روزنامه کیهان **
از عجله در امضا و اجرای برجام تا درخواست تضمین از آمریکا!
محمد جواد ظریف میگوید آمریکا به بانکهای خارجی برای معامله با ایران تضمین بدهد.
به گزارش شبکه خبر وزیر خارجه که برای شرکت در نشست حمایت از سوریه به لندن سفر کرده بود، در دیدار شماری از اعضای پارلمان انگلیس و همچنین فعالان سیاسی و اقتصادی و رسانهای گفت: بانکهای اروپایی باید تضمینهایی دریافت کنند مبنی بر اینکه آمریکا آنها را در انجام معاملات با ایران محدود نخواهد کرد.
همچنین به گزارش خبرگزاری رویتر، ظریف ضمن سخنانی در چتمهاوس گفت آمریکا به بانکهای خارجی برای معامله با ایران تضمین بدهد.
ظریف گفته است: «بازسازی اعتماد بانکها در خصوص این که ایالات متحده در روابط آنها با ایران دخالت نخواهد کرد، احتمالاً مستلزم ارائه تضمینهای بیشتر از سوی آمریکا است.» ظریف گفت: «ما به پیچیدگیهای حقوقی بیشتر نیاز نداریم، بلکه نیازمند آن هستیم که شفاف و دقیق تضمین داده شود که بانکها میتوانند با ایران معامله کنند.» وی در همین حال تصریح کرده است: امیدوارم که این موضوع خیلی زود حل شود چرا که اگر این امر حل نشود میتواند برای اجرای توافق مشکل بوجود بیاورد.
به گزارش رویترز، شمار زیادی از بانکهای خارجی به رغم برداشته شدن تحریمهای ایران براساس توافق هستهای، نگرانند که در صورت از سرگیری معاملات و تعاملات خود با ایران مشمول تحریمهای آمریکا شوند.
این اظهارات عجیب در حالی است که منطقاً باید لغو تحریم در متن برجام تضمین شده باشد و درخواست تضمین از آمریکا برای عدم تحریم بانکها و شرکت در حالی که طرف ایرانی طبق برجام به تعهدات خود عمل کرده، سؤال برانگیز است. پیش از این رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم دقت و حساسیت و رعایت اصول توازن و همزمانی در تعهدات و امکان برگشتپذیری تعهد در صورت نقض آن از سوی طرف بد عهد مقابل تأکیدکردند. اما شتابزدگی برخی مقامات دولتی از جمله رئیس جمهور و برخی اجزای وزارت خارجه هم در امضای توافق و هم اجرای آن موجب نگرانیهای بعدی را فراهم کرده است.
ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر بنا بر احتمال تحریمهای مجدد از سوی آمریکا باشد- آن گونه که آقای ظریف را نگران کرده و خواستار تضمین شده- میتوان گفت هیچ یک از توافقها یا تفاهمنامههای امضا شده در فرانسه و ایتالیا نیز معتبر نیست و شرکتهایی مانند پژو و توتال و بیمه ساچه و بوئینگ و… در صورت تهدید به تحریمها ممکن است مجدداً جا بزنند! و این در حالی است که دولت با سخاوت تمام دسترنج ۱۰ سال تلاش دانشمندان هستهای را ظرف چند ماه تعلیق، اوراق، بتنریزی و یا به خارج صادر کرد!
اولاند نگران بیکاری جوانان ایرانی /روحانی منجی اقتصاد ورشکسته فرانسه!
سود برجام برای ماست یا غربیها؟ ظاهرا روحانی نگران اولاند، و اولاند نگران روحانی است!
به نوشته جهان نیوز بازار مسکن و کار و اشتغال و سرمایه و تولید و واردات و صادرات و… دو سال خوابید به هوای «برجام»! همه منتظر بودند که «برجام» بیاید و معجزه کند. دو سال و اندی گذشت. دولت کارها را خواباند. آنقدر «برجام، برجام» کرد که خودش هم باورش شد گره کار فقط و فقط با «برجام» باز میشود. به یاد ملانصرالدین، خودش هم رفت در صف آش ایستاد، اما نه از آش خبری بود و نه از «جاش». دشمنی که حالا با لبخند مقابل ما نشسته بود، هم «آش» را با خود برده و هم «جاش» را!
نویسنده ادامه میدهد: «برجام» امضا شد، اما نه کسی به خیابان آمد و جشن گرفت و نه حتی بچهمدرسهایها برای کلاسهای فوقالعاده برجامی به سبک «برخیها» ذوقزده شدند! «برجام» آمد و اتفاقا خوب هم بود؛ اما نه برای ما. برای شرکتهای ورشکسته دنیا! برجام آمد و گره کار اروپاییها و غربیها و «دست مخملیها» باز شد؛ هرچه «آقا» تاکید کردند که گره کار به دست جوان ایرانی باز میشود، با سیاست اقتصاد مقاومتی، با بها دادن به تولید داخلی و جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی، با تحویل گرفتن سرمایههای درونی نظام؛ اما گوش کسی بدهکار نبود که نبود. چقدر این «برجام دوستداشتنی» خوب است. اساسا قلبها را به هم پیوند میزند. اولاند را نگران بیکاری جوانان ایرانی میکند و روحانی را منجی اقتصاد رو به ورشکستگی فرانسه!
حالا نه تنها برجام امضا شده، بلکه جوهر امضای طرفین هم خشک شده و حتی اگر از همه بدقولیها و بدعهدیهای «آن طرفیها» هم بتوان چشمپوشی کرد، اما از «گوشه چشم این طرفیها» که تماما به «آن طرف» دوخته شده نمیتوان به سادگی گذشت.
برجام امضا شد اما نه فکری به حال تولیدکننده شد و نه به یاد «دیپلماتها» افتاد که اساس کار و کلید اقتصاد ما، «اقتصاد مقاومتی» است نه عکس یادگاری انداختن با مدیرعامل «پژو»! ایرانی جماعت حاضر است همین «پراید» را سوار شود اما اقتصادش رونق داشته باشد! ایرانی جماعت به همان پژو ۲۰۶ و GLX و پارس راضی است اما به شرط آنکه اقتصادش رونق داشته باشد، نگران اشتغال فرزندش نباشد، از بدو تولد دغدغه ازدواج فرزندش را نداشته باشد.
مخلص کلام اینکه، این روزها «ایرانیها» به این فکر میکنند که بالاخره برجام برای ما بود یا برای اونا؟! مگر مشکل اقتصاد ما پژوی مدل جدید سوار نشدن بود و هست؟! اصلا مگر قرار است محصولات جدید پژو به «زیر خط فقریها» با اقساط مادامالعمر اهدا شود که اینگونه منتش را بر سر مردم میگذارند!
یادآور میشود رئیسجمهور در گفتوگوی تلویزیونی سهشنبه گذشته گفته بود: رئیس جمهور فرانسه گفت هدف او ایجاد اشتغال برای جوانان ایران است(!)
فشار به صرافیها برای عدم انتشار قیمت ارز!
صرافیها تحت فشار بانک مرکزی هستند تا قیمت دلار و سایر ارزها را منتشر نکنند!
خبرنگار روزنامه هفت صبح با انتشار این خبر نوشت: همین که خواستم برای ستون جدول طلا و ارز به سایتی مراجعه کنم که همیشه از روی آن قیمت دلار و بقیه ارزها را در ستون همیشگی طلا و ارز صفحه بازار مینویسم، دیدم جا تر است و از بچه خبری نیست. هیچ قیمتی برای تکتک ارزها روی سایت وجود نداشت. بلافاصله سایت چند صرافی دیگر را چک کردم تا ببینم نکند صرافی مرتبط با ما، اشتباه کرده یا سایت با مشکل فنی روبه رو شده است. نتیجه جستوجویم این بود که صرافیها در اقدامی هماهنگ، قیمت ارز را روی سایت خودشان بارگذاری نکردهاند. کنجکاو شدم، گوشی را برداشتم و به رفقایی که در صرافیها کار میکنند، زنگ زدم که داستان از چه قرار است. آنها گفتند که امروز اجازه نداشتیم قیمت ارز را روی سایتهایمان بگذاریم.
از یکی از آنها که مدیر یک صرافی مهم در تهران است پرسیدم چه کسی به شما اجازه نداده؟ او هم در پاسخ با هزار عجز و التماس خواست که اسمش را در گزارشم ننویسم. او توضیح داد که بانک مرکزی دستور داده تا اطلاع ثانوی قیمتها را روی سایت نگذاریم. باز هم بسنده نکردم. گفتم شاید این دستور فقط در تهران و چند شهرستان دیگر ملزم به اجراست. به همین خاطر گوشی را برداشتم و با مدیر یک صرافی در کیش تماس گرفتم. گفتم شاید در مناطق آزاد داستان از قرار دیگری باشد، اما او هم مرا ناامید کرد و اوضاع را عین تهران توصیف کرد. از همه آنها پرسیدم حالا که قیمتها را روی سایت نمیگذارید، خرید و فروش ارز چطور است؟ آنها پاسخ دادند که خرید و فروش ارز به همان شکل سابق است و به صورت حضوری خرید و فروش میکنیم.
هفت صبح میافزاید: «یکی از آنها داستان را بیارتباط با صحبتهای روز سهشنبه معاون اول رئیسجمهور ندانست. اسحاق جهانگیری پریروز به بانک مرکزی دستور داده که به سرعت تکنرخی شدن ارز را اجرا کند. رئیس کل بانک مرکزی هم بلافاصله اعلام کرد در عرض شش ماه این دستور را اجرا میکنیم. اما تا لحظه آخر نوشتن این گزارش، نتوانستیم درک کنیم که اعلام نکردن نرخ ارز روی سایت صرافیها چه ارتباطی باید با تک نرخی شدن ارز داشته باشد. فقط یک احتمال دادیم. آن هم در آمپاس نگه داشتن صرافیها توسط بانک مرکزی است. شاید با این کار صرافیها خود را آماده دستورهای بعدی بانک مرکزی کنند.»
تأثیر نوسانات نرخ ارز در تلقی مردم نسبت به اجرای برجام یکی از دلایل فشار برای عدم انتشار نرخ ارز ارزیابی میشود.
یادآور میشود به دنبال شروع اجرای برجام، انتشار اخبار نامطلوب اقتصادی تقریباً از صفحات اصلی روزنامههای اصلاحطلب حذف شده است به نحوی که امریه سانسور و فرمایشینویسی را متبادر به ذهن میکند.
یادآور میشود بانک مرکزی روز پنجشنبه گزارش عملکرد اقتصادی دولت در سه ماهه دوم سال جاری را منتشر کرد که باز هم نرخ رشد اقتصادی در این گزارش منتشر نشده و سانسور شده است. بنابر برخی گزارشها نرخ رشد منفی بوده است.
ابطحی: پاسخ نقد من به هاشمی را با فحاشی و اهانت دادند
محمدعلی ابطحی گفت: پس از نقد اخیرم از آقای هاشمی که همچنان به آن باور دارم، فحاشیها و اهانتهای عجیب و غریب و فراوانی در صفحه اینستاگرامم نوشتند.
وی در کانال تلگرام خود نوشت: پس از نقد اخیرم از آقای هاشمی که همچنان به آن باور دارم، فحاشیها و اهانتهای عجیب و غریب و فراوانی در صفحه اینستاگرامم نوشتند. این بار متاسفتر شدم، نه به خاطر اهانت به خودم، به خاطر اینکه خیلی از اینها تصور میکنند اصلاحطلب هستند؛ این یعنی مبانی اصلاحات در حال فراموشی است.
افراطیون به خاطر این جمله باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند
همکار سابق نشریات اصلاحطلب به «مرضشناسی» افراطیون مدعی اصلاحات در حوزه انتخابات پرداخت.
داریوش سجادی با اشاره به نوشته مصطفی تاجزاده مبنی بر اینکه «ما پیروزیم نه فقط به دلیل بیشماریمان بلکه به دلیل این که حق میگوییم و برحق توکل کردهایم و دست خدا با ملت است» خاطرنشان کرد: با یک نگاه پاتالوژیک (مرض شناسانه) بخوبی و به کفایت میتوان گوهر کلام تاجزاده را در همین جمله ویروسیابی کرد.
در فرهنگ محاوره آمریکایی مثلی است بدین مضمون؛ در «شیر یا خط» اگر شیرآمد من «بردهام» و اگر خط آمد تو «باختی»! دوگانهای که برای یک طرف در هر دو حالت برد-برد است و برای طرف دیگر نیز در هر دو حالت باخت- باخت!
جنس اظهارات تاجزاده نیز که اختصاص به ایشان نداشته و از جانب دیگر همقطاران ایشان نیز به کرات مطرح شده حامل یک پیشفرض تسبیبی است (اتیولوژیک-Etiologic).
سببیتی مفروض و خودخوانده بدین منوال که از خود و جایگاه و پایگاه و ثقل و گرانش خود در جامعه درک و فهمی خویش کامانه داشته و ضمن ابتلا به یک «داروینیسم سیاسی» برثلاثی زیر باورمنداند: ۱- اصلاحطلبان تحت هر شرایطی ذاتاً اصلحاند! ۲- اصلاحطلبان تحت هر شرایطی به اعتبار «بقای اصلح» پیروز قطعی هر انتخاباتیاند! ۳- هر نتیجهای غیر از این دال بر تقلب در انتخابات است!
بخش عمدهای از شهرآشوبیهای ۸۸ نیز محصول همین باورمندی کلینیکال به داروینیسم سیاسی نزد مهتران اصلاحطلبی بود.
بدآیندی که قبل از «داروین» نمایندگی آن را «شیطان» عهدهداری میکرد که با باورمندی به ارجحیت و ارشدیت ذاتی خود نسبت به انسان «تکبر» خود را بدان وسیله توجیه کرد!
کارچاقکنی تازه این بار برای تعدیل انتظارات مردم از برجام
یک روزنامه زنجیرهای با هشدار نسبت به برآورده نشدن توقعات مردم از اجرای برجام خواستار تعدیل انتظارهای مردم شد.
آرمان با بیان اینکه میان دیپلماسی و فعالیت رسانهای دولت شکاف عمیقی افتاده مینویسد: انتظار میرفت با توجه به پیشبینی اجرایی شدن برجام و توقعات و انتظارات عمومی از آن، سیاست اطلاعرسانی و رسانهای مدونی برای آن آماده میشد تا از یکسو به تعدیل انتظارات و منطقیسازی آن شکل داده و از طرف دیگر، این پیروزی دیپلماتیک و افتخارات آن را آنگونه که شایسته است، بروز میداد متاسفانه هجمه اطلاعرسانی دلواپسان از اطلاعرسانی دولت پیشی گرفته است. این روزنامه میافزاید: سیاست ضروری تعدیل انتظارات و تاکید بر زمانبر بودن لمس دستاوردهاست، همچنین بهرهبرداری از انواع رسانهها در امر اطلاعرسانی از رسانههای سنتی گرفته تا رسانههای نوظهور است که باید توسط روابط عمومیها سازماندهی و اجرا شوند. سیاست آخر، اطلاعرسانی گسترده، نه تنها برای نخبگان بلکه برای عموم است. باید برای «حاشیهنشینان اطلاعاتی» نیز پیام داد.
در این زمینه، برگزاری جلسات اطلاعرسانی و تحلیل دستاوردهای برجام با آحاد مختلف مردم از جمله جوانان و… ضرورت دارد. روابط عمومیها باید هم فرمانده و هم سرباز این حرکت باشند و به اصطلاح بازیخوانی درستی از آنها صورت پذیرد. سخن آخر آنکه مراقب باشیم با ضعف در اطلاعرسانی فرصت امیدبخشی به مردمی را که سالها در انتظار فرجام برجام بودهاند، به سادگی از دست نرود. با عنایت به تحرکات صاحب امتیاز نشریه در حوزه فعالیتهای اقتصادی معطوف به روابط عمومی، پیشنهاد اخیر نیز در زمره دیگر فعالیتهای این روزنامه اجارهای ارزیابی میشود.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
*یک شبکه ماهوارهای مصری خواستار محاکمه علمای سعودی شد. ابراهیم عیسی، که شبکه تلویزیونی ماهوارهای «القاهره والناس» را اداره میکند در یکی از برنامههای خود گفت: علمای سعودی با فتواهای تکفیری خود در حال مسموم کردن افکار انسانها هستند و به همین جهت باید محاکمه و مجازات شوند. وی افزود: تروریستها و افراطیها محاکمه میشوند ولی هیچیک از شیوخی که افکار تکفیری و افراطی را ترویج میکنند و با این افکار، تروریستهای تکفیری و افراطی را پرورش میدهند محاکمه نمیشوند.
*دادگاه قانون اساسی تاجیکستان، راه را برای ریاست جمهوری مادامالعمر «امامعلی رحمان» صاف کرد. این دادگاه با پذیرش طرح تغییر قانون اساسی، خواستههای امامعلی رحمان را تامین کرد. از جمله مهمترین مفاد تغییر قانون اساسی که برای تصویب به دادگاه عالی تاجیکستان رفت، پیشنهاد کاهش سن نامزدهای ریاست جمهوری از ۳۵ سال به ۳۰ و همچنین عدم محدودیت شرکت امامعلی رحمان بعنوان پیشوای ملت در انتخابات دورههای آینده خواهد بود. قرار است نتیجه رای دادگاه قانون اساسی، به همه پرسی گذاشته شود. هدف دیگر تغییر قانون اساسی تاجیکستان اینست که رستم امامعلی، پسر ۲۸ ساله رئیسجمهور تاجیکستان این شانس را خواهد داشت که در سال ۱۳۹۹ که ۳۳ ساله میشود در انتخابات بعدی ریاست جمهوری تاجیکستان خود را نامزد کند.
*شبکه تلویزیونی آذری زبان ضدایرانی «گوناذ تی وی» برنامه جدیدی را برای تحریکات قومی علیه ایران با مجریگری «نصیب نصیبلی» سفیر سابق جمهوری آذربایجان در تهران و یاسمن قاراقویونلو، عضو هیات علمی انیستیتوی فلسفه و حقوق آکادمی ملی علوم این کشور دایر کرد. به گزارش پایگاه اینترنتی این شبکه، در این برنامه هفتگی مسایل مختلف تاریخی، ملی، قرهباغ، دریاچه ارومیه و سایر موضوعات به بحث گذاشته خواهد شد.
*********************************
روزنامه خراسان**
شفاف نیوز نوشت :
محمدعلی ابطحی رئیس دولت اصلاحات در کانال تلگرامش نوشت: پس از نقد اخیرم از آقای هاشمی که همچنان به آن باور دارم، فحاشی ها و اهانت های عجیب و غریب و فراوانی در صفحه اینستاگرامم نوشتند. این بار متاسف تر شدم، نه به خاطر اهانت به خودم، به خاطر این که خیلی از این ها تصور می کنند اصلاح طلب هستند؛ این یعنی مبانی اصلاحات در حال فراموشی است.
الف نوشت:
نتایج جدیدترین نظرسنجی دانشگاه آمریکایی مریلند نشان میدهد ۸۲ درصد از ایرانیها، نظری مطلوب نسبت به دولت فعلی ایران دارند و ۷۸ نفر گفتهاند محمد جواد ظریف، را دوست دارند.علاوه بر این، نتایج این نظرسنجی نشان داده ۷۱ درصد از مردم نظر نامطلوبی نسبت به آمریکا دارند.علیرغم حمایت از دولت ایران، تنها ۴۷ درصد از مردم معتقدند که اقتصاد ایران در حال بهبود است.
پارسینه مدعی شد :
شجونی در تازه ترین سخنانش، با اشاره به اظهارات اخیر آیت ا… هاشمی رفسنجانی که یادگار امام (ره) را اشبه به جدش امام خمینی خوانده بود، گفته است: ما مدیون حضرت نوح هستیم که ما را درکشتی نجات قرار داد و نگذاشت نسل انسان غرق شود اما آیا ما مدیون پسر نوح هم هستیم؟ او چون پسر نوح است هیچ منتی به ما ندارد.
تابناک نوشت:
قانون محدودیت صدور روادید برای مسافران ایران که آذرماه امسال توسط کنگره آمریکا به تصویب رسید، اجرای همایون سخی و سیار هاشمی در جشنواره موسیقی فجر را لغو کرد. بر همین اساس همایون سخی و سیار هاشمی که قرار بود در تاریخ ۲۷ بهمن ماه در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه بروند، بهخاطر این لایحه برای حضور در ایران علیرغم عقد قرارداد، دچار تردید شدند.
*********************************
روزنامه ایران**
وندی شرمن: روحانی ایران را پای میز مذاکره آورد نه تحریمها
معاون پیشین وزیر امور خارجه امریکا و عضو ارشد تیم مذاکره کننده امریکا در مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ گفت:« انتخاب رئیسجمهوری حسن روحانی بود که سرانجام ایران را پای میز مذاکره آورد و به حصول برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجامید.» به گزارش «ایسنا»، «وندی شرمن»، در گفتوگو با پایگاه خبری «کرونیکل»، مذاکرهکنندگان ایران را «سرسخت، باهوش و قانونمند» توصیف کرد وافزود:« برجام بهترین جایگزین برای اقدام نظامی بود که روی میز قرار داشت.» وی در ادامه با تأکید بر اینکه «بیاعتمادی میان ایران و امریکا بسیار عمیق است»، تصریح کرد: «میتوان رد این بیاعتمادی را در دخالت امریکا در کودتای سال ۱۹۵۳ (۲۸ مرداد ۱۳۳۲) علیه نخست وزیر وقت ایران جستوجو کرد.»
درخواست ۳ جمهوریخواه کنگره برای سفر به ایران
سه جمهوریخواه عضو مجلس نمایندگان کنگره امریکا برای سفر به ایران تقاضای روادید کردند. به گزارش روزنامه امریکایی «هیل»، «مایکل پمپئو» از ایالت «کانزاس»، «لی زلدین» از ایالت «نیویورک» و «فرانک لوبییندو» از ایالت «نیوجرسی» اعلام کردند روز پنجشنبه (۱۵بهمن) رسماً از طریق دفتر حفاظت از منافع ایران در واشنگتن، درخواست ویزا کردهاند.این سه نماینده جمهوریخواه گفتهاند بنا دارند برای مشاهده انتخابات آتی مجلس ایران، بازدید از مراکز هستهای و همچنین ملاقات با یک زندانی امریکایی به ایران سفر کنند.
تلاش برای آزادی ۲ کادر درمانی ایرانی
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاش دو وزارتخانه بهداشت و امور خارجه برای آزادسازی دو نفر کادر درمانی ایرانی از بند عناصر تکفیری خبر داد. به گزارش «ایسنا»، یک تکنیسین اورژانس و یک پرستار ایرانی حدود دو ماه قبل هنگام انجام مأموریت و درمان بیماران در سوریه توسط عناصر تکفیری به اسارت گرفته شدند.
استرداد مجرم میلیاردی تبریز از امارات
دادستان عمومی و انقلاب تبریز، از استرداد مجرم اقتصادی میلیاردی از امارات به ایران خبر داد. موسی خلیل اللهی به «ایرنا»، گفت: «این مجرم که از حساب شرکتهای دولتی اختلاسهای میلیاردی انجام داده بود، پیشتر احکام مربوط به پرونده اش صادر شده بود اما بنا به دلایلی از کشور خارج و متواری شد که با همکاری پلیس بینالملل چند روز قبل از کشور امارات و از طریق فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) وارد ایران و سپس به تبریز منتقل شد.»
بازگشت مهدی هاشمی به اوین
مهدی هاشمی پنجشنبه شب گذشته، پس از پایان دو هفته مرخصی استعلاجی، دوباره به زندان اوین بازگشت. به گزارش «تسنیم» فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی ۱۸ مرداد ماه امسال بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، به ۱۰ سال محکومیت حبس محکوم و راهی زندان اوین شد.
درخواست مجدد محکوم به اعدام پرونده ۳هزار میلیاردی
سعید کیانی رضازاده یکی از متهمان پرونده ۳ هزار میلیاردی که در پرونده فساد کلان بانکی به اعدام محکوم شده، برای بار سوم درخواست اعاده دادرسی خود را تقدیم دیوان عالی کشور کرد تا شاید بتواند با استفاده از مفاد قوانین جدید از حکم اعدام رهایی یابد. رسول رازی وکیل مدافع رئیس پیشین بانک صادرات شعبه گروه ملی اهواز (متهم ردیف چهارم) به «تسنیم» گفت: «برای مرتبه سوم درخواست اعاده دادرسی موکلم را تقدیم شعبه ۱۳ دیوان عالی کردیم که امیدواریم این بار بر خلاف دو مرتبه قبلی و با توجه به تغییر قوانین، این شعبه دیوان با درخواست موکل موافقت کند.»
*********************************
روزنامه وطن امروز **
کشف گور جمعی شیعیان در نیجریه
منابع نیجریهای و فعالان این کشور از کشف گور دستهجمعی شیعیان کشتهشده در حملات ۲ ماه گذشته ارتش خبر دادهاند. این منابع خبری نیجریهای گفتهاند گور دستهجمعی کشف شده در قبرستان «ماندو کادونا» نیجریه، یکی از گورهای دستهجمعی است که ارتش نیجریه در آنها بیش از یکهزار نفر از شیعیان کشته شده در جریان حملات ۱۲ و ۱۳ دسامبر سال ۲۰۱۵ (حدود ۳ ماه قبل) را دفن کرده است. در این حملات، سربازان ارتش نیجریه به خانه ابراهیم زکزاکی، رهبر شیعیان این کشور و حسینیه بقیه..الله بهعنوان مرکز تجمع شیعیان حمله کردند.
سازمان ملل:به نفع آسانژ رأی میدهیم
بعد از سخنان جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس مبنی بر اینکه در صورت مخالفت کارگروه سازمان ملل با آزادی او، به حکم دستگیری پلیس انگلیس تن خواهد داد، این کارگروه اعلام کرد به نفع او حکم میدهد. آسانژ از سال ۲۰۱۲ تاکنون از ترس استرداد، در سفارت اکوادور در لندن زندگی میکند. وی نگران است ابتدا به سوئد استرداد شود زیرا در این کشور اتهامات آزار جنسی به وی وارد شده است، همچنین نگران است در نهایت به آمریکا استرداد شود زیرا در آنجا به علت افشاگری اسناد از طریق وبسایت ویکیلیکس با اتهام جاسوسی روبهرو است.
تخلیه هواپیمای عربستانی
مقامات هوانوردی اسپانیا از تخلیه یک فروند هواپیمای خطوط هوایی عربستان در فرودگاه مادرید به دلیل احتمال وجود بمب در آن خبر دادند. طبق این گزارش، یک فروند هواپیمای خطوط هوایی عربستان که از مادرید عازم ریاض بود، پیش از پرواز به دلیل دریافت هشداری مبنی بر وجود بمب، تخلیه شد. شامگاه پنجشنبه، نیروهای امنیتی فرودگاه مادرید به حال آمادهباش کامل درآمدند و محل توقف هواپیما، پس از خارج شدن مسافران به محاصره درآمد.
بازدیدها: 9