روزنامه کیهان **
انتخابات، فضای مجازی نیست اکثریت مردم به اصولگرایان رأی میدهند
اصولگرایان براساس نتایج آخرین نظرسنجیها، اکثریت کرسیهای مجلس را در دست میگیرند.
به گزارش خبر آنلاین به نقل از پایش، براساس نظرسنجی ۴ نهاد و مؤسسه معتبر (شامل مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی، صدا و سیما و ۲ نهاد معتبر دیگر) «در شهرهای بزرگ، در صورتی که امروز انتخابات برگزار شود از ۱۰۶ کرسی نمایندگی مجلس، بیش از ۸۰ کرسی به اصولگرایان تعلق خواهد گرفت. در شهرهای کوچکتر و روستاها نیز شرایط تقریباً به همین روال است.»
از سوی دیگر تمامی نظرسنجیها نشان میدهد میزان مشارکت در حال افزایش است و پیشبینی میشود نرخ مشارکت از انتخابات مجلس نهم نیز بیشتر شود.
خبر آنلاین از سایتهای حامی دولت تصریح کرده که با این شرایط، اصلاحطلبان باید در انتظار معجزه باشند.
در همین حال بنابر نظرسنجی ایسپا در تهران، رأی دهندگان اصولگرا مصممتر از اصلاحطلبان هستند. ۵۵ درصد گفتهاند لیستی رأی نمیدهند اما ۲۴/۲ درصد به لیست اصولگرایان و ۱۸/۸ درصد به لیست اصلاحطلبان رأی میدهند. طبق همین نظرسنجی میزان علاقه به مشارکت افزایش پیدا کرده و ۶۱/۸ درصد اعلام کردهاند در انتخابات هفت اسفند شرکت میکنند. همچنین گفته شده که مردم اعضای فهرست اصولگرایان را بیش از اصلاحطلبان میشناسند.
با تشدید نگرانی اصلاحطلبان، یک سایت نزدیک به این طیف (عصر ایران) نوشت: بیهیچ تعارفی، ۷ توهم بزرگ و جدی میتواند شکست و سپس افسردگی را به وجود آورد از جمله اینکه دچار این توهم شویم که انتخابات نیز مانند فضای مجازی است و همه چیز پشت کامپیوتر یا داخل موبایلها رقم میخورد… دیگر اینکه دچار این توهم شویم که رقیب، پایگاه مردمی ندارد و از پیش، شکست خورده است! واقعیت اما این است که همه جریانهای سیاسی، پایگاه مردمی خود را دارند و اتفاقاً برخی جریانها، رأی دهندگان ثابت و سنتی خود را دارند. در مقابل، برخی جریانها نیز هر چند پایگاه مردمی گستردهای دارند ولی نگران آنند که حامیانشان، در روز انتخابات، استراحت و گردش را ترجیح دهند.
همزمان روزنامه تایمز در تحلیلی نوشت: پیروزی اصولگرایان در انتخابات ایران محرز است و به نظر میرسد اصلاحطلبان از هم اکنون بازنده انتخابات روز جمعه آینده خواهند بود. دنیا اسفندیاری یک محقق دانشگاه کینگز کالج لندن میگوید «موقعیت محافظهکاران نسبت به زمان پیش از انتخابات روحانی به مراتب بهتر است.»
فایننشال تایمز: روحانی در پسابرجام در معرض اعتراض شدید مردم است
روزنامه اقتصادی فایننشال تایمز نوشت: روحانی بابت اینکه نتوانسته به وعدههای انتخاباتی اقتصادی عمل کند، شدیداً در معرض اعتراض مردم قرار دارد.
نجمه بزرگمهر در فایننشال تایمز نوشت: خبری از شلوغی بازارهای ایران در شب عید نیست و رکود عمیق اقتصادی به چشم میآید با پرسهای در بازار سنتی تهران میتوان به وضوح رکود اقتصادی گسترده را احساس کرد. اصلان که شغل او باربری است میگوید هرگز چنین وضعیتی را تجربه نکرده و اوضاع نسبت به سال گذشته بسیار بدتر شده چرا که پارسال روزی ۵۰ هزار تومان درآمد داشت اما اکنون اگر ۱۵ هزار تومان کاسبی کند شانس آورده است.
فایننشال تایمز میافزاید: این تنها اصلان نیست که از کسادی کسب و کار شاکی است، بسیاری از تجار و کسبه در بازار تهران از وضع شکوه دارند و میگویند که لغو تحریمها هم کاری برای بهبود اوضاع از پیش نبرد. رشد اقتصادی تقریبا صفر است و به خاطر گرانی مردم اشتیاقی برای خرید کردن ندارند. مردم امیدشان را از توافق هستهای قطع کردهاند. با این حال بسیاری از خردهفروشان و کسبه در بازار تهران میگویند که باید منتظر ماند و دید. آنها امیدوارند که اقتصاد سال آینده رونق بگیرد. البته بسیاری هم اصلا خوشبین نیستند. این روزنامه اقتصادی تصریح کرد: حسن روحانی رئیسجمهور میانهرو بابت اینکه نتوانسته است به وعدههای انتخاباتیاش برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور کمک کند، بشدت در معرض سرزنش قرار دارد. این رکود اقتصادی؛ فضای انتخابات را هم تحتالشعاع خود قرار داده است.
از سوی دیگر روزنامه واشنگتنتایمز در گزارشی خاطر نشان کرد: این اولین محک انتخاباتی پس از برجام است… این تردید وجود دارد که شاید روحانی به خاطر انتظارات زیادی که از وی میرود، چندان مایل به پیروزی حامیان خود در انتخابات مجلس نباشد. اگر وی در انتخابات مجلس پیروز شود، شاید نتوان توقعاتی را که مردم از وی برای ایجاد تغییر در کشور دارند، کنترل کرد.
این روزنامه افزود: انتظارات از روحانی در پی امضای توافقنامه هستهای بالا رفته است. شرکتها و سرمایهگذاران خارجی به سوی ایران سرازیر شدهاند، اما هنوز باید دید آیا این به معنای رشد اقتصادی و افزایش فرصتهای شغلی در کشور است. شکست در کسب مزایای ملموس ممکن است منجر به اعتراض مردم شود.
پولیتیکو: دولت آمریکا میداند به آرزویش در انتخابات ایران نخواهد رسید
روزنامه آمریکایی پولیتیکو نوشت اوباما علاقمند به توسعه لیبرالیسم در ایران پس از انتخابات است اما میترسد نقشآفرینی آشکار، ایرانیان تندرو را تحریک کند.
پولیتیکو نوشت: دولت اوباما مراقب است که اشتیاق خود به مسئله انتخابات ایران را بروز ندهد و از آن بیم دارد که هر گونه نقشآفرینی آشکار آمریکا، ایرانیهای تندرو را جسورتر خواهد کرد.
این نشریه افزود اکنون که ایرانیها قرار است اواخر این هفته به پای صندوقهای رأی بروند، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و دستیاران او مشتاقانه اوضاع را زیر نظر دارند. اوباما و دستیاران او امیدوارند که تعامل با ایران در بلند مدت به افزایش لیبرالیسم در ایران کمک کند، اما خود آنها اذعان دارند بعید است این اتفاق به زودی رخ دهد!
همزمان روزنامه نیویورک تایمز تصریح کرد: روی کارآمدن روحانی در ۲ سال پیش، هیچ تغییری در فضای داخلی ایران ایجاد نکرد و امید به اینکه اصلاحطلبان به عنوان نیرویی راهگشا دوباره ظهور خواهند کرد حاصلی نداشته است. هرچند موسیقیهای غربی در برخی رستورانها شنیده میشود و سایتها و شبکههای اجتماعی قابل دسترسی هستند اما خبری از تغییر ایدئولوژی انقلاب اسلامی نیست. اصلاحطلبان در سال ۲۰۰۱ (۱۳۷۸) علناً به دنبال تغییر ایدئولوژی انعطافناپذیر جمهوری اسلامی بودند.
این روزنامه همچنین از قول اصغرزاده نوشت: رد صلاحیت اصلاحطلبان و عدم مداخله روحانی مایه ناامیدی بود.
جلاییپور هم به نیویورک تایمز گفته است: ما از اشتباهات و خطاهای گذشته یاد گرفتهایم. سرعت تغییر خیالخام و غیر واقعی بود.
اصلاحطلبان مدام رنگ عوض میکنند اما میدانند که اکثریت مردم با آنها نیستند
مدعیان اصلاحطلبی بلوف میزنند «اکثریت مردم سبز» یا «اکثریت مردم بنفش» هستند اما ضمنا اذعان میکنند که اکثریت مردم با آنها نیستند.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: یک روز مدعی میشوند اکثریت مردم «سبز» هستند؛ بعد ادعای پیشین را بازپس میگیرند و میگویند: «اکثریت مردم بنفش هستند» و حالا که روز انتخاب نزدیک است، اعتقاد دارند «اکثریت مردم خاکستری هستند!»
این روزنامه میافزاید: افکار عمومی ایران به یاد دارند که لقب «عالیجناب سرخپوش» را چه کسانی به یک چهره سیاسی دادند اما همانها در ادامه، او را «سبز» و «بنفش» کردند!…
با روی کار آمدن دولت یازدهم نیز اصلاحطلبان مدعی شدند «رنگ بنفش» را به مردم هدیه کردهاند تا از این طریق، خطاهای فاحشی را که در رنگ قبلی (یعنی سبز) وجود داشت بپوشانند! اما مروری بر چگونگی روی کار آمدن دولت یازدهم نشان میدهد ادعای اصلاحطلبان مبنی بر دخیل بودن آرای خاکستری، توهمی بیش نیست. همچنین دسته سیاسی اصلاحطلب قصد القای این موضوع را داشت که انصراف محمدرضا عارف موجب گسیل آرای میلیونی خاکستری به سوی حسن روحانی شده است! این در حالی است که دلایل موفقیت روحانی در کسب کمتر از ۵۱ درصد آرای مردم در انتخابات ریاست جمهوری را باید در جای دیگری جستوجو کرد که از موضوع این نوشتار خارج است. با این حال مسلم است که دسته اصلاحطلبان به خوبی میدانستند و میدانند نه وجهه و نام نیکی در افکار عمومی ایرانیان دارند و نه اینکه قادر به اداره کشور هستند. بنابراین آنها چارهای نداشتند جز اینکه رنگ سیاسی دیگری بگیرند، رنگ عوض کنند، رنگ بگذارند و رنگ بردارند!
این روزها نیز با نزدیک شدن به دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصلاحطلبان مطابق توهمات پیشین دم از جذب آرای خاکستری میزنند. در همین باره محمدرضا عارف در تازهترین اظهارنظر گفته است: «ما به رأیهای خاکستری نیاز داریم و باید تلاش کنیم این رأیها را به صندوقها بریزیم.» از سبک و نوع واژه چینی این سخنان مشخص است که آرای خاکستری از نظر اصلاحطلبان چیزی در حد یک ابزار در آستانه هر انتخابات است. گویا آنها نمیدانند مردم دیگر به رنگهای سوخته اعتمادی ندارند و به این سادگی نمیتوان افکار عمومی را «سیاه» کرد.
آنهایی که با ساختن رنگها در اندیشه باطل برای انقلاب رنگی بودند، خودشان با پاسخ منفی و سخت مردم از صحنه سیاسی حذف شدهاند. اصلاحات امروز چیزی بیش از یک نام و قاب «رنگ و رو رفته» در موزه سیاستشناسی ایران نیست و این روزها آنچه به دیوار این موزه افزوده یا هدیه میشود، بیش از یک رنگ جدید برای نقاشی دیوار موزه نیست؛ اصلاحات با رنگ سبز، اصلاحات با رنگ بنفش، اصلاحات کمرنگ، اصلاحات بیرنگ!
وزیر راه فقط ایراد گرفت اما هیچ کاری برای مسکن نکرد
مسکن اجتماعی، مسیری اشتباهی و وعدهای بود که فراموش شده است.
روزنامه جامجم در گزارشی نوشت: از دفاع اخیر وزیر راه و شهرسازی از لیبرالیسم و این پرسش که چرا وزیر جمهوری اسلامی باید از لیبرالیسم دفاع کند که بگذریم، با این واقعیت روبهرو هستیم که کارنامه وی در بخش مسکن چندان قابل دفاع نیست و بیشتر وعدههایش روی زبان یا کاغذ مانده است.
مهمترین وعده آخوندی، در زمینه مسکن اجرای طرح مسکن اجتماعی به عنوان جایگزین مسکن مهر بود. وی در ابتدای دولت یازدهم پس از هجمه گستردهای که مسئولان دولتی به مسکن مهر وارد کردند، از مسکن اجتماعی سخن گفت و آن را طرحی فاقد معایب مسکن مهر خواند.
این طرح تا مدتها روی زبان مسئولان وزارت راه جاری بود تا این که سرانجام امسال از زبان مسئولان روز کاغذ آمد و جزئیات آن مشخص شد. بر اساس این طرح مکتوب، قرار شد مسکن اجتماعی با همکاری وزارتخانههای رفاه و راه اجرایی شود، به این ترتیب که وزارت رفاه، اقشار مشمول این طرح را به وزارت راه معرفی کند و وزارت راه و بنیاد مسکن نیز خانهسازی کنند و این خانهها را به ترتیب اولویت در اختیار اقشار معرفی شده قرار دهند.
در حالی که اوایل امسال مسئولان دولتی از تحویل ۱۱ هزار مسکن اجتماعی به متقاضیان تهرانی تا پایان سال خبر دادند اما هنوز خبری از این طرح نیست و هیچکدام از مسئولان وزارت راه و شهرسازی نسبت به این موضوع پاسخگو نیستند.
با گذشت زمان، اواخر پاییز مسئول طرح مسکن اجتماعی در وزارت تعاون با بیان این که ساختار نحوه اجرای طرح به لحاظ ظرفیت ساخت، متقاضیان واجد شرایط و محل تأمین منابع بر اساس ظرفیت واقعی موجود کشور، نهایی شده است، اعلام کرد: فعلا برای ساخت ۲۵ هزار واحد مسکونی در سال، برنامهریزی شده و تا پایان امسال، ۵۰۰۰ واحد به گروه هدف (خانوارهای کم درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی) واگذار میشود.
علیرضا سرحدی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی مهندسان ساختمان در این باره میگوید: دولت قرار بود در اسفند چند هزار مسکن اجتماعی را تحویل دهد اما شواهد نشان میدهد اصلا برای این طرح اقدامی صورت نگرفته و همه وعدهها بیشتر شبیه به تبلیغات بود.
وی افزود: وزیر راه و شهرسازی از همان ابتدای فعالیت خود در دولت یازدهم به مسکن مهر ایراد گرفت که تا حدی هم حق داشت اما باید مسکن اجتماعی که توقع آن را در جامعه ایجاد کرده بود، عملی میکرد.
سرحدی ادامه داد:صنایع زیادی وابسته به ساخت مسکن است و با رکود این بخش، صنایع وابسته نیز به رکود میروند، بازار مسکن باید خودش را پیدا کند و دولت به جای طرح و برنامههای نشدنی، این بازار را به بخش خصوصی و همچنین عرضه و تقاضا بسپارد تا رونق ایجاد شود.
دکتر بیتالله ستاریان، کارشناس مسکن در گفتوگو با جامجم اظهار کرد: اساسا مسکن اجتماعی، مسکن ویژه و اجاره به شرط تملیک، زمانی قابل عرضه است که عرضه و تقاضای مسکن در شرایط برابر باشد و افراد کمی متقاضی آن باشند.
طرح ساخت مسکن اجتماعی، زمانی مطرح و عملی میشود که تنها یک دهک جامعه بدون مسکن باشند اما اکنون دهکهای زیادی از مردم بدون مسکن ملکی هستند و این محصول از سبد خانوار خارج شده است.
ستاریان تصریح کرد: دولت باید به دنبال طرح جامع مسکن برای کشور باشد. به این دلیل که طرحهای محدود مثل مسکن اجتماعی، راهکار و راهگشای حل مشکل نیست.
ایرج رهبر، رئیس انجمن صنفی انبوهسازان تهران نیز گفت: دولت هر طرحی برای اجرا دارد، باید ابتدا پروژههای قبلی را به اتمام برساند. به عنوان مثال، دولت باید مسکن مهر را با همه مشکلات، تمام و بعد طرح مسکن اجتماعی را مطرح میکرد.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* بداخلاقیهای انتخاباتی افراطیون و رسانههای وابسته به آنها که تلاش کردند با دروغپردازی چنین وانمود کنند که سه نفر از کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری از بودن نام خود در فهرست منتسب به آیتالله هاشمی رفسنجانی تعجب کرده وآن را قبول ندارند، با تکذیب این مطالب توسط خود کاندیداها به زیان دروغسازان تبدیل شد. مصاحبه آیتالله دکتر سیدهاشم بطحائی در این زمینه، چگونگی این شیطنت تبلیغاتی را افشا میکند. این مصاحبه را که امروز در روزنامه جمهوری اسلامی به چاپ رسیده است حتماً بخوانید.
* در پی چاپ مطلبی درباره ضرب و شتم یک ارباب رجوع در شهرداری سرعین در ستون جهت اطلاع مورخ ۲/۱۲/۹۴ شهرداری سرعین با ارسال نامهای به این ستون اعلام کرد «درج خبر درگیری در شهرداری سرعین درحالی انعکاس رسانهای یافته است که خوشبختانه فیلم دوربینهای مدار بسته شهرداری در هر شرایطی قابل بررسی است تا روشن شود که مطلب عنوان شده کذب است». این نامه میافزاید: «همچنین جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع میرساند اصل خبر بدین شرح است که یکی از مراجعان که درخواستی غیرقانونی در رابطه با پرونده تفکیک داشته است پس از مقاومت مسئول مربوطه جهت اعمال فشار به پرسنل خدوم شهرداری ضمن پاره کردن پرونده خود فضای اداره را برای دقایقی ملتهب کرده است.» خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در اردبیل در این زمینه توضیح داد: پرونده فردی که در شهرداری سرعین مجروح شده طی شماره ۰۳۰۰۰۰۱ – ۱۱/۹۴ در دادگاه سرعین درحال رسیدگی است و خبر چاپ شده صحت دارد.
*********************************
روزنامه ایران**
بخشی از داراییهای بابک زنجانی به مزایده گذاشته شد
پیرو تقاضای بابک زنجانی مبنی بر واگذاری داراییهای وی در داخل ایران جهت تسویه بخشی از بدهیهای وی به شرکت ملی نفت ایران، دادستان انقلاب اسلامی و شرکت ملی نفت ایران با این تقاضا موافقت کردند. به گزارش «انتخاب»، بر اساس این گزارش طی یک سال گذشته، حدود ١٨٠ نفر از کارشناسان دادگستری که از طرف متهم و شرکت ملی نفت ایران و مرضیالطرفین دادستان محترم انقلاب تعیین شده بودند، داراییهای متهم را ارزیابی و به نماینده امین شرکت ملی نفت ایران منتقل کردند. با توجه به این که داراییهای موجود ارتباطی با مأموریتهای شرکت ملی نفت ایران ندارد، دستور فروش این داراییها طبق ضوابط قانونی از سوی هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران صادر و آگهی مزایده داراییهای شرکت ملی نفت ایران از سوی امین این شرکت (توسعه پایدار آسمان کیش) منتشر شده است. بر پایه این گزارش، این داراییهای وی از جمله شرکت هواپیمایی قشم ایر، شرکت فراز نمونه قشم (کترینگ)، شرکت آرایشی و بهداشتی سورینت و همچنین شرکت تجار کیش (پروژه دهکده ساحلی کیش) به مزایده گذاشته شده و باقی داراییها نیز به ترتیب به مزایده میرود و به فروش میرسد و وجوه حاصل از بدهی متهم کسر خواهد شد.
ارجاع پرونده «سعید مرتضوی» به دیوان عالی کشور
وکیلمدافع سازمان تأمین اجتماعی از ارجاع پرونده سعید مرتضوی با شکایت این سازمان به یکی از شعب دیوان عالی کشور خبر داد. مجتبی نظری در گفتوگو با «ایسنا» افزود: «بخشی از پرونده مرتضوی که در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی شده بود، برای رسیدگی به اعتراض طرفین به شعبهای از دیوان عالی کشور ارجاع شده، اما هنوز دیوان تصمیمی نگرفته است.»
انتقاد از رویکرد تبلیغی صدا و سیما
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موضعگیری رسانه ملی در ایام انتخابات خبرگان و مجلس به «ایلنا» گفت: «آن چیزی که ما در آستانه انتخابات شاهد هستیم، یک حرکت بیطرفانه از سوی صدا و سیما نیست.» محمد سلطانیفر با اشاره به اینکه «صدا و سیما سعی در تخطئه چهره کاندیداها و انتخابات دارد»، افزود: «این رسانه با نشان دادن برنامههای به ظاهر طنز و برنامههای دیگری که به کاندیداها توهین میکنند و بسیار هم وهنآلود هستند؛ سعی میکند افکار عمومی را نسبت به آن چیزی که در مجلس میافتد؛ بیتفاوت کند.» این کارشناس حوزه رسانه و ارتباطات با اشاره به اینکه «صدا و سیما سعی در کنترل و سوء استفاده از اکثریت خاموش و آرای تصمیم نگرفته دارد»، افزود: «صدا و سیما میداند در صورتی که اکثریت خاموش و آرای تصمیم نگرفته پای صندوقهای رأی نیایند؛ دیگرانی که بهصورت قطعی پای صندوقها خواهند آمد نتیجه انتخابات را به نفع جناحی خاص رقم میزنند.»
شایعه فیلترینگی تکذیب شد
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی گفت: «خبری که در برخی از پایگاههای اینترنتی درباره صدور دستور فیلتر برخی از پیام رسانهای موبایلی توسط مقام قضایی منتشر شده است، مربوط به حدود یک سال و نیم گذشته است.» عبدالصمد خرمآبادی ادامه داد: «تعجب میکنم که برخی از پایگاههای اطلاعرسانی چنین خبری را دراین موقعیت منتشر نمودهاند و این خبر قدیمی را به عنوان خبر روز منتشر کردهاند.»
امکان تعیین علت فوت «رکنآبادی» وجود ندارد
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت «امکان تعیین علت فوت مرحوم رکنآبادی وجود ندارد.» احمد شجاعی در گفتوگو با «ایسنا» افزود: «انجام آزمایشهای متعدد برای تعیین علت فوت مرحوم غضنفر اصل رکنآبادی امکان ندارد و این امر مشکل است.» گفتنی است، مرحوم رکنآبادی سفیر سابق ایران در لبنان بود که در حج امسال و در فاجعه «منا» جان خود را از دست داد.
*********************************
روزنامه خراسان **
تیک مدعی شد :
منابع آگاه گفتند پوتین در جریان سفر غیرمنتظره سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه به تهران، از روحانی خواست برای دریافت موشک های اس ٣٠٠ درنگ و موضع روسیه را درک کند. اما محافل ایرانی نگران هستند پوتین تحت فشار اسرائیل و آمریکا از اجرای قرارداد امتناع کند، به ویژه این که مسکو اکنون با آمریکا در بسیاری از زمینه ها منافع مشترک دارد.
تابناک گزارش داد:
محمد هاشمی، برادر آیت ا… هاشمی گفت: کسانی که امروز به هاشمی حمله میکنند نه سابقه انقلابی دارند، نه در جبهه حاضر بودند حتی مخالف امام بودند. مخالفین هاشمی همیشه میگویند او «خاکریز اول» است و برای زدن نظام باید از خاکریز اول یعنی هاشمی عبور کنیم.محمد هاشمی گفت:آنها اول هاشمی را میزدند تا بتوانند امام را بزنند. هاشمی را می زدند تا رهبری را بزنند.
نسیم مدعی شد:
طی دوشنبه شب بنرهای اولیه ستاد حسن روحانی در سطح شهر جمعآوری و بنرهایی که پس از عکس روحانی تصویر رفسنجانی نیز به عنوان سرلیست اضافه شده بود، جایگزین شدند. پس از اینکه هاشمی رفسنجانی در لیست انتخاباتی خبرگان خود، حسن روحانی را از سر لیستی حذف و خود را به تنهایی سر لیست انتخاباتی معرفی کرد، اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی نیز با طراحی بنرهایی با سرلیستی روحانی، پاسخ لیست منتشر شده از سوی ستاد رفسنجانی را دادند.
تابناک نوشت:
پرونده رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی در حال رسیدن به مراحل پایانی خود است و بالاخره مشخص خواهد شد مبالغی که بابت فروش نفت ایران در اختیار وی است، به بیت المال باز خواهد گشت و آیا او در این عدم بازگشت مقصر بوده یا خیر؟
الف مدعی شد :
لیستی که با عنوان لیست هاشمی رفسنجانی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری معرفی شد، ساعت به ساعت دارد اعتبارش را بیشتر و بیشتر از دست می دهد. وقتی پای حمایت بی بی سی فارسی از این لیست به میان آمد، معادله ها تغییر کرد؛ معادله هایی که البته با ردیه ها و اعتراضات و تکذیبیه های این روزها، معلوم می شود از دیروز و حتی بدون به میان آمدن پای بی بی سی هم چندان پی ریزی محکمی برای چیدن آنها و بستن لیست انجام نشده است.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
بحران آب در هند
ادامه درگیریها در هند و نابودی یکی از کانالهای اصلی آب در دهلی، پایتخت این کشور سبب شده است بیش از ۱۰ میلیون نفر در این شهر بدون آب بمانند. ارتش هند کنترل کانال «موناک» را از روستاییان شورشی جات که به سهمیه آموزش و استخدام خود معترض هستند، پس گرفت. اشغال کانال موناک توسط معترضان و آسیب دیدن دستگاههای تصفیه آب در این موسسه، سبب ایجاد اختلال در سامانه آبرسانی دهلی شده بود. بر پایه گزارشها، در این ناآرامیها که از ۳ روز قبل آغاز شده ۱۹ نفر کشته و صدها نفر مجروح شدهاند.
الشباب جهان را تهدید کرد
به دنبال کشتهشدن شماری از عناصر الشباب در کنیا، مالی و کشورهای آفریقایی، این گروهک تروریستی با تهدید جهان اعلام کرد که زمین را به رنگ خون درمیآورد. الشباب یک گروه سومالیایی است که از سال ۲۰۱۲ بخشی از شبکه القاعده شده است. این گروه تروریستی در گذشته بخشهایی از مرکز و جنوب سومالی را در کنترل خود داشت اما در سال ۲۰۱۵ شهرهای بزرگ را از دست داد. تعداد عناصر الشباب در سال ۲۰۱۴بین ۷ تا ۹ هزار نفر
برآورد شده است.
بازداشت یک خاخام یهودی همجنسگرا
ران یوسف، خاخام همجنسگرایی که علنا به انحراف جنسی خود اعتراف کرده، به دلیل کلاهبرداری و دزدی بازداشت شد. این خاخام یهودی رهبر سازمان «همجنسگرایان یهودی ارتدوکس» است که در تلاش بود چارچوبی فراهم کند تا یهودیان مذهبی همجنسگرا بتوانند در یهودیت باقی بمانند. براساس این گزارش، او با کارت جعلی یک شرکت برای فردی کار کرده و ۳۰۰ هزار شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) از پول او را دزدیده است.
مخالفت مردمی با سفر اوباما به آرژانتین
در آستانه سفر رئیسجمهوری آمریکا به آرژانتین در ۲۳ و ۲۴ مارس ۲۰۱۶ جنبش اجتماعی «مادران میدان ماه می» حضور وی در این کشور که مصادف با چهلمین سالگرد کودتای آرژانتین خواهد بود را رد کردند و آن را اقدامی تنشآفرین خواندند. نورا کورتینیاس، یکی از اعضای بلندپایه این جنبش در این رابطه گفت آمریکا همواره حامی اصلی دیکتاتوریهای آمریکای لاتین بوده و با دخالت در امور داخلی این کشورها فجایع فراوانی به بار آورده است. کودتای آرژانتین در ۲۴ مارس ۱۹۷۶ میلادی به وقوع پیوست که آمریکا مهمترین حامی این کودتا بود.
سقوط یک پهپاد آمریکایی در افغانستان
یک هواپیمای بدون سرنشین متعلق به آمریکا در ولایت قندهار در جنوب افغانستان سقوط کرد. نیروهای ناتوی مستقر در افغانستان اعلام کردند این هواپیما شنبهشب در ولایت قندهار سقوط کرده و تلفاتی نداشته است. براساس این گزارش، علت این سانحه در دست بررسی بوده و در حین حادثه از فعالیت شورشیان در منطقه گزارشی ارائه نشده است. قندهار زادگاه طالبان و مقر سابق این گروه تندرو، همواره شاهد خشونتهای شبهنظامیان در گذشته بوده است.
بازدیدها: 3