اختتامیه دوازدهمین همایش «سوختگان وصل» برگزار شد + عکس

خانه / تازه ها / اختتامیه دوازدهمین همایش «سوختگان وصل» برگزار شد + عکس

گزارش اختتامیه دوازدهمین همایش «سوختگان وصل»

آئین اختتامیه دوازدهمین همایش ادبی «سوختگان وصل‌» دقایقی پیش با حضور سعید حدادیان دبیر این همایش، حجت‌الاسلام ابوترابی نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام کلانتری مسئول نهاد نماینده رهبری در دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام رجالی قائم مقام نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، فرزاد جمشیدی، حاج صادق آهنگران، علیرضا قزوه، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم سعید حدادیان دبیر همایش «سوختگان وصل»، بیان داشت: از سال ۷۹ که به نام حضرت علی (ع) نام‌گذاری شد دفتر ادبیات و نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران کار خود را آغاز کرد آن هم با برنامه شعری که به مناسبت سال این امام همام برپا شد که در این مراسم قیصر امین‌پور نیز حضور داشت.

وی افزود: از سال ۱۳۸۰ وارد مقوله دفاع مقدس به این شکل شدیم که برای نخستین بار همایش ما تحت عنوان سوختگان وصل به تجلیل از جانبازان شیمیایی پرداخت و در دومین همایش نیز در سال ۸۱ به تجلیل از شهدای تفحص اختصاص داشت.

حدادیان گفت: همایش سوم با عنوان «فصل صبوری» به تجلیل از آزادگان ۸ سال دفاع مقدس اختصاص یافت و در برنامه چهارم به تجلیل از مفقودین پرداختیم برنامه و همایش پنجم نیز به نکوداشت همسران جانباز مربوط می‌شد.

وی افزود: پس از آن در سال‌های ۸۷، ۸۸ و ۸۹ در سه منطقه مربوط به دفاع مقدس همچون مجنون، شلمچه و هویزه منزل گزیده و بهره‌ها بردیم، همچنین نهمین دوره از همایش سوختگان وصل هم سال ۹۱ تحت عنوان «سیر و سلوک» آسمان به نکوداشت جانبازان شهید اختصاص یافت.

این مداح اهل بیت (ع) با بیان اینکه همایش سوختگان وصل در دو حوزه شعر و داستان برگزار می‌شود، گفت: قرآن کریم برای عدد ۱۰ یک کمالی قائل است به همین منظور دهمین برنامه ما نیز به شهدای علمی و هسته‌ای اختصاص یافت. یازدهمین برنامه و همایش سوختگان وصل هم در سال ۹۲ به تجلیل از مقام والای مادران شهید با عنوان «آب و آینه» مربوط می‌شد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه امسال شاهد رشد خوب ارسال آثار به این دوره از جشنواره بودیم به همین منظور پیشنهادم به مسئولان این است که اگر دنبال اقتصاد مقاومتی هستند باید برای فرهنگ مقاومت هزینه کنند.

به گفته حدادیان حدود ۳۰۰ داستان به دوازدهمین همایش سوختگان وصل رسیده است که این نشان از توجه ویژه مخاطبان به دفاع مقدس و ادبیات مقاومت است.

وی در پایان عنوان کرد: در دوازدهمین دوره همایش سوختگان وصل تلاش کردیم تا از مقام شاعر پیشکسوت کشورمان مرحوم مشفق کاشانی نیز تجلیل به عمل آوریم.

* روایت حاج صادق آهنگران از نخستین اجرایش

در ادامه این مراسم حاج صادق آهنگران مداح و مرثیه‌خوان ۸ سال دفاع مقدس بیان داشت: حاج حبیب‌الله معلمی استادم بودند یعنی زندگی من را در وهله نخست خدا و سپس استاد معلمی عوض کرد.

وی اضافه کرد:‌ در اوایل جنگ دوستان می‌دیدند که بنده نوحه و شعر حماسی می‌خوانم استاد معلمی فرزندی داشتند به نام سیف‌الله که استاد قرآن بود در زمان جنگ تبلیغات سپاه و جهاد ادغام شده بود. یک روز فرزند استاد معلمی گفت دوست دارید برای‌تان شعر بخوانم و بنده در معذوریت قرار گرفتم و گفتم بخوانید او نیز گفت پس شعرم را با سبک بخوان چند روز بعد او گفت که این اشعار را پدرم سروده است.

آهنگران ادامه داد: فردای آن روز آقای معلمی گفت که بچه‌های هویزه خسته شده‌اند چرا که عملیاتی صورت نگرفته است شما می‌توانید به آنجا آمده و برای‌شان مرثیه‌خوانی کنید در آن زمان شهید علم‌الهدی در حال جمع‌آوری عشایر آزاد بود که آنها را پیش امام (ره) ببرد که کار او نیز بسیار سخت به شمار می‌رفت. سه‌شنبه‌ شب به هویزه رفتم و اولین اجرایم را در هویزه اتفاق افتاد و دومین بار نیز در جماران اجرا داشتم.

وی افزود: در نخستین اجرایم به جز ۳ نفر همه رزمندگان شهید شدند در آن زمان که مرثیه‌سرایی می‌کردم حدود ۲۰ دقیقه رزمندگان در خاموشی خودشان گریه می‌کردند و در اوایل جنگ بود که شهید علم‌الهدی گفت آیا حاضری نزد امام آمده و برای ایشان نیز بخوانید بنده نیز به عشق زیارت امام (ره) به جماران رفتم.

* حجت‌الاسلام رجالی: این همایش بهترین بستر برای سرایش اشعار مقاومت است

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام علیرضا رجالی تهران قائم مقام نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بیان داشت: بنده معتقدم این جلسات بهترین بسترهایی است که بتوان به سرایش و سرودن اشعار آیینی و داستان‌های ادبی در حوزه ایثار و شهادت و دفاع مقدس پرداخت چرا که اینگونه جلسات در پاسداشت ارزش‌های مطالعه نظام نقش بسیار مهم و کلیدی ایفا می‌کند.

وی اضافه کرد: ادعای صبوری و پایداری و ادعای ایثار و شهادت بسیار متفاوت است چرا که عده‌ای پا به این عرصه نهاده و آن را به ثبت رسانده‌اند حتی اگر شما به اولین بیت دیوان حافظ نیز توجه کنید می‌بینید که به ایثار و شهادت که واژه بسیار مقدسی است پرداخته شده که ما نیز باید به این مقوله توجه بسیار داشته باشیم.

رجالی تهرانی ادامه داد: بسیاری از اشعاری که در این همایش سروده می‌شود توسط شاعران جوان است که خودشان در جنگ حضور نداشته اما یا زخم خورده بوده و یا فرزند جانباز و شهیدی هستند که باید این افراد را قدر بدانیم.

براساس این گزارش، در این مراسم علیرضا قزوه، ناصر فیض، هادی خورشاهیان، سیدمحمد حسینی، عطیه‌ السادات حجتی، فاطمه بیرامی، مصطفی محدثی خراسانی و جمعی از شاعران اهل بیت (ع) به قرائت اشعاری درباره شهید و شهدا پرداختند و در پایان مراسم نیز اسماعیل امینی و محبوبه معراجی‌پور به قرائت بیانیه بخش شعر و داستان دوازدهمین همایش سوختگان وصل پرداختند.





دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳  ۱۷:۳۴

بازدیدها: 262

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *