بسْم الله الْرحْمن الْرحیمْ
اوس و خزرج ، دو قبیله بزرگ ، در مدینه بودند، و سالها باهم جنگ و دشمنی داشتند، سرانجام با هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله ) به مدینه ، و قبول اسلام آنها، در پرتو رهبریهای خردمندانه رسول اکرم (صلی الله علیه و آله ) با هم متحد شده و با کمال صمیمیت به هم نزدیک شدند، و جنگهای خونین دهها سال آنها مبدل به صفا و برادری گردید.
روزی یکی از یهودیان که سن پیری را می گذراند و بنام ((شاس بن قیس )) خوانده می شد، از کنار اجتماع مسلمانان رد شد، آنها را در کمال صمیمیت دید.
او با دیدن این پیوند مقدس ، حتی بین اوس و خزرج ، ناراحت شد، و برای خود و همکیشانش (که ثروت اندوزان حجاز بودند) احساس خطر نمود، و در فکر طرح نقشه ای افتاد که به این پیوند ضربه بزند.
او، یکی از جوانان یهود را اجیر کرد، که نزد اوس و خزرج برود و جنگهای خونین آنها را بیاد آنها بیاورد، و آتش خاموش شده را شعله ور سازد.
آن جوان به اجرای آن طرح ، همت کرد، و با مهارت خاصی ، در میان اوس و خزرج ، نشست ، و بطور مرموز، جنگهای سابق را به یاد آنها انداخت ، کار به جایی رسید که کینه های سابق ، بجوش آمده ، و شنیده شد که افرادی از هر دو طایفه ، تقاضای شمشیر کردند، و فریاد السلاح ، السلاح (شمشیر، شمشیر) بلند شد.
چیزی نمانده بود که آتش جنگ بین آنها شعله ور گردد، که پیامبر (صلی الله علیه و آله ) از جریان آگاه شد، و بی درنگ نزد آنان رفت و با سخنان مدبرانه و مهرانگیز خود آنها را بیدار ساخت ، و آنها آنچنان تحت تا ثیر سخنان پیامبر (صلی الله علیه و آله ) واقع شدند، که زارزار گریه می کردند.
به این ترتیب نقشه خائنانه پیر یهودی که به دست یک جوان یهودی ، اجرا شده بود، خنثی گردید.
و در این هنگام چهار آیه (آیه ۹۸ تا ۱۰۱ سوره آل عمران ) نازل گردید، که در دو آیه اول ، یهودیان را سرزنش کرد و در دو آیه آخر، به مسلمین ، هشدار داد، و در آیه ۱۰۱ چنین می خوانیم :
و کیف تکفرون و انتم تتلی علیکم آیات الله و فیکم رسوله و من یعتصم بالله فقد هدی الی صراط مستقیم .
ترجمه :
((چگونه امکان دارد که شما کافر گردید، با اینکه آیات خدا (قرآن ) بر شما خوانده می شود، و پیامبر او در میان شما است ، و هر کس که به خدا تمسک کند، به راه راست ، هدایت شده است )).
این آیه ، همچنان در جهان ، طنین انداز است ، که تا قرآن و رهبر حقیقی در میان شما است ، شما در راه تکامل قرار گرفته اید، و دیگر هیچ عذری برای انحراف و اختلاف ندارید
بازدیدها: 184