سواد رسانه ای؛ زبان اقناع

خانه / پیروان عترت / سواد رسانه ای؛ زبان اقناع

هدف اغلب پیامهای رسانه ای این است که مخاطب خود را قانع کنند که به چیزی اعتقاد پیدا کنند و یا کاری را انجام دهند.

بنابراین متقاعدسازی در ذات رسانه نهفته است و اگر در رسیدن به این هدف موفق نشود، عملا در انجام وظیفه ذاتی خود شکست خورده است. بدین ترتیب رسانه ها به هر روشی سعی میکنند پیامهایی تولید کنند که قانع کنند باشد. مثلاٌ فیلمهای هالیوودی با انجام هزینه های سنگین و توسط تکونولوژی های پیشرفته سعی میکنند جلوه های ویژه ای برای صحنه های اکشن فیلم فراهم بیاورند تا بیننده باور کند چیزهایی که میبیند واقعی است.

بخش های خبری رسانه ها با استفاده از تکنیک های متعدد مثل آوردن نقل قول از شاهدان عینی سعی می کنند تا مخاطبان بپذیرند که آن رویداد کذایی به همان صورتی که آنها می گویند اتفاق افتاده است.

تبلیغات تجاری سعی میکنند تا به روشهای گوناگون ما را قانع کنند که محصول آنها را بخریم و یا از خدمات خاصی استفاده کنیم.

روابط عمومی ها سعی می کنند تا در واقع به ما یک تصویر مثبت از شرکت و یا سازمان خود را بفروشند و از این طریق ذهنیت خوبی از سازمان متبوع خود ایجاد کنند.

مردان سیاسی و یا حامیان تبلیغاتی آنها سعی می کنند به روش های گوناگون ما را قانع کنند که به آنها رأی بدهیم و یا از آنها حمایت کنیم.

مجموعه این قانع کنندگان از تکنیک ها و روش های گوناگونی برای:

جلب توجه و نظر ما

پدید آوردن اعتبار و اعتماد برای خودشان

شبیه سازی آمال و آرزوهای خودشان در وجود ما

تحریک ما برای انجام یک عمل (خرید، رأی دادن، سرمایه گذاری و …)

و در مجموع قانع کردن ما استفاده می کنند. این روش ها و تکنیک ها «زبان اقناع» نامیده می شود. یاد گرفتن زبان اقناع یکی از مهمترین مهارتهای سواد رسانه ای است.

اگر شما بفهمید که یک پیام رسانه ای چطور و به چه روشی سعی می کند تا شما را قانع کند به چیزی اعتقاد داشته باشد و یا کاری را انجام بدهید، آن وقت شما بهتر و با چشمان بازتر می توانید تصمیم بگیرید.

انتهای مطلب/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *