اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 29 فروردین 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 29 فروردین 95

بزک‌کنندگان آمریکا سخنان مهم سیف را سانسور کردند

خبرگزاری‌ها و سایت‌های شبه اصلاح‌طلب با سانسور سخنان مهم رئیس بانک مرکزی درباره بی‌اثر ماندن برجام کار خود را راحت کردند.

سخنان مهم ولی‌الله سیف درباره اینکه اجرای برجام تقریباً هیچ اثری برای ایران نداشته در جریان مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ و نیز سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا عنوان شد اما رسانه‌های شبه اصلاح‌طلب یا متظاهر به حمایت از دولت در اقدامی قابل تأمل به سانسور این اظهارات پرداختند.

این سانسور در حالی است که همین طیف در مقاطع مختلف اقدام به بزک بدعهدی‌ها و شیطنت‌های آمریکا پرداخته‌اند.

سیف در مصاحبه با بلومبرگ می‌گوید: «برجام تاکنون تقریباً هیچ دستاورد اقتصادی برای تهران دربر نداشته است.»

به نوشته پایگاه اینترنتی بلومبرگ، آقای سیف گفته ایران سه ماه بعد از اجرایی شدن برجام، توان دستیابی به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ضبط شده‌اش در خارج از کشور را نداشته و برای پرداخت صورت‌حساب‌هایش در مبادلات خارجی به دنبال راهی برای استفاده از دلار است.

سیف، گفت «تقریباً هیچ چیز» از این توافق که در روز ۱۶ ژانویه اجرایی شد عاید ایران نشده است.

وی همچنین در شورای روابط خارجی آمریکا تصریح کرد: توقع ما بعد از اجرایی شدن برجام این بود که ایران به اقتصاد جهانی وصل شود. متأسفانه فضای کنونی چنین چیزی را نشان نمی‌دهد. ما از شرکای خود در مذاکرات و توافق می‌خواهیم که به تعهدات خود عمل کنند به طوری که ما نتایج ملموس برای ارائه به مردم خود در اختیار داشته باشیم. وی گفت: ایران هنوز به اقتصاد جهانی وصل نشده است.

سیف همچنین گفته است شرط زنده ماندن توافق برجام این است که غرب به تعهدات خود عمل کند وگرنه توافق فرو خواهد پاشید.

در همین حال وبسایت مشرق ضمن گزارشی این پرسش را مطرح کردکه پاسخ دولت به اعترافات تلخ رئیس بانک مرکزی چه خواهد بود؛ تکذیب یا توجیه؟! در روزهای پایانی سال گذشته بود که علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و یکی از اعضای بلندپایه تیم هسته‌ای دولت دهم در اظهاراتی بیان داشت که «طرف غربی در عمل به تعهدات خود تأخیر دارد.»

همین موضوع با واکنش منفی دولت و شخص رئیس جمهور مواجه شد. روحانی درباره اظهارات صالحی در خصوص تأخیر در اجرای برجام به جایگاه وی در دولت اشاره کرد و گفت: «ایشان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی نیست، وزیر خارجه هم الآن نیست، ایشان مسئول سازمان انرژی اتمی است.»

مشرق با اشاره به برخی تأیید و تکذیب‌ها درباره برقراری یاعدم برقراری سوئیفت ادامه می‌دهد: اکنون موضوع عدم اجرایی شدن برجام توسط رئیس بانک مرکزی مورد انتقاد قرار گرفته است.

سخنان سیف بیشتر یادآور سخنان صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی است که روحانی در واکنش به وی بیان داشت که او وزیر یا رئیس بانک مرکزی ایران نیست که چنین سخنانی ابراز می‌دارد. اینک اما به نظر می‌رسد آش آن‌قدر شور شده که رئیس بانک مرکزی نیز خود نسبت به عدم اقدام عملی طرف مقابل نسبت به تعهداتش اعتراض می‌کند و دستاوردهای اقتصادی برجام را تقریباً هیچ می‌خواند. با این اوصاف به نظر می‌رسد که دولت در اقدامی عملی و واقعی بایستی به جای پاسخگویی به منتقدین و افکار عمومی نسبت به عدم اجرای برجام توسط طرف غربی اقدام عملی کند و از ابزار دیپلماسی خود در این راه بهره ببرد؛ ابزاری که دولت یازدهم آن را کلید حل مشکلات کشور خوانده و خود را دولت دیپلماتیک لقب داده است.

وقتی عضو حزب منحله ساز ناکوک آمریکا را کوک می‌کند

یک روزنامه زنجیره‌ای ضمن تحریف خبر کارشکنی آمریکا علیه مبادلات دلاری ایران، خواستار اجرای برجام ۲ در منطقه شد.

رئیس بانک مرکزی در مصاحبه با بلومبرگ در سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا به کارشکنی آمریکا در دسترسی به چرخه دلار در جهان اعتراض کرده و گفته بود تقریباً هیچ چیزی از اجرای برجام عاید ایران نشده و بدون دسترسی ایران به اقتصاد جهانی برجام فرو خواهد پاشید.

اما روزنامه اعتماد با تحریف این واقعیت تیتر زد «تحریم دلار در یک قدمی حذف- دیدار تاریخی سیف و وزیر خزانه‌داری آمریکا»!

این روزنامه همچنین مقاله‌ای را از الهه کولایی عضو حزب منحله مشارکت منتشر کرد که ضمن آن ادعا شده «ایران به دنبال تکرار برجام در منطقه باشد». کولایی اما توضیح نمی‌دهد که با توجه به امتیازهای نقد واگذار شده در برجام و وعده‌های نسیه‌ای که به تصریح رئیس بانک مرکزی عملی نشده، دعوت به تکرار برجام آیا چیزی جز صاف کردن جاده ناهموار آمریکایی‌ها در منطقه است»؟!

برخی همکاران فراری روزنامه اجاره‌ای اعتماد هم اکنون با رسانه‌های ضدانقلاب از جمله بی‌بی‌سی همکاری می‌کنند، اعتماد تا مدت‌ها تحلیل‌های شبکه دولتی انگلیس را به اسم خود منتشر می‌کرد که پس از اعتراض ناظران رسانه‌ای مجبور به توقف این روند شد.

۳ سال با وعده گذشت اما مسکن اجتماعی کلید نخورد؟!

یک مدیر ارشد وزارت راه به روال ۳ سال گذشته می‌گوید: مسکن اجتماعی به زودی کلید می‌خورد.

مسئولان وزارت راه و شهر‌سازی از سال ۹۲ هر چند ماه یکبار وعده آغاز اجرای مسکن اجتماعی را می‌دهند و همزمان به پروژه مسکن مهر که موجب صاحب‌خانه شدن ۲/۵ میلیون خانواده‌ در دولت قبل شد ناسزا می‌گویند. اما با این همه خبری از اجرای مسکن اجتماعی نیست.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن اجتماعی در همین دوره از دولت شروع می‌شود و اقداماتی در بحث تأمین زمین و تأمین مالی پروژه برداشته شده است، گفت: دخالت مستقیم دولت به بخش مسکن اشتباه است و در بلندمدت به اقتصاد کشور آسیب وارد می‌کند.

به گزارش ایلنا، علی چگنی اظهار داشت: وظیفه دولت در بخش مسکن وظیفه حاکمیتی است، اما دولت سازنده مسکن نیست و دولتی هم که متولی ساخت و ساز در هر حوزه‌ای شود، سیاست اشتباهی را در پیش گرفته است. وی با تأکید بر اینکه دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، ادامه داد: دولت باید فضای مناسب اقتصادی و کسب و کار را فراهم آورد تا بخش خصوصی و بنگاه‌ها از این فضا برای تولید و عرضه استفاده کنند.

وی البته توضیح نداده که دولت پس از ۳ سال چه کاری برای بهبود فضای کسب و کار کرده چرا که رکود اقتصادی امروز به مراتب شدیدتر از سال گذشته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به مشکلات طرح مسکن مهر اظهار داشت: دولت گذشته تا حدی ورود مستقیم به بازار مسکن داشت و معمولاً این دست از اقدامات در بلندمدت به حوزه‌های اقتصاد و سیاست‌گذاری‌ها آسیب وارد می‌کند.

وی درباره سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن گفت: دولت سیاستگذاری‌های مختلفی در حوزه مسکن درحال اقدام دارد که سیاست‌های حمایت از تولید، عرضه و تقاضا و به ویژه توانمندسازی شامل این سیاست‌ها می‌شود. البته درحال حاضر مشکل جدی در بخش عرضه مسکن نداریم. چگنی افزود: حوزه‌ای که دولت باید در آن دخالت داشته باشد تأمین مسکن کم‌درآمدهاست، اما باز هم نوع دخالت‌ها متفاوت است. نباید تمام بار تأمین مسکن این قشر روی دولت گذاشته شود.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به ورود دولت به طرح مسکن اجتماعی گفت: اقداماتی هم برای پروژه مسکن اجتماعی انجام شده و تفاهمنامه‌هایی هم با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی منعقد کرده‌ایم. گام‌هایی هم در حوزه تأمین زمین و واحدهای نیمه‌کاره و تأمین مالی برداشته شده است.

اعتماد: خواب آشفته یک دوره‌ای شدن دولت ممکن است تعبیر شود

در حالی که برخی دولتمردان سال ۹۵ را سال گشایش و رونق اقتصادی می‌خواندند، روزنامه اعتماد نوشت امسال سال سخت روحانی خواهد بود که تا یک سال دیگر باید نامزد انتخابات شود.

سال سخت نامیدن سال ۹۵ در حالی است که مقامات دولتی از جمله جهانگیری و روحانی اواخر پارسال گفتند سال ۹۴ سال سختی بود اما سال جدید سال رونق و گشایش و چرخش اقتصادی و تحقق رشد ۵ درصدی و جذب سرمایه‌گذاری و… خواهد بود. اکنون روزنامه اعتماد می‌نویسد: دولت از هر زاویه‌ای که بنگریم سال سختی در پیش دارد. کشور در فضای پسابرجام به سرمی‌برد. رقبا، منتقدین و مخالفین به بالابردن سطح انتظار مردم می‌پردازند. از سویی جامعه نیز در انتظار هویدا شدن آثار اقتصادی ملموس از رفع تحریم‌هاست.

این روزنامه می‌افزاید: سال سخت دولت در حالی آغاز شده که روحانی باید کمی بیش از ۱۳ ماه دیگر در برابر کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری حاضر شود و تلاش کند خواب آشفته یک دوره‌ای شدن دولتش تعبیر نشود.

اعتماد از قول یدالله طاهرنژاد عضو مرکزیت کارگزاران نوشت: دولت روحانی با چالش‌های زیادی به خصوص در حوزه اقتصادی در سال ۹۵ روبه‌رو خواهد بود. انتظار می‌رفت و می‌رود که شرایط اقتصادی کشور در فضای پسابرجام به سرعت رو به بهبود رود، به گونه‌ای که این بهبود در روند زندگی مردم به صورت ملموس خود را نشان دهد. اگرچه امروز گشایشی جدی در فضای تعاملات بین‌المللی کشور ایجاد شده است، لیکن اثرعینی و عملی این تعاملات در بهبود فضای کسب و کار به صورت ملموس نمایان نشده است.

طاهرنژاد می‌گوید: آنچه در شرایط کنونی چالش جدی فراروی دولت قرار می‌دهد، رکود اقتصادی است و دولت باید به هر طریقی که میسر است، از رکود خارج شده و از این وضعیت فاصله بگیرد. دولت با رکود طولانی ولو با کنترل شدید تورم نمی‌تواند رضایت مردم را تأمین کند.

در شرایط رونق ولو با پذیرش اندکی رشد تورم فرصت‌های شغلی مناسب در اختیار جوانان جویای کار قرار خواهد گرفت.

روحانی ۳ سال گذشته نتوانست امسال هم نمی‌تواند اقتصاد را تغییر دهد

صادق زیباکلام از روحانی خواست چون در دوره ریاست او هیچ اتفاق اقتصادی مهمی رخ نداده و رخ نخواهد داد بنابراین پس از ۳ سال همچنان دولت قبل را مقصر جلوه دهد!

وی در مصاحبه با روزنامه آرمان با اظهار نگرانی نسبت به سرنوشت روحانی در انتخابات گفت: روحانی یک سربالایی دارد. یکی از گردنه‌ها و تنگناها و سربالایی‌هایی که رقابت را برای روحانی سخت و دشوار می‌کند، به اقتصاد بازمی‌گردد. بنابراین احتمال اینکه ایشان طی ۶ ماه آینده یا یک سال آینده (در سال ۹۵) بتواند تغییر و تحول جدی در اقتصاد به وجود آورد اندک است و تصور می‌رود وضعیت اقتصادی یک سال آینده هم کم و بیش مانند وضعیت سه سال گذشته باشد و هیچ علتی وجود ندارد که طی یک سال آینده روحانی بتواند یک تغییر و تحول اساسی در اقتصاد به وجود بیاورد.

وی پس از اعتراف به ناکارآمدی ۳ ساله دولت در عرصه اقتصاد و پاشنه آشیل معرفی کردن این عرصه خواستار فرافکنی شده و می‌گوید: آقای روحانی چاره‌ای ندارند جز اینکه در برنامه‌‌های مختلفی که با مردم ارتباط برقرار می‌کند به جای اینکه وعده‌‌های امیدوارانه بدهد و مکررا اعلام کند وضعیت اقتصادی کشور با شیب ملایم در حال بهبود است و امیدوار هستیم تا پایان سال ۹۲ نرخ تورم تک رقمی شود و در حال حاضر در برخی از اقلام و کالاها نیز تورم تک رقمی شده است،‌ این وعده را به مردم بدهد که نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۵ به بالای ۵ درصد برسد، به جای این‌گونه سخنان واقعیت‌های تلخ اقتصاد را بازگو و اعلام کند چه شد که در کشور حدود هشت میلیون تن بیکار شده و امروز عامل اصلی رکود در اقتصاد ایران چیست و چه مسائلی سبب شد که انبارهای کارخانه‌ها پر از کالا باشد ولی خریداری برای آن وجود نداشته باشد. علت رکود بازار مسکن چیست و چرا بیش از صد شغل را هم با خود گرفتار رکود کرده است.

وی می‌افزاید: روحانی باید واقعیت‌های اقتصاد ایران را به مردم بگوید و در برنامه تلویزیونی اعلام کند مادامی که اقتصاد دولتی باشد داروی شفابخشی برای آن وجود ندارد.

زیباکلام برای چندمین‌بار تصریح کرد عارف مناسب ریاست مجلس نیست و کارآمدی ندارد.

آنچه در سخنان زیباکلام مغفول مانده این پرسش است که اگر روحانی ظرف ۴ سال نتوانست کمترین کارآمدی اقتصادی نشان دهد و «یک سال آینده وضعیت اقتصادی مانند ۳ سال گذشته خواهد بود» پس مردم چرا باید دوره دولت را برای ۴ سال دیگر تمدید کنند؟!

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* یک عکاس شبکه خبری CNN در سفر به کشور کوبا درباره چگونگی گسترش اسلام در کوبا می‌گوید: علت، سفر تحصیلی تعداد زیادی از دانشجویان مسلمان، بخصوص دانشجویان پاکستانی، به این کشور است. علت دیگری که «آلوادو» برای گسترش اسلام در کوبا ذکر می‌کند، فعالیت سفارتخانه‌های برخی کشورهای خاورمیانه در کوبا است که مسلمانان کوبایی با مراجعه به آنجا، تا حدودی از مناسک اسلامی اطلاع می‌یابند. «احمد آگرو» یکی از مسلمانان کوبایی در گفتگو با آلوادو می‌گوید: مسلمانان کوبا مشکلات زیادی دارند، مثلاً فضایی برای انجام مناسک عبادی ندارند، تا آنجا که برای برگزاری نماز و عبادات روز جمعه در خانه یکدیگر جمع می‌شوند. وی همچنین علت اشتیاق مردم کوبا به اسلام را، احساس پوچی و دنیازدگی و در مقابل، وجود احکامی مناسب در اسلام برای وضعیت‌های مذکور، همچون حرمت شرب خمر در این دین آسمانی، می‌داند. به گزارش نهادهای آماری، ۸۵ درصد از جمعیت کوبا را، مسیحیان کاتولیک تشکیل می‌دهند و فقط یک درصد یعنی حدود ۱۰ هزار نفر، از جمعیت این کشور، مسلمانند که عده‌ای از آنها شیعه می‌باشند.

* همزمان با نقض آتش بس یمن توسط عربستان، دو قبیله «نونه» و «سنحان» همبستگی خود با انصارالله را جهت مبارزه با آل سعود اعلام کردند. در همین حال و پس از چشم پوشی سیسی از تمامیت ارضی مصر و واگذاری دو جزیره این کشور به آل سعود، یمنی‌ها جوکی برای این ماجرا ساخته و می‌گویند: «عربستان یک سال با یمن جنگید و سرانجام دو جزیره از مصر گرفت!» این اقدام عجیب رئیس رژیم مصر درحالی انجام شده است که مردم یمن با مقاومت سیزده ماهه در برابر حملات وحشیانه آل سعود و هم پیمانانش، حتی یک قدم از منافع خود کوتاه نیامده‌اند.

* یکی از اساتید و محققان برجسته دانشگاه الازهر مصر که بتازگی به مذهب تشیع مشرف شده است، به زیارت حرم مطهر امیرالمومنین علی(ع) رفت. «دکتر مصباح الردینی» ۷۳ ساله هنگامی که وارد صحن حرم مطهر علوی شد، اشک از چشمانش جاری شد و گفت:‌ تمایل دارم باقیمانده عمر خود را کنار مضجع شریف امیرالمومنین(ع) در نجف اشرف سپری کنم. به گزارش «ابنا» دکتر الردینی یکی از محققان سنی مذهب دانشگاه الازهر و از مرشدان اخوان المسلمین بوده است. وی به مدت ۴۰ سال در آمریکا به تبلیغ اسلام مشغول بوده و در کالیفرنیا مساجد و مراکز اسلامی زیادی بنا نهاده است. الردینی از همکاران سابق یوسف القرضاوی (رئیس اتحادیه علمای اسلام، مفتی مصری تبار قطر و پدر معنوی اخوان المسلمین) و از استادان «محمد مرسی» رئیس‌جمهور سابق مصر محسوب می‌شود.

* گروه تروریستی بوکوحرام تصاویری منتشر کرد که نشان می‌دهند دختران ربوده شده نیجریه‌ای در قید حیات هستند. در این ویدئو، دختران ربوده شده که حجاب بر سر دارند نام خود را به زبان آورده و تاکید می‌کنند که در چیبوک ربوده شده‌اند. این ویدئو که مربوط به پاییز سال گذشته است، اولین ویدئویی است که تاکیدی بر زنده بودن دختران ربوده شده نیجریه‌ای دارد. دو زن گفته‌اند که دختران خود را در این ویدئو شناخته‌اند. بوکوحرام برای آزاد ساختن این دختران درخواست ۳۵ میلیون پول کرده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

پارس نیوز مدعی شد:

فشار سران جریان اصلاحات برای کناره گیری یا برکناری عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، روند رو به افزایش گرفته است. جریان اصلاحات مدعی است با رحمانی فضلی نمی توان توفیق جدی در انتخابات آتی شوراهای شهر و ریاست جمهوری داشت. در صورتی که اشتهای سیری ناپذیر اصلاح طلبان برای تصدی تمام مناصب وزارت کشور، تامین نشود گفته می شود با توافق احتمالی جریان اصلاحات و حلقه اعتدال، عباس آخوندی وزیر فعلی مسکن جایگزین رحمانی فضلی خواهد شد. در عین حال که رایزنی ها برای انتصاب رحمانی فضلی در یک پست امنیتی در جریان است گفته می شود در یکی از جلسات بعد از انتخابات ۷ اسفند، رحمانی فضلی پاسخ های محکمی به هاشمی رفسنجانی درخصوص انتخابات داده است.

روز نو مدعی شد :

اصرار وزارت صنعت بر واگذاری لیسانس تولید سیگار مارلبرو به یک شرکت خصوصی، شرکت دخانیات ایران را به مرز ورشکستگی خواهد رساند.شرکت دخانیات ایران اکنون تنها سیگارهای داخلی را تولید می‌کند که این برندهای داخلی هم دیگر رونقی در بازار سیگار ندارند و فروش آنها کاهش پیدا کرده است و این امر موجب ضرردهی شرکت دخانیات و ورشکستگی احتمالی آن در صورت تداوم وضع موجود خواهد شد.

سایت دانا مدعی شد :

با تلاش سپاه ورامین زمین ۱۰۰۰متری که زیر کشت خشخاش رفته بود کشف و متلاشی شد.داوود اصغری فرمانده سپاه ورامین با اعلام این خبر گفت: این افراد در یک باغ خصوصی با استفاده از موقعیت زمینی که در اختیار داشتند، در روستای قوئینک در مسیر جاده ورامین به پاکدشت اقدام به کشت خشخاش کرده بودند.

سایت خرداد نوشت :

“بنجامین برافمن” وکیل شناخته شده نیویورکی که وکالت چهره های مشهوری همچون مایکل جکسون را به عهده داشته است قرار است از “رضا ضراب” تاجر ایرانی تبار مقیم ترکیه در دادگاهی در نیویورک دفاع کند.

جهان نیوز نوشت :

مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی پیشنهادی را به دولت برای تسریع ارتباط بانک ها با ایران مطرح کرد و نوشت : دولت اگر خواهان یک تعلیق واقعی در رژیم حقیقی تحریم ها درکوتاه مدت است، می تواند اعلام کند که اگر ظرف ۳ ماه، تمامی مشکلات بانکی حل نشود، ۱۰۰۰ ماشین نسل دومی را که از زیر زمین نطنز جمع کرده، به سرعت نصب خواهد کرد.کافی است اقدامات مقدماتی برای آماده سازی ماشین ها هم آغاز شود. آن وقت آقایان خواهند دید که بانک های غربی یکی یکی به آغاز روابط با ایران “علاقمند” می شوند.

*********************************

روزنامه ایران**

شکایت شرکت نفت علیه امین اموال بابک زنجانی

وکیل مدافع شرکت ملی نفت ایران می‌گوید این شرکت علیه «قدرت تُنجل» امین اموال بابک زنجانی در ترکیه اقامه دعوا کرده است. غلامرضا مهدوی در گفت‌وگو با «تسنیم» با اعلام این خبر اظهار داشت: «شکایت شرکت نفت علیه امین اموال بابک زنجانی در شرکت «اُونر ایر» در محاکم ترکیه مطرح است و دادگاه ترکیه مشغول بررسی موضوع است.» وی افزود: «در حال حاضر پرونده به کارشناس ارجاع شده است تا دفاتر شرکت را بررسی کنند.» مهدوی درباره فرجام پرونده بابک زنجانی نیز گفت:« برای شرکت نفت مطلوب این است که پول به خزانه بازگردد و مایل هستیم پول‌هایی که به ناحق از بیت‌المال برده شده، برگردد، در حکم صادره نیز حکم به رد مال داده شده است.»

شرط عربستان برای پذیرش حجاج ایران

در پی حضور هیأت ایرانی در عربستان برای انجام مذاکرات درخصوص سرنوشت حج سال جاری، وزیر حج سعودی به هیأت ایرانی اعلام کرد برگزاری راهپیمایی یا تجمعات در مکان های عمومی در زمان حج و یا بالابردن صدا هنگام دعا به منظور جلوگیری از اذیت حجاج دیگر ممنوع است. به گزارش « باشگاه خبرنگاران جوان» به نقل از پایگاه «الخلیج آنلاین»، «حاتم قاضی»، سخنگوی رسمی وزارت حج عربستان در مصاحبه با شبکه «الجزیره» گفت: «بندر حجار»، وزیر حج سعودی روز پنجشنبه با هیأت ایرانی به ریاست سعید اوحدی (رئیس سازمان حج و زیارت) در «جده» به منظور بررسی ترتیبات حج سال جاری دیدار کرد.

در این دیدار وزیر حج سعودی از هیأت ایرانی خواست در صورت وجود مجلات یا کتاب‌هایی متعلق به بعثه رهبری درخصوص ادای مناسک حج، ایران باید موافقت وزارت فرهنگ و رسانه عربستان را جلب کند. وزیر حج عربستان همچنین بر مسأله آگاه کردن حجاج پیش از ورود به سرزمین وحی و پایبندی آنها به برنامه حرکت در گروه‌ها و دسته‌بندی‌های مشخص به منظورحفظ سلامت زائران تأکید کرد. وی در ادامه گفت: «عربستان از تمامی حجاج و زائرانی که از تمامی کشورهای جهان می‌آیند، از جمله ایران استقبال می‌کند.» این نخستین دیدار رسمی مسئولان دو کشور از زمان قطع رابطه ریاض و تهران است.

تحلیلی از علاقه ترکیه به ترمیم روابط با ایران

«آنکارا در حال تلاش برای تقویت همزمان روابط خود با عربستان و رقیب دیرینه‌اش ایران است تا موقعیت خود را در منطقه‌ای بهبود ببخشد. کارشناسان سیاست خارجی این رویکرد تازه را همچنان در حال انجام می‌دانند که در صورت به نتیجه رسیدن می‌تواند ترکیه را بار دیگر به بازیگر مؤثری در منطقه تبدیل کند.» به گزارش «انتخاب»، «المانیتور» با انتشار این تحلیل افزود: «البته ترکیه همچنان از ایران برای حمایت از اسد ناراحت است و ایران هم از ترکیه برای حمایت از گروه‌های مخالف اسد ناراضی است.

ترکیه همچنین از حمایت عربستان از «سیسی» بسیار ناراضی است که بارها از سوی آنکارا برای پیگرد بی امان اعضای اخوان‌المسلمین مورد انتقاد قرار گرفته است. اردوغان و داوود اوغلو قرابت شخصی با اعضای اخوان دارند.» به نوشته این سایت خبری- تحلیلی، «احتمال نمی‌رود ترکیه وارد اتحاد سنی محوری شود که در تقابل با ایران قرار بگیرد. سفر ناگهانی داوود اوغلو به تهران در اوایل مارس و بیانیه‌های مثبت اعلام شده در زمینه روابط دوجانبه به عنوان نشانه‌هایی از علاقه ترکیه به ترمیم روابط با ایران بودند.»

نگرانی « کری» از سفر سردار سلیمانی به مسکو

وزیر خارجه امریکا در گفت‌وگو با همتای روس خود، نسبت به سفر سردار سلیمانی به مسکو ابراز نگرانی کرد. به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان»، «فاکس نیوز» در این باره نوشت: کری از روسیه درباره سفر سردار سلیمانی به مسکو پرسیده و مدعی شده است این سفر قطعنامه سازمان ملل را نقض می‌کند. فاکس نیوز پیش‌تر مدعی شده بود که سردار سلیمانی روز پنجشنبه به مسکو سفر کرده تا با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه و دیگر مقامات ارشد این کشور دیدار کند. این در حالی است که سخنگوی کاخ کرملین گزارش‌های منتشر شده مبنی بر احتمال دیدار رئیس جمهوری روسیه و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را تکذیب کرد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

کشف یک شبکه تروریستی در انگلیس

پلیس انگلیس یک شبکه مخفی را که گفته می‌شود با حملات تروریستی پاریس و بروکسل ارتباط دارد در بیرمنگام کشف کرد. طبق این گزارش، به دنبال تحقیقات ضدتروریستی سرویس جاسوسی و اطلاعات داخلی انگلیس (ام‌آی ۵) و مقامات در فرانسه و بلژیک این شبکه که متشکل از ۴ مرد و یک زن است شناسایی و متلاشی شد. پلیس اعلام کرد: این بازداشت‌ها بخشی از یک تحقیقات گسترده درباره هرگونه تهدید احتمالی علیه انگلیس به دنبال حملات تروریستی در پاریس و بروکسل بوده است.

تظاهرات در بحرین برای آزادی فعالان سیاسی

مردم بحرین، جمعه با برگزاری تظاهرات گسترده‌ در منطقه الدراز بار دیگر بر خواسته‌های خود مبنی بر آزادی دبیرکل جمعیت الوفاق و دیگر زندانیان سیاسی تاکید کردند. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با حمل پرچم‌های این کشور و تصاویر شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین که در زندان‌های رژیم آل‌خلیفه در حبس به سر می‌برد، آزادی وی را خواستار شدند. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات بر ادامه تحرکات انقلابی تا زمان تحقق اهداف انقلاب تاکید کردند.

ابراهیمی: القاعده فرزند مشروع آمریکاست

فرستاده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه معتقد است القاعده در عراق فرزند مشروع آمریکاست، چراکه «القاعده‌ای در عراق وجود نداشت مگر پس از آنکه حمله آمریکا به عراق صورت گرفت». اخضر ابراهیمی با بیان اینکه سوریه باید یک کشور یکپارچه و متحد بماند، مداخله غرب در لیبی و همچنین حمله به عراق را فاجعه‌بار خواند. نماینده پیشین سازمان ملل در سوریه افزود: ما خواهان رسیدن به این نظر هستیم که اسرائیل باید سلاح‌های هسته‌ای خود را رها کند و خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای شود.

احتمال حملات تروریستی در المپیک برزیل

دفتر مبارزه با تروریسم برزیل درباره احتمال وقوع حملات تروریستی در این کشور هنگام بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ هشدار داده است. سی و یکمین دوره بازی‌های المپیک روز ۵ آگوست ۲۰۱۶ برای نخستین بار در شهر ریو دوژانیرو و ۵ شهر دیگر برزیل آغاز خواهد شد. برزیلی‌ها تاکنون کشورشان را دور از حملات تروریست‌ها معرفی می‌کردند، زیرا برزیل را کشوری بی‌طرف، دارای فرهنگ‌های متنوع و بی‌دشمن می‌دانند. مسؤولان بازی‌های المپیک اعلام می‌کنند که نزدیک به

۸۵ هزار نیرو را برای تأمین امنیت این بازی‌ها به خدمت خواهند گرفت.

زلزله ویرانگر جنوب ژاپن

یک زلزله قدرتمند ۳/۷ریشتری بار دیگر ژاپنی‌ها را با همه آمادگی‌شان تسلیم کرد. سلسله‌ای از زلزله‌ها طی ۲۴ ساعت شهر کوماموتو در جنوب ژاپن را لرزاندند اما زلزله اصلی سحرگاه جمعه رخ داد که دست کم ۲۹ کشته و صدها زخمی به جا گذاشت. بسیاری از منازل مسکونی و ساختمان‌های این شهر که به خاطر زلزله ۲/۶ ریشتریِ شامگاه پنجشنبه تضعیف شده بودند، بشدت آسیب دیدند. زلزله

۳/۷ ریشتری روز جمعه در عمق ۱۰کیلومتری از سطح زمین رخ داده و همچنین سبب فورانِ آتشفشانی کوه آسو شد. سازمان زمین‌شناسی ژاپن پس از این حادثه درباره احتمال وقوع سونامی در طول ساحل غربی کوماموتو هشدار داد اما یک ساعت بعد اعلام کرد خطر رفع شده است. به دنبال این حادثه یک مجتمع مسکونی در منطقه آتش گرفت و در این بین یک نفر قربانی شد. بنا به گزارش‌های رسانه‌های رسمی ژاپن، حدود ۷۶۰ نفر زخمی شده‌اند و بیم آن می‌رود بسیاری زیر آوار مانده باشند. همچنین احتمال می‌رود یکی از بیمارستان‌های شهر کوماموتو به دلیل خطر ویرانی تخلیه شود. این زلزله همچنین سبب رانش زمین در روستای مینامی آسو، مسدود شدن جاده اصلی و آسیب دیدن تعدادی از منازل مسکونی شد. در عین حال، بسیاری از مردم از ترس ویرانی ساختمان‌های آسیب‌دیده به پارک‌ها پناه برده‌اند.

Views: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *