سیم میکروفون
یک سیم میکروفون خوب یعنی سیمی که بتواند مانع ورود نویز به سیگنال خروجی میکروفون شود. علاوه بر این باید انعطاف پذیری خوبی هم داشته باشد تا مداح رو اذیت نکنه. بنده از برند به دفعات استفاده کرده ام و نتیجه رضایت بخش بوده. البته من برندهای خاص دیگه رو سراغ ندارم برای معرفی ، اگر دوستان علاقه داشتند ، می توانند برند خاصی رو که می شناسند معرفی کنند.
برای کانکتورها هم از برند Neutrik استفاده کتید (نوتریک اصل لیختنشتاین) تا لازم نباشد سالی 3-4 بار کانکتور عوض کنید. یک سیم میکروفون 100 هزار تومانی ، قطعا بهتر است 5 سیم میکروفون 20 هزار تومانی هست که قراره توی طول سال عوض کنید.
اگر در لحیم کاری مهارت کافی دارید ، می توانید خودتان دست به کار شوید. در غیر این صورت توصیه می کتم به فروشگاهی که خرید را انجام می دهید بگویید تا برایتان اتصالات را نیز انجام دهد.
کانکتوری که به میکروفون ها وصل می شود XLR یا کنونی (مادگی) نام دارد. این کانکتور دارای 3 پین برای اتصال سیم است :
مطابق تصویر بالا باید اتصال را انجام دهید.
نکته : در بعضی مواقع ، بخصوص در دستگاهای ایرانی سیم شیلد به پین 3 و پین بدنه کانکتور اتصال داشته باشد (پین 1 و 3 و بدنه کانکتور به هم متصل باشد و هر سه به زمین) تا نویز خاصی که ایجاد شده برطرف شود. در صورت انجام این عمل ، بدنه دستگاه به بدنه میکروفون وصل می شود. در دستگاههایی که از تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند و نیاز به ارت دارند ، بدنه دارای ولتاژ کافی برای برق گرفتگی است ولی چون جریان آن ضعیف است ، شدت برق گرفتگی زیاد نیست. بنابرین اگر مداح نسبت به زمین عایق نباشد (مثلا زیر پایش چند لایه گونی ، موکت ، فرش نباشد) احتمال برق گرفتگی وجود دارد. در این صورت باید حتما بدنه دستگاه را به یک لوله فلزی آب یا هر لوله ای که به عمق چند متری زمین (خاک تر) رفته باشد وصل کنید (لوله گاز معمولا خطرناک است). از این طریق آن ولتاژ ضعیف دفع شده و احساس برق گرفتگی وجود نخواهد داشت.