واردات کالا در سال 1394 موافقت نمود.

با تصویب دولت بهای اراضی ساختمانها ومستحدثات برای محاسبه عوارض نوسازی در شهرداریهای شهرهای مشمول قانون نوسازی وعمران در سالهای 1393 و1394 معادل صددرصدارزش معاملاتی املاک ملاک عمل در سال 1391 و اصلاحیه‌های بعدی آن محاسبه می‌شود.

*************************************

روزنامه خراسان شماره انتشار 19076

جام نیوز نوشت

باراک اوباما و حسن روحانی هر دو در یک روز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهند کرد. سخنرانی های سران کشورهای جهان در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل با سخنرانی پاپ در روز 3 مهر ماه جاری، آغاز می شود و جدول زمانبندی سخنرانان نشان می دهد، روسای جمهوری آمریکا، روسیه، چین، ایران و کوبا، اولین سران کشورهای جهان خواهند بود که مجمع عمومی را خطاب قرار می دهند.

 

پارس نیوز مدعی شد

جلسه علنی مجلس بعد از سه هفته تعطیلات تابستانی در حالی آغازشد که انتظار می رفت  علی لاریجانی در نطق ابتدای جلسه علنی از تلاش و زحمات اعضای کمیسیون برجام که درتعطیلات مجلس به بررسی برجام مشغول بودند تقدیر و تشکر کند اما لاریجانی ترجیح داد هیچ اشاره ای به این موضوع مهم نکند تا به نوعی ناراحتی اش از تشکیل چنین کمیسیونی را به دولتی ها که دل خوشی از بررسی برجام در مجلس نداشتند نشان دهد.یک منبع آگاه به خبرنگار پارس گفت که لاریجانی پیش از این هم پیام هایی به اعضای کمیسیون برجام داده بود تا هرچه زودتر جلسات این کمیسیون را تمام کرده و گزارش نهایی خود را آماده کنند.

 

اعتدال نوشت

صادق زیباکلام طی نامه ای به علی اکبر ناطق نوری از او درخواست کرد که در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند.این استاد دانشگاه در بخشی از نامه نوشته است: «آنچه کشور خیلی بیش از”جوان گرایی” و…بدان نیاز دارد، دوری از تندروی و پرهیزاز رادیکالیزم انقلابی و متقابلا رفتن به سمت و سوی اعتدال، میانه روی و پراگماتیسم است.»

 

الف خبرداد

نشریه «پالتیکو» گزارش کرد که رئیس جمهور آمریکا در نظر دارد در سفر رهبر کاتولیک های جهان به واشنگتن از او بخواهد در آزادی زندانیان آمریکایی در ایران به او کمک کند. منابع آگاه از سفر پاپ فرانسیس به واشنگتن می گویند که آمریکا و واتیکان در ماه‌های اخیر درباره سه زندانی آمریکایی در ایران با یکدیگر به صورت محرمانه در تماس بودند و دستکم خانواده یکی از این زندانیان مستقیماً از پاپ درخواست کمک کرده است.

 

تابناک مدعی شد

آیت ا…موحدی کرمانی در مراسم ختم آیت ا… خزعلی روایتی از برخورد قاطع آن مرحوم با یکی از اعضای خبرگان بیان کرد. وی گفت: به خاطر دارم که یکی از اعضای خبرگان در یکی از اجلاس ها جمله نامناسبی گفت که از آن اهانت به نظام استشمام می شد؛ در همین هنگام بود که آیت ا… خزعلی برخاستند و بر سر آن فرد فریاد کشیدند.

 

الف نوشت

آیت ا… حائری شیرازی گفت: در سال ۸۸ آنهایی که مردم را به خیابان کشیدند اشتباه بزرگی را مرتکب شدند و بنده نیز در نامه ای از آنها سوال کردم که چرا این کار را انجام دادید. آنکه تصمیم گرفت انتخابات منحل نشود تصمیم درستی اتخاذ کردو کسانی که مردم را تحریک به حضور در خیابان کردند و متعاقب آن نظام آنها را محدود و محصور کرده است نیز عمل به جا و قانونی است و ازآن نیز دفاع می کنیم.

دستور ویژه کابینه برای ساماندهی حاشیه مشهد

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رییس سازمان مدیریت، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت وزیران با پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده 55 قانون محاسبات عمومی کشور، مبلغ 200 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی سرمایه ای از محل اعتبارات جزء 2 ردیف (510000) قانون بودجه سال 1394 کل کشور تحت عنوان “هزینه های پیش بینی نشده سرمایه ای”، به صورت مساوی جهت توسعه اتوبوسرانی شهر مشهد و ساماندهی حاشیه این شهر در اختیار استانداری خراسان رضوی قرار می گیرد تا با رعایت قوانین و مقررات مربوط هزینه شود.

************************************

روزنامه ایران

 

کری: با ظریف در «نیویورک» دیدار می‌کنم

«فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر امور خارجه آلمان و «جان کری» همتای امریکایی‌اش با اشاره بر اهمیت توافقنامه هسته‌ای ایران و گروه «1+5 » بر نقش کلیدی ایران در تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه تأکید کردند. به گزارش ایرنا،  «اشتاین مایر» و «کری» همچنین از انجام مذاکرات دیپلماتیک درباره سوریه با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل خبر دادند.

«برجام» هفته آینده از سد مجلس می‌گذرد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه «برجام ظرف حداکثر یک هفته آینده از سد مجلس عبور می‌کند»، تأکید کرد: «آنچه مجلس باید انجام دهد، نه تصویب برجام است و نه رد آن.» به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی در شبکه خبری العالم گفت: «آنچه مجلس باید انجام دهد، نه تصویب برجام است و نه رد آن؛ بلکه تصویب خطوط قرمز به عنوان یک ضرورت و اجازه دادن به دولت برای عملی کردن این توافق صورت گرفته با 1+5 است، البته این فعلاً در مرحله سخن است و باید ظرف چند روز آینده وارد مرحله عمل شود و اگر این ایده به مرحله عمل برسد، فکر می‌کنم در صحن مجلس هم بتواند اکثریت رأی را جمع کند.»

************************************

روزنامه جام جم

 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعاتی که در دنیای امروز حائز اهمیت است و به آن توجه نمی‌شود مساله امر به معروف و نهی از منکر است.

به گزارش فارس، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز مجلس، اظهار کرد: همه مسلمانان به این موضوع باید توجه داشته باشند که امر‌به‌معروف و نهی از منکر یک مساله ثانوی و فرعی در زندگی و حیات مسلمانان تلقی نشده است. وی در بخش دیگری از نطق خود گفت: یکی از مشکلات امروز امت اسلام جریان تندرو و تکفیری است که مصیبت بزرگی برای جهان اسلام به‌وجود آورده است.

***********************************

روزنامه وطن امروز

 

چرا خاندان هاشمی به مخالفانشان اهانت می‌کنند؟

روز یکشنبه حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران که به حزب هاشمی رفسنجانی معروف است و در تعریف عرفی فضای سیاسی در ایران وی جزو حلقه نزدیکان به خانواده آقای هاشمی و در زمره خاندان هاشمی به شمار می‌رود، طی اظهاراتی گفت: «اگر کسی از تکرار دولت‌های نهم و دهم، تنش نلرزد و متاثر نشود یک ایرانی «باشرف» نیست!» هرچند چنین اظهارنظرهای عجیب و «بی‌شرف» خواندن هواداران یک رقیب سیاسی را حتی در ادبیات جوامع نزدیک به انسان‌های اولیه نیز شاید به سختی بتوان یافت، با این حال این اولین توهین یک شخصیت‌ سیاسی در این جناح نیست. پیش از این نیز آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی مخالفان سیاسی خود را به قصد تحقیر، «روستایی» خطاب کرده بود. به‌رغم وجود نوعی اجماع در قبیح بودن چنین ادبیات و اظهاراتی، از منظر اندیشه سیاسی، یکی از مهم‌ترین سوالات در این راستا آن است که چنین ادبیات و اظهاراتی از چه ریشه‌ای نشأت می‌گیرد؟  به گزارش تسنیم، دکتر پرویز امینی کارشناس ارشد مسائل سیاسی چندی پیش طی گفت‌وگویی به بررسی همین مساله یعنی رفتار جریان فکری وابسته به هاشمی رفسنجانی پرداخته بود. آنچه در زیر می‌آید، بخشی از این گفت‌وگوست که عیناً نقل می‌شود: پرویز امینی در رابطه با پرخاش‌گری شخصیت‌هایی مانند آیت‌الله هاشمی به بدنه اجتماعی رقیب سیاسی خود و حتی برخی ساختارها و ارکان نظام جمهوری اسلامی می‌گوید: در روانشناسی سیاسی بحثی داریم با عنوان «محرومیت نسبی» که برخی افراد مثل «تداگر» حتی بزرگ‌ترین دلیل برای انقلاب‌ها را نیز همین مساله محرومیت نسبی می‌دانند.  در این محرومیت نسبی، فرد یک انتظاراتی از خود دارد و زمانی که این انتظارات با واقعیت بیرونی تعارض پیدا کرد فرد دنبال این می‌رود که منبعی که این محرومیت را ایجاد کرده کجاست؟ بعد شروع می‌کند به پرخاش کردن به منبع ناکامی خود. مثلا فرد احساس می‌کند باید صاحب یک کرسی بین‌المللی در حوزه حقوق باشد ولی الان یک کارشناس است در دستگاه دیپلماسی. این فرد سوال می‌کند چه کسی این شکاف را بین انتظار من و واقعیت ایجاد کرده؟ و مثلا پاسخ می‌دهد وزیر خارجه مرا محروم کرده! در این شرایط مناسبات خود را به سمت تقابل با اندیشه‌‌های منبع محرومیت پیش خواهد برد. مطابق روانشناسی‌ آقای هاشمی که بیان کردم، ایشان نمی‌پذیرد که شاید انتظارات من از خودم زیادی بوده یا شاید اشتباهاتی داشتم که چنین نتایجی در دوره اصلاحات و در انتخابات سال 84 و 88 به بار آمد بنابراین وی برای محرومیت‌های خود به دنبال منبع ایجاد این ناکامی‌ها می‌گردد. در دوره اصلاحات منبع این ناکامی را جریان اصلاحات می‌داند  بنابراین تهاجمش به همین منبع است. مثلا در خطبه‌های نماز جمعه سال 79 صراحتا کنفرانس برلین را می‌کوبد و اصلاح‌طلبانی که در آن شرکت کرده بودند را با عنوان عامل شرمندگی خطاب می‌کند. اما در دوره احمدی‌نژاد و پسا 84 خود احمدی‌نژاد و بعدها برخی نهادهای حاکمیت و حتی خود حاکمیت را منبع این ناکامی‌ها تحلیل می‌کند و پرخاش‌های خود را متوجه آنها به عنوان منبع محرومیت می‌کند. امینی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا روستایی خطاب کردن مخالفان توسط آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز در همین راستا است، می‌گوید: هاشمی از واژه «روستایی» به عنوان یک نشانه اجتماعی در تحقیر مخالفان خود بهره گرفت. در نگاه اول این سوال مطرح می‌شود چرا کسی که خود روستازاده است و از نقش و اهمیت روستاییان در انقلاب و حوادث بعد از آن مطلع است و در نهایت برای پیش بردن مقاصد خود به آرای این روستایی‌ها نیاز دارد، واژه روستایی را به عنوان یک نشانه اجتماعی تحقیرآمیز به‌کار می‌برد؟ توجه به روانشناسی خاص هاشمی می‌تواند از این سوال رمزگشایی کند. همان‌طور که بیان شد احمدی‌نژاد یکی از منابع ایجاد محرومیت در هاشمی و عامل مرکززدایی از او در سال‌های بعد از

84 است. به همین دلیل طبیعی است که هاشمی از خود سوال کند چه کسانی احمدی‌نژاد را پیروز انتخابات کردند؟ یک بخش از این پاسخ معطوف به روستاییان است که در سال 88 آرایی یکپارچه و بزرگ به احمدی‌نژاد دادند. بنابراین نفرت از احمدی‌نژاد به عاملان پیروزی او یعنی روستاییان نیز

تسری یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *