راز عرفانى شدن بانو امین
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام، نقش بانوان در تعلیم و تربیت فرزندان و در فرهنگسازی جامعه، نقشی اساسی و بیبدیل است و اگر بانوان کشورمان به آداب و اخلاق قرآنی و اسلامی مزین باشند، به طور حتم از دامن پرمهر آنان فرزندانی باایمان و شجاع، همچون امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی، استاد شهید مطهری و یا دیگر بزرگان و ستارگان پرفروغ سپهر علم و اندیشه، پرورش پیدا خواهند کرد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: «المراة ریحانة، ما اکرمهن الا الکریم، و ما اهانهن الا اللئیم؛ زن ریحانه (گلی خوشبو) است، کسی آنها را تکریم نمیکند، مگر انسان کریم و کسی به آنها توهین نمیکند، مگر انسان پست و فرومایه». حال با توجه به این ساختار وجودی بانوان که خدای متعال در خلقت، آنان را با ظرافت، مهربانی و نرمخویی آفریده است، اگر مزین به اخلاق اسلامی و فراگیری قرآن شوند و حتی به درجهای برسند که اهل سیر و سلوک معنوی شوند، چه خواهد شد؟! در حقیقت، اینجا، همان تعبیری که استاد عزیزمان مرحوم جناب آقای دکتر احمدی،از شاگردان برجسته علامه طباطبایی همواره گوشزد میکردند، یعنی «فرشتگان وحیآموز» تحقق مییابد.
بانو امین بانویی مجتهده و نمونه
در اینجا مناسب میدانم به خاطرهای زیبا از بانوی نمونه دوران و مجتهده زمان، سرکار « بانو امین » صاحب تفسیر گرانقدر «مخزن العرفان» بپردازم. این بانوی نمونه که به مقام عالی اجتهاد رسیده بود و حتی بزرگانی از علماء و فضلاء نیز در محضر ایشان تلمذ کردهاند و از دریای علوم و معارف وی بهرهمند بودهاند، از جمله نوادری است که به خوبی میتواند برای بانوان در عصر ما، الگو و اسوه باشد؛ چرا که در همین چند دهه پیش در اصفهان، میزیست و همسرش نیز اهل کسب و تجارت بود. این بانوی مکرمه، دارای مراتب والای علمی و حوزوی بود، اما باید شوهرداری و خانهداری هم میکرد و در کنار آن به تدریس، تألیف و تحقیق و آن هم در سطوح بسیار عالی میپرداخت که اثر تفسیری ایشان و سایر تألیفات وی خود گواه مقام و منزلت ایشان است.
تکریم علماء و مجتهدان وقت از بانو امین
در زمان حیات این بانوی بزرگ، همه علماء و مجتهدان زمان، تکریم خاصی از وی داشتند و بعضا جهت استفاده معنوی به محضرشان شرفیاب میشدند. از جمله کسانی که سالها محضر ایشان درس خوانده و از خرمن علوم بانو امین بهرهها برده بود، حجتالاسلام والمسلمین «سیدشهابالدین صفویقمی» از روحانیون فاضل و از منبریهای معروف اصفهان و از خصیصین پرورشیافته در مکتب بانو امین بود که بسیار گفتار دلنشینی داشت.
باز خبر شدن از حضور عزرائیل علیه السلام
استاد صفویقمی، همواره از مراتب عرفانی و سیروسلوک معنوی بانو امین در منبرها اشارههایی داشتند و از جمله مطالبی که ایشان نقل میکردند، این بود که بانو امین گفته بودند: «هر وقت حضرت عزرائیل علیه السلام برای گرفتن جان کسی وارد محله ما میشوند، من متوجه حضور ایشان میشوم و میدانم که به کدام خانه میخواهند بروند و جان چه کسی را میخواهند بگیرند!»
راز عرفانی شدن بانو امین
ایشان به بانو امین عرض میکنند: «بانو! شما چگونه به این مرتبه رسیدید و اینگونه اسرار برای شما مکشوف میشود؟» جواب بانو امین بسیار زیبا و مهم است و باید اهالی قرآن و قرآندوستان توجه کنند. بانو امین گفته بودند: «من در اثر انس با قرآن به این مرتبه رسیدهام و هرچه بیشتر به قرآن میپردازم و غرق در آیات الهی میشوم این حالت بیشتر به من دست میدهد و حجابها برایم کنار میرود».
توصیه به معرفی بانو امین به جامعه
البته این گلایه را باید مطرح کنم که متأسفانه در معرفی الگوها کمکاری میشود و یک شخصیتی مانند بانو امین که نمونه روزگار است و به مانند علامه طباطبایی که در میان مردان و در بین علماء بینظیر است، بانو امین هم در بین بانوان یک چنین جایگاهی دارد؛ لیکن نسل جدید ما چقدر به جایگاه این بانوی نمونه و اسوه اخلاق، فضیلت و عرفان آگاه است؟ و حتی حوزههای علمیه و طلاب چقدر به منزلت این بانو آگاه هستند؟! حیف که قدر نعمات را نمیدانیم.
توصیه به زیارت قبر این بانوی عالمه و مجتهده در اصفهان
شایسته است که همایشها و سمینارهای علمی برای این بانوی بزرگ برگزار شود و نام او در هر کوی و برزن آشنا باشد و از عزیزانی که به اصفهان سفر میکنند، تقاضامندم اولاً از زیارت قبر علامه مجلسی اول و دوم که در کنار هم در جوار «مسجد جامع اصفهان» مدفون هستند و ثانیاً از زیارت «تخت فولاد» اصفهان که مدفن بسیاری از علماء و بزرگان جهان تشیع است، همچنین از فیض زیارت بقعه منوره بانو امین غافل نشوند.
مرتضی نجفی قدسی
بازدیدها: 0