بهترین روش دم کردن چای ایرانی
طبق رسم پیرغلامان حسینی، دم کردن چای هیأت اباعبدالله الحسین علیه السلام به نیت نذر سیدالشهدا انجام می شود.
1- به ازای هر فنجان چای یک قاشق چای خوری چای در قوری بریزید (تقریبا دو قاشق غذاخوری در یک قوری متوسط خانواده)
2- چای ریخته شده در قوری را ترجیحا با آب سرد آبکشی نمایید تا لعاب، عطر، طعم و رنگ طبیعی آن از بین نرود. از آب کشیدن چای با آب جوش بپرهیزید.
3- سپس به میزان یک سوم تا سه چهارم ظرفیت قوری آب جوشیده بریزید چون بایستی مقداری هوا در قوری برای دم آمدن مناسب وجود داشته باشد.
4- قوری را روی سماور یا کتری گذاشته و حتما مدت 10 تا 15 دقیقه بایستی روی کتری یا سماور باشد تا خوب دم بکشد. قوری را روی شعله مستقیم آتش قرار ندهید و از سرریز شدن چای در داخل قوری اجتناب کنید.
5- بعد از مصرف چای یا در حین دم کشیدن چای به قوری چای خشک اضافه نکنید.
6- قبل از مصرف چای یعنی بعد از دم کشیدن چای یک استکان برداشته و آن را پر از آب چای داخل قوری کرده و همان لحظه به قوری برگردانید تا چای داخل قوری خوب هم خورده و مواد داخل آن یکنواخت گردد.
7- اگر خواستید بعد از دم کشیدن چای بعد از 10 دقیقه یا نیم ساعت دیگر مجدداً چای بنوشید قوری را روی زمین گذاشته و روی آن را با پارچه سفید نخی پوشانده تا سرد نشود و از سوختن و یا تلخ شدن زیاد آن جلوگیری شود.