دکتر یدالله جوانی
آینده جمهوری اسلامی
جمهوری اسلامی از چه آینده ای برخوردار است؟ پاسخ به این سؤال بسیار مهم است، زیرا جمهوری اسلامی درگیر جنگ همه جانبه با جبهه استکبار و جریان ضد انقلاب است، دشمنان تلاش می کنند، آینده جمهوری اسلامی را مبهم و تیره و تار نشان دهند. آنان از فرو پاشی جمهوری اسلامی سخن می گویند. اما بررسی ها نشان می دهد، توهم شکست انقلاب و فرو ریختن جمهوری اسلامی، یک توهم با سابقه چهل ساله است. جمهوری اسلامی هم اکنون به قدرت برتر منطقه تبدیل شده و در حوزه های گوناگون دارای دستاوردهای بسیار ارزشمند است. گرچه جمهوری اسلامی با مجموعه ای از چالش های فرهنگی، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی مواجه است، لکن دستاوردها، روندها و ظرفیت های کشور از آینده درخشان با غلبه بر این چالش ها و مشکلات خبر می دهد. نظام سلطه با محوریت آمریکا، در سراشیبی سقوط و فرو ریختن قرار دارد. دشمنان تلاش می کنند از طریق فشار بر ایران و محدود سازی عوامل اقتدار جمهوری اسلامی، مانع از فرو ریختن خود شوند. اما همه شواهد و قرائن، از فروریختن آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود حکایت می کند. جمهوری اسلامی در فردای این فروریختن ها، جایگاهی بس درخشان دارد.
مقدمه:
سؤال در مورد آینده جمهوری اسلامی، یک سؤال فراگیر، طبیعی، معقول و مهم است. این سؤال به ذهن هر کس با هر گرایش، فکر و سلیقه ای خطور می کند. اهمیت پاسخ یابی برای این سؤال، برمی گردد به دیدگاه ها و نگرش ها در مورد جمهوری اسلامی که از ابتدای استقرار این نظام سیاسی در ایران شکل گرفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جریان های فکری سیاسی فعال در کشور، دارای دیدگاه ها و اندیشه های سیاسی گوناگون و بعضاً متضاد در مورد نوع نظام سیاسی جدید در ایران بودند. جمهوری اسلامی با رای قاطع مردم در ایران استقرار یافت؛ لکن برخی از گروه های سیاسی در داخل کشور و همچنین جریان ضد انقلاب، از همان ابتدا رویکرد مبارزه با نظام نوپای سیاسی را در پیش گرفتند. افزون بر این گروه ها، تمامی قدرتهای شیطانی و در رأس آنها آمریکا، سیاست شکست انقلاب اسلامی و فرو ریختن جمهوری اسلامی را، به عنوان اولویت اول خود، در دستور کار قرار دادند. بر این اساس بود که از همان ابتدای پیدایی جمهوری اسلامی توطئه های داخلی، منطقه ای و بین المللی، یکی پس از دیگری علیه این نظام نوپا طراحی و به مرحله اجراء گذاشته شد. بدیهی است که در چنین فضایی و شرایطی، این سؤال به ذهن هر کس خطور کند که، سرنوشت جمهوری اسلامی و آینده آن، چگونه خواهد بود. از یک طرف حضرت امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی حفظ جمهوری اسلامی را از اوجب واجبات دانسته، از طرف دیگر، دریایی از دشمنی برای نابودی انقلاب و جمهوری اسلامی صف آرایی کردند. مردم ایران با تبعیت از ولایت، برای حفظ جمهوری اسلامی سنگ تمام گذاشته، دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب هم برای نابودی آن، هر چند در توان داشت به میدان آوردند هر چند با شکست و ناکامی تمامی توطئه های دشمنان و جریان ضد انقلاب، جمهوری اسلامی در آستانه چهل سالگی خود قرار گرفته، لکن به دلیل تداوم سیاستهای خصمانه نظام سلطه و تحرکات مستمر جریان ضد انقلاب و افزون بر این، فراز و فرودهای برخی از گروه ها و افراد در جریان انقلابی، این سؤال همچنان به صورت جدی در فضای سیاسی و رسانه ای کشور و جهان مطرح است. هرگاه جمهوری اسلامی با توطئه های جدید و فتنه های داخلی مواجه می شود، این سؤال به صورت جدی تر و فراگیرتر مطرح می شود. فتنه دی ماه ۹۶ و پدیدآیی نا آرامی ها بر بستر نارضایتی های بخشی از مردم در چندین شهر کشور از یک سو، و به تکاپو افتادن دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب و رسانه های آنان برای گسترش دادن این نا آرامی ها از دیگر سو، سبب گردید با توجه به ابزارهای نوین ارتباطی و سلطه آمریکا بر این رسانه ها و به ویژه فضای مجازی، این گونه القاء شود که عمر جمهوری اسلامی رو به پایان است! آیا اینچنین است؟
در این نوشتار، تلاش می شود به اختصار با نگاهی به گذشته و حال، آینده جمهوری اسلامی با نگاهی علمی و واقع بینانه ترسیم شود.
توهمی که چهل ساله می شود
ادعای پایان یافتن عمر جمهوری اسلامی به دنبال بروز برخی از ناآرامی ها و اغتشاشات در کشور، ادعای جدیدی نیست. تمامی کسانی که پشت این ادعا و در اتاق های عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی قرار دارند، قریب به چهل سال است که چنین ادعایی را مبتنی بر توهمات خود تکرار می کنند بسیاری از کسانی که در این چهل سال با آب و تاب، از نابودی و سقوط جمهوری اسلامی در داخل و خارج سخن گفته اند، با این آرزو به گور رفته و بعضاً تاکنون هفت کفن پوسانده اند. یادآوری مواردی از این توهمات و ادعاها و آرزوها، برای پاسخ به سؤال اصلی این نوشتار مفید است:
۱-توهم و آرزوی طراحان غائله های تجزیه طلبی
آمریکای ناکام در جلوگیری از پیروزی انقلاب و حفظ رژیم وابسته و فاسد پهلوی، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با کمک متحدین و دیگر قدرتهای شیطانی، طرح تجزیه ایران را با استفاده از ظرفیت جریان های قومی واگرا در دستور کار قرار داد. با پدیدآیی آشوب اغتشاش و درگیری های خونین در مناطق قومی، عده ای در داخل و خارج تجزیه ایران را قطعی قلمداد کرده، مبتنی بر این گزاره، از سقوط زود هنگام جمهوری اسلامی در همان سال اول خبردادند! اکنون طراحان این نقشه شوم و مجریان نگون بخت این طرح، کجا هستند و اقتدار و حاکمیت ملی در مناطق قومی از قبیل کردستان چگونه است؟
۲-توهم و آرزوی طراحان کودتا
در سال های اول عمر جمهوری اسلامی، چندین کودتا از سوی سازمان سیا و دیگر سرویس های جاسوسی صهیونیستی، اروپایی و منطقه ای، با کمک بقایای رژیم پهلوی در داخل و عناصر نفوذی در جریان انقلاب مانند قطب زاده ، طراحی و بعضاً در آستانه اجرا قرار گرفت. طراحان این کودتاها، پیروزی خود و سقوط جمهوری اسلامی را قطعی می دانستند! اکنون طراحان و مجریان متوهم این نقشه های شیطانی کجا هستند.
۳-توهم و آرزوی صدام
صدام حسین معدوم با تهاجم نظامی زمینی، هوایی و دریایی به ایران مبتنی بر استراتژی جنگ برق آسا، در آرزوی فتح چند هفته ای تهران بود. این توهم ناشی از حمایت همه جانبه تمامی قدرتهای شرقی، غربی و منطقه ای از عراق در تهاجم نظامی به ایران بود. اسناد فراوانی از این توهم صدام حکایت می کند. صدام در یکی از مصاحبه هایش با خبرنگاران در همان روزهای آغازین جنگ، مصاحبه را نیمه تمام گذاشته و می گوید، مابقی سؤالات را در تهران جواب می دهم! اکنون صدام کجاست و کاخ هایش تحت نفوذ کدام قدرت است؟
۴- توهم و آرزوی سازمان منافقین
منافقین با ورود به فاز مسلحانه و ترور، تصور می کردند طی چند ماه برکشور مسلط می شوند. وقتی منافقین با خشم انقلابی مردم مواجه شده و از کشور گریختند؛ به هواداران وعده بازگشت به کشور پس از ۲ ماه و ۴ ماه آینده دادند. منافقین برای رسیدن به این آرزو، در کنار صدام قرار گرفته و به ملت خود خیانتی نابخشودنی کردند. این مدعیان حمایت از خلق با آن همه جنایت، خیانت و روسیاهی در سال پایانی جنگ و پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، بار دیگر متوهم شده و با سلاح های اهدایی شرق و غرب، با قصد فتح چند روزه تهران حرکت احمقانه خود را آغاز کردند. و اکنون برخی از آنان در قعر جهنم و برخی دیگر آواره این کشور و آن کشور شده اند.
۵-توهم و آرزوی استحاله شده ها و ریزش های انقلاب
ریزش ها و استحاله شده ها در هر انقلابی، بزرگترین خطر و تهدید برای آن انقلاب و نظام انقلابی به حساب می آیند. پدیدآیی چنین نیروهایی در هر انقلابی به استناد تجربه تاریخی قطعی است. خطر بیش از پیش این نیروها که به شکل یک جریان ظهور پیدا می کنند، به سه دلیل است: ۱- آشنایی کامل این نیروها با شرایط انقلاب، کشور، نظام و جامعه به دلیل حضور در مسئولیتها ۲- قدرت فتنه انگیزی به دلیل سابقه موجه میان مردم ۳- هم افزا شدن با دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب.
از سال ۱۳۷۶ با شکل گیری جبهه دوم خرداد و پدیدایی روزنامه های زنجیره ای و طرح شعارهای جدیدی چون جامعه مدنی، توسعه سیاسی و اصلاحات، انقلاب و جمهوری اسلامی با چالش های جدید داخلی مواجه شد. فتنه تیر ۱۳۷۸ و در نهایت فتنه بزرگ و عمیق ۸۸، محصول کار ویژه ی مشترک جریان استحاله شده در ریزش های انقلاب و دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب است. کسانی که در پشت صحنه این فتنه ها قرار داشتند، سال ۱۳۷۸ و سپس سال ۱۳۸۸را، سال پایانی عمر جمهوری اسلامی اعلام می کردند. اما جمهوری اسلامی با هوشمندی مردم و درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی، از این فتنه ها عبور کرد.
۶-توهم و آرزوی تمام روسای جمهور ایالات متحده
در طول قریب چهل سال عمر جمهوری اسلامی، تمامی رؤسای جمهور آمریکا شامل: کارتر، ریگان، بوش پدر، کلینون، بوش پسر، اوباما و اکنون ترامپ، آرزوی نابودی جمهوری اسلامی را داشته و در این مسیر تمام ابزارهای خود را به کار گرفته اند هر کدام از این افراد در دوره ریاست خود، با مجموعه ای از اقدامات و طراحی های پیچیده، تصور می کرند انقلاب اسلامی و نظام سیاسی ایران به دست آنان فرو خواهد ریخت. اما برخی از این آقایان با این آرزو به گور رفتند و مابقی نیز با همین آرزو به گور خواهند رفت. هم اکنون آنچه آمریکایی ها را بیش از پیش نگران ساخته، قدرت یابی جمهوری اسلامی در ورای تصورات آنان است.
۷-توهم سقوط جمهوری اسلامی در سال ۹۶
با ورود نا آرامی ها و اغتشاشات در دی ماه ۱۳۹۶، شبکه تبلیغاتی گسترده و مافیایی نظام سلطه و متحدینش، به گونه ای هیاهو به راه انداختند که این بار، کار جمهوری اسلامی تمام است و نظام ایران فرو می ریزد! رفتار ترامپ، صهیونیست ها، سعودی ها، منافقین و سلطنت طلبها، در آن چند روز ناآرامی و اغتشاش، نشان می دهد که آنان چگونه برای رسیدن به آرزوهای چهل ساله لحظه شماری می کنند. امّا جهانیان شاهد بودند که چگونه ملت ایران به صحنه آمد و توطئه دشمنان را که در بستر نارضایتی ها طراحی و اجرایی شده بود با شکست مواجه ساخت.
۸-توهماتی که مبتنی بر توطئه ها ادامه خواهد داشت
به طور قطع دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب، دست بردار نخواهند بود و به توطئه ها و فتنه انگیزی ها ادامه خواهند داد. تصور آنان اکنون این است که مشکلات داخلی در ایران، مردم را به ستوه آورده، آستانه تحمل آنان کم شده و نظام هم قادر به حل این مشکلات نخواهد بود فلذا دشمنان برای رودررو قرار دادن همه جانبه مردم در برابر نظام، به تلاش های خود خواهند افزود. در تشدید جنگ نرم و جنگ اقتصادی با اعمال تحریم های بیشتر، اهداف راهبردی چون شکل دهی به اغتشاشات داخلی و وادار کردن جمهوری اسلامی برای تن دادن به مذاکرات موشکی و منطقه ای برای رسیدن به برجام های دیگر تعریف شده است مقام معظم رهبری در تحلیل فتنه دی ماه ۹۶ در دیدار با مردم قم، گذشته، حال و آینده را چنین شرح دادند: «همه حرکاتی که دشمن در این چهل سال در مقابل ما انجام داده است پاتک انقلاب است. انقلاب، ریشه ی دشمن را از لحاظ سیاسی در کشور کَند، دشمن حالا مرتباً پاتک می کند و در هر دفعه هم شکست می خورد، اقدام می کند و نمی تواند [کارش را] پیش ببرد، به خاطر ایستادگی، به خاطر این سد محکم مردمی و ملی. این بار هم ملت با قدرت تمام به آمریکا و به انگلیس و به لندن نشین ها می گوید، این دفعه هم نتوانستید، باز هم نخواهید توانست.»
دستاوردها، روندها و آینده جمهوری اسلامی
دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف، روند های امیدوار کننده ای را شکل داده است. دشمنان خارجی و جریان ضد انقلاب خارج نشین و دنباله های آنان در داخل کشور، با نادیده گرفتن این دستاوردها و روندها از یک سو و بزرگ نمایی مشکلات، کمبودها و نارسایی ها از دیگر سو، به طور دائم به دنبال القاء فروریختن جمهوری اسلامی هستند.
مقام معظم رهبری در پاسخ به این جماعت و در رأس آنان سردمداران ایالت متحده، با اشاره به نقشی که در ایجاد اغتشاشات دی ماه داشتند، فرمودند: «حضرات حاکم در آمریکا اولاً بدانند که تیرشان به سنگ خورده، ممکن است این کار را تکرار کنید، امّا بدانید که باز هم سرتان به سنگ خواهد خورد. ثانیاً به ما در این چند روز خسارت زدند، بدانند این بی تقاص نخواهد بود. ثالثاً آن آقایی که در رأس آنجاست گرچه ظاهراً آدم متعادلی نیست، اما این را بداند که این دیوانه بازی های نمایشی هم بی جواب نخواهد ماند.» معظم آله در ادامه این هشدار، به جریان ضد نقلاب و عده ای در داخل کشور هم، چنین متذکر شدند: «آنهایی هم که دوست دارند با آمریکا نشست و برخاست کنند، چه در خارج، چه متأسفانه بعضی ها در داخل، آنها هم بدانند که این نظام محکم ایستاده و به توفیق الهی همه ضعف ها و مشکلات را برطرف خواهد کرد.»
تجربه قریب چهل سال گذشته ملت و نظام اسلامی نشان می دهد، جمهوری اسلامی قادر است بر موانع و مشکلات سر راه غلبه پیدا کند. دستاوردها و روندها، مهمترین عامل و پشتیبان برای غلبه بر ضعف ها و مشکلات. دشمنان تلاش می کنند با کمک عده ای در داخل کشور از نظام و جریان انقلابی اعتبار زدایی کرده، اعتماد مردم به مسئولان را مخدوش و کارآمدی نظام را زیر سوال ببرند. مشروعیت زدایی از نظام با سیاه نمایی مطلق از وضع موجود، چنین اهدافی را دنبال میکند. بنابراین توجه به دستاوردها و روندهای شگفت انگیز و امیدآفرین و تبیین درست و منطقی آنها برای مردم و خصوصاً نسل جوان، می تواند نقشه شیطانی دشمن در مشروعیت زدایی از نظام را خنثی نماید. البته درمان زخم های داخلی از قبیل مشکلات اقتصادی و معیشتی، فساد وتبعیض ها در برخی از دستگاه ها باید در اولویت اول مسئولان کشور باشد. در ادامه به مواردی از این دستاوردها و روندها اشاره می شود:
۱-دستاوردهای سیاسی داخلی
نظام جمهوری اسلامی، یک نظام مستقل از نظر سیاسی است و قریب ۴۰ سال مقتدرانه از استقلال، تمامیت ارضی، وحدت ملی، عزت ملی و مصالح کشور دفاع کرده است. حفظ ماهیت مردم سالاری دینی با برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی، از مهمترین دستاوردهای سیاسی انقلاب و نظام است. در ایران حاکمیت ملی و مردم سالاری به معنای دقیق کلمه بر اساس آموزه های دینی برقرار است. مسئولان به شکل حقیقی منتخب مردم هستند و نظام اسلامی از این انتخاب حمایت کرده و آن را به رسمیت می شناسد. مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: «من مردم سالاری دینی را صادقانه قبول کرده ام. هر کس را که این مردم انتخاب کرده اند ما او را رئیس می دانیم، کمک به او را وظیفه خودمان می دانیم، با همه این دولتها اینجور بوده و با این دولت هم همینجور است. البته من در کارهای جزئی اینها دخالت نمی کنم اما کمکشان می کنم. همه دولتها را بنده کمک کرده ام و به این دولت هم کمک خواهم کرد.»
آزادی احزاب و گروه ها، آزادی مطبوعات و نقش آفرینی مردم در تحولات کشور، از مهمترین دستاوردها بوده و این روند با قوت ادامه خواهد داشت.
۲-دستاوردهای سیاسی، منطقه ای و بین المللی
انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی به عنوان یک انقلاب و نظام سیاسی دینی منحصر به فرد، در حالی که تمام قدرت های شیطانی کمر به نابودیش بسته بودند اکنون به یک پدیده تأثیرگذار و تعیین کننده در معادلات منطقه ای و جهانی تبدیل شده است.ایران در منطقه راهبردی غرب آسیا، به عمق راهبردی از یک طرف تا سواحل شرقی مدیترانه و مرزهای شمالی سرزمین های اشغالی، و از طرف دیگر تا سواحل خلیج عدن دست یافته است. محور مقاومت در منطقه، به یک قدرت دارای هیمنه تبدیل شده و دارای روند توسعه قدرت به صورت شگفت انگیز است. سرپنجه های انقلاب و جمهوری اسلامی در سال های اخیر، فراتر از حزب الله لبنان شده و نیروهایی چون انصارالله در یمن ، حشد الشعبی در عراق، نیروهای وطنی در سوریه و مجموعه های ارزشمندی چون لشکرها و تیپ ها با عناوین فاطمیون، زینبیون، علویون، حسینیون و… از دیگر کشورها را شامل می شود. این ها سرمایه های جهان اسلام و در اختیار ولایت برای مصالح و منافع مسلمانان است. روندها در این توسعه قدرت در محور مقاومت با هم افزایی جمهوری اسلامی با دولتهای عراق و سوریه، همراه سازی کشورهایی چون روسیه و ترکیه، آشکار شدن زمینه های همگرایی بیش از پیش بین جمهوری اسلامی با کشوهایی چون پاکستان، افغانستان، هند و دیگر کشورهای شرق آسیا، از آینده درخشان منطقه بدون آمریکا و نفوذ غرب با محوریت جمهوری اسلامی خبر می دهد. جمهوری اسلامی با کمک متحدین خود، به نیروی اصلی و تعیین کننده در منطقه تبدیل شده است. شکست داعش، ناکامی فتنه قومی با رأی گیری در مناطق کردی عراق، خنثی سازی توطئه بحران سازی در لبنان با استعفای اجباری سعد حریری، شکست توطئه و فتنه در یمن با طراحی عربستان و رژیم صهیونیستی و آمریکایی ها با بازیگری علی عبدالله صالح، همگی از هیمنه قدرت جمهوری اسلامی و مقاومت در منطقه حکایت می کند.
- آزادی احزاب و گروه ها، آزادی مطبوعات و نقش آفرینی مردم در تحولات کشور، از مهمترین دستاوردها بوده و این روند با قوت ادامه خواهد داشت.
اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ به خاطر استیصال جبهه غربی، عبری و عربی از یک سو و خیزش دوباره جهان اسلام برای حمایت از آرمان های فلسطین از دیگر سو، آینده روشنی را برای رهایی قدس شریف ترسیم می نماید. نامه بسیار معنا دار اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس به مقام معظم رهبری، از هم افزا شدن. بیش از پیش ظرفیت های درون سرزمین های اشغالی با دیگر اجزاء اصلی محور مقاومت مانند حزب الله لبنان حکایت می کند. روندها در عمق راهبردی ایران در منطقه به گونه ای است که، ایران را به یک قدرت جدید و تعیین کننده در عرصه بین الملل تبدیل خواهد کرد. امّا قدرتی با یک ویژگی منحصر به فرد و متمایز کننده از سایر قدرت ها. این ویژگی به ذات نظام اسلامی برمی گردد که، با سلطه گری و سلطه پذیری مخالف است. همین ویژگی قدرت جبهه حق، به سرعت در آینده نه چندان دور، تمامی ملت ها را جذب جمهوری اسلامی خواهد کرد. آری تمدن اسلامی در چنین بستری در حال پی ریزی و شکل گیری است.
۳-دستاورد های علمی
موقعیت علمی ایران در عصر جمهوری اسلامی در مقایسه با دوران قبل از انقلاب، از دستاوردهای شگرف و باورنکردنی حکایت می کند. افزایش تعداد دانشگاه های کشور از ۱۱۵ واحد قبل از انقلاب به بیش از ۶۲۰ واحد و افزایش تعداد دانشجویان از حدود ۱۷۵ هزار به بیش از چهار میلیون نفر و افزایش سطح سواد از ۳۵% به ۸۸% نشان می دهد که چه تحول عظیم علمی در عصر جمهوری اسلامی در ایران پدید آمده است.
نتیجه ای که پیشرفت های کمی، قرار گرفتن ایران در رتبه شانزدهم تولید علم در جهان است. تبدیل علم فناوری در سال های اخیر موجب دستیابی ایران به چرخه سوخت و ورود به باشگاه هسته ای جهان، ورود به باشگاه فضایی جهان، کسب رتبه هفتم در تکنولوژی نانو و بسیاری از دیگر فناوری های نوین مانند لیزر، میکروالکترونیک، ساخت روبات، ساخت رایانه و غیره شده است. تولید دانش و فناوری درحوزه دفاعی و امنیتی شگفت انگیزتر از دیگر حوزه ها است.
۴- دستاوردهای بخش سلامت
کسانی که با وضعیت بهداشت، سلامت، میزان مرگ و میر، سرانه پزشک و تخت بیمارستان در دوران قبل از انقلاب آشنایی دارند، می دانند که جمهوری اسلامی در این عرصه، چه دستاوردهای ارزشمندی داشته است. پزشکان خارجی، اعزام بیمار به خارج از کشور برای درمان بسیاری از بیماری ها و جراحی ها، کمبود مراکز بهداشتی و درمانی، از ویژگی های بخش سلامت کشور در دوره قبل از انقلاب است. افزایش تعداد پزشک از ۱۵ هزار به ۱۱۱۰۰۰ نفر و بی نیازی کشور به پزشک خارجی، تبدیل ایران به قطب پزشکی منطقه و درمان بیماران خارجی، قرارگرفتن ایران در ردیف کشورهای پیشرفته و برتر برای پیوند کلیه، پیوند کبد، پیوند قلب، پیوند اعضای قطع شده، درمان بیماری های چشمی، بیماری ها ناشی از عوامل شیمیایی و کشت سلول های بنیادین و درمان نازایی، از دستاوردهای بخش سلامت در عصر جمهوری اسلامی است. از دیگر دستاوردها در این بخش، می توان به کسب رتبه نخست تولید دارو در منطقه غرب آسیا، تولید ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشوردر داخل کشور، پیوستن ایران به صادرکنندگان دارو، خودکفایی کشور در ساخت انواع واکسن، ریشه کن کردن فلج اطفال اشاره کرد. از نتایج ارزشمند این دستاوردها، افزایش سطح سلامت و بهداشت مردم، افزایش امید به زندگی از ۵۷ سال به ۷۴ سال، کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان زیر یکسال است.
۵- دستاوردهای اقتصادی و صنعتی
مشکلات اقتصادی و معیشتی کنونی، شاید مهم ترین مانع سر راه دیده شدن پیشرفت های اقتصادی و صنعتی کشور باشد. اقتصاد و صنعت ایران در دوران جمهوری اسلامی در مقایسه با قبل از انقلاب تحول اساسی و چشمگیر پیدا کرده است. اکنون در هر استان چندین شهرک صنعتی با حضور صدها متخصص وجود دارد. صنایع ایران قبل از انقلاب، صنایع کاملا وابسته و مونتاژ بود. اکنون ایران در بسیاری از بخش های صنعتی خوداتکا شده است. پیشرفت های ایران در صنایع تولید فولاد، آلومینیم و انواع دیگر آلیاژهای فلزی، چشمگیر است. صنعت هواپیماسازی، صنعت سد سازی، صنعت سیلو سازی، صنعت خودروسازی، صنعت ساخت پالایشگاه و نیروگاه و صنایع لوازم خانگی در سال های پس از انقلاب بسیار پیشرفت کرده است. ایران در بسیاری از این صنایع، علاوه بر قطع وابستگی ها و نیاز به خارج، در موقعیت صادر کننده محصولات صنعتی قرار گرفته است. برخی از آمارها، گویای تحول عظیم در بخش صنعت است. به عنوان مثال، افزایش تولید فولاد از نیم میلیون تن قبل از انقلاب به ۳۸ میلیون تن، و سیمان از ۶/۳ میلیون تن به ۸۰ میلیون تن، نشان دهنده میزان این تحول است. این افزایش در بسیاری از صنایع وجود دارد.
۶- دستاوردهای دفاعی – نظامی
قبل از انقلاب، حوزه دفاعی – نظامی با حضور هزاران نفر مستشار خارجی در کشور، یکی از وابسته ترین حوزه ها بود. اکنون جمهوری اسلامی از اقتدار دفاعی و نظامی در سطح بازدارندگی قرار دارد. پیشرفت های نوین علمی و فناوری در صنایع دفاعی کشور در دوران پس از انقلاب با بهره گیری از تجارب دفاع مقدس، پیشرفت های چشمگیر، غرور آفرین و امیدبخش است. این پیشرفت ها که با تکیه بر منابع داخلی و متخصصین ایرانی حاصل شده، ملت ایران را در دفاع از خود، قدرتمند و خوداتکا ساخته است. فشارهای آمریکا در قالب تحریم های نظامی و موشکی، نشان دهنده نگرانی های آنان از پیشرفت های نظامی ایران است.
نمونه هایی از پیشرفت ها عبارت است از:
۱٫ساخت انواع موشک های کوتاه برد، میان برد و بالستیک با قدرت بالای تخریب و دقت در نقطه زنی
۲٫ساخت انواع دوش پرتاب های ضدهوایی
۳٫ساخت انواع خودروهای زرهی، نفربر، تانک ها و انواع سلاح های ضدتانک
۴٫ساخت انواع شناورها و قایق های تندرو نظامی
۵٫ساخت انواع هواپیماهای نظامی با سرنشین و بدون سرنشین و بالگردها
۶٫ساخت انواع سامانه های پرتاب موشک (ثابت و متحرک)
۷٫ساخت شهرهای زیر زمینی موشکی
۸٫ساخت انواع رادارهای پیشرفته
۹٫ساخت انواع توپ های میان برد و بلند برد
۱۰٫ساخت انواع سلاح های سبک و نیمه سنگین
پیشرفت ها در صنایع دفاعی و نظامی کشور در دوران بعد از انقلاب اسلامی، ایران را به یکی از کشورهای صادر کننده تجهیزات نظامی تبدیل کرده است.
شکل گیری یک نیروی جهادی با روحیه ایثار و شهادت طلبی در کشور، مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه دفاعی است. سپاه و بسیج، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و پشتیبانی، از مهم ترین سرمایه های کشور در این حوزه محسوب می شوند.
۷- دستاوردها در حوزه زیر ساخت های شهری
برخی از شاخص ها در حوزه زیر ساخت های شهری و مقایسه دوران پس از انقلاب با قبل از آن، گویای دستاوردهای عظیم جمهوری اسلامی است.
نمونه هایی از این شاخص ها و پیشرفت ها عبارت است از:
۱٫افزایش ۲ شهرگازی با ۵۰ هزار مشترک قبل از انقلاب، به حدود ۷۵۰ شهر گازی ۵/۱۳ میلیون مشترک و برخورداری ۱۰ هزار روستا از نعمت گاز
۲٫افزایش راه های اصلی و فرعی کشور از ۳۶ هزار کیلومتر قبل از انقلاب، به بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر
۳٫توسعه راه آهن از ۴ هزار کیلومتر به بیش از ۲۰ هزار کیلومتر
۴٫ساخت اولین مترو کشور در تهران بعد از انقلاب و توسعه آن به کلان شهرها
۵٫افزایش تعداد فرودگاها از ۲۲ فرودگاه به بیش از ۱۰۰ فرودگاه
۶٫افزایش سدهای کشور از ۱۳ سد به بیش از ۵۰۰ سد
۷٫افزایش ظرفیت بنادر کشور از ۱۰ میلیون تن به بیش از ۱۲۵ میلیون تن
۸- دستاوردها در بخش عمومی و اجتماعی
بر خلاف تبلیغات دشمنان و جریان ضد انقلاب، سطح رفاه عمومی در دوران بعد از انقلاب نسبت به قبل، بسیار افزایش یافته است. آمارهای زیر گویای این واقعیت است.
۱٫افزایش مشترکین برق از ۵/۳ میلیون به بیش از ۲۶ میلیون
۲٫افزایش روستاهای دارای برق از ۴۳۶۷ روستا به بیش از ۵۸۰۰۰
۳٫افزایش شهرهای دارای شبکه آب آشامیدنی از ۴۵ شهر به بیش از ۱۰۰۰ شهر
۴٫افزایش مشترکین تلفن ثابت از ۸۵۰ هزار اشتراک به بیش از ۲۷ میلیون اشتراک
۵٫راه اندازی تلفن های همراه با بیش از ۵۴ میلیون مشترک
۶٫افزایش روستاهای دارای شبکه مخابراتی از ۳۱۲ روستا به بیش از ۵۳۰۰۰ روستا
۹- دستاوردهای فرهنگی
مهم ترین عرصه و حوزه از دستاوردهای انقلاب اسلامی، در حوزه فرهنگ است. تحول عظیم فرهنگی در ملت بزرگ ایران با شاخص های خودباوری، اعتماد به نفس، عزت طلبی، استقلال طلبی، ایستادگی در مقابل ظالم و دفاع از مظلوم، مرعوب دشمن نشدن، بصیرت و دشمن شناسی، ولایتمداری و خداجویی، با هیچ یک از دستاوردهای دیگر قابل مقایسه نیست. البته تمامی دستاوردهای مورد اشاره در هشت بند قبلی، محصول دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ است. بر همین اساس دشمنان، فرهنگ جامعه اسلامی ایران را، مورد تهاجم همه جانبه قرار داده اند.
چالش های اساسی کشور
در کنار دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف، جمهوری اسلامی با مجموعه ای از چالش ها در حوزه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مواجه است. این چالش ها، به تعبیر مقام معظم رهبری همان زخم های داخلی است که دشمنان می خواهند از آن علیه جمهوری اسلامی استفاده کنند. بیکاری، اعتیاد و مواد مخدر، رکود اقتصادی، طلاق و دیگر آسیب های فرهنگی و اجتماعی، سر فصل های مهم ترین چالش های پیش روی جمهوری اسلامی است.
به طور قطع تمامی این چالش ها با تفکر انقلابی و مدیریت جهادی قابل برطرف کردن است. تلاش دشمن سنگ اندازی در مسیر جمهوری اسلامی و ممانعت از حل این چالش ها است. دشمن به این امید تلاش می کند تا این چالش ها، جمهوری اسلامی ایران را از درون با فروپاشی مواجه سازد. اما بر اساس تجربه چهل سال عمر با برکت جمهوری اسلامی، ملت ایران با هدایت های راهبردی رهبری فرهیخته خویش، به فضل الهی بر همه این مشکلات غبله خواهد کرد. تمام تلاش های دشمن برای جلوگیری از حل این مشکلات است. تلاش های روز افزون دشمن، خود حکایت از قابلیت ها و ظرفیت های درونی برای حل مشکلات و درمان زخم های داخلی است.
دستاوردها، روندها و پیروزی های راهبردی جمهوری اسلامی، از آینده درخشان ایران حکایت می کند. ایران آینده، به مراتب از ایران کنونی از هر جهت بهتر خواهد بود. روندهایی که با پیروزی انقلاب اسلامی و پدیدایی جمهوری اسلامی شکل گرفته، از چنین آینده درخشانی حکایت می کند.
بازدیدها: 259