روزنامه کیهان **
خبر موثق کیهان آب در لانه فتنهگران ریخت
یادداشت کیهان درباره علت واقعی عدم شرکت سید حسن خمینی در آزمون انتخابات خبرگان، شبکه رسانهای میدانی جریان فتنه را به دستوپا انداخت.
مدیر مسئول کیهان در یادداشت روز شنبه خاطرنشان کرده بود که ادعای بیاطلاعی سید حسن خمینی از آزمون واقعیت ندارد و غیر از اعلام عمومی ضرورت مشارکت نامزدها در آزمون، از طریق یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس خبرگان نیز این ضرورت به وی منتقل شده بود. کیهان همچنین سناریوسازی افراطیون و جریان فتنه برای دور زدن قانون و تضییع حق ۴۰۰ نامزدی که با وجود مراتب بالای علمی و سوابق تدریس و… به قانون پایبند بوده و در آزمون شرکت کردهاند، را اهانت به سید حسنخمینی و تلاش برای بردن وی در موضع اتهام دانسته بود.
اما خبر موثق کیهان درباره تماس یک عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان، با دستپاچگی شبکه رسانهای فتنه روبرو شد. این شبکه با تهیه و انتشار مطلبی مشترک -که در سایت اجارهای انتخاب رونمایی و از سوی بقیه سایتهای زنجیرهای بازنشر شد- مدعی شدهاند با برخی اعضای هیئت رئیسه مجلس خبرگان تماس گرفته و آنها خبر کیهان را تکذیب کردهاند. این ادعا در حالی است که خبر کیهان کاملاً موثق است و نشانه این وثاقت هم موضع آقای سید حسنخمینی است. این رسانهها نیز اگر صداقت داشته باشند میتوانستند اصل ماجرا را از سید حسنخمینی سؤال کنند اما به دلایل کاملاً روشن ترجیح دادهاند خبر کیهان را دروغ جا بزنند؛ خبر موثقی که روشن میکند برخلاف ادعاها، سید حسن خمینی از ضرورت حضور در آزمون برای احراز شرط علمی و فقهی نامزدی خبر داشته اما احتمالاً با مصلحتسنجی و پرهیز از بازی در زمین فتنهگران ضد خط امام(ره)، در آزمون شرکت نکرده است.
سرنوشت نامعلوم هزاران میلیارد اعتبار خلق شده از سوی بانکها
هزار میلیارد اعتبار خلق شده بانکها کجا رفت؟!
روزنامه جوان ضمن بررسی این مسئله نوشت: گفته میشود بانک مرکزی با لحاظ کردن انضباط و مکانیزمی منطقی(!) در تلاش است نرخ سود بانکی را کاهش دهد و برای این منظور سیاست خاص تسهیل مقداری را در نظر گرفته و با تبدیل اضافه برداشت بانکها به خط اعتباری و کاهش سود آنها از ۳۴ درصد به حدود ۲۰ درصد بار زیادی را از دوش بانکها برداشته است.
این سیاست که به نوعی سیاست انبساطی در اقتصادهای با گرایش بازار آزاد است، درحقیقت سیاستی تشویقی برای سرعت بخشیدن به گردش پول در بازارهای مختلف است. این در حالی است که تصمیم اتخاذ شده اگرچه تحت القای حلقه نیاوران به عنوان یک سیاست انبساطی خروج از رکود به شمار میرود، اما در عمل بیشتر شبیه بسته حمایتی از صنعت خودرو برای بانکهاست و این شائبه را ایجاد کرده که ممکن است این تصمیم به جای کاهش نرخ سود بانکی حاصل تبانی یا همکاری نانوشته و نامیمونی بین این حلقه مشاورهای نزدیک به رئیسجمهوری و شبکه ناکارآمد بانکی است.
این حلقه با این استدلال که خروج سرمایه از بانکها منجر به سونامی افزایش قیمتها میشود و اکنون بانکها دچار «تنگنای مالی و اعتباری» هستند به دنبال کسب منابع ارزان قیمت و سود زیاد هستند، غافل از اینکه وقتی دلارهای نفت اعتبار بخش به پولهای خلق شده بانکها وجود نداشته باشد یا وقتی پولهای خلق شده از راه تولید و خدمات واقعی نباشد، این پولها بالاخره زمانی یقه بانکها را خواهد گرفت.
به عبارت بهتر با این تصمیم خاص بانک مرکزی که به نام کمبود اعتبار برای تخصیص تسهیلات به تولید اتخاذ شده، قرار بود گردش جریان پول سرعت گرفته و تولید و تقاضای تضعیف شده را تقویت کند، اما به رغم گذشت زمان هنوز منابع به سایر بازارهای مصرف یا تولید نرسیده است و تنها جریان تسهیلاتدهی بین بانکی و تسریع و جرایم اضافه برداشتهای بانکی را تخفیف داده است.
اقدامی شبیه طرح خروج از رکود خودروسازان که ناشی از نفوذ و قدرت بدنه خودروسازی به بخش تصمیمسازی بود در حوزه بانکی و بانک مرکزی در حال وقوع است بیآنکه سیاست اتخاذ شده تأثیر مثبتی بر بخش واقعی اقتصاد داشته باشد، بنابراین به نظر میرسد بانک مرکزی باید در مرحله اول از خود و در مرحله بعد از بانکها بپرسد که این حجم عظیم خط اعتباری که به اسم طرح خروج از رکود (۲) به اقتصاد تزریق شده و نرخ ۳۴ درصدی را عملا ۱۴ درصد کم کرده، چرا چسبندگی رکود را نشکسته؟! باید پرسید که اگر مشکل ما تنگنای اعتباری است باید این خطوط اعتباری این تنگنا را فرو میریخت. رئیس کل بانک مرکزی پیش از آنکه جامعه و تولیدکنندگان از وی بپرسند باید از خود بپرسد که چند درصد تولیدکنندگان حتی در لیبرالترین کشورهای جهان قادرند با این نرخ سودهای بالا به تولید ادامه بدهند؟ و سؤال آخر اینکه آیا بانکها با این حجم از پول وارد «ترفند پانزی» نشدهاند؟
ترفند پانزی یک عملیات سرمایهگذاری کلاهبردارانه است. در این ترفند به سرمایهگذاران سودهایی برگردانده میشود که از بهرههای متعارف به طرزی غیرعادی بالاترند. البته این سود از پول سرمایهگذاران بعدی تأمین میشود و شرکت یا فرد دریافتکننده سرمایه نیازی به انجام کار اقتصادی با پول دریافتی ندارد. نام این ترفند از نام چارلز پانزی گرفته شده است. از شرکتهایی که در ایران از این ترفند استفاده میکنند میتوان سوئیس کش را نام برد. در سال ۱۳۸۶ خورشیدی ۱۶۰ نفر از عوامل اصلی و فعالان این گونه شرکتها در تهران دستگیر شدند.
زنجیره نقض برجام و سکوت سنگین وزارت خارجه
چرا وزارت امور خارجه مقابل تحقیر مردم ایران سکوت کرده است؟ وبسایت مشرق با طرح این سوال نوشت: انفعال در سیاست خارجی با حالتی از بیاعتنایی و سکوت همراه است. سکوتی که بعضا ممکن است هزینههای سنگینی برای کشور در فضای پسابرجام به دنبال داشته باشد.
تیم دیپلماسی کشورمان در وین و ژنو بارها و بارها در مذاکرات سخت و فشرده برای رسیدن به توافق هستهای تلاش کرد اما حال در فضای پسابرجام بیم آن میرود که عدم موضعگیری سفت و محکم در قبال کارشکنیهای آمریکا اجرای برجام را با خلل جدی مواجه سازد و چنانکه باید جمهوری اسلامی ایران نتواند از مواهب توافق حاصل شده با حیلهگری طرف مقابل بهرهمند شود.
در همین راستا مجلس نمایندگان آمریکا طی طرحی سفر به ایران را محدود کردند که این موضوع به تجارت آزاد و صنعت توریسم ایران به شدت آسیب وارد میسازد اما دستگاه دیپلماسی کشور به طور سفت و محکم در برابر این طرح متعارض با برجام نمیایستد و حتی نامه جانکری را تضمین اجرای برجام دانسته و اقدام آمریکاییها را توجیه میکنند.
دزدی از اموال ایران به بهانه اخذ غرامت برای کارمندان لانه جاسوسی از جمله دیگر موارد حیلهگری آمریکاییهاست که به گفته کارشناسان خلل جدی در اجرای صحیح برجام ایجاد میکند.
از سوی دیگر کنگره آمریکا در ادامه کارشکنیهای یک ماه اخیر خود بودجه ویژهای برای براندازی نرم ایران تعیین کرد و جانکری همتای محمدجواد ظریف را به عنوان مسئول اجرای این پروژه تعیین کرد که باردیگر این موضوع با سکوت وزیر خارجه و انفعال دستگاه دیپلماسی کشورمان همراه شد تا نوار کارشکنیهای آمریکا و سکوت وزارتخارجه کشورمان تکمیل شود.
در بند D از بخش B ماده ۷۰۴۱، این برنامه براندازی تحت عنوان «برنامههای دموکراسی» تعریف شده و مسئولیت آن به وزارت خارجه آمریکا که هماکنون مسئولیت آن با آقای جانکری است، سپرده شده است.
مبلغ بودجه اختصاص داده شده برای این برنامه براندازی نرم در بند ۷۰۴۱ مشخص نشده و ظاهرا محرمانه و شناور است اما در بند ۷۰۳۲ همین قانون، که به «تعریف مفهومی» و «تعیین رقم بودجه» مربوط به «برنامههای دموکراسی» میپردازد، مبلغ این پروژه به صورت کلی بالغ بر دو میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار ذکر شده که به جز ایران، چند کشور دیگر از جمله روسیه نیز در آن قرار دارند، نامی از کشورهایی چون عربستانسعودی که به صورت دیکتاتوری و خاندانی اداره میشود و در آن حتی شاهد برگزاری یک انتخابات عادلانه نیستیم در برنامههای ترویج دموکراسی آمریکا جایی ندارد.
همه این موارد نشان دهنده اجرای خطی از پروژه ایران ستیزی آمریکا در مقاطع زمانی مختلف علیه کشورمان است و به نظر میرسد بدون موضعگیری سفت و سخت دستگاه دیپلماسی نوار اقدامات ضدایرانی آمریکا ادامه یابد و فضای پسابرجام را در برگیرد و به عنوان آلترناتیوی برای تحریم و فشار در فضای اجرای برجام علیه ایران مورد اجرا قرار بگیرد.
تمرکز افراطی بر کاهش تورم موجب تشدید رکود و بیکاری شد
تمرکز افراطی دولت بر کاهش تورم، به رکود اقتصادی شدید و افزایش بیکاری دامن زده است.
دو ماه پیش زمانی که دولت اجرای بسته دوم خروج از رکود را کلید زد، همه بر این تصور بودند که دولت یک برنامهریزی دقیق و منسجم برای این کار انجام داده اما اجرای دو طرح ناپخته و فوری از سوی دولت نشان داد که اهداف دیگری پشت پرده جریان بسته دوم دولت وجود داشت و در حال حاضر نیز بررسی وضعیت اقتصادی کشور نشان میدهد که دولت چندان به اهداف اعلام شده نرسیده است.
به گزارش جهاننیوز، اجرای طرح خرید خودرو و کارت اعتباری خرید که تا حدودی اجرایی شده است، تاکنون کمکی به بخش تولید و اقتصاد کشور و خروج بنگاههای اقتصادی از مشکل رکود نکرده و مشکلات تامین منابع مالی و بیکاری و سایر مسائل هنوز دست از سر این بنگاهها بر نداشته و همچنان بخش تولید کشور در رکود شدید به سر میبرد و به نظر هم نمیرسد که با اجرای کامل بخش دوم بسته هم اتفاق خاصی در این زمینه رخ دهد، کما اینکه تنها حدود دو ماه و نیم دیگر از مدت زمان و مهلت اعلام شده توسط دولت برای اجرای این بسته یعنی تا پایان سال باقی مانده است. گرچه دولت مدعی است که نرخ تورم سالیانه را تا زیر ۱۳ درصد کاهش داده اما تمرکز بر کاهش تورم، به رکود شدید دامن زد. در این سالها بیش از هزاران واحد تولیدی تعطیل شدهاند و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در بخش صنعت بیکار و واردات بیرویه برای واحدهای صنعتی اجتنابناپذیر شد.
به هر حال اقتصاد کشور دچار رکود عمیقی شده تا جایی که رشد اقتصاد کشور در فصل بهار منفی و در نیمه اول سال جاری ممکن است که مثبت یک درصد اعلام شود و رشد بخش صنعت هم در این مدت منفی ۱/۲ بود. IMF هم در پیشبینیهای خود رشد اقتصادی امسال ایران را در دامنهای بین ۰/۵ درصد مثبت و ۰/۵ درصد منفی اعلام کرده است.
دولت با ارائه راهکار بسته دوم خروج از رکود و درگیر کردن بانک مرکزی و بانکها نتوانست تقاضا را برای تحرکبخشی اقتصاد تحریک کند. حتی برگزاری همایشها، ابلاغ بخشنامهها، دستورالعملهای فوری و غیره هم تاکنون کمکی به این موضوع نکرده است.
آتلانتیک: شاه عربستان با بی مسئولیتی رفتار میکند
بی مسئولیتی در دوره شاه جدید و تازه کار عربستان تبدیل به بخشی از سیاست خارجی این کشور شده است.
مجله آتلانتیک ضمن انتشار این ارزیابی نوشت: روزگاری رهبران آمریکا میگفتند ایالات متحده باید خاورمیانه را به سوی دموکراسی سوق بدهد، زیرا دیکتاتورهای عرب تروریستهای عرب پرورش میدهند. حالا دیگر این حرفها مطرح نیست. به اتفاقات چند روز گذشته نگاه کنید. رژیم سعودی شیخ نمر باقر النمر، فعال حقوق شیعیان در عربستان سعودی، را اعدام کرد. مقامهای سعودی مدعیاند نمر مروج خشونت علیه حکومت بود، اما شواهدی ارائه ندادند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر حکومت شیعی ایران، با کلماتی تند واکنش نشان داد (دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت). ایرانیان خشمگین هم به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند.
نشریه آتلانتیک میافزاید: سعودیها نخواستند از تنش بکاهند. آنها روابط دیپلماتیک و بازرگانی خود با ایران را قطع کردند و شماری از متحدان سنیشان را هم به پیروی از خواست خود تحت فشار گذاشتند.
این نوع بیمسئولیتی از زمان قدرت گرفتن ملک سلمان و محمد بن نایف (ولیعهد) به بخشی از سیاست خارجی عربستان بدل شده است. بهار گذشته، عربستان علیه شورشیان حوثی مخالف عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن، وارد جنگ شد. سعودیها با معرفی شیعیان حوثی به عنوان مهره ایران که کارشناسان محدودی آن را باور میکنند کارزار بمباران و محاصره دریایی یمن را آغاز کردند؛ این عملیات، اوضاع ناخوشایند انسانی در یمن را به یک فاجعه بشری بدل کرد. به گفته مقامهای آمریکایی، جنگ ریاض در یمن به تقویت القاعده منجر شده و ظاهراً بعضی از نیروهایشان در کنار نیروهای تحت رهبری عربستان جنگیدهاند.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* پایگاه سعودی «عرب نیوز» نوشت: عربستان سعودی درصدد محاکمه سه ایرانی به اتهامهای تروریستی و یک تن دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران و همکاری با سازمان اطلاعات این کشور است. در گزارش این رسانه که خبرگزاری فرانسه هم آنرا مخابره کرده آمده است: «دفتر تحقیقات و دادستانی کل در فرایند ارجاع پرونده ۴ تبعه ایرانی دخیل در موضوعات مربوط به امنیت ملی (عربستان سعودی) به دادگاه جنایی ویژه برای برگزاری دادگاهشان است». گفته شده این فرد پنجم به ۱۳ سال زندان محکوم شده و قرار است که پس از گذراندن دوره محکومیت از عربستان سعودی به ایران مسترد شود. رسانههای سعودی مدعی هستند وی «سعی کرده» از موسم حج برای انجام حملات تروریستی در پادشاهی سعودی استفاده کند. این رسانه سعودی به نام و زمان دادگاه این ۴ ایرانی اشارهای نکرده است.
* وزیر خارجه عربستان، باز هم «حرفهای زیادی» زده است. عادل الجبیر گفت: اگر اقدامات ایران ادامه پیدا کند دنبال اقدامات بیشتری علیه این کشور خواهیم بود زیرا این ایران است که اوضاع را علیه ما تشدید میکند و کارد را به استخوان میرساند. وزیر خارجه تازه کار عربستان افزود: ایران باید تصمیم بگیرد کشوری رسمی باشد یا انقلابی.
* نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان «ناطق کریم اف» رئیس ریش سفیدان نارداران را بازداشت کردند. آنها کریم اف را به خیانت به استقلال کشور، تمامیت ارضی و آسیب رساندن به امنیت ملی، همکاری با دشمن و جاسوسی متهم کردهاند. برخلاف این ادعاها، ناطق کریم اف به علت مواضع انقلابی درباره ضرورت آزادسازی قره باغ و دفاع از ارزشهای ملی و معنوی در سراسر جمهوری آذربایجان به وطن دوستی معروف است. رئیس شورای ریش سفیدان منطقه نارداران جمهوری آذربایجان در آخرین موضع گیری خود تاکید کرده بود که ناردارانیها حذف نام ائمه اطهار(ع) از معابر و میادین این منطقه را نخواهند پذیرفت و هیچگاه از لبیکی که به امام حسین(ع) گفتهاند عقب نشینی نخواهند کرد. وی همچنین اولین کسی بود که در جمهوری آذربایجان به اقدام رژیم سعودی در اعدام آیتالله نمر واکنش نشان داده و آن را بشدت محکوم کرد. پس از حمله نیروهای امنیتی باکو به مجلس عزاداری حسینی در نارداران در آستانه اربعین که به شهادت پنج شیعه و بازداشت و زخمی شدن دهها نفر انجامید، دولت باکو اقدام به برچیدن پرچمهای حسینی و نمادهای شیعی در این منطقه و بازداشت دهها فعال شیعی در سراسر این کشور کرده است. بیش از ۱۵۰ فعال شیعی در زندانهای جمهوری آذربایجان به بهانههای مختلف در بازداشت به سر میبرند که ۱۸ نفر از آنها روحانی میباشند. جمهوری آذربایجان حدود ۹ میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد آنها را شیعیان تشکیل میدهند.
*********************************
روزنامه خراسان**
پارسینه مدعی شد :
سیدمحمود علیزاده طباطبایی وکیل خانواده هاشمی رفسنجانی که از حوزه نطنز در انتخابات دهمین دوره مجلس ثبت نام کرده بود وهمچنین سیدوحید ابوالمعالی وکیل مهدی هاشمی نیز که از حوزه انتخابیه تهران قصد حضور در انتخابات را داشت توسط هیئت های اجرایی انتخابات رد صلاحیت شدند.
عصر ایران ادعا کرد:
به گزارش رویترز از میان مظنونان حملات شب سال نو به زنان آلمانی ۹ شهروند الجزایری تبار، ۸ مراکشی، ۵ ایرانی، ۴ سوری تبار، ۲ آلمانی، ۱ عراقی ، ۱ صربی و ۱ شهروند آمریکایی هستند.نام ۵ پناهجوی ایرانی نیز بین ۳۱ مظنونی که به گفته پلیس آلمان در تحقیقات پلیس این کشور درباره حملات و تجاوز به زنان آلمانی در جشن های سال نوی میلادی دست داشته اند، دیده می شود.
پارس نیوز مدعی شد :
حدود ۴۰ نفر از افراد نزدیک و مرتبطان با دکتر علی لاریجانی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر برای انتخابات مجلس ثبت نام کرده اند.
انتخاب نوشت :
آیتا… قرهی در آخرین جلسه درس خارج فقه و اصول خود در تاریخ (۹۴,۱۰.۱۴) انصراف خود از انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری را اعلام کردند. وی در تشریح علت انصراف خود افزود: وقتی بحث وحدت حول محور ولایت را مطرح میکنیم، باید همه از سهمخواهی دست بکشند. بنده هم از کسانی که احتمالاً در لیست واحد جامعتین نیستند، درخواست عاجزانه دارم که برای رضای خدا و برای از بین نرفتن وحدت، انصراف دهند.
*********************************
روزنامه ایران**
بازداشتیهای سفارت در اختیار دادستانی
فرمانده نیروی انتظامی گفت: «بازداشتشدگان حادثه تعرض به سفارت عربستان در اختیار دادستانی است.» به گزارش «تسنیم»، سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی دیروز در حاشیه مراسم ختم برادر سرلشکر صفوی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت بازداشتشدگان حادثه تعرض به سفارت عربستان، گفت: «ما کار خود را انجام دادهایم و هماکنون دادستانی به وضعیت آنها رسیدگی میکند». وی افزود: «دادستانی هماکنون به عوامل این حادثه رسیدگی میکند و پس از جمعبندی نتیجه آن را اعلام میکند.»
تکذیب سخنان منسوب به محسن رضایی
دفتر محسن رضایی با صدور اطلاعیهای، اظهارات منتسب به وی در جمع بسیجیان اهواز مبنی بر آماده شدن برای جنگ با عربستان را تکذیب کرد. به گزارش «تابناک»، در بخشی از اطلاعیه تأکید شده است: «این دفتر پیگیری منشأ نشر این اخبار دروغین را از طریق مراجع قانونی برای خود محفوظ میدارد.»
ابهامی درباره بررسی صلاحیت خبرگان
سخنگوی شورای نگهبان دیروز در حالی اعلام کرد اعضای پیشین خبرگان نیازبه شرکت در آزمون نداشتند که در دورههای قبلی برخی اعضا برای حضور در مجلس دور بعد به آزمون دعوت شدند.
به گزارش «خبرآنلاین»، نجاتالله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان درباره ابهام موجود در بیانیه شورای نگهبان مبنی بر اینکه «کسانی که قبلاً شرایط علمیشان احراز شده، نیازی به شرکت در آزمون ندارند» و آیا منظور از این صرفاً کسانی است که در آزمون اجتهاد ادوار گذشته پذیرفته شدهاند یا ناظر بر اعضای پیشین مجلس خبرگان نیز هست؟ از آیتالله جنتی پرسیدم که منظور دقیق این بند از بیانیه چه بوده است و آیتالله جنتی پاسخ داد که «منظور همه شیوههای احراز صلاحیت بوده است.» بر این اساس تمام کسانی که قبلاً در مجلس خبرگان عضویت داشته و اجتهادشان تأیید شده بوده، دیگر نیازی به شرکت در آزمون خبرگان نداشتند. چهرههایی نظیر آیتالله امینی، نیازی به شرکت در آزمون اجتهاد نداشتند، چرا که قبلاً عضو مجلس خبرگان بودهاند.
«مجید انصاری» که دور سوم عضو خبرگان رهبری بوده، برای حضور در دور چهارم به آزمون دعوت شده بود اما به دلیل اینکه حاضر به شرکت در این آزمون نشد، صلاحیتش برای شرکت در آزمون خبرگان احراز نشد.
امریکا : میانجیگری میان ایران و عربستان اولویت ما نیست
وزارت خارجه امریکا اعلام کرد: «میانجیگری میان ایران و عربستان سعودی اولویت واشنگتن نیست و بهتر است این دو کشور برای تنشزدایی به گفتوگوهای دوجانبه روی بیاورند.»
به گزارش «مهر» به نقل از «المیادین»، وزارت خارجه امریکا درباره سوریه نیز تأکید کرد: ما تاکنون به نتیجهای درباره نقش «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در مرحله انتقالی در این کشور دست نیافتهایم.
استقلال دانشگاهها از دولت در اعزام دانشجو به خارج کشور
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه «شیوه اعزام دانشجو به خارج از کشور تغییر یافته است»، افزود: «در این تغییر شیوه، کار با تفویض اختیار بیشتری به دانشگاهها دنبال میشود.» به گزارش «خبرآنلاین»، مجتبی صدیقی ادامه داد: «آزمون دانشجویان بورسیه همچنان برگزار میشود. این تغییر شیوه به دانشگاهها ابلاغ شده و قرار است دانشگاهها در این زمینه نظرات، رشتهها و سهمیه مورد نظر خود را تا پایان دی ماه اعلام کنند.» اعلام این خبر در شرایطی بود که رضا فرجی دانا نیز در روزهای آخر وزارت خود خبر از این طرح داده بود اما حالا در دوران وزارت محمد فرهادی محقق شد.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
حمله مسلحانه یک داعشی در فیلادلفیا
یک مهاجم مسلح که ادعا میکرد هوادار گروه تروریستی داعش است، در فیلادلفیای آمریکا با حمله و تیراندازی به یک مامور پلیس، او را زخمی کرد. پلیس فیلادلفیا تصاویری که توسط دوربینهای مداربسته از این حمله تروریستی ضبط شده را منتشر کرده است. در این تصاویر ادوارد آرچر، مرد مسلحی که لباس سفید بلندی به تن دارد، به سمت ماشین پلیس حملهور میشود و شلیک را آغاز میکند. پلیس فرد مهاجم را بازداشت کرده است.
تأیید زخمی شدن فرمانده اماراتی
در حمله موشکی ارتش یمن به منطقه الوازعیه در استان تعز یک فرمانده نظامی اماراتی زخمی شد و چند مزدور شرکت آمریکایی بلک واتر از جمله یک تبعه فرانسوی به هلاکت رسیدند. بهرغم سکوت رسانههای اماراتی در این باره، شبکههای المیادین و العالم و پایگاه العهد لبنان به نقل از شبکه المسیره یا منابع مستقل این خبر را تایید کردهاند. در این حمله که روز جمعه صورت گرفت، خودروی فرمانده اماراتی هدف قرار گرفت که در پی آن خود او زخمی شده و ۳ تن از همراهانش کشته شدند. علاوه بر این ارتش یمن به کمک نیروهای مردمی انصارالله در بخشهای مختلف استان تعز، موفق شد ضربات مهلکی به مزدوران و نیروهای وابسته به عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن وارد کند. دیروز نیز نیروهای مقاومت یمن ۶ مزدور سعودی را در منطقه جیزان عربستان به اسارت گرفتند.
تأیید حکم حبس مبارک
دادگاه استیناف مصر، شنبه حکم نهایی خود درباره حکم اولیه صادر شده در پرونده کاخهای ریاستجمهوری را برای حسنی مبارک رئیسجمهور مخلوع این کشور و ۲ پسرش، جمال و علاء صادر کرد. بنابراین حکم اولیه دادگاه برای حسنی مبارک که ۳ سال حبس بود، تایید شد. دادگاه جزایی مصر ۹ مه سال گذشته میلادی (۲۰۱۵) دستور داده بود متهمان این پرونده هرکدام به اتهام اختلاس از داراییها و بودجه کاخهای ریاستجمهوری، علاوه بر ۳ سال حبس، ۱۲۵ میلیون پوند مصری جریمه پرداخت کنند.
ترور ناموفق نخستوزیر دولت توافق ملی لیبی
فائز سراج که مامور تشکیل دولت توافق ملی در لیبی شده روز جمعه هنگام بازگشت از شهر زلیتن در شمال غرب لیبی به مصراته خودرواش هدف تیراندازی قرار گرفت اما وی از این حادثه تروریستی جان سالم به در برد. منابع گفتند سراج ماه گذشته میلادی مامور تشکیل کابینه توافق ملی براساس توافقنامهای شده که سازمان ملل نظارت آن را برعهده دارد. داعش حمله روز پنجشنبه به پادگان آموزشی پلیس در زلیتن را که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت، برعهده گرفت.
لغو توافق هستهای روسیه با ترکیه
روسیه توافق چند میلیارد دلاری با ترکیه را برای کمک به این کشور در ساخت نخستین نیروگاه هستهای لغو کرد. در توافق روسیه و ترکیه که
۱۳ آوریل سال گذشته امضا شد پیشبینی شده بود ۱۰۰۰ مهندس هستهای در هر دو کشور دورههای آموزشی بگذرانند و ۶ ماه از آموزشها در آنکارا و یک سال دیگر در مسکو برگزار شود. با این حال، به سبب وخامت در روابط بین ۲ کشور در نتیجه سرنگونی یک فروند جت جنگی روسیه بهدست ترکیه در ماه نوامبر، روسیه این طرح را لغو کرد.
داعش خبرنگار زن سوری را کشت
جنایتکاران وهابی داعش یک خبرنگار زن سوری را که از مناطق تحت اشغال آنها در رقه گزارشهای میدانی تهیه میکرد، اعدام کردند. رقیه حسان، اولین خبرنگار زن سوری و پنجمین خبرنگاری است که داعش از اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون اعدام کرده است. او پیوسته اطلاعاتی از اوضاع مردم رقه را که در اشغال
تروریستهاست با نام مستعار منتشر میکرد. حسان همچنین در گزارشهای خود تشریح کرد چگونه غیر نظامیان رقه به اسم داعش هدف حملات هوایی ائتلاف به سرکردگی آمریکا قرار میگیرند.
بازدیدها: 136