حجت‌الاسلام عابدینی: تقویت روابط هیئات، رمز تحقق اجتماع قلوب شیعیان و نزدیکی به ظهور امام زمان(عج)

خانه / اختصاصی هیأت / حجت‌الاسلام عابدینی: تقویت روابط هیئات، رمز تحقق اجتماع قلوب شیعیان و نزدیکی به ظهور امام زمان(عج)

سخنان حجت‌الاسلام عابدینی در بیست و نهمین همایش مدیران هیئت‌های رزمندگان اسلام

تقویت روابط هیئات، رمز تحقق اجتماع قلوب شیعیان و نزدیکی به ظهور امام زمان(عج)

 

حجت الاسلام عابدینی در بیست و نهمین همایش مدیران هیئت‌های رزمندگان اسلام که در … برگزار شد، گفت:

امام زمان (عج) فرمودند که اجتماع قلوب شیعیان، مانع تاخیر در دیدار با ایشان می‌شود و تفرق مومنین بزرگ‌ترین مکروه است. احیای امر اهل بیت(ع) در تحقق هیئات نمود پیدا می‌کند.  آیت‌الله بهجت می‌فرمودند که روایت ثقلین از اسرار شیعه است. و نشان می‌دهد که قرآن و اهل‌بیت (ع) از هم جدا نیستند. قرآن، حقیقت حی و زنده‌ای است و محل جستجوی امام (ع) در دوران غیبت، خود قرآن است.

وی افزود: تعبیری که درباره احیا امر اهل بیت(ع) وارد شده است کامل و تام آن در تحقق هیئات است.

حضرت آیت الله بهجت درباره حدیث ثقلین می‌فرمودند این روایت شریف از اسرار شیعه است، این روایت می‌فرماید پیغمبر اکرم(ص) دو چیز را بین شما باقی گذاشت یکی قرآن کریم و دیگری عترت پیغمبر(ص) است که  امکان جدا شدن ندارند، این روایت به ما آدرس ارتباط با امام را در دوران غیبت نشان داده است که کجا دنبال امام بگردیم و  جای دیدن امام قرآن کریم است. قرآن یک حقیقت حی و زنده است.

 

حجت الاسلام عابدینی بیان کرد:‌علامه حسن‌زاده می‌فرمودند که گاهی ایستاده قرآن خوانید زیرا خواندن قرآن، نشانه احترام ویژه به آن و به منزله حضور در محضر امام است. 

حتی در حضور امام جواد (ع)، افراد بزرگ‌تر مانند علی بن جعفر که پیرمردی در خاندان بنی هاشم است، تا اجازه نشستن از امام نمی گرفتند، می‌ایستادند.  این نشان می‌دهد که احترام به قرآن، به نوعی احترام به امام است چراکه امام با قرآن متحد است. شهید نبیل قابوق، از موسسین حزب‌الله، با وجود کمر درد و پا درد  ۱۶ سال آخر عمر را حداقل یک ساعت در شبانه روز ایستاده قرآن می‌خواندند. این عمل، نشان‌دهنده پیوند بین قرآن و امام است. شاید این عمل سخت باشد اما گاهی این ادب را داشته باشیم ارتباط ما با امام زمان(عج) بیشتر خواهد شد. لذا سعی کنیم با قرآن بیش از گذشته رابطه داشته باشیم.

 

این استاد حوزه علمیه درباره تقویت ارتباطات بین شیعیان و هیئات، عنوان کرد:‌

این عمل به نزدیکی ظهور امام (ع) کمک می‌کند.  هرگونه فعالیتی که به افزایش ارتباطات بین شیعیان در شهرها، استان‌ها و حتی سطح بین‌المللی منجر شود، می‌تواند در این راستا مؤثر باشد. هیئات مذهبی می‌تواند نقش مهمی در این ارتباطات ایفا کنند. هر چقدر اجتماعات مومنین با هم قوی‌تر شود، همان‌طور که در روایت آمده: «اگر شیعیان بر اجتماع قلوب باشند، ظهور به دیدار ما نزدیک‌تر خواهد بود.» بنابراین، هر کاری که در این راستا در شهرها، استان‌ها، کشور و حتی در نظام بین‌الملل برای ایجاد ارتباط بیشتر بین شیعیان و مومنین انجام دهیم، اهمیت دارد. به عنوان مثال، در یک شهر، هیاتی است که ارتباط هیئات با هم قوی‌تر باشد و اگر یک هیئت امکانات بیشتری دارد، نباید به گونه‌ای عمل کند که باعث تعطیلی یا بی‌رونق شدن هیئت‌های دیگر شود. این کار درست نیست.

 

وی با استناد به روایتی اظهار کرد:

از حسین بن ابی‌العلاء روایت است که با کاروانی از عراق به سمت مکه حرکت می‌کند تا در ایام حج به دیدار امام صادق (ع) مشرف شود. وقتی به محضر امام می‌رسد، حضرت به او می‌فرمایند: «یا حسین، آیا مومنین را ذلیل می‌کنی؟» حسین بن ابی‌العلاء عرض می‌کند: «آقا جان، من جز اکرام مومنین کاری نکرده‌ام.» حضرت می‌فرمایند: «حسین، تو در هر منزلی که فرود آمدی، گوسفندی قربانی کردی و همه را مهمان نمودی.» عرض می‌کند: «آقا جان، مگر کار بدی کرده‌ام؟»

حضرت می‌فرمایند: «حسین، در این کاروان عده دیگری نیز بودند که آن‌ها هم مرجعیت برای مردم داشتند. اما توانایی مالی تو را نداشتند. وقتی تو این کار را کردی، مرجعیت آن‌ها زیر سوال رفت. به گونه‌ای که مردم دیگر به آن‌ها بی‌توجه شدند. و به آن‌ها رجوع نکردند. کار تو مثل این است که چلوکباب دادی. در حالی که آن‌ها فقط می‌توانستند چلو خورش بدهند. وقتی تو چلوکباب دادی و آن‌ها چلو خورش، مردم به سمت تو متمایل شدند. این مهمان‌نوازی تو به قیمت دور شدن آن‌ها از مرجعیت مردم تمام شد».

 

حجت الاسلام عابدینی با بیان اینکه مراقب باشیم که به جای اجتماع، تفرقه ایجاد نکنیم که اجتماع قلوب محقق نشود، این‌طور نیست که اگر فعل ما خوب و لوازم آن ناپسند بود، مشکلی نداشته باشد، ابراز کرد:

علی بن مهزیار حدود ۲۰ سفر حج انجام داد. در سفر بیستم، با مشقت فراوان، خدمت امام رسید. اولین جمله‌ای که امام به او فرمود این بود که «علی بن مهزیار، دیر آمدی! هر صبح و شام منتظر تو بودیم. ما زودتر از این‌ها منتظرت بودیم.» علی بن مهزیار عرض کرد «آقاجان، من که مشتاق و عاشق بودم. راه من به سوی شما بسته بود راه به سوی شما را من نمی‌دانستم از کجا بیایم.» امام فرموند «ابن مهزیار، راه به سوی ما بسته بود یا روابط شما مومنین با هم تغییر کرده؟ ارتباطات شما با هم خیلی ضعیف شده. رابطه ثروتمند و ضعیف، صاحب مقام و کسی که مقام ندارد. روابط طبقاتی شده است. روابط  ارتباط مستقیم  در کار نیست. آنچه که راه به سوی ما را می‌بندد این رابطه است. نه اینکه راه به سوی ما بسته باشد».

 

این استاد حوزه علمیه ادامه داد:‌

همان‌گونه که این روایت می‌فرماید اگر قلوب مومنین با هم مجتمع باشند. راه به سوی امام بسته نیست. بلکه آنچه که راهبندان می‌کند. عدم رعایت روابط بین مؤمنین است. اگر بین رابطه‌ها فاصله افتاد و آن دلسوزی و روابط صمیمی سابق نبود بدانیم از امام دور شدیم. هرچند که مجالس ما بزرگ باشد. صفا و ارتباط صمیمی راه را باز می‌کند. و اثر هیئت‌ها را مضاعف می‌کند. لذا بکوشیم که در هیئت، خادم و مسئول یا زائر و خادم با هم صمیمی باشند که اجتماع قلوب حاصل شود.

 

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از ثمره و شجره طوبی هیئت رزمندگان اظهار رضایت کردند، گفت:

رهبری فرمودند که «هیئت‌های رزمندگان اسلام یکی از ذخایر انقلاب است و هرچه می‌توانید آن را نگه دارید». یکی از آرزوهای بزرگ هیئت‌ها بود که در سراسر کشور روابط آنها گسترده شود. اگر تا به حال ارتباط هیئت رزمندگان با هم خوب بوده، پس از این باید صمیمی‌تر و قوی‌تر شود. یعنی یک هیئت رزمندگان نخواهد خود به عنوان شاخص بود و بقیه در او محو شوند بلکه به پشتیبانی از هیئت‌های دیگر و ارتباط با آنها بپردازد.

 

حجت الاسلام عابدینی با بیان اینکه در روایات توصیه شده مومنین همدیگر را در خانه‌هایشان زیارت و ملاقات کنند. عنوان کرد:

خانه‌ها می‌توانند مظهر بیت ایمان به اهل بیت(ع) باشند. رفت و آمدهای مومنین و ارتباطات خانوادگی باعث می‌شود هر خانه در یک کوچه مانند یک حسینیه باشد. پس رفت و آمد به هیئت‌ها به طریق اولی مهم است. باید به این نکته توجه کنیم که هیئت‌های بزرگ نباید سبب تعطیلی هیئت‌های کوچک‌تر شوند. خداوند تدبیری اندیشیده است که نمازهای جماعت روزانه با نماز جمعه هفتگی و نماز عید سالانه مکمل یکدیگر باشند. هیئت‌های محلی یا خانگی (مانند نمازهای روزانه)، هیئت‌های مناسبتی (مانند نماز جمعه) و هیئت‌های بزرگ شهری (مانند نماز عید) باید به همین شکل باشند.

 

این استاد حوزه علمیه افزود:

نباید هیئت‌های بزرگ همیشه یک هیئت برگزارکننده باشد. بلکه باید به صورت چرخشی برگزار شود و بقیه نیز پشتیبانی کنند. همانطور که در نماز جمعه، نمازهای محلی و مساجد تشویق می‌شوند. و در مساجد نیز تبلیغ و تشویق به نماز جمعه می‌شود. هیئت‌ها نیز باید پشتیبان یکدیگر باشند تا اجتماع قلوب شکل بگیرد. هرچه روابط بین هیئت‌ها در شهرها و استان‌ها صمیمی‌تر شود. بهتر است و هیئت‌های رزمندگان باید در این زمینه پیش‌قدم شوند و برای برقراری این ارتباط از هیچ تلاشی دریغ نکنند. این نگاه به هیئت، برای اوج گرفتن و ارتباط برقرار کردن است. باید روابط بین هیئت‌ها در شهرها و استان‌ها صمیمی‌تر شود. که پیشران و جلودار آن هم هیئت‌های رزمندگان باشند.

 

وی با بیان اینکه در روایت می‌فرماید دو نفر که با هم قطع رابطه کردند. نماز هیچ کدام مقبول نیست. گفت:

اگر این نگاه را در زمینه ارتباط هیئت‌ها در نظر بگیریم بسیاری از مشکلات ما حل می شود. وقتی که دو هیئت با هم کدورتی داشته باشند و صفا و صمیمیت نباشد به طرق اولی اعمال هیچ کدام مقبول نیست. مگر اینکه این دیگری کمال خلوص و اخلاص و ارتباط را برقرار کند ولی جواب و اقدامی از طرف دیگر دریافت نکند آن زمان اعمال او مقبول است. این منیت‌ها مشکلات ایجاد کرده و اصل و اساس دین را خراب می کند. انسان هرجا که هست، شیطان او را وسوسه می‌کند تا به‌ عنوان یک نگاه غیرالهی، قهر کند. گاهی بهانه‌ای پیدا می‌کند و از دیگری جدا می‌شود. ما باید آن اتصال حداکثری و اجتماع قلوب را هر طوری که هست. حتی با ناز کشیدن از هیئت‌امنا و هیئت‌های دیگر، حتی با کوچک کردن خود، حفظ کنیم. در این مسائل اگر مؤمنی در برابر مؤمنی خودش را کوچک بکند، جا دارد. مومن فقط در برابر دشمن، مشرکان و کافران باید در اوج عظمت باشد. وقتی اجتماع قلوب محقق شود فرج را نزدیک می‌کند.

 

حجت الاسلام عابدینی در ادامه ابراز کرد:

در روایت است که اسحاق بن عمار در عراق پولدار شد. و با اینکه مؤمنین تحت فشار بودند. او توانست مکنتی پیدا کند. شیعیان فقیر به در خانه او رفت‌وآمد می‌کردند تا بهره‌مند شوند. از آنجا که تشکیلات شیعیان در کوفه و عراق تحت نظر دشمنان بود. او ترسید که تشکیلات لو برود. برای همین، یک نگهبان از درون خانه گذاشت تا آنها را رد کند که مبادا جانشان به خطر بیفتد. آن سال به حج مشرف شد و طبق معمول هر سال، خدمت امام صادق (ع) رسید. وقتی به حضرت سلام کرد. حضرت جواب سلام او را با ابروهای درهم‌کشیده و روی ترش جواب دادند. اسحاق عرض کرد آقا جان، چیزی باعث شده که من لایق آن نگاه و رابطه مهربانانه شما نیستم؟ حضرت فرمودند. رابطه‌ تو با مؤمنین تغییر کرده است. اگر رابطه‌تان صمیمی نشود. رابطه من هم با شما همان‌گونه ضعیف می‌شود.

یا در آن روایت عبدالعظیم حسنی که وقتی خدمت امام رضا (ع) رسیدند. حضرت در وقت خداحافظی فرمودند ای عبدالعظیم به دوستان ما سلام من را برسان و به آنها امر کن که همدیگر را زیارت کنند. رفت‌وآمدها با هم زیاد باشد. اگر می‌خواهید به من و امامتان نزدیک شوید. رابطه با امام در گرو ارتباط با هم است.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه  اگر ارتباط هیئت‌ها با هم ضعیف شود در اقامه دین مؤمنین ضعف ایجاد شده و این بالاترین مشکلی است که ظهور را به تأخیر می‌اندازد. عنوان کرد:

پس اگر ما از این به بعد، با توجه به جمله‌ رهبری که (کشوری شدن) را به عنوان یک ذخیره برای انقلاب مطرح کردند، برای اینکه حرف آقا را برایش ارزش قائل بشویم، عمیق‌تر کنیم و ان‌شاءالله رضایت بالاتری را محقق کنیم، این است که در شهرها به دنبال این باشیم که هرچه می‌توانیم هیئت‌ها با هم ارتباطشان بیشتر بشود. این پیشران بودن هیئت‌های رزمندگان اینجا خودش را نشان می‌دهد که با کمال خضوع و تواضع، با کمال ذلت در برابر مؤمنان و هیئت‌هایی که منتسب به امام معصوم و امام هستند، قدم جلو بگذارند تا ان‌شاءالله این اتحاد و همبستگی محقق شود.

 

وی با استناد به روایتی از امام حسن عسکری، اظهار کرد:

برای رهایی از سختی کثرت صلوات داشته باشید تا نصرت فرشتگان به شما برسد. و شیاطین را از شما دور کند. طبق روایات با هر کدام از شما دو فرشته و دو شیطان است. شیطان به شکل های مختلف ظاهر می شود و در سینه‌های انسان‌ها شیطان، همان نفس اماره است. شیطان از بیرون بر ما سلطه پیدا نمی‌کند. بلکه در درون ما جایگاه و وطن دارد. البته خداوند در قبال آن ملائکه‌اش را می‌فرستد. ذکر الله به خصوص صلوت شیطان را دور می‌کند. هر چقدر انسان رشد ‌کند شیطنت شیاطین مقابل او عظیم‌تر و پیچیده‌تر می‌شود. پس با خود تصور نکنیم همین که وارد هیات شدیم کار تمام است. گاهی شیطان از طریق افراط در دین وارد می شود. شیطان طرح های مختلف برای گمراهی انسان دارد. به عنوان مثال گاهی شخصی با این آیه قرآن که باب توبه باز است با وسوسه شیطان گناه می کند. و اما با تسویف یعنی امروز و فردا کردن موفق به توبه نمی شود. و همین آیه سبب سقوط او می شود.

 

حجت الاسلام عابدینی افزود:

خداوند به واسطه فرشتگان خود قدرت شیطان را کاهش دهد. یعنی اگر کسانی در جامعه مقابل وسوسه‌های ابلیس ایستادگی کردند حیله‌های ابلیس ضعیف و جامعه مقاوم می‌شود. این وظیفه هیئت‌ها است که جامعه را با دوری از غفلت و گناه در مقابل ابلیس مقاوم کنند زیرا گناه ابلیس را قوی و دوری از غفلت و گناه ابلیس را ضعیف می کند. اگر انسان ایمان را حفظ کرد بغض شیطان نسبت به او چند برابر شده. و حتماً دنبال ضربه زدن بالاتر است، مراقب باشیم که شیطان در کوچک‌ترین لحظات هم بر ما غلبه نکند. با این نگاه انشالله هیئت‌ها منشا ذکر باشند. و صلوات در هیئت‌ها را حتماً به عنوان سلاح در نظر بگیریم. صلوات یک شعار حیات بخش باشد. انشالله که شیطان به هیچ وجه بر هیئت‌های ما و مومنان سلطه ای نداشته باشد.

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *