کیهان/
صندوقهای بازنشستگی در دست چندشغلهها
معاون حقوقی و پارلمانی سابق سازمان تأمین اجتماعی گفت: صندوقهای بازنشستگی در دست چندشغلههاست و مجموعه شستا نیز با سوء مدیریت اداره میشود.
محسن ایزدخواه- که سابقه ریاست هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستائیان را نیز در کارنامه خود دارد- به روزنامه آرمان گفته است: در یک نگاه کلی اکثر صندوقهای بازنشستگی شرایط خوبی ندارند و متأسفانه در دو سال گذشته وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نتوانسته است راهکار درستی برای برونرفت از این بحرانها ارائه کند.
به طور کلی صندوقهای بیمهای میزانالحراره وضعیت اقتصادی و اجتماعی هستند. در حال حاضر در کشور یک نرخ بالای بیکاری داریم. بنابراین اگر ما نرخ بالای بیکاری داشته باشیم، رشد اقتصادی بالا نداشته باشیم،نرخ رشد سرمایهگذاری نداشته باشیم و اگر نرخ بالای اختصاص بودجه به طرحهای عمرانی داشته باشیم، اگر رکود و تورم کمرشکن داشته باشیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم مشکلات صندوقهای بیمه تأمین اجتماعی برطرف شود.
وی با بیان اینکه «یکی از اصلیترین مسائلی که در چند سال اخیر به آن توجه نشده حاکمیت شرکتی است، میافزاید: متأسفانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز با بیاعتنایی به حاکمیت شرکتی، جایگاه هیئت مدیره را تشدید کرده است و یکی از دلایل بحرانها و تشدید آنها در صندوقهای بازنشستگی کشوری و حتی در صندوق بیمه روستائیان و عشایر که از منابع خوبی برخوردار است، بیاعتنایی به حاکمیت شرکتی و جایگاه هیئت مدیره بوده است. متأسفانه اعضای هیئت مدیره بعضی از صندوقهای بیمههای اجتماعی یا دو شغله هستند یا حضور ندارند و خود این مسئله به لحاظ مدیریتی بخشی از مسائل پیش آمده در صندوقهای بازنشستگی در دهه گذشته است که عمدتاً ناشی از بیاعتنایی به حاکمیت شرکتی و سه جانبهگرایی واقعی به صندوقهای بیمهای بوده است.
ایزدخواه با اشاره به مشکلات مجموعه شستا میگوید: یکی از مهمترین شاخصها که به لحاظ مدیریتی از اهمیت بالایی برخوردار است شرکتهای سرمایهگذاری وابسته به این صندوقها و از جمله شستاست که مدتهاست دچار سوء مدیریت شدهاند.
وی میگوید: مشکل بزرگتر این است که شستا دارای مدیریت با ثبات نیست. باید گفت نخستین مدیر عاملی که توسط دولت تدبیر و امید منصوب شده بیش از چند ماه، با وجود عزل، در حال امضای چکها و اوراق بهادار شرکت است و این نابسامانی تا آنجا ادامه پیدا کرده است که یکی از سؤالات اساسی رئیس مجلس دهم از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گزارش ایشان به نمایندگان مجلس این بود که چرا در شستا مدیریت دائم، با ثبات و پیگیری وجود ندارد. در نتیجه بخشی از به وجود آمدن این بحرانها ناشی از دخالت بیجای دولت در تصمیمات صندوقهای بیمهای است. اگر قرار است صندوقها از بحران خارج شوند باید در سیاستهای فرابخشی و عدالت اجتماعی وضعیت مطلوب و مورد انتظار حاکم شود.
عصبانیت شبکه دولتی انگلیس از بیعرضگی مدعیان اصلاحطلبی
شبکه دولتی انگلیس به عنوان حامی اصلی مدعیان اصلاحطلبی در انتخابات هفت اسفند، ناراحتی خود از ناکامی در این انتخابات را بر سر اصلاحطلبان خالی کرد.
بیبیسی که فهرست امید را به انحای مختلف ترویج میکرد، اکنون در تحلیلی توأم با عصبانیت و ناراحتی مینویسد: اصلاحطلبان در تیر ماه ۸۴ شکست علنی خود را پذیرفتند اما دستکم دو سال پیش از آن و در میانه دور دوم خاتمی همه چیز نشان از درماندگی سیاسی آنان داشت. کسانی که با شعارهای خیالپردازانهای همچون «انحلال دادگاه ویژه روحانیت و هستههای گزینش» وارد مجلس ششم شدند، برای مجلس دهم ترجیح دادند با تابلوی «امید» و بدون هیچ تعهد روشنی همچنان در صحنه سیاست به حضور حاشیهای ادامه دهند. اصلاحطلبان از جهت رفتار سیاسی هنوز به بلوغ و استقلال نرسیدهاند؛ هر ناکامی را به دیگری فرافکنی میکنند و همواره از کارشکنی و سنگاندازی و نظارت استصوابی و آنچه «نهادهای انتصابی» نامیدهاند در حال گله و گلایهاند. روزگاری دو نهاد اجرایی و قانونگذاری را در اختیار داشتند و هیچ کاری از پیش نبردند. با وجود بنبست ساختاری اصلاحات از حاکمیت خارج نشدند تا اینکه اخراجشان کردند. آنان هرگز درباره قول و قرارهای هر انتخابات و سپس خلف وعدههای مکرر پس از قدرتمداری هیچ توضیحی به ملت ارائه ندادند و به «ناگفتههای زیادی داریم» و «نگذاشتند» و «هر نه روز، یک بحران» بسنده کردند. اصلاحطلبان بارها نشان دادند که صلاحیت پیشبرد اصلاحات را ندارند و ناکارآمدی خود را کتمان کردند.
در انتخابات خبرگان همین رابطه کینتوزانه با رهبری و تأکید بیوجه بر بزرگنمایی گسست میان نهادهای انتخابی و انتصابی سبب شد که چند ناقض دانهدرشت حقوق بشر را در فهرست خود جای دهند تا چند تن دیگر (تنها به سبب نزدیکی به رهبری) رأی نیاورند و همین رویکرد سیاستناشناسانه که عمل سیاسی را بر محور حب و بغض مبتنی میکند، به شکست اخلاقی و سیاسی توأمان آنان انجامید.
شبکه دولتی انگلیس ادامه میدهد: اصلاحطلبان همواره نگاه قبیلهای داشتهاند. بحران در قبیله تنها یکبار و در جنبش سبز پدید آمد که آنهم با روی کار آمدن دولت یازدهم منحل و رفع شد. بزرگترین ضعف اصلاحطلبان آن است که همواره از امر نامطلوب منتفع بودهاند و در عین حال شعار تغییر سر دادهاند. مجموع رفتار سیاسی آنان ناسازوار و متناقض است، نه نشانی از یکرنگی و راستی دارد و نه کارنامه قابل قبولی در انجام تعهدات. انتخابات برای چیست؟ چرا هر بار مشارکت میکنیم و سود و زیان یا نتیجه و فایده آن را ارزیابی نمیکنیم؟ چه شد که خواست تغییر تنها به «انتخابات به خاطر انتخابات» تنزل یافت؟
بیبیسی میافزاید: ما با جریان اصلاحات به دوران نادیده انگاشتن بدیهیات سیاسی وارد شدیم و هنوز که هنوز است در همین انکار و توجیه و استدلالتراشی به سر میبریم، ترکیبهایی چون «نرمالیزاسیون» و «تقویت جامعه مدنی» تنها دو نمونه از گفتار بیمبنا و بریده از واقعیت است. روایت وارونه از شرایط ایران بدل به جزئی عادی و همیشگی از تحلیلهای چهرههای اصلاحطلب شده است. اصلاحطلبان مسبب ایجاد وضعیتی هستند که در آن به عنوان تنها نجات دهنده ظهور میکنند. آنان خود بخشی از درد سیاست ایرانند و تا زمانی که این واقعیت را نپذیرند و در دیدگاه و عملکرد خویش بازنگری نکنند، نمیتوانند با جا زدن خود به عنوان یگانه درمان گرهی از مشکلات کشور باز کنند.
شرق: مدیران نباید چنان طمع میکردند که صاحب کرم پشیمان شود!
روزنامه شرق در ادامه مواضع زیگزاگ نسبت به حقوقهای نجومی برخی مدیران دولتی، این بار علیه این مدیران موضع گرفت.
شرق چندین بار دریافت حقوق و پاداشهای چندصدمیلیونی و میلیاردی را حق مدیران مذکور خوانده و آنها را کسانی که شایسته مدیریتند و نباید دولت از آنها محروم شود بلکه باید از حقوق آنها دفاع کند.
این روزنامه در عین حال از قول علی ظفرزاده نماینده مجلس ششم- عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی- نوشت: در این ماجرا وزیر کار به موقع و به درستی و با نگاه جامعهشناختی و تامل در مجموعهای که در آن قرار دارد، اقدام کرده است. اما زیرمجموعه هم باید درک و فهم و اجتهاد محیط کار خود و جامعه و شرایط اقتصادی و معیشتی مردم را در نظر بگیرد.
وی میافزاید: آیا مدیر نباید اندکی تامل کند که مدیر دولت تدبیر و امید است؟ و مردم به امید اجرای عدالت به این دولت رأی دادهاند؟ مگر فرق مدیری که در خاش و تایباد و سرخس و شلمچه خدمت میکند با او چقدر باید باشد؟ و چند برابر یک کارمند عادی باید حقوق دریافت کند؟ با در نظر گرفتن تجربه و مدرک و سختی کار و ابتکار و خلاقیت ۱۰ برابر، ۲۰ برابر… تا کجا معقول است و متعارف؟ برای بیش از آن چه توجیهی هست. طمع را نباید دو چندان کنی/ که صاحب کرم را پشیمان کنی.
مدیران و هیئت مدیرهها باید از انصاف خارج نشوند و تا راز از پرده برون نیفتاده، اصلاحگر خود باشند: حتی اگر در دستگاهشان امکان نظارت وجود نداشته باشد؛ البته دولت محترم نیز دقت کند و از هول در زمین رقیب بازی نکند و متخصصان و کارشناسان دلسوز و پاکدست و مدیران شایسته خود را از دست ندهد.
دولت فرصتهای بزرگ برای ایجاد اشتغال را از دست داد
یک اقتصاددان میگوید هیچ عملکرد مثبتی از دولت در حوزه اشتغال ندیدهایم.
حسین راغفر در گفتوگو با الف و در مورد علت عدم توفیق دولت در زمینه اشتغال گفت: عدم توفیق دولت در زمینه اشتغال دلایل متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها فقدان برنامه از سوی دولت در حوزه اشتغال و حوزه اقتصادی است، تصور دولت بر این است که بیبرنامگی خود نوعی برنامه است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: علاوه بر تمام مشکلات بهجای مانده از دولت قبل، دولت میتوانست سیاستهای بهتری در زمینه اشتغال اتخاذ کند و ما شاهدیم که دولت در زمینه اشتغال خیلی کند عمل میکند. همین اقداماتی که اخیرا شروع کرده به نظر من سرعت لازم را ندارد، ارزیابی بنگاههای کوچک و متوسط و مشکلاتی که این بنگاهها با آن درگیر هستند را خیلی زودتر از اینها دولت میبایست انجام میداد. دولت در فاصلهای که رای گرفت و تا استقرار بر ساختار قدرت میتوانست این اقدامات را آغاز و شناسایی کند و کمیتههایی را در سطح استانها تعریف کند تا مشکلات بنگاهها را استخراج کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اگر این اتفاق میافتاد خوشبینی زیادی در بین فعالان اقتصادی ایجاد میشد و این خوشبینی تبدیل به یک واکنش مناسب از سوی بخش خصوصی میشد، متاسفانه دولت این کار را نکرد و امروز در حالی این کار را شروع کرده که اصلا در این بین سرعت عملی ندارد. این تعلل دولت فرصتهای بزرگی را از دست داد.
اقتصاددان اصلاحطلب در مورد آمارهایی که در زمینه اشتغال اعلام میشود نیز گفت: این شغلهای ایجاد شده (اگر واقعا شغلی ایجاد شده) میبایست تاثیر خودش را بر وضعیت اقتصادی کشور بگذارد. دولت صرفا به آمارهای کلی اکتفا میکند، دولت باید اعلام کند شغلهایی که ایجاد میکند جزء مشاغل پایدار است یا مشاغل زودگذر، در بخشهای مولد شغل ایجاد کرده یا واسطه و سوداگری، اینها خیلی تعیینکننده است. مشاغلی که در مقیاس کم ایجاد شده نیز متاسفانه پایداری ندارد.
وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که مسئله اشتغال و بهبود وضع اشتغال باید توسط مردم احساس شود. سیاستهای اقتصادی دولت به گونهای است که گویا اشتغال جوانان برای آنها مهم نیست و هیچ عملکرد مثبتی در حوزه اشتغال در این سه سال از دولت ندیدهایم.
مسئولیت متناقض جهانگیری درباره حقوقهای نجومی
اسحاق جهانگیری از سوی رئیس جمهور مسئول پیگیری برخورد با دریافتکنندگان حقوقهای نجومی شده است، اما اظهارات برخی مسئولان رسمی نشان میدهد خود وی از ریلگذاران این حقوقها در دولت دوم خرداد بوده است.
به گزارش تسنیم، در پی افشای ماجرای فیشهای حقوقی نجومی و تشدید فشار افکار عمومی علیه دولت یازدهم، حجتالاسلام روحانی رئیس جمهور طی ابلاغیهای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور را مأمور پیگیری این ماجرا و برخورد با دریافتکنندگان حقوقهای نجومی کرد.
اسحاق جهانگیری نیز علاوه بر اظهارنظر منتقدانه علیه دریافت کنندگان حقوقهای کلان، در ضیافت افطاری استانداران و مسئولان دولتی تأکید کرد که دریافت کنندگان این حقوقها باید برکنار شوند.
اما گزارش برخی مقامات رسمی در کشور نشان میدهد ردپای مهمی از خود اسحاق جهانگیری در دولت دوم خرداد در ماجرای حقوقهای کلان وجود دارد.
فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات اخیراً در همین رابطه گفت: «از سال ۸۲ براساس موافقت وزیر صنایع و معادن حقوق و مزایای مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بانک صنعت و معدن مطابق حقوق و مزایای سازمان گسترش و نوسازی صنایع تجویز شد. سازمان گسترش و نوسازی صنایع، مقررات خاصی برای بحث پرداختی خود داشتند؛ بنابراین وزیر صنایع و معادن وقت در سال ۸۲، حقوق و مزایای کارکنان بانک صنعت و معدن را با حقوق و مزایای سازمان گسترش مطابقت داد؛ از آن تاریخ در بانک صنعت و معدن پرداختها بر آن منوال انجام میشد».
بر اساس آنچه دادستان دیوان محاسبات گفته، در حقیقت اسحاق جهانگیری که در دولت اصلاحات عهدهدار وزارت صنایع و معادن بوده، حقوق و مزایای کارکنان بانک صنعت و معدن را با حقوق و مزایای سازمان گسترش تطبیق داده و بر همین اساس حقوقها افزایش یافته است.
دادستان دیوان محاسبات در ادامه این گفتوگوی خود تصریح کرده است که دولت احمدینژاد در دو ماه پایانی خود بنا داشته این تصمیم سال ۸۲ اسحاق جهانگیری را به بقیه بانکها هم تسری بدهد اما مجلس اصولگرای وقت این مصوبه را ملغی کرده و مانع این سرایت میشود. با این حال نهایتاً دولت روحانی در مهر و آبان سال ۹۲ با تصویب «فوقالعاده خاص» موج دوم این حقوقهای نجومی را کلید میزنند و بانکها و بیمهها نیز با اجتهاد خاص خود و گنجاندن این مبلغ فوقالعاده در پایه حقوقی برخی مدیران، از این فوقالعاده خاص، به صورت خاصتری بهرهمند میشوند.
بدین ترتیب یکی از سؤالات مهم در حال حاضر آن است که پیگیری کننده اصلی حقوقهای نجومی در دولت یازدهم در قبال سابقه خود در این باره در دولت اصلاحات چه پاسخی خواهد داشت؟
وطن امروز/
شمخانی با وزیر دفاع روسیه دیدار کرد
دبیر شورایعالی امنیت ملی در مسکو با وزیر دفاع روسیه درباره مسائل مختلف از جمله همکاریهای تهران و مسکو، اوضاع منطقهای و سوریه مذاکره کرد. به گزارش تسنیم، در دیدار علی شمخانی و سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه که شامگاه دوشنبه با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد، دو طرف مسائل مورد علاقه از جمله تحولات چند ماه گذشته در سوریه و همچنین هماهنگیهای دوجانبه برای حل سیاسی بحران این کشور را بررسی کردند. دبیر شورایعالی امنیت ملی و هماهنگکننده همکاریهای سیاسی، امنیتی و دفاعی روسیه و ایران در دیدار نیکلای پاتروشف همتای روس خود نیز اوضاع منطقهای و همکاری و تبادل اطلاعات بین این دو شورا را بررسی کرد. شمخانی همچنین در ادامه دیدارهای خود در مسکو، با الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور سوریه مذاکره کرد که محور این نشست، شرایط کنونی و افق اوضاع این کشور و همچنین راهکارهای حل سیاسی بحران بود. شمخانی که روز دوشنبه در راس یک هیات وارد مسکو شده بود، در پایان دیدارهای خود و پیش از ترک پایتخت روسیه گفت: در مذاکرات انجام شده، مسائل مورد علاقه از جمله منطقهای، همکاریهای دوجانبه امنیتی، بررسی تروریسم در منطقه، اوضاع سوریه و همچنین تداوم رایزنی شورایعالی امنیت ایران و شورای امنیت روسیه بررسی شد.
پیگیریهای مسؤولان در فاجعه منا محسوس نیست
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فاجعه منا نباید در اذهان عمومی فراموش شود، گفت: نتیجه پیگیریهای مسؤولان کشورمان درباره فاجعه منا تا به امروز محسوس نبوده است؛ وزارت امور خارجه باید پیگیریها برای استیفای حقوق زائران ایرانی را انجام دهد. حجتالاسلاموالمسلمین محمدتقی پورمحمدی در گفتوگو با ذاکرنیوز درباره لزوم پیگیری ابعاد و دلایل «فاجعه منا» توسط وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسؤول که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است، اظهار کرد: فاجعه منا عدم کفایت آلسعود برای میزبانی مسلمانان را نشان داد و اگر اینها شایستگی داشتند و بهخوبی مدیریت میکردند، چنین فاجعهای بهوجود نمیآمد. وی یادآور شد: ماموران رژیم آلسعود در آن روز تلخ، مانعی برای جمعیت ایجاد کردند و عدم اجازه تردد از پشت سر نیز فاجعه را شکل داد که به طور حتم مسلمانان جهان این فاجعه و عملکرد رژیم آلسعود در به وجود آمدن آن را از یاد نمیبرند. عضو مجلس خبرگان رهبری با ابراز تاسف از رویکرد برخی کشورهای اسلامی نسبت به عربستان و فاجعه منا تصریح کرد: متاسفانه برخی دولتهای اسلامی پیگیری و حساسیت لازم را نسبت به حجاج خود نشان ندادند اما ایران تمام حجاج خود و شهدای منا را مورد توجه قرار داد و نگذاشت عربستان سعودی آمار واقعی را مخفی نگه دارد.
«شیء مشکوک» پرواز تهران- مشهد را به تأخیر انداخت
«یک شیء مشکوک» در داخل یک فروند هواپیمای مسافری بوئینگ ۷۳۷، پرواز تهران- مشهد را به تاخیر انداخت. به گزارش تسنیم، صبح روز سهشنبه پرواز شماره ۰۲۲ متعلق به یکی از شرکتهای هواپیمایی کشورمان بعد از اتمام پذیرش مسافران و حرکت به سمت ابتدای باند فرودگاه به منظور پرواز به سمت مشهد مقدس بود که تیم امنیت پرواز هواپیما متوجه وجود یک شیء مشکوک در داخل هواپیما میشوند و با توجه به ضرورت بررسی امنیتی آن شیء ناشناس، از خلبان درخواست میشود هواپیما جهت بررسی دقیق توسط واحدهای چک و خنثی به محوطه فرودگاه منتقل شود. براساس این گزارش، هواپیمای مسافری به محوطه پارکینگ منتقل شده و مسافران که تعدادشان به ۱۴۲ نفر میرسید، به سرعت از داخل هواپیما تخلیه میشوند و هواپیما بلافاصله پس از تخلیه مسافران، به رمپ شرقی فرودگاه مهرآباد منتقل شده و توسط تیم چک و خنثی مورد بررسی دقیق قرار میگیرد. پس از بررسی تمام بخشها و حتی بارهای موجود در هواپیما و تمام محیط داخلی آن، مشخص میشود مشکل امنیتی وجود نداشته است و هواپیما مجدداً مجوز امنیتی برای سوار کردن مسافران را دریافت میکند.
تبرئه روسف
سنای برزیل رئیسجمهوری معلق شده این کشور را از اتهام «دخالت در دستکاری بودجه دولتی» مبرا دانست. در گزارش سنا همچنین تاکید شده است که هیچ دلیلی برای ادامه روند استیضاح دیلما روسف وجود ندارد. با وجود این گزارش، قانونگذاران برزیلی باید رسما به این نتیجه برسند که آیا روند استیضاح روسف در نهم آگوست باید تایید شود یا خیر و در صورتی که نمایندگان قانع شوند که روسف بیگناه است استیضاح وی منتفی میشود. در مه ۲۰۱۶، مجلس علیا روند استیضاح روسف را به جریان انداخت.
سفر قریبالوقوع پاپ به عراق
معاون وزیر بهداشت و محیطزیست عراق در گفتوگویی مطبوعاتی اعلام کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به عراق خواهد آمد تا از پرونده پیوستن تالابهای عراق به لیست میراث جهانی حمایت کند. وی به تاریخ دقیق این سفر اشارهای نکرد. این مسؤول عراقی ادامه داد: ثبت جهانی تالابهای عراق یک موضوع ملی و انسانی مهم است. عراق سعی دارد تا رأی لازم برای ثبت جهانی تالابهای عراق را در نشست یونسکو در استانبول ترکیه که در ماه آینده میلادی برگزار میشود، بهدست بیاورد.
دفع حمله داعش به صحرای کربلا
فرماندهی عملیات فرات میانی سهشنبه از ناکام ماندن حمله داعش با ۳ خودروی بمبگذاری شده و ۲ عامل انتحاری در صحرای کربلا به سمت شهر النخیب خبر داد. سرلشکر قیس المحداوی تصریح کرد تروریستها با ۳ خودروی بمبگذاری شده و درحالی که کمربندهای انتحاری پوشیده بودند و انواع سلاحها را در اختیار داشتند، دستگیر شدند و نتوانستند به خاکریز و خندق شرقی که در صحرای کربلا به سمت نخیب در دست احداث است، وارد شوند. وی افزود: نیروهای امنیتی توانستند این خودروها را قبل از رسیدن آنها به منطقه منفجر و سلاحهای آنها را توقیف کنند.
زنجیره سلب تابعیت در بحرین
رژیم بحرین در ادامه سرکوب سیاسی مخالفانش، ۳ شهروند شیعه این کشور را سلب تابعیت کرد. دادگاه کیفری بحرین سلب تابعیت برای ۳ شهروند این کشور را به اتهام پیوستن به یک گروه «تروریستی» موسوم به «سرایا المختار» صادر کرد. ۲ ماه پیش مرکز حقوق بشر بحرین گفت، از سال ۲۰۱۲ تاکنون ۲۸۰ نفر سلب تابعیت شدهاند و حدود ۲۰۰ مورد آن فقط در سال ۲۰۱۵ صورت گرفت و در میان افرادی که سلب تابعیت شدهاند اساتید دانشگاه، رهبران مذهبی، تجار و نیز نمایندگان سابق پارلمان قرار دارند.
جنگ رژیم صهیونیستی علیه مسجدالاقصی
پلیس رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت مسجد مبارک الاقصی را تا پایان ماه مبارک رمضان به روی نمازگزاران فلسطینی ببندد. این تصمیم به دنبال درگیریهای اخیر فلسطینیان با اشغالگران صهیونیست در مسجدالاقصی اتخاذ شد. جوانان فلسطینی در جریان این درگیریها به سوی نظامیان و شهرکنشینان اسرائیلی سنگ پرتاب کردند که در پی این اقدام یک شهرکنشین صهیونیست زخمی شد. کمیته عالی اسلامی و شورای اوقاف و امور اسلامی قدس اعلام کردند پلیس رژیم صهیونیستی جنگی را علیه اعتکافکنندگان در مسجدالاقصی و خود این مسجد به راه انداخته است.
چاقوکشی خونین نئونازیهای آمریکایی
ایالت کالیفرنیا شاهد تجمع خشونتبار گروهی از نژادپرستان یانکی بود که در جریان آن دهها تن به ضرب چاقو زخمی شدند. به گزارش شبکه انبیسی، هنگامی که شاخه نئونازیهای آمریکا در مقابل ساختمانی دولتی در شهر ساکرامنتوی کالیفرنیا تجمع کرده بودند، گروهی از مخالفان آنها علیه شعارهای نژادپرستانهشان موضع گرفتند که این باعث درگیری ۲ طرف با سلاح سرد چماق و چاقو شد که متعاقب آن ۱۰ نفر زخمی شدند. به گفته پلیس فدرال، این تظاهرات توسط «حزب کارگران سنتی» و مخالفان مهاجرت شکل گرفته بود که عقاید و رفتاری شبیه نئونازیها دارند. اگرچه فعالیت احزاب طرفدار نازیسم در آمریکا سابقهای تقریبا همپای خود آلمان دارد اما از زمان جنگ جهانی دوم فعالیت رسمی آنها ممنوع شده است.
خراسان/
یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به صحن های مسجدالاقصی، موجب بروز درگیری های شدید میان آن ها و جوانان فلسطینی شد. نظامیان رژیم صهیونیستی این اقدامات خود را در ادامه اقدامات سرکوبگرانه خود علیه شهروندان فلسطینی و در امتداد سیاست های یهودی سازی قدس و گسترش شهرک سازی ها انجام می دهند. در این یورش، نظامیان صهیونیست از گاز های اشک آور و گلوله های پلاستیکی علیه فلسطینیان استفاده کردند.
ایران/
واکنش کاخ سفید به سخنان سید حسن نصرالله
امریکا به اظهارات سید حسن نصرالله مبنی بر حمایتهای مالی ایران از حزبالله واکنش نشان داد. در پی سخنان حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان که گفته بود تمامی منابع مالی و تجهیزات نظامی خود را از ایران دریافت میکند، اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه امریکا از حمایت ایران از تروریسم اطلاع داشته است، گفت: «ایران از تروریسم حمایت میکند و ما میدانیم ایران از حزبالله حمایت میکند و شدیدترین و جدیترین تحریمها را هم به همین دلیل علیه ایران به اجرا گذاشتهایم». وی افزود: «برای ایرانیان مهم است که درک کنند که رفتار خود آنان است که چنین عواقبی در پی دارد.»
به گزارش ایرنا ، سخنگوی کاخ سفید با اشاره به انتقاد ایران از ناهمواری روند بازگشتش به صحنه اقتصاد جهانی در پی دستیابی به برجام نیز گفت: «ما اخیراً در مورد نگرانی ایران در زمینه دسترسی به بازارهای جهانی با آنان گفتوگوهایی داشتیم. واقعیت این است که فعالان بازار مالی جهان به رفتار ایران نگاه میکنند و اگر ببینند ایران به تأمین مالی تروریسم و تأمین منابع مورد نیاز حزبالله ادامه میدهد، این روش تبعاتی دارد زیرا فعالان مالی نمیخواهند با کشوری وارد معامله شوند که به این قبیل کارها دست میزند.» رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه اخیراً گفته است که « نباید از سخنان اخیر سیدحسن نصرالله و بهانهتراشی صهیونیستها نگران شد.»
زن اماراتی متهم به جاسوسی برای ایران
روزنامه الرؤیه امارات روز گذشته از محکومیت یک زن شهروند اماراتی لبنانی تبار به ۱۰ سال زندان به اتهام جاسوسی برای ایران و حزبالله لبنان خبر داد. به نوشته این روزنامه، مقامهای اماراتی مدعیاند: این خانم ۴۷ ساله، اخبار و اطلاعات را در نشستهای سری و مخفیانه به دو عضو حزبالله لبنان ارائه میکرده تا آنها را در اختیار دستگاه اطلاعاتی ایران قرار دهند.
تردیدآفرینی درباره خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ
در حالی که هنوز قراردادهای خرید هواپیما از سوی ایران از شرکتهای ایرباس یا بوئینگ نهایی نشده است، رسانهها و مقامهای غربی هر روز سعی میکنند با ایجاد شایعات یا طرح شبهه و ابهام، از تحقق چنین قراردادهایی جلوگیری کرده یا علیه هر یک از شرکتها جنجال کنند.
در تازهترین رخدادها در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام ایرانی که نام او را فاش نکرد، مدعی شد ایران درباره خرید ۲۳۸ فروند هواپیمای مدل A۳۸۰ از شرکت «ایرباس» دچار تردید شده و قصد دارد مدلهای دیگری را خریداری کند.
از سوی دیگر، یک دیپلمات کهنهکار امریکایی نیز به رشوه گرفتن از شرکت بوئینگ برای ایجاد زمینه فروش هواپیماهای آن به ایران متهم شده است. توماس پیکرینگ، دیپلمات مذکور با رد این اتهام گفته است که تلاشهای او ربطی به شرکت بوئینگ نداشته هر چند او از سال ۲۰۰۲ همواره به دنبال تحقق این موضوع به عنوان بهترین گزینه فروش هواپیما برای امریکا بوده است.
خروج بریتانیا از اروپا؛ فرصتی برای ایران؟!
پایگاه اینترنتی بیبیسی در تحلیلی، به بررسی این دیدگاه پرداخته است که آیا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یک فرصت تاریخی برای ایران است؟
نویسنده این تحلیل چنین استدلال کرده است که با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، قدرت پر نفوذی که میتوانسته همسو با امریکا عمل کند و در چارچوب اتحادیه اروپا با ایران از در مخالفت درآید از گردونه خارج شده است.
بیبیسی میافزاید: از سوی دیگر، در حالی که از قدرت سخت بریتانیا کاسته نخواهد شد، اما قدرت نرم آن کشور به دلیل از دست رفتن نفوذش در اروپا بشدت آسیب خواهد دید و این امر از دید برخی کارشناسان، برای ایران مثبت تلقی میشود.
جام جم/
«لوپن» خواستار برگزاری همه پرسی مشابه بریتانیا در فرانسه شد
رهبر حزب راستگرای جبهه ملی فرانسه ضمن خودکامه خواندن اتحادیه اروپا، خواستار برگزاری همهپرسی مشابه بریتانیا در این کشور شد. مارین لوپن، ضمن محکوم کردن اتحادیه اروپا بهدلیل آنچه وی خودکامه گرایی این اتحادیه میخواند، خواستار برگزاری همه پرسی برای جدایی کشورش از اتحادیه اروپا (فرگزیت) شد.
وی که این سخنان را در پارلمان فرانسه ایراد میکرد، گفت اتحادیه اروپا برای چندین دهه سیاستهای «پانناسونالیستی جهانی» اتخاذ کرده است. این سیاستمدار فرانسوی خطاب به نمایندگان پارلمان کشورش گفت: خشم و عصبانیت خود را در مواجهه با آزادی بریتانیا فرو بکشید. در همین ارتباط و در خبری دیگر باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای نسبت به نشان دادن حساسیت بیش از حد بینالمللی و مالی به رای انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا هشدار داد. / دیلی صباح و منابع دیگر
بان کی مون: محاصره غزه مجازات گروهی است
دبیرکل سازمان ملل در سخنانی اعلام کرد، محاصره نوار غزه مجازات اجتماعی و گروهی است و تنشها را تشدید میکند.
امارات مسجد شناور احداث میکند
شیخنشین دبی قرار است مسجدی شناور احداث کند. روشنایی این مسجد از انرژی خورشیدی تامین میشود و قرار است صیادان و افرادی که درخلیجفارس مشغول به فعالیت هستند در آن به اقامه نماز بپردازند./ سایتهای اماراتی
تلاش اف.بی.آی برای افشا نشدن فناوریهای جاسوسی اش
جیمز بورل، معاون مدیر اف.بی.آی (پلیس فدرال آمریکا) اخیرا در میزگردی درباره بخش فناوریهای جاسوسی خود موسوم به (واحد فناوری عملیاتی) هیچ رقم دقیقی را درباره بودجه این واحد ارائه نکرد و تنها گفت: این واحد صدها میلیون دلار را صرف امنیت ملی و اعمال قانون میکند.
آن طور که گزارش شده، واحد فناوری عملیاتی که تکنولوژیهای جاسوسی اف.بی.آی را مدیریت میکند، سال گذشته میلادی بودجهای بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار داشته است. این در حالی است که پلیس فدرال آمریکا تلاش بسیاری را به خرج میدهد تا فناوریهای جاسوسی خود را حتی به قیمت کنار گذاشتن برخی پروندههای مجرمانه، محرمانه نگه دارد تا مجبور به افشای تاکتیکهای خود نباشد. / اسپوتنیک
الغای توافق صلح با کابل
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، توافق گروه شبه نظامیاش و دولت کابل را از بین رفته اعلام کرد. وی گفت: دولت کابل با سوءنیت مذاکره کرده و وعدههایی را مطرح کرد که قادر به انجام آن نبود. دولت اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان امیدوار بود که توافق با حکمتیار، مشوقی برای دیگر گروههای شبه نظامی باشد تا آنها نیز پای میز مذاکره بیایند. / آسوشیتدپرس
بازدیدها: 149