راهکارهای تثبیت فهم قرآن در جامعه

خانه / مطالب و رویدادها / مصاحبه و گفتگو / راهکارهای تثبیت فهم قرآن در جامعه

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار یادداشتی ضمن برشمردن تحقق و ضرورت پرداختن به شعار امسال «بسوی فهم قرآن» بر رفع نقیصه‌های موجود در این مسیر تاکید و در ادامه راهکارهای تثبیت این شعار را تبیین کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی یادداشتی به بیان برخی راهکارهای تثبیت نهضت فهم قرآن اشاره کره است. متن این یادداشت به شرح زیر است:
untitled-1

بسمه تعالی

بعد از انقلاب اسلامی کمتر جلسه ای برپا می شود که با تلاوت آیاتی از کلام خداوند شروع نگردد. تلاوت آیات قرآن کریم توسط قاریان قرآن قبل از جلسات، همایش‌ها و جشنواره‌ها سنت حسنه ای است که در ایران رواج دارد.
این سنت زیبا با همه محاسنی که دارد یک نقیصه دارد که در صورت برطرف شدن الگویی برای همه مسلمانان خواهد شد. مخاطب همایش و نشست و جشنواره اکثراً به عنوان تیمّن و تبرک، آیات الهی را گوش می دهند و در صورتی که قاری قرآن به فن قرائت مسلط باشد واقعاً از آن لذت می برند. ولی متأسفانه ٩٠% آنها بهره‌ای از معانی قرآن نمی برند.
کلمات زیبای قرآن را نمی فهمند و نسبت به آن بیگانه‌اند. حتی مجالس و محافل قرآنی که علاقه مندان به قرآن مخاطب آن هستند از درک مفهوم آیات تلاوت شده بی بهره هستند. مشهور است که یکی از قرّاء برجسته مصری به صورت گلایه مطرح کرده بود که چرا ایرانی ها موقع تلاوت آیات جهنم ما را تشویق می کنند. در حالی که در این موقع باید به خدا پناه ببرند و حال خضوع و خشوع بگیرند.                                                                                                                                                                                         untitled-1
این سنت خوب تلاوت در آغاز مراسم و نشست ها را با کمی تدبیر می توان تبدیل به یک جلسه فهم قرآن نمود. امسال که سال نهضت فهم قرآن است خوب است به سمت فهمیدن بیشتر قرآن حرکت کنیم و این نقیصه را با روش های زیر اصلاح نمائیم.
همزمان با تلاوت قاری از نمایشگرهای سالن ها ترجمه آیات نیز پخش گردد تا شرکت کنندگان علاوه بر لذت شنیدن آیات با ترجمه آن آشنا شوند.
ترجمه آیات تلاوت شده قبلاً تکثیر و در اختیار مخاطبین قرار گیرد.
فرد مسلطی پس از تلاوت پشت تریبون قرار گیرد و آیات تلاوت شده را برای مردم ترجمه و تفسیر نماید.
در جلساتی که تعداد محدودتری شرکت کرده اند علاوه بر تلاوت، نکات برجسته آیات بازگو شود.
در محیط های دانشگاهی و حوزه ای، لغات مشکل ترجمه شده و در اختیار قرار گیرد تا فهمیدن آیات الهی آسانتر باشد.
از شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و ….در انتقال ترجمه به مخاطبین حاضر در جلسه استفاده شود.
بیاییم از همه فرصت ها برای فهم قرآن استفاده کنیم. ثواب اصلی برای کسانی است که قرآن را می فهمند و ان شاء الله به آن عمل می‌کنند.
قرآن، کتابی است که برای فهمیدن آن نه نیاز به تحصیلات دارد و نه برای درک آن سن و سالی مطرح است. این کتاب «هدی للناس» است و همه می توانند آنرا بفهمند. فرصت­ ها را مغتنم بشماریم و هر مجلسی را تبدیل به مجلس فهم قرآن کنیم. قرآن نور است و نورانیت آن زمانی قلب و دل ما را منوّر می سازد که معنای آنرا بفهمیم.
پیش به سوی فهم قرآن…

    منبع:سایت ایکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *