دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران|عباس حاجی نجاری (اختصاصی هیات)
مقدمه
نظام جمهوری اسلامی ایران در حالی وارد سی وهشتمین سال از عمر با برکت خود می شود که همچون روزهای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357، به عنوان یک«پدیده» در عرصه جهانی مطرح بوده و توانسته است در عین حفظ اصول وآرمانهای انقلابی خود و تحمل بی نظیر ترین فشارها وتحریمها وتهدیدها ، سرزمین ایران را از یک کشور دست نشانده ومنزوی به یک قدرت مطرح جهانی تبدیل وبه گونه ای عمل نماید،که حوزه نفوذ آن بر تمامی تحولات منطقه ای وفرا منطقه ای سایه افکنده و قدرتهای جهانی به رغم تقابل و دشمنی سی وهفت ساله با انقلاب ، ناچارند در روند تحولات ، ملاحظات و دیدگاههای ایران را مد نظر داشته باشند نظام جمهوری اسلامی ایران نشان داد که در شرایطی که در جهان کنونی داشتن بمب اتمی به عنوان مهمترین ابزار برای اثبات توان بازدارندگی یک کشور مطرح است ، در عین نداشتن بمب اتمی وقرار ندادن در دکترین امنیت ملی خود ، به سطحی از بازدارندگی دست یابد که قدرتهای سلطه جهانی حتی از تصور تهدید ایران نیز قاصرند واین در حالی است که مردم ایران در عین تحمل هشت سال جنگ تحمیلی که به عنوان بزرگترین جنگ تاریخ معاصر بعد از جنگ جهانی دوم شناخته شده است،به موازات عمر انقلاب ،کم نظیرترین تحریمهای اقتصادی را نیز تحمل کرده اند ،تحریمهایی که طراحان آن عنوان فلج کننده برای آن برگزیده وهر مرحله آن برای فروپاشی هر نظام سیاسی کفایت می کرد. ارمغان انقلاب اسلامی برای ملت ایران استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود . با پیروزی انقلاب اسلامی ریشه استبداد و اختناق در ایران کنده شد، انقلاب اسلامی ریشه وابستگی به بیگانگان را قطع و نظامی در ایران استقرار یافت که درآن مردم نقش تعیین کننده دارند و ارکان نظام با رای مردم شکل می گیرد.تفاوت اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران با سایر جمهوری ها در این است که محتوا و روح این جمهوری، اسلامیت و ارزش های الهی است. ارمغان انقلاب اسلامی برای کشور ما این بود که نظامی با رای مردم سرکار آمد که از مشروعیت بسیار بالایی برخوردار است و متکی به حمایت همه جانبه مردم است. علاوه بر ظرفیت های مادی وانسانی ایران که درپیشرفت و حفظ استقلال کشور اهمیت دارند ،این ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی است که نظام جمهوری را با همه نظام های سیاسی متفاوت کرده است .شناخت این مؤلفه ها در تمایز نظام جمهوری اسلامی با دیگر نظامهای سیاسی جهان و به ویژه کشورهای انقلابی نقش اساسی دارد.
1- احیاء اسلام ناب محمدی در جهان معاصر
مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی، احیاء اسلام ناب محمدی (صلیالله علیه و آله و سلم)در جهان کنونی وپایانی بر تلاش قرون اخیر در غرب برای کنار گذاشتن دین از زندگی اجتماعی انسان بود. مقام معظم رهبری، در این زمینه می فرمایند: :«علی رغم گذشت بیش از یک صد و پنجاه سال از برنامه ریزی مدرن و همه جانبه علیه اسلام، امروز در سراسر دنیا یک حرکت عظیم اسلامی به وجود آمده است که به موجب آن اسلام در آفریقا ، آسیا و حتی در قلب اروپا حیات جدیدی را باز یافته و مسلمانان به شخصیت و هویت واقعی خود پی برده اند». ابعاد مختلف این تجدید حیات را در ظهور جنبش های اسلامی، از شرقی ترین نقاط آسیا تا آمریکا می توان مشاهده کرد. انقلاب اسلامی ، لیبرالیسم و سکولاریسم به عنوان گفتمان غالب در دنیای کنونی را به چالش طلبید و توانست با پاسخگویی به نیازها ی انسان امروز،زمینه تجلی مکتب الهی وانسان ساز اسلام را در جهان معاصر ایجاد کند. ازسوی دیگر گرایش به دین در جهان ؛ محصول حرکت انقلاب اسلامی است. پس از انقلاب اسلامی صدها کتاب در مورد نقش مذهب در اجتماع و سیاست به بازارهای جهان آمده و بسیاری از دانشگاه های جهان به تحقیق درباره ی مذهب پرداخته در حالی که قبل از آن دین را افیون توده ها می دانستند . مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس واعضای مجلس خبرگان در 12شهریور امسال (1394) در این زمینه می فرمایند:« اهمّیّت این انقلاب و علّت اینکه این انقلاب زلزله در دنیا ایجاد کرد، این نبود که یک حکومتی را سرنگون کرد؛ نه، علّت این بود که یک منظومهی فکری نو را به دنیا عرضه کرد و امروز هم همچنان در اکناف عالم، این منظومهی فکری در حال پیشرفت است. با وجود سعیای که در اخفاء آن و کتمان آن میکنند، این منظومهی فکری دستبهدست میگردد و بسیاری از دلها در دنیا -چه در دنیای اسلام، چه در حدّ کمتری در خارج از دنیای اسلام- [به آن] جذب میشوند؛ دلها هنوز متوجّه این منظومه است و این منظومهی فکری همچنان طراوت و تازگی خودش را حفظ کرده(است).»
2-تشکیل نظام مردم سالار دینی
یکی از مهمترین علل وقوع انقلاب اسلامی در ایران، وجود حکومت استبدادی پادشاهی و بیاعتنایی و حتی مخالفت آن حکومت با نقش مردم در اداره نظام سیاسی و اعتقادات مذهبی آنان بود. به همین دلیل، پس از پیروزی انقلاب در 22
بهمن 1357، اصلیترین و اولین تلاش نظام جدید، بنا و استقرار دولتی بود که از یک سو اصول و معیارهای دموکراتیک در آن رعایت شود و خطر همیشگی استبداد از ایران رخت بربندد و از سوی دیگر خواسته قلبی و واقعی ملت ایران که
همان پیاده شدن و اجرای احکام اسلامی است تحقق یابد.
انقلاب اسلامی نظام سیاسی جدیدی را برای نخستین بار در جهان پایهگذاری کرد که توانست در عین رعایت اصول دموکراسی و تضمین انتخابات مردمی برای تعیین سرنوشت مردم به دست خودشان و بها دادن به رای و نظر آنها، از اصول و معیارهای دینی هم عدول نکند و بدین ترتیب «جمهوریت» را با «اسلامیت» در هم آمیزد بی آنکه یکی سبب نقض یا رد یا خدشه دیگری گردد. در نظام جمهوری اسلامی اصل «حاکمیت مردمی» یا «جمهوریت» با اصل « حاکمیت الهی انتصاب سیاسی» یا «اسلامیت» همزیستی و همخوانی پیدا کرد.
3-احیای نقش مردم در اداره نظام سیاسی
در اندیشه و سیرهی امام خمینی، به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، مشارکت مردمی به عنوان یک مسئلهی اصلی، اساسی و تعیینکننده در حوزهی تعیین سرنوشت مشترک و عمومی مورد توجه و عنایت کامل قرار گرفته است. امام (ره) با توجه به بنیانهای اسلامی، نگرش سیاسی خود و به پیروی از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) و پیشوایان راستین او ـکه بیعت را راه ورود مردم به سیاست و مشارکت در تعیین سرنوشت خود میدانستندـ بارها بر ضرورت ورود مردم در صحنهی سیاست و تصمیمگیریهای اساسی جامعه در قالب نهادهای حکومتی تأکید کرده و آن را به عنوان بزرگترین عامل ثبات حکومت و ضامن حفظ امنیت در جامعه معرفی نموده اند. برای نمونه ایشان تأکید دارند:«آگاهی مردم و مشارکت و نظارت و همگامی آنها با حکومت منتخب خودشان، خود بزرگترین ضمانت حفظ امنیت در جامعه خواهد بود» (صحیفهی امام، ، ج 4، ص 248) واین در حالی بود که در رژیم استبدادی پهلوی ،مردم هیچ نقشی در اداره کشور نداشته و تعیین سرنوشت کشور در دست بیگانگان بود.
4-حفظ استقلال سیاسی کشور وعدم وابستگی
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی واژه استقلا ل و عدم وابستگی در میان کشورهای جهان واژه ای انتزاعی بود چرا که تمام نظامهای سیاسی موجود به یکی از دو ابرقدرت جهان وابسته بودند .اما زمانیکه انقلاب اسلامی با شعار نه شرقی ونه غربی به پیروزی رسید و توانست مظهر واقعی تجلی استقلال سیاسی باشد، به گونه ای که به رغم تحمل سالها جنگ ،تهدیدو تحریم نه تنها استقلال خود را حفظ کرده است بلکه به الگویی عملی در جهان تبدیل شده است . بسیاری از کشورهای جهان در حسرت استقلال و عزتی هستند که ایران اسلامی دارد. استقلال کشور ما واقعی است و تصمیمات کشور توسط مردم و مسوولان کشور گرفته می شود و آقا بالا سر ندارند. در حالیکه بیشتر کشورهای جهان زیر سلطه قدرتهای بزرگ قرار دارند و تصمیمات را به آنها دیکته می کنند.
5- روحیه اعتماد به نفس و خودباوری
انقلاب اسلامی ایران توانست واژه «ما می توانیم» را تحقق عینی بخشد واین درحالی بود که سالها قدرتهای سلطه و سر سپردگان داخلی آنها با القاء اینکه ایرانیان نمی توانند عملا سلطه خود را توجیه می کردند
احیای روحیه اعتماد به نفس و خودباوری از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران می باشد مردم ایران هویت ملی و دینی خود را پس از انقلاب اسلامی پیدا کردند و امروز ایرانی خودش را باور دارد و محصول آن حفظ وتأمین امنیت ملی ودفع تهدیدات محتمل وپیشرفتهای بزرگ علمی وصنعتی کشور است که به رغم تحریمهای فلج کننده به دست آمده است . امروز ایران با دستاوردهای بزرگی که در زمینه های علمی، فنی، پزشکی و هسته ای به دست آورده است در مسیر پیشرفت گام برمی دارد.
6- نفی مظاهر فرهنگی غرب و مقابله با تهاجم فرهنگی
استعمار نو، شگردهای خود را برای غارت اموال و منابع کشورهای جهان سوم بر پایه ی سلطه ی فرهنگی استوار ساخته و بیگانه ساختن مسلمانان از فرهنگ اصیل اسلامی، از بارزترین توطئه های استعمارگران در تثبیت سلطه بر کشورهای اسلامی بوده است.امام خمینی (ره) با درک عمیق از علل عقب ماندگی مسلمانان، آن ها را چنین مورد خطاب قرار می دهد: «چنان غرب در نظر یک قشری از این ملت جلوه کرده است که گمان می کنیم غیر از غرب، دیگر هیچ چیز نیست. این وابستگی فکری ، عقلی و مغزی غربی، منشأ اکثر بدبختی های ملت ها و ملت ما نیز است».پس از انقلاب اسلامی ، احیای فرهنگ اسلامی و ارزش های آن مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر مراکز آموزشی کشور، رسانه های گروهی اعم از صدا و سیما ، روزنامه ها ، مجلات و حتی سینما ، تئاتر و سایر وسایل هنری و فرهنگی در جهت رشد فرهنگی جامعه ی اسلامی به کار گرفته شدند. یکی از مظاهر بارز مقابله با تهاجم فرهنگی غرب ، تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعی در ایران بود. شرکت های چند ملیتی، با غارت منابع داخلی ما – اعم از نیروی کار ، مواد اولیه ارزان و …- فقر و تنگ دستی را بر سراسر کشور ما گسترده بودند . در داخل کشور نیز مرفهین بی درد و وابسته به نظام طاغوت ، سرمایه ی کشور را در دست داشتند. در این کشور حاکمیت سرمایه و سرمایه داری برقرار بود .دستآورد انقلاب در این زمینه دگرگون ساختن ملاک های برتری اجتماعی، از بعد اقتصادی به تقوا بود. حضرت امام خمینی (ره) بارها و بارها با ذکر رنج های بی شماری که بر اقشار محروم اجتماع رفته، اصرار داشتند که بزرگ ترین افتخار در نظام اسلامی خدمت به محرومین است . یکی دیگر از دست آوردهای فرهنگی انقلاب، مشخص شدن جایگاه واقعی زن مسلمان در خانه و اجتماع بود. براساس خودباختگی فرهنگی و رواج ارزش های غربی در عصر پهلوی ، هویت زن مسلمان ایرانی مورد تهدید واقع شده بود و به تدریج در جامعه فرهنگ برهنگی و بی عفتی رواج می یافت و از فعالیت های اجتماعی و مفید زنان کاسته می شد .پس از انقلاب اسلامی جایگاه زن در جامعه ی اسلامی تبیین شد و همان گونه که زنان در جریان انقلاب فعالیت داشتند پس از انقلاب نیز به جایگاه واقعی که مسئولیت در برابر مصالح اجتماعی و سیاسی جامعه و حضور فعال در صحنه های مختلف بود دست یافتند. در عرصه فرهنگی واجتماعی تمرکز تهاجم فرهنگی وجنگ نرم دشمن سبب شده است که آسیب ها وچالشهای کشور بیش از دیگر عرصه ها باشد .
7- تحقیر قدرتهای سلطه، به ویژه آمریکا
فهرست بلند جنایت و ستمگری های آمریکا نسبت به مردم ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب سبب شد که امام خمینی (ره) از آمریکا به عنوان شیطان بزرگ یاد کنندو به همین جهت مبارزه با این غول استعمارگر همواره یکی از اصول عمده ی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طول مبارزات ملت قهرمان ایران بوده است.در طول نیم قرن گذشته، هیچ حادثه ای به اندازه ی انقلاب اسلامی نتوانسته به حیثیت بین المللی آمریکا ضربه وارد کند. سقوط رژیم شاهنشاهی که به عنوان مدافع و حافظ منافع آمریکا در منطقه عمل می کرد، اخراج ده ها هزار کارشناس و مستشار آمریکایی از ایران ، خروج از پیمان سنتو که برای حفظ منافع آمریکا تشکیل شده بود ، اشغال لانه ی جاسوسی و دستگیری دیپلمات های جاسوس و ده ها نمونه ی دیگر از جمله موارد تحقیر آمریکاست. این روند سبب شکسته شدن ابهت آمریکا در جهان شد
8-احیای نهضت اسلامی فلسطین وانزوای رژیم صهیونیستی
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزات فلسطینی ها با رژیم صهیونیستی ماهیت ملی و مارکسیستی داشت وانگیزه اسلامی در میان گروههای مطرح فسطینی بسیار ضعیف بود. اما حرکت انقلاب اسلامی وتجلی روحیه ایثار وشهادت طلبی در روند مبارزات و به ویژه در جنگ تحمیلی ، نهضت فلسطین را متحول کرد.نامشروع اعلام کردن اسرائیل و به رسمیت نشناختن مذاکرات صلح خاورمیانه و اعلام مبارزه تا سرنگونی این رژیم غاصب که از حمایت های همه جانبه ی غرب و به خصوص آمریکا برخوردار است، از دیگر محورهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی به شمار می رود الگو گیری مقاومت فسطین از انقلاب اسلامی در عین اسلامی شدن آن نهضت، پیروزی فلسطینی ها در چند جنگ اخیر علیه رژیم صهیونیستی را به دنبال داشت و سبب شد که صهیونیستها که زمانی رؤیای نیل تا فرات را در سر می پروراندند ،اکنون امنیت حداقلی در پشت سیم خاردارها ویا دیوارهای بتنی کرانه باختری و..را التماس کنند.
9- بیداری اسلامی
بیداری اسلامی که در سالهای اخیر به اوج خود رسیده ، یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. اگر چه غربیها سعی میکردند عنوان بیداری عربی یا بهار عربی برای آن بکار ببرند وبا بهره گیری از گروههای تکفیری آن را به انحراف بکشانند که البته به دلیل ضعف های درونی ونداشتن رهبری توانمند ، در برخی کشورها توفیق داشتند ،اما چشم انداز آینده تثبیت وتقویت روند بیداری اسلامی خواهد بود رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام و سفرای کشورهاى اسلامى تاریخ 6 خرداد1393 می فرمایند:« به نظر ما بیدارى اسلامى به وجود آمده است؛ سعى شد از سوى دشمنان اسلام که این بیدارى را سرکوب کنند – و یک جاهایى هم سرکوب کردند – اما بیدارى اسلامى سرکوب شدنى نیست. پرچم اعتزاز به اسلام بلند شده است، برافراشته شده است؛ احساس هویت اسلامى امروز در مسلمانان، در هر نقطهى الم، نیرومند شده است و نیرومند خواهد شد. ملت ایران در این زمینه مسئولیتهاى بزرگى داشته است که انجام داده است، بعد از این هم انجام خواهد داد. ملت ایران با اعتقاد به قرآن، با اعتقاد به پیام بعثت، با اتحاد درونى در میان خود، با احساس دلیرى در مقابل دشمن و نترسیدن از دشمن، با احساس امید به وعدهى الهى نصرت، که وعدهى صریح الهى است و فرمود: اِن تَنصُروا اللَهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِت اَقدامَکُم؛ و با این ذخیرههاى ارزشمند، به پیش میرود.»
10-تقویت وتحکیم اقتدار ملی
برآیند دستاوردهای نظام اسلامی در طی بیش از سه دهه گذشته را باید در اعتلای«اقتدار ملی ایران اسلامی » متجلی دید.اقتدار ملی تلفیق واژگانی «اقتدار» و «ملی» است که به کارآمدی دولت و کارآمدی نظام سیاسی در چارچوبی مشروع و مقبول در محیط ملی و عرصهی بینالمللی اطلاق میشود. در واقع اقتدار ملی، جوهرهی وجودی نظام سیاسی پیشرو محسوب میگردد. مقام معظم رهبری سه عامل اساسی را در تحقق اقتدار ملّی مؤثر دانسته ویادآور می شوند: اقتصاد قوی و مقاوم، علم پیشرفته و روزافزون، و حفظ روحیّهی انقلابیگری در همه بخصوص در جوانها؛ اینها است که میتواند کشور را حفظ کند؛ آنوقت دشمن مأیوس خواهد شد.( 18/6/94) مروری بر روند تحولات سیاسی کشور در بعد از انقلاب اسلامی نشان دهنده این است که بی تردید اقتدار وامنیت ملی کشور و صلابت نظام جمهوری اسلامی ایران در سایه رهبریهای حکیمانه امام خمینی (ره) و امام خامنهای عزیز و سی و هفت سال مقاومت، جانفشانی و فداکاری ملت بزرگ ایران، شهیدان، جانبازان و آزادگان سرافراز و تلاش متخصصان، دانشمندان و نخبگانش رقم خورده است.
11-دستاوردهای علمی:
يكي از افتخارات غرور آفرين جمهوري اسلامي ايران، رشد روز افزون و حضور فعال كشور در عرصههاي علمي است، پیشرفت در اين زمينه بقدري با سرعت انجام شده است كه تا سال 1391 بیش از 26196 اختراع در کشور ثبت شده است، همچنین پژوهشگران ايراني از نظر پژوهشی با ثبت 8513 مقاله علمی، در ردیف شانزدهم تولید علم و در زمره دانشمندان و پژوهشگران ممتاز جهان قرار گرفته اند. بر اساس گزارش سازمان بین المللی آیسسکو: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ ثبت اختراع در رتبه اول کشورهای اسلامی قرار دارد.این گزارش که با عنوان «اطلس علمی- فناوری کشورهای اسلامی» و به سفارش سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي اسلامي (آیسسکو) انجام شده و در هفتمین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی که در رباط- مغرب ،29 آذر 1393 ارايه شد، جمهوري اسلامي ايران در میان 57 کشور اسلامی از لحاظ علمی و پژوهشی در جایگاه برتر قرار گرفت.مبتنی بر گزارش این سازمان، جمهوری اسلامی ایران از لحاظ ثبت اختراع در رتبه اول کشورهای اسلامی قرار دارد و 50 درصد مقالات علمی کشورهای اسلامی توسط جمهوری اسلامی ایران و ترکیه تولید می شود . دستيابي به فن آوري و دانش كامل چرخه سوخت هستهاي و قرار گرفتن در رديف پنج كشور برتر جهان در اين زمينه و همچنين ورود موفقيت آميز و همزمان با ساير كشورهاي پيشرفته به عرصه علوم جديد مانند: نانو تكنولوژي که رتبه هفتم جهانی را به خود اختصاص داده و سایر علوم جدید از جمله؛ ليزر، ميكرو الكترونيك، ورود به علم ساخت روبات و كسب موفقيتهاي جهاني در مسابقات روبوتيك، توسعه سختافزاري و ساخت ابر رایانه، توسعه نرم افزاري و بهره برداري گسترده از علوم رايانهاي در كشور و كسب 362 مدال در المپيادهاي مختلف علمي جهان، بخش دیگری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، که در کشور سابقه قبلی نداشته است. افزایش تعداد پزشکان از 15 هزار نفر به بیش از 111000 نفر و رفع کامل نیاز کشور به جذب پزشك خارجي و همچنين تغییر و تبدیل کشور به قطب منطقهای توریسم سلامت و پذیرش و درمان بيماران خارجي در انواع بیماریها و همچنين دستيابي به دانش كشت سلولهاي بنيادين، قرار گرفتن در رديف كشورهاي برتر پيوند كليه و درمان بیماریهای چشمی، كسب تجارب ارزشمند براي مقابله با انواع عوارض و بيماريهاي ناشي از عوامل شيميائي، بخشی از مهمترین دستاوردهای نوین بخش پزشکی کشور است. رشد صنعت در كشور به قدری سريع و پرشتاب بود كه علاوه بر احداث شهرکهای صنعتی متعدد در حاشیه شهرهای کشور، ساخت مجموعهها تولیدی در روستاهای نيز به یک برنامه مستمر تبدیل شده است، علاوه بر افزايش تعداد كارخانجات بايد به محصولات متنوعي كه در اين مجموعهها توليد و در بسیاری از موارد به خارج از كشور صادر مي شود هم اشاره نمود . ساخت هواپيما و بالگرد سبك و نيمه سنگين(شخصي و عمومي)پرتاب ماهواره ، و همچنین ساخت كشتي و توليد انواع قايق كه براي اولين بار در تاريخ كشور رخ داده است، افزايش قابل توجه توليد فولاد از نیم میلیون تن قبل از انقلاب به 38 میلیون تن در سال و کسب رتبه 14 جهانی، افزایش تولید سیمان از 3/6 میلیون تن به حدود 80 میلیون تن، افزایش تولیدات معدنی از 20 میلیون تن به 220 میلیون تن، افزايش و توسعه تولید و صادرات خودرو با انواع خودروهاي سبك و سنگين، افزايش و توسعه انواع كارخانجات لوازم خانگي و صنعتي و دهها مورد مشابه، از ديگر افتخارات صنعتي كشور به شمار مي روند. افزايش و توسعه پالايشگاهها و مراكز پتروشيمي و ساخت بيش از 40 كارخانه بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی در سه دهه گذشته، بخش دیگری از اقدامات زیر بنایی انقلاب اسلامی است که در مجموع باعث شده تا میزان خودکفایی کشور درصنعت نفت از 4% به 80% ارتقاء یافته و تولیدات پتروشیمی نیز از4 میلیون تن در سال 57 به 38 میلیون تن در بعد از انقلاب برسد.علاوه بر اين؛ ساخت انواع نيروگاههاي بادي، گازي، فسيلي و ساخت اولين نيروگاه هستهاي در بوشهر واولين نيروگاه انرژيهاي زيرزميني در اردبيل و قرار گرفتن جمهوري اسلامي ايران در رديف چهارمين كشور سازنده سد و ارائه انواع خدمات فني، عمراني و تخصصي در زمينههاي مختلف به ساير كشورها نيز، برگ زرين ديگري ازكتاب پر افتخار انقلاب اسلامي است. در مجموع اين رويكرد مبارک باعث شده تا به رغم تحریمهای اقتصادی حجم صادرات غیر نفتی در سال جاری بر واردات فزونی یابد
فرصت های پیش روی انقلاب اسلامی
در عین دستاوردهای ایران در عرصه های مختلف،که به آن اشاره رفت،ایران اسلامی ظرفیت های بالایی برای پیشرفت وتوسعه دارد.در بُعد مادی؛ برخورداری از منابع طبیعی فراوان و استثنایی مانند؛ نفت و گاز و انواع مواد معدنی، فرصتهای کشاورزی، فرصت های مختلف برای رشد و توسعه صنعتی، دسترسی به انواع راههای هوایی، زمینی و دریایی و امکان تبدیل شدن به مرکز مبادلات تجاری و غیر تجاری منطقه، ظرفیت های متنوع و متعدد برای توسعه گردشگری و مهمتر از همه این موارد، بهرهمندی از وجود دانشمندان و نخبگان متعهد و متخصص و جوانان مومن، خلاق، با انگیزه و مستعد که بارها تواناییهای خود را برای فتح قله های علمی دنیا و در دست گرفتن پرچم عزت و افتخار و تولید علم و دانش اثبات نمودهاند، تنها بخش اندکی از فرصتهایی است که در اختیار مردم ایران اسلامی قرار گرفته است. بیشک از نظر معنوی نیز؛ برترین جایگاه در سطح جهان به ایران اسلامی تعلق دارد و لذا جامعه مؤمن، ولایی و متعهد ایرانی میتواند با اتکاء به عنایت الهی و بهره بردن از داشتههای استثنایی خود، برجستهترین نقش در احیاء مجدد ارزشهای انسانی و هدایت معنوی جهان به سوی تکامل و تعالی را بر عهده داشته باشد و بیشک برخورداری از این عناصر، بویژه مولفههای معنوی مانند؛ ولایت فقیه و ارزشها و مبانی مستحکم اعتقادی و دینی است که نگرانیهای استکباردرموردموقعیت ودستاوردهای آینده انقلاب اسلامی را مضاعف ساخته است. این مفهوم بدان معناست که استمرار حرکت به سوی ایجاد دولت، جامعه یا کشور و در نهایت تمدن نوین اسلامی که بزرگترین آرمان انقلاب اسلامی به شمار میرود، نمیتواند بدون توجه به مؤلفههای معنوی و ارزشهای فرهنگی محقق و به استفاده درست از ظرفیت های مورد اشاره منجر گردد و این در حالیست که هماکنون با تشدید چالش های موجود در نظام سرمایهداری و شکست الگوهای غربی و شرقی که تمرکز بر مادیگرایی از اصول اساسی آنها به شمار میرود، ناتوانی این مدلها به اثبات رسیده است و متقابلاً با بروز انقلاب شکوهمند اسلامی و تحکیم پایههای اعتقادی و ارتقاء سطح دانش معنوی جامعه، نگاه جهانیان بیش از پیش به سوی اسلام ناب محمدی(صلی الله علیه و آله وسلم) معطوف گشته است. به عبارت دیگر، طی عمر پر برکت انقلاب اسلامی؛ دستاوردهای جهشی متکی به معنویت این نظام الهی از چنان گستردگی و تنوعی برخوردار بوده که امروزه نه تنها اندیشمندان و صاحبنظران بیطرف غربی و شرقی، بلکه دشمنان قسم خورده این مرز و بوم نیز بر عظمت آن اذعان داشته و به کارآمدی بالای آن اعتراف دارند. به عنوان مثال «اتریک سییل» تحلیلگر مسائل خاورمیانه در میدل ایست آنلاین ضمن تأکید بر اینکه ایران در حال تبدیل شدن به یک دموکراسی درخشان است، مینویسد: «این کشور تحت حاکمیت روحانیون، هماکنون یکی از آزادترین، مدرنترین و منسجمترین کشورهای خاورمیانه محسوب میشود.» و اندیشکده نومحافظه کار «امریکن اینتر پرایز» نیز در گزارشی ضمن هشدار به مسئولین آمریکایی در مورد جایگاه آتی ایران به عنوان مرکز توازن قدرت در منطقه و تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی در حال تثبیت دستاوردهای خود می باشد، اعلام میکند: «مهمتر از همه اینکه، ظاهراً آمریکا آماده است تا برتری ایران در منطقه را به رسمیت بشناسد.» البته بیان دستاوردهای انقلاب به معنای دستیابی کامل به تمام اهداف مورد انتظار نیست چرا که اولاً طی این سالها دشمنان اسلام از هیچ کوششی برای جلوگیری از پیشرفت انقلاب اسلامی فروگذار نکردند و با اجرای صدها توطئه خُرد و کلان از جمله: بلوکه کردن دارائیها و تحریم که در سالهای اخیر شدت یافته، بمب گذاری و تخریب و ترور، ایجاد شورشهای خیابانی و کودتای نوژه، جنگ تحمیلی، بمباران زیرساختهای اقتصادی و مراکز صنعتی، شبیخون فرهنگی، نسبت دادن اتهامات مختلف و اعمال فشار سیاسی و امثال آن تمام توان خود را معطوف توقف و یا کند نمودن حرکت کشور در مسیر اهداف انقلاب نموده اند و ثانیاً به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب در پارهای از موارد مانند؛ عدالت اجتماعی و اخلاق فردی و عمومی، عملکرد مردم و بخصوص مسئولین نیز خالی از نقص و اشکال نبوده و همین مسئله سبب شده تا استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود میسر نگردد.
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 293