یکی از سوالات مطرح در خصوص حجاب اینکه آیا حجاب مخصوص دین اسلام است؟
حجاب مخصوص زنان در ادیان مختلف مطرح بوده و سابقه بسیار طولاني دارد، البته نحوه بهرهگيري از حجاب، حدود و احكام آن بر حسب سنت و آداب جوامع متفاوت بوده است.
در يهود و مسيحيت به مسئله حجاب اشاره شده است.
حجاب در دین یهود:
“ويل دورانت” راجع به قوم يهود و قانون تلمود مي نويسد: “اگر زني به نقض قانون يهود مي پرداخت، مثلاً بي آن كه چيزي بر سر داشت، به ميان مردم مي رفت و يا در شارع عام نخ مي ريسيد يا با هر سنخي از مردان درد دل مي كرد يا صدايش آن قدر بلند بود كه چون در خانهاش تكلّم مي كرد، همسايگانش مي توانستند سخنان او را بشنوند، در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهريه او را طلاق دهد”.
از كتاب مقدس بر مي آيد كه در عهد سليمان(علیه السلام) زنان علاوه بر پوشش بدن، “بُرقَعْ” (روبند) به صورت مي انداختند. همين سنت در زمان ابراهيم(علیه السلام) رايج بود. نامزد اسحق “رِفْقه” ابتدا كه وي را ديد، برقع به صورت انداخت.
حجاب در مسیحیت:
آن چه از حجاب در شريعت موسي(علیه السلام) بيان شد، در شريعت حضرت عيسي(علیه السلام) نيز وجود دارد، چون عيسي گفت: “فكر نكنيد كه من آمدهام تا تورات و نوشتههاي پيامبران را منسوخ كنم، بلكه آمدهام تا آنها را به تحقق برسانم”.
زنها در قرنهاي اوليه مسيحيت تنها با چادر مي توانستند در مراسم عبادي شركت كنند، زيرا گيسوانشان فريبنده به شمار مي رفت و مي گفتند حتي فرشتگان ممكن است در موقع اجراي نماز از ديدن آنها حواسشان پرت شود! “پاولوس” فرمان داد زنان بايد حجاب داشته و سر خود را بپوشاند.
بنابراين حجاب و پوشش زنان هم در دين يهود وجود دارد و هم در دين مسيحيت، البته در جزئيات حجاب كه چه مقدار پوشش لازم است، بين اديان و مذاهب تفاوت هايي وجود دارد.
بازدیدها: 304