امام صادق علیهالسلام: امیرمؤمنان علیهالسلام، در مسجد کوفه بود که مردى به سراغش آمد و گفت: سلام و رحمت خدا و برکتهاى او بر تو باد، اى امیر مؤمنان!
ایشان، پاسخ سلامش را داد. او گفت: فدایت شوم! قصد مسجد الأقصى کردهام. خواستم بر تو سلام کنم و با تو وداع نمایم.
فرمود: با این سفر، درپى چه هستى؟
گفت: درک فضیلت، فدایت شوم!
فرمود: مَرکب سوارى خود را بفروش و توشهات را مصرف کن و در این مسجد، نماز بخوان، که نماز واجب در آن، برابر با حجّى پذیرفته شده است و نماز مستحب در آن، برابر با عمرهاى پذیرفته شده است و تا شعاع دوازده میلى آن، برکتخیز است. سمت راستش برکت است و سمت چپش حیلهورزى است. در میانه آن، چشمهاى از روغن و چشمهاى از شیر و چشمهاى از آب نوشیدنى و چشمهاى از آب پاکیزه براى مؤمنان است. کشتى نوح علیه السلام از آن جا به حرکت درآمد و بتهاى نَسر و یَغوث و یَعوق، در آن قرار داشتند. هفتاد پیامبر و نیز هفتاد جانشین پیامبر که من یکى از آنهایم، در آن نماز گزارده است.
آن گاه ، در حالى که دستش را بر سینهاش گذاشته بود، فرمود: هیچ گرفتارى نیست که در آن براى درخواست نیازى از نیازهایش دعا کند، مگر آن که خداوند پاسخش را مىدهد و گرفتارىاش را برطرف مىسازد.
متن حدیث:
الإمام الصادق علیهالسلام:
جاءَ رَجُلٌ إلى أمیرِالمُؤمِنینَ علیه السلام وهُوَ فی مَسجِدِ الکوفَهِ فَقالَ: السَّلامُ عَلَیکَ یا أمیرَالمُؤمِنینَ ورَحمَهُ اللّهِ وبَرَکاتُهُ، فَرَدَّ عَلَیهِ، فَقالَ: جُعِلتُ فِداکَ إنّی أرَدتُ المَسجِدَ الأَقصى، فَأَرَدتُ أن اُسَلِّمَ عَلَیکَ و اُوَدِّعَکَ.
فَقالَ لَهُ: فَأَیَّ شَیءٍ أرَدتَ بِذاکَ؟ فَقالَ: الفَضلَ جُعِلتُ فِداکَ.
قالَ: فَبِع راحِلَتَکَ، وکُل زادَکَ، وصَلِّ فی هذَا المَسجِدِ، فَإِنَّ الصَّلاهَ المَکتوبَهَ فیهِ حَجَّهٌ مَبرورَهٌ، وَالنّافِلَهَ فیهِ عُمرَهٌ مَبرورَهٌ، وَالبَرَکَهَ فیهِ عَلَى اثنَی عَشَرَ میلاً، یَمینُهُ یُمنٌ، ویَسارُهُ مَکرٌ، و فی وَسَطِهِ عَینٌ مِن دُهنٍ، وعَینٌ مِن لَبَنٍ، وعَینٌ مِن ماءٍ شَرابٍ لِلمُؤمِنینَ، وعَینٌ مِن ماءٍ طُهرٍ لِلمُؤمِنینَ، مِنهُ سارَت سَفینَهُ نوحٍ علیه السلام، وکانَ فیهِ نَسرٌ ویَغوثُ ویَعوقُ، صَلّى فیهِ سَبعونَ نَبِیّا وسَبعونَ وَصِیّا أنَا أحَدُهُم.
وقالَ بِیَدِهِ فی صَدرِهِ: مادَعا فیهِ مَکروبٌ بِمَسأَلَهٍ فی حاجَهٍ مِنَ الحَوائِجِ، إلّا أجابَهُ اللّهُ وفَرَّجَ عَنهُ کُربَتَهُ.
«کافی،ج۳، ص۴۹۱ -کامل الزیارات،ص۸۰ – تهذیب الأحکام،ج ۳،ص۲۵۱- بحار،ج۱۰۰،ص۴۰۳»
بازدیدها: 2