سید مصطفی بدرالدین ملقب به «سید ذوالفقار» فرمانده شاخه نظامی حزبالله لبنان، که به نوعی جانشین شهید عماد مغنیه محسوب میشد، بامداد امروز (جمعه) در انفجاری در نزدیکی فرودگاه بینالمللی دمشق، به شهادت رسید.
هر چند شبکه المیادین، در گزارش اولیه خود، حمله هوایی اسرائیل را عامل این انفجار و شهادت شهید بدرالدین اعلام کرد؛ اما حزبالله لبنان در دومین بیانیه خود اعلام کرده است که این حزب کماکان در حال تحقیق برای کشف علت انفجار هستیم و مشخص خواهیم کرد که این انفجار به وسیله جنگنده بوده یا توپخانه.
سید ذوالفقار که بود؟
شهید مصطفی بدرالدین متولد 6 آوریل 1961 که با نامهای مصطفی امین بدرالدین، مصطفی یوسف بدرالدین، سامی عیسی، الشبح، الیاس صعب، ابراهیم عیسی، سید ذوالفقار و الیاس فؤاد سائب نیز شناخته میشد، مسئولیت بخش نظامی حزبالله لبنان را بر عهده داشت و جانشین «شهید عماد مغنیه» فرمانده ارشد شهید حزبالله بود.
وی از سال 1982 هنگامیکه از زندان کویت آزاد شد و فعالیت جهادی و مبارزاتی خود را در دوایر حساس امنیتی و نظامی مقاومت آغاز کرد، همواره از سوی سازمانهای جاسوسی رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس تحت تعقیب قرار داشته و بارها از عملیات ترور جان سالم به در برده بود.
شهید بدرالدین، تمام زندگی خود را در راه مبارزه با اسرائیل صرف کرد. وی و شهید مغنیه در سال 1982 در صفوف نیروهای 17 جنبش فتح بودند و پس از آن وارد حزبالله شدند. او از زمان اشغال لبنان به دست رژیم صهیونیستی تا زمان شهادتش در درگیریهای متعددی بر ضد دشمن صهیونیستی شرکت کرده بود. وی یکی از عناصر تیمی بود که در درگیریهای مشهور خلدة در برابر ارتش اسرائیل ایستاد و مانع از ورود این ارتش به بیروت از دروازههای جنوبی شد.
شهید بدرالدین، همچنین مسئولیت عملیاتهای نظامی حزبالله را در خارج از لبنان بر عهده داشت. وی از سال 2012 که مسئولیت حضور نظامی حزبالله در سوریه را بر عهده گرفت؛ همان زمان نیز از سوی آمریکا در لیست سیاه قرار داده شد. او از سوی این کشور متهم به دست داشتن در انفجار 1983 مقر تنفگداران نیروی دریایی آمریکا بود.
ویژگیهای شخصیتی
شهید بدرالدین، دارای شخصیتی بسیار کاریزماتیک و سختگیر در امر انضباط و آموزش بود. در همین حال درون حزبالله از او به عنوان یک فرمانده کارکشته و بسیار حرفهای یاد میشد، به طوریکه گفته میشود او میتوانسته همزمان با دو تفنگ شلیک کرده و به هدف بزند.
در زمینه تاکتیکهای نظامی نیز وی دارای هوش بسیاری بالایی بود و بسیاری در دورن حزبالله، عمده پیروزیها و خلق تاکتیکهای نظامی و عملیاتی را به وی نسبت میدهند.
این شهید همچنین در طول زندگی خود به پروتکلهای امنیتی بسیار پایبند بود و از یک گوشی موبایل بیش از یک روز استفاده نمیکرد و اجازه نمیداد در اطراف محل حضور خود شخصی از تلفن همراه استفاده کند. برای همین است که اطلاعات و تصاویر چندانی از وی در دسترس نیست.
تلاش برای ترور شخصیتی
مسألهی دیگر، حجم تبلغیات سوء صهیونیستها و رسانههای جریان سعودی علیه شهید بدرالدین است، به طوریکه در سالهای گذشته، رسانههای معاند علاوه بر تلاش صهیونیستها برای ترور فیزیکی وی، در راستای ترور اخلاقی و شخصیتی این شهید نیز بسیار تلاش کردهاند مسائلی از از جمله بد اخلاق بودن وی، آموزش در اوکراین، تجارت طلا و یا اتهامات اخلاقی، در باره این شهید در رسانههای جریان سعودی بسیار به چشم میخورد.
حجم تبلغیات منفی و ترور شخصیتی علیه وی از سوی رسانههای غربی و سعودی به مسألهای عادی در بین افراد حزبالله تبدیل شده بود و
شهید بدرالدین به عنوان فردی شناخته میشد که همواره آماج این حملات بوده است.
اتهام دست داشتن در ترور «رفیق حریری» نخستوزیر سابق لبنان عاملی بود تا سیل هجمه رسانهای علیه شهید بدرالدین سرازیر شود. اتهامی که تاکنون ثابت نشده است.
منبع : فارس
بازدیدها: 99