روزنامه کیهان **
شرمن: متن توافق وین را با مشورت اسرائیل تهیه کردیم
معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: کارشناسان آمریکایی و اسرائیلی در یک سال گذشته با هم مشورت کردهاند و اسرائیل بر بخشهای قابل توجهی از توافق هستهای با ایران تاثیر گذاشت.
به گزارش هاآرتص، شرمن در جمع خبرنگاران صهیونیست خاطر نشان کرد: اسرائیل از طریق رایزنیها و مشورتهای کارشناسان اسرائیلی با کارشناسان آمریکایی در یک سال گذشته این تاثیرگذاری را داشته است.
شرمن که برای حصول توافق هستهای با ایران 27 روز متوالی در وین بود، گفت: در این مدت سه بار با «یوسی کوهن» مشاور امنیت ملی بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل صحبت کردم.
وی گفت: چهارشنبه شب گذشته در یک کنفرانس ویدئویی طولانی با کوهن و «یووال اشتاینیتز» وزیر زیرساختهای ملی اسرائیل، درباره توافق هستهای بحث و گفتوگو کردم و ضمن ابراز مواضع آمریکا، دیدگاههای این مقامهای اسرائیلی را شنیدم.
شرمن افزود: به آنان گفتم که به اعتقاد ما این توافق همه ما را ایمنتر میسازد و زمان گریز هستهای ایران را برای مدت دست کم 10 سال، به یک سال افزایش میدهد. ما توافق بسیار خوبی به دست آوردیم که تمام مسیرهای رسیدن به سلاح هستهای را قطع میکند و تضمین میکند که اگر ایران توافق را نقض کند، تحریمها برخواهند گشت.
یادآور میشود زیگمار گابریل معاون صدراعظم آلمان نیز در بحبوحه سفر به ایران و ضمن مقالهای در نشریه بیلد، مدعی شده بود اگر ایران خواهان روابط اقتصادی بهتر با آلمان و کشورهای غربی است، باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد.
حباب وعدهها با توافق اولیه خالی شد
«دولتیها که تا دیروز مردم را به برداشته شدن تحریمها امید میدادند و از گشایشها در زندگی آنان خبر میدادند، اینک دیگر از امید سخن نمیگویند و در تریبونهای مختلف تکرار میکنند پس از توافق قرار نیست اتفاق خاصی در زندگی مردم رخ دهد»!
این تحلیل را سایت تابناک منتشر کرد و نوشت: این روزها خبرها و گزارشهای زیادی منتشر میشود مبنی بر اینکه در صورت تصویب توافق ایران و غرب قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد و مردم در زندگی یا اقتصادشان تحولی را احساس کنند، مطالبی که عکس ادعاها و مطالب قبل از توافق وین است. تا همین چند ماه پیش، یکی از مشاجرات اصلی بین دولت و منتقدان، در مورد کارآمدی و ناکارآمدی تحریمها بود. بدین ترتیب که دولتیها تحریمرا مانع عمده رشد و شکوفایی اقتصاد کشور و مانعی در راه تحول در رفاه مردم میدانستند. این ادعاهای دولتی به حدی پیش رفت که حتی رئیسجمهور محترم در یک سخنرانی از ضرورت برداشته شدن تحریمها برای حل مشکل آب خوردن مردم سخن گفت.
همه این دعواها و مشاجرات ادامه داشت تا ایران و غرب حول یک متن برای ایجاد حداکثر شفافیت در برنامه هستهای و در مقابل برداشته شدن تحریمها به یک توافق اولیه دست یافتند. در این مرحله البته لحن دولتیها هم تغییر یافت. دولتیهایی که تا دیروز مردم را به برداشته شدن تحریمها امید میدادند و از گشایشها در زندگی آنان خبر میدادند، اینک دیگر از امید سخن نمیگویند و در تریبونهای مختلف تکرار میکنند پس از توافق قرار نیست اتفاق خاصی در زندگی مردم رخ دهد.
تابناک میافزاید: اگرچه در همان زمان هم دلسوزان به برخی از دولتیها تذکر میدادند که همه مسائل کشور را به تحریمها پیوند نزنید و به آنان گوشزد میکردند که راهحل مسائل ایران برداشته شدن تحریمها نیست و تکیه بر توان داخلی است که معضلات کشور را حل خواهد کرد. اما خیلیها امید مردم را به تحریم پیوند زدند و امروز که گاه برداشته شدن تحریمهاست امیدها را از مردم میگیرند که هیچ اتفاقی قرار نیست بیفتد.
شاید مهمترین ویژگی یک سیاستمدار عمل به وعدهها و قولهایی باشد که به مردم میدهد. صداقت کالایی است که قابل معاوضه با هیچ نیست. نمیتوان مردم را به حرکتی امیدوار کرد و آنان را در پشت آن بسیج کرد اما به محض وصول به هدف از ناامیدی مکرر و چندباره به آنان گفت. باید به تدبیر به مردم امید داد، امیدی که با بیتدبیری به مردم داده شود، سرابی بیش نیست و جز ایجاد تردید در مردم ثمره دیگری ندارد.
کارشکنی موذیانه بر جام درمقابل همکاری اقتصادی پایدار با ایران
«یکی از مهمترین فرازهای پیوست دوم بر جام، مربوط به بازگشت تحریمها در صورت تشخیص تخلف ایران در اجرای تعهدات است».
رادیو فردا با انتشار این تحلیل نوشت: در یک شورای داوری متشکل از 8 عضو که 5 عضو آن کشورهای غربی (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و نماینده جامعه اروپا) و سه عضو دیگر آن (ایران، روسیه و چین) تعیین شدهاند، موضوع تخلف مطرح، و با رای اکثریت (از پیش تعیین شده: 5 در برابر 3) در یک فاصله 65 روزه تحریمها بدون نیاز به طرح شدن در شورای امنیت علیه ایران به موقع اجرا گذاشته میشوند. این بند به تنهایی میتواند بسیاری از طرفهای مشارکت اقتصادی و مالی را از داخل شدن به تعهدات طولانی با ایران باز دارد. آغاز لغو تحریمها نیز – برخلاف خواسته قبلی ایران، در پایان اجرای تعهدات پذیرفته شده ایران خواهد بود.
وبسایت رادیو فردا میافزاید: با این وجود تنها تحریمهای مربوط به فعالیتهای اتمی ایران لغو میشوند و تحریمهای مرتبط با اتهام فعالیتهای تروریستی و توسعه موشکی و محدودیتهای تسلیحاتی همچنان باقی خواهند ماند. در مورد برنامههای هستهای نیز قانون مصوب کنگره آمریکا در مورد کنترل فعالیتهای مبادلات مواد هستهای ایران، کره شمالی و سوریه رعایت شده و محفوظ میمانند.
به این ترتیب، رفع تحریمها در روز توافق صورت نگرفته بلکه نتیجه اجرای کامل تعهدات ایران خواهد بود و در هر زمان نیز قابل بازگشت است.
در همین حال شبکه دولتی انگلیس درباره قطعنامه جدید شورای امنیت که روز دوشنبه تصویب شد نوشت: در این قطعنامه پیشبینی شده که اگر یکی از کشورهای طرف توافق تخلفی را گزارش کند و کمیته پیشبینی شده در توافق بروز چنین تخلفی را تایید کند، تداوم لغو قطعنامههای پیشین باید در شورای امنیت به رأی گذاشته شود. معنای این حرف این است که مخالفت هر یک از کشورهای صاحب حق وتو با تداوم لغو قطعنامههای پیشین، باعث باز گشتن تمام تحریمهای پیشین شورای امنیت میشود و مثلا روسیه یا چین نمیتوانند از برقراری دوباره تحریمها جلوگیری کنند.
شهروند: دولت هیچ برنامهای برای پس از توافق ندارد
«دولت هیچ برنامه منسجمی برای پس از توافق ارائه نکرده و صرفاً شعارهایی بیان میکند که تاریخ مصرف آن رو به اتمام است».
روزنامه دولتی شهروند با اعلام هشدار درباره سپری شدن نیمی از عمر دولت یازدهم نوشت: این نگرانی وجود دارد که اگر دولت از ظرفیتهای مباحثه فراگیر اقتصاد پساتحریم (که این روزها در محافل اقتصادی، مطبوعات و از همه مهمتر، در فضای مجازی شکل گرفته) به نحوه مطلوبی استفاده نکند، یک فرصت تاریخی از دست برود. مسئله این است که دولت تاکنون هیچ برنامه منسجمی برای دوره اصلاحات اقتصادی بعد از لغو تحریمها ارايه نکرده و چیزی هم در این باره، از این سو شنیده نمیشود و صرفاً شعارهای چشمانداز گونه بیان میشود که تاریخ مصرف آن به تدریج در حال اتمام است.
شهروند مینویسد: تاکنون از سوی منتقدان دولت، دو نقد جدی نسبت به حوزه فعالیت عملکرد قوه مجریه وجود داشته است. نخست آن که میگویند «رئیس جمهوری، انجام و فرجام هر اقدام اقتصادی را به تحریمها گره زده است»، دیگری این که بارها عنوان شده است، تمام تمرکز (هم و غم) دولت روی روند مذاکرات و شکلگیری توافق بنا شده است. این قبیل انتقادات، تاکنون به دلیل اهمیت، ریشه و سایه تحریمها روی اقتصاد تا اندازهای مستدل جلوه داده شده است، اما حال چنانچه دولت بخواهد نسبت به الزامات اقتصادی دوران پساتحریم بیاعتنایی ناخواستهای داشته باشد، دچار یک خطای راهبردی شده است. حال اگر زمان بگذرد و اقدامی منسجم و هدفمند از سوی دولت صورت نگیرد، چرخه انتقادات با محورهایی نظیر «تحریمها نیز به تدریج لغو شد، اما اوضاع اقتصادی بهبود نیافت»، از زبان منتقدان دولت، دیر یا زود شنیده خواهد شد.
در ادامه این تحلیل آمده است: اینک چه تصویر واقعی در برابر ما قرار دارد؟ اگر دوره چهار ساله دولت آقای روحانی را همانند یک شبانه روز (24 ساعت) تصویر کنیم، عقربههای ساعت دولت یازدهم، عدد 12 را نشان میدهد، به تعبیری نیمی از فرصت دولت برای ارایه یک کارنامه مناسب اقتصادی از دست رفته و نیل به رشد اقتصادی چند درصدی متصور (میانگین هشت درصد برای سالهای برنامه ششم توسعه) و ارایه عملکردی منطقی، گفتار غیر واقعی است که سنخیتی با عملگرایی دولت تدبیر و امید ندارد.
شهروند با بیان اینکه توجه به اولویتهای اقتصادی باید در زمان باقی مانده از عمر دولت نمایان شود نوشت: رئیس جمهور باید با مردم سخن نو بگوید که چه برنامهای دارد. اینک مردم انتظار ندارند که از رئیس دولت بشنوند «تورم کنترل و مهار شود» یا این که «نرخ ارز از ثبات برخوردار شود»، چرا که این مسائل، واقعیتهای ملموسی بوده است که مردم از ابتدای دولت یازدهم آن را لمس کرده و نسبت به آن واقف هستند، بلکه انتظار مردم ارایه یک برنامه منسجم، جامع، شفاف، نه چندان پیچیده و کاربردی است. رئیس جمهوری باید تصویر واقعی از فرصتهایی که از ناحیه رفع تدریجی تحریمها به دست میآید، ارایه کند. در روند بهبود اوضاع اقتصادی نباید بزرگنمایی کرد. دولت باید به مردم بگوید که چالشهای دوره پساتحریم، کمتر از کمبودهای عصر پیش از تشدید تحریمها نیست. گفتارهایی نظیر این که ما حدود 150 یا 130 میلیارد دلار ذخایر ارزی در بانکهای خارجی به صورت بلوکه شده داریم و نظایر آن، چیزی جز ترغیب مردم به آسوده خیالی، رفاهزدگی و تشویق ملت به داشتن «فرهنگ هلنی و اقتصاد یونانی» یا اقتصاد نفتی نیست.
تجار انگلیسی برای معامله با ایران با آمریکا هماهنگ کنند!
وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد حتی زمانی که پس از انجام تعهدات ایران، تخفیف تدریجی تحریمها آغاز شود، ایران مکانی ناامن برای تجارت خواهد بود.
وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به برخی سوالات موجود درباره توافق هستهای با ایران اعلام کرد: این توافق با توجه به اینکه تحریمهای ایران فورا لغو نمیشود، تغییرات نسبتا کمی به لحاظ توانمندی تجارت ایجاد میکند.
تارنمای وزارت خارجه انگلیس مینویسد: تحریمها فورا لغو نمیشود. کاهش تحریمها به صورت مرحلهای است و اولین مرحله زمانی رخ میدهد که ایران همه اقدامات متعهد شده درخصوص برنامه هستهایاش را انجام داده باشد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی این مسئله را تایید کند.
وزارت خارجه انگلیس افزود: این روند چند ماه زمان میبرد، اما جدول زمانی آن در دست ایران خواهد بود. به محض آنکه اقدامات راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد فعالیتهای ایران تکمیل شود، کاهش تحریمهای مالی و اقتصادی جامع شروع میشود. تحریمهای مرتبط با اشاعه هستهای باقی میماند تا زمانی که جامعه بینالمللی درخصوص ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران به اطمینان خاطر برسد (این امر ممکن است چندین سال یا بیشتر زمان ببرد).
این وزارتخانه افزود: این نکته حائز اهمیت است این تحریمها مادامی که پابرجا هستند، اجرا میشوند. حتی زمانی که تخفیف تدریجی تحریمها آغاز شود، ایران مکانی چالشبرانگیز برای فعالیتهای بازرگانی و اقتصادی خواهد بود.
وزارت خارجه انگلیس تصریح کرد: برخی از شرکتها در مورد مشارکت مجدد در این کشور تا قبل از اعتمادسازی مجدد، نگران هستند.
وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به این سوال که چه تحریمهایی تا اجرای مرحله اول تخفیف تحریمها، باقی میماند؟ نوشت: ایران تحت یکی از گستردهترین و پیچیدهترین نظامهای تحریمها در جهان قرار دارد که ترکیبی از تحریمهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آمریکا و تحریمهای یکجانبه دیگر است.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: در صورت عدول ایران از اجرای تعهداتش براساس طرح جامع مشترک اقدام، بازگشت کل یا بخشی از تحریمها توسط اعضای شرکتکننده در طرح جامع مشترک اقدام بررسی میشود.
وزارت خارجه انگلیس در پاسخ به این سوال که بعد از اجرای مرحله اول تخفیف تحریمها، چه کالاهایی را میتوان (به ایران) صادر کرد؟ گفت: کالاهایی با کاربرد دوگانه (کالاهایی که میتوان برای اهداف نظامی و غیرنظامی یا هستهای استفاده کرد) مشمول کنترل خواهند بود.
شرکتهایی که با آمریکا همکاری دارند باید از تحریمهای واشنگتن علیه ایران که همچنان پابرجاست، آگاهی داشته باشند و مطمئن شوند فعالیتهای آنها مطابق با نظام تحریمهای آمریکاست.
*************************************
روزنامه قدس ***
انتخابات در تهران الکترونیکی شد
خبرآنلاین: عیسی فرهادی، فرماندار تهران، درباره آخرین وضعیت برگزاری الکترونیکی انتخابات در این کلانشهر، گفت: انتخابات در تهران به صورت 100 درصد الکترونیکی برگزار میشود.
آثار مثبت توافق هستهای
قدس آنلاین: پس از توافق هستهای ایران و1+5، خبرها از بازارهای مختلف حاکی است که قیمت بسیاری از کالاها واجناس بشدت کاهش یافته است. به گفته کارشناسان، با احتمال سرازیر شدن کالاهای مختلف خارجی به بازار ایران پس از اجرای توافق برجام، بسیاری از اجناس ارزان خواهد شد.
پیشنویس قطعنامه مبهم است
مهر: بسیج دانشجویی در بیانیهای با اشاره به نکات نگرانکننده و مبهم در پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره «برجام» اعلام کرد که با مرور اجمالی پیشنویس قطعنامه، نکات مبهم و نگران کنندهای وجود دارد که جامعه نخبگان کشور آنها را برای آینده کشور نامطلوب میدانند.
تحقیق و تفحص از سفارتخانهها
تسنیم: محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از بررسی عملکرد سفارتخانههای ایران در برخی کشورها در این کمیسیون به دلیل تخلفها و فعال نبودن آنها خبر داد.
چینیها عامل سیل تهران!
جهان: حسین طلا، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران گفت: شدت بارندگی و شکسته شدن آب بند کارگاه چینیها برای آزاد راه تهران – شمال موجب شد حجم آب با سرعت بالا وارد رودخانه شده و سیل راه بیفتد.
ممنوعیت بازدید از پارچین
خانه ملت: علاءالدين بروجردي، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: قبلاً آژانس از پارچین بازدید کرده و پرسشهایی داشته و نمونهبرداری انجام داده، بنابراین هیچ دلیلی برای اینکه اجازه دسترسی دوباره به آنها داده شود، وجود ندارد و آنها نیز پذیرفتهاند که در پارچین فعالیتی صورت نپذیرفته است.
************************************
روزنامه جمهوری اسلامی ****
* مردم فرانسه از اینکه بخش عمدهای از یک ساحل برای تعطیلات تابستانی پادشاه سعودی قرق خواهد شد عصبانی هستند. پایگاه خبری روزنامه القدس العربی نوشت: پس از اعلام دولت فرانسه برای قرق شدن ساحل «میراندول» در شهر «گوان» برای «ملک سلمان» پادشاه سعودی، مردم این منطقه به شدت از این تصمیم عصبی هستند. پادشاه عربستان قرار است همراه با 400 نفر ملازم مدت نامشخصی را به تعطیلات تابستانی در این منطقه بگذراند و تا یک کیلومتری ساحل نیز هیچ کسی حق نزدیک شدن را ندارد. از آنجا که در مدتی که ملک سلمان به تفریح میپردازد، مردم حق ماهیگیری یا شنا در ساحل را ندارند، اهالی منطقه عصبانی شدهاند. در سفر اخیر «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و پسر پادشاه عربستان به فرانسه قراردادهای چندین ده میلیاردی در تمام زمینهها بین دو کشور امضاء شد و سعودیها به بزرگترین مصرف کننده محصولات فرانسوی تبدیل شدهاند.
* یکی از نمایندگان مجلس عراق خواستار پیگرد و مجازات رئیس منطقه کردستان این کشور به علت فروش غیرقانونی نفت شد. به گزارش شبکه العالم، حیدرالمولی گفت: درخواستها از کُردها این است که مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق را به اتهام کسب درآمد از محل فروش غیرقانونی نفت این منطقه بازخواست کنند. سومریه نیوز به نقل از حیدرالمولی عضو فراکسیون دولت قانون مجلس نمایندگان عراق نوشت: بسیاری از ساکنین منطقه کردستان عراق کاملاً مطمئن هستند که مسعود بارزانی و افراد خانوادهاش اموال کلانی در بانکهای کشورهای مختلف جهان دارند. المولی افزود: کُردها باید از مسعود بارزانی بپرسند که با درآمدهای ناشی از قاچاق و فروش غیرقانونی نفت منطقه کردستان عراق چه میکند، کُردها باید نقشهای را که مسعود بارزانی با انحصار قدرت دردست خود در پی اجرای آن است، دریابند. وی گفت: دستور مسعود بارزانی به پیشمرگه جهت آماده کردن خود برای هر اتفاق، در واقع ترفندی به منظور ترساندن دشمنان سیاسی اوست. مسعود بارزانی از نیروهای پیشمرگه خواسته با هوشیاری و به دور از هرگونه کشمکشهای حزبی، خود را برای دفاع از منطقه کردستان عراق آماده کنند. بارزانی مدعی شده که افرادی خواهان تقسیم منطقه کردستان عراق به دو بخش هستند.
* شایعه درگذشت آیتالله سیستانی تکذیب شد. برخی از رسانههای عرب زبان عراق از درگذشت مرجع عالیقدر حضرت آیتالله سید «علی سیستانی» در اثر عارضه قلبی خبر داده بودند! در پی انتشار این شایعه، دفتر حضرت آیتالله سیستانی درگذشت این مرجع عالیقدر را تکذیب کرده و آن را شایعهای ساختگی دانست. این اولین بار نیست که دشمنان مرجعیت شیعه، اقدام به انتشار اخباری در مورد درگذشت حضرت آیتالله سیستانی میکنند.
*************************************
روزنامه خراسان ***
تابناک نوشت :
مسئول اجرايي شوراي نگهبان از آغاز بررسي وضعيت قوانين قبل از انقلاب از لحاظ شرعي در اين شورا خبر داد. سيامک ره پيک مسئول اجرايي شوراي نگهبان از آغاز بررسي وضعيت قوانين قبل از انقلاب از لحاظ شرعي خبر داد و گفت: براي وضعيت قوانين قبل از انقلاب، اولويت بندي هايي در دستورکار قرار گرفته است تا اگر قوانيني مغايرت شرعي داشته مشخص و طبق راهکار متعارف نسبت به اصلاح آن اقدام شود.اين خبر مورد توجه گسترده رسانه هاي فارسي زبان خارج از کشور قرار گرفته است.
خبرآنلاين مدعي شد:
پس از اعلام آمادگي مک دونالد،روزنامه وال استريت ژورنال از مذاکره شرکت اپل با توزيع کنندگان ايراني براي صادرات محصولات خود به ايران خبرداد.در حالي که انتظار مي رفت شرکت هاي اروپايي موانع کمتري را براي حضور در ايران به دليل سابقه تجارت،داشته باشند اما ابراز تمايل شرکت هاي آمريکايي بر تعجب همگان افزود.
آخرين نيوز نوشت :
حجت الاسلام آقاتهراني دبير کل جبهه پايداري انقلاب اسلامي ضمن اظهار بي اطلاعي نسبت به دلايل عدم پخش برنامه هاي شب قدر حرم مطهر امام خميني(ره) از صدا و سيما، پخش نشدن برنامه هاي شب قدر حرم امام(ره) از صدا و سيما را نتيجه نگاه انحصاري به امام دانست و گفت: برخي امام را تنها منحصر به خودشان مي دانند در حالي که امام به همه مردم تعلق دارد، بنابراين همه بايد بتوانند از برنامه هاي مربوط به ايشان و حرمشان بهره ببرند.
مجوز واگذاري زمين 24 هزار متري وقفي به شرکت دولتي
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که حسب موافقت هيئت وزيران که بنا به پيشنهاد سال 92 واصله به هيئت دولت مورد تاييد قرار گرفته، يک باب ساختمان واقع در شهرک قدس (غرب) تهران به مساحت 4050 متر مربع اعيان و 24590 متر مربع عرصه با رعايت وقف نامه و با توجه به قوانين و مقررات مربوطه در دولت، به يکي از شرکت هاي بزرگ دولتي واگذار مي شود.
لغو تسهيلات ويژه دولت سابق براي واردات خودرو توسط ورزشکاران
در حالي که بر اساس ابلاغيه تيرماه سال 92 دولت سابق، اعلام شده بود که رعايت ضوابط فني واردات خودرو براي ورود خودروهاي سواري توسط ورزشکاران برتر ذکر شده در تصويب نامه کابينه وقت الزامي نيست، بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مقام مسئول به نهادهاي ذي ربط در امر واردات، تاکيد شده است که با توجه به قوانين موجود، مصوبه دولت وقت ملغي بوده و خودروهاي مذکور نيز بايد با تاييد ضوابط فني خودرو به کشور وارد شوند و از اين پس، ثبت سفارش خودروهاي فوق بدون رعايت ابلاغيه جديد، ممنوع خواهد بود.
************************************
روزنامه ایران******
کلیدواژه جدید علیه مذاکره کنندگان هستهای
بخشهای خبری مختلف صدا و سیما از چندین روز گذشته علیه تیم هستهای ایران تبلیغات به راه انداختهاند. به گزارش «انتخاب»، شبکه خبر و بخشهای خبری شبکههای یک و سه به صورت هماهنگ، ضمن اعلام زمان برگزاری جلسه شورای امنیت برای تصویب قطعنامه لغو تحریمهای ایران، پیشنویس آن را دارای نواقص و ضعف عنوان کردند. صدا و سیما در این گزارشهای خبری خود بند بازگشت تحریمها را ضعف بزرگ پیشنویس قطعنامه و توافق هستهای وین میداند. این درحالی است که به گفته تحلیلگران، سیر بازگشت تحریمها چندین لایه است و باید روندی دشوار را طی کند و تیم مذاکره کننده ایران نیز حداکثر تلاش خود را کردهاند تا غربیها براحتی نتوانند مجدداً تحریمها را اعمال کنند. ظاهراً «بازگشت تحریمها» به کلید واژه جدید و مشترک دلواپسان و صدا و سیما برای تخریب دستاورد تیم هستهای ایران تبدیل شده است. یکشنبه شب نیز بخش خبری شبکه دو ضمن تأکید بر وجود «نواقص» در پیشنویس قطعنامه شورای امنیت، بند «بازگشت تحریمها» را ضعف بزرگ توافق وین عنوان کرد.
سفر وزیران خارجه و اقتصاد ایتالیا به تهران
در پی توافق هستهای میان جمهوری اسلامی ایران و قدرتهای جهانی، وزیران خارجه و اقتصاد ایتالیا به منظور بهبود روابط دوجانبه به تهران سفر میکنند. به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری ایتالیا (آنسا)، «پائولو جنتیلونی» وزیر خارجه و «فدریکا گوئیدی» وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا 13 مرداد در رأس هیأتی برای سفری دو روزه عازم تهران خواهند شد. جنتیلونی سفر آتی خود به تهران را از طریق شبکه اجتماعی توئ��تر اعلام کرد.
طرح ضربتی عربستان در واکنش به توافق هستهای
کریستین ساینس مانیتور نوشت: «توافق هستهای موجب میشود سعودیها برای کسب امتیازات بیشتر در عرصههای رقابت و منازعه منطقهای، از جمله سوریه و یمن، به تکاپو بیفتند و تلاش کنند این کار را تا پیش از برداشته شدن عملی تحریمهای ایران انجام دهند. در این زمینه، اولویت نخست ریاض، یمن است که در ماههای اخیر، سعودیها درگیر جنگی فرسایشی در این کشور شدهاند.» به گزارش تابناک، این روزنامه افزود: «در بعد نظامی، این رویکرد عربستان سعودی شامل به کار بردن نیروهای ویژه زمینی در یمن و نیز احتمال استفاده از نیروی هوایی خودش و کشورهای همسو در منطقه علیه سوریه است. سعودیها در گذشته نیز تمایل خود را برای اعزام نیروی زمینی به یمن اعلام کرده بودند؛ اما اکنون که توافق هستهای ایران حاصل شده، با توجه به نوع واکنش ریاض به این توافق، میتوان انتظار داشت که چنین امری محقق شود.»
وضعیت پرونده «جیسون رضائیان»
وکیل مدافع جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست با بیان اینکه «جلسه بعدی دادگاه موکلم هنوز مشخص نشده است»، گفت: «جلسه بعدی، احتمالاً جلسه آخر است و دفاع آخر از موکلم گرفته میشود.» به گزارش تسنیم، «لیلا احسن جیسون» افزود: «البته در جلسات گذشته فقط موکلم دفاع کرد و من هنوز دفاعیات خود را ارائه نکردم. در جلسه بعدی علاوه بر اخذ آخرین دفاع از جیسون، من نیز دفاعیات خود را ارائه خواهم کرد.» وی در پاسخ به این پرسش که آیا دیگر متهمان این پرونده نیز در جلسات قبلی از خود دفاع کردند یا خیر؟ گفت: «تاکنون فقط برای موکل من جلسه دادگاه برگزار شده است و برای دیگر متهمان پرونده، جلسهای برگزار نشده است. متأسفانه رسانهها این موضوع را اشتباه منعکس میکردند.» بنابراین گزارش، جیسیون رضائیان، خبرنگار واشنگتن پست بههمراه همسرش (یگانه صالحی) و یک نفر دیگر، روز ۳۱ تیر سال ۹۳ در تهران دستگیر شدند که همسر وی و متهم دیگر بعد از مدتی با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند اما جیسون رضائیان همچنان در بازداشت است. شعبه ۱5 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، مسئولیت رسیدگی به پرونده جیسون رضائیان را برعهده دارد و تاکنون نیز سه جلسه دادگاه در پنجم و هجدهم خرداد و بیست و دوم تیر امسال برگزار شده است.
************************************
روزنامه جام جم**
بررسی قوانین قبل از انقلاب به لحاظ شرعی
مسئول اجرایی شورای نگهبان از آغاز بررسی وضع قوانین قبل از انقلاب از لحاظ شرعی در این شورا خبر داد. به گزارش فارس، سیامک رهپیک که همزمان با سالروز تاسیس شورای نگهبان، پیش از خطبههای نماز جمعه تهران صحبت میکرد، تصریح کرد: برای وضع قوانین قبل از انقلاب، اولویتبندیهایی در دستورکار قرار گرفته است تا اگر قوانینی مغایرت شرعی داشته، مشخص و طبق راهکار متعارف نسبت به اصلاح آن اقدام شود.
توضیحات مصباحیمقدم درباره داراییهای مسدود شده
غلامرضا مصباحیمقدم، نماینده مجلس با تأکید بر اینکه ایران 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که در خارج از کشور در حسابهای بانک مرکزی است، تصریح کرد: برخی گفتهاند منابع بلوکه شده ایران در خارج از کشور 29 میلیارد دلار است که باید گفت این رقم تنها بخشی از منابع ارزی ماست که در خارج از کشور است چون ما مطالبات بانک مرکزی را هم داریم؛ در طول مدتی که تحریم بودیم و نمیشد ارز وارد کشور کرد، تمام درآمدهای نفتی ایران تبدیل به درآمدهای بانک مرکزی شده است. به گزارش تسنیم، وی افزود: ایران هیچ بدهی عقبماندهای ندارد بلکه مطالبات گستردهای داریم که باید همه آنها را مدنظر قرار دهیم.
کری: تحریمهای بیشتر، ایران را از پای درنمیآورد
جان کری، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی.بی.اس ضمن انتقاد از مخالفان توافق اخیر 1+5 و ایران گفت: تحریم بیشتر ایران را از پای درنمیآورد و این امر ثابت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از پایگاه اینترنتی این شبکه، وی افزود: با افزایش تحریمها ما کسان دیگری را که در این تحریمها به ما کمک کردهاند، از دست میدهیم
***********************************
بازدیدها: 17