دو رویت هلال در سال برای مسلمانان شگفتیآفرین و شادی زا خواهد بود: هلال ماه شوال و هلال ماه ذی الحجه. اولی برای آنکه نوید عید فطر را به همراه دارد و دومی به دلیل آنکه شکوه و شروع خجسته حج را به یاد میآورد. اکنون در آغاز ماه ذی الحجه چشمان منتظر لحظه میشمارد تا چند روز بعد در عرفات حضور خدا را در سراسر گیتی حس کند و بندگی را با عبادت دیگرگونه آغاز کند. دیروز پنچشنبه در عربستان سعودی اول ذی الحجه اعلام شد. به این ترتیب بر پایه تقویم عربستان، عید قربان یک روز زودتر از ایران است، یعنی روز شنبه (۱۲ مهرماه) عید قربان در عربستان خواهد بود. بنابراین گزارش، زائران از عصر روز پنجشنبه این هفته ۱۰ مهرماه راهی عرفات شده و ظهر تا غروب روز جمعه را در عرفات وقوف میکنند و روز شنبه عید قربان خواهد بود.
شرح تقویم اعمال زائران بیت الله الحرام به شرح ذیل است:
پنجشنبه ۱۰ مهرماه- ۸ ذی الحجه (یوم الترویه) – حرکت به سوی عرفات/ به ترتیب کاروانها از ظهر اعزام و تا شب در چادرهای عرفات استقرار خواهند یافت.
جمعه ۱۱ مهرماه – ۹ ذی الحجه (روز عرفه) – وقوف در عرفات از ظهر تا غروب.
شنبه ۱۲ مهرماه – ۱۰ ذی الحجه (روز عید قربان) – وقوف در مشعرالحرام تا طلوع آفتاب / حرکت به منا و انجام رمی، قربانی و تراشیدن سر/ بیتوته در منا.
یکشنبه ۱۳ مهرماه – ۱۱ ذی الحجه – بیتوته در منا – رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه).
دوشنبه ۱۴ مهرماه – ۱۲ ذی الحجه – بیتوته در منا – رمی جمرات (پرتاب سنگ به شیطان سه گانه) – حرکت به طرف مکه پس از اذان ظهر.
اعمال مکه که عبارتند از طواف و نماز زیارت، سعی بین صفا و مروه و طواف نساء و نماز پس از روز عید قربان تا حداکثر پایان ماه ذی الحجه انجام پذیرد.
۶۴ هزار زائر از جمهوری اسلامی ایران در مناسک معنوی حج تمتع امسال حضور دارند.
بازدیدها: 1