روز شمار دفاع مقدس _ ۱۰ اسفند ماه

خانه / انقلاب و دفاع مقدس / روز شمار دفاع مقدس _ ۱۰ اسفند ماه
۵۷/۱۲/۱۰

نظرها و اقدامهای مربوط به نیروهای مسلح جدید ( سپاه پاسداران و کمیته های انقلاب اسلامی ) ؛ امیر انتظام : سپاه پاسداران انقلاب فقط تا بازسازی کامل نیروهای نظامی و انتظامی به انجام وظیفه خود ادامه خواهد داد . از طرف امام آقای مهدوی کنی به ریاست کل کمیته برگزیده شدند تا یک هماهنگی به وجود بیاید . هدف این است که کمیته ها زیر نظر نخست وزیر اداره شوند . صدرحاج سیدجوادی ( وزیر کشور ) : سیاست دولت مبارزه با کمیته ها نیست ، زیرا افراد کمیته اشخاصی وطن پرست و انقلابی هستند . انتقاد سرلشکر قره نی از کمیته به دلیل بی خبر گذاشتن ارتش از اشغال ایستگاه جاسوسی آمریکا در شمال کشور . انحلال کمیته های انقلاب اسلامی شیراز به دستور آیات عظام محلاتی و دستغیب . تداوم بازسازی و پاکسازی در نیروهای مسلح : انحلال اداره دادرسی نیروهای مسلح و سازمان دادستانی ارتش سابق و تاسیس سازمان قضایی ارتش ملی – اسلامی با تعدیل پرسنل و انتصاب افسران خوشنام و تحصیل کرده . بازنشسته شدن ۵۱ سرتیپ و ۲۰ سرهنگ دیگر ارتش . اعلام موافقت و مخالفت با انحلال ارتش : درخواست عده ای از پرسنل نیروی هوایی از امام خمینی که نگذارند عده ای بیش از این روحیه نظامیان را منهدم نمایند . اجتماع گروهی با عنوان ” پرسنل نظامی – انقلابی ” در محوطه دانشگاه صنعتی شریف و درخواست انحلال ارتش و برپایی ارتش خلقی . در این اجتماع سرلشکر قره نی به مشارکت در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ متهم شد . سخنان تهدیدآمیز عزالدین حسینی و عبدالرحمن قاسملو ؛ عزالدین حسینی : اگر به خواستهای ما که در قطعنامه هشت ماده ای منتشر شده ، توجه نشود ، ما هرطور که صلاح بدانیم مبارزه خواهیم کرد . قاسملو : ما حاضریم در راه تامین حقوق ملی خلقهای ایران از جمله خلق کرد با دیگر سازمانها و احزاب ملی همکاری کنیم . بررسی حوادث کردستان در مطبوعات ایران ؛ اطلاعات به نقل از نزدیکان نخست وزیر : مسأله ای که مورد توجه دولت ایران است امکان مداخله عراق در مسأله کردستان برای جلوگیری از به خاستن کردهای عراق است . کیهان : عراق با نمایندگان اتحاد به میهن پرستان عراق به رهبری جلال طالبانی وارد مذاکره شده است . نظر مفتی زاده درباره قطعنامه هشت ماده ای مهاباد : قطعنامه هشت ماده ای جزیی کوچک از حقوق ملت کرد است و نمی تواند همه خواستهای مردم کرد را تامین کند . در این قطعنامه کمترین رنگ اسلامی به چشم نمی خورد . در مورد چگونگی پیاده شده خودمختاری و نیز قالبها و مقیاسها اختلاف سلیقه و عقیده بین من و عزالدین حسینی وجود دارد . تنها چیزی که مردم کردستان می خواهند ، تعیین حقوقشان در قانون اساسی جدید است . تقابل دو جریان قومی و مذهبی – انقلابی در گنبد کاووس : تظاهرات عده ای از دانش آموزان گنبد و درخواست برکناری رئیس آموزش و پرورش ؛ تظاهرات گروه دیگری در حمایت از وی و صدور قطعنامه ای و درخواست برکناری فرماندار . به رسمیت شناختن حقوق دمکراتیک خلق ترکمن ؛ آزادی فعالیت سیاسی – اجتماعی گروهها . دعوت سازمان مجاهدین خلق به شرکت مردم در بزرگداشت دکتر مصدق و اینکه ” سرفصل برنامه ها و وظایفی را که از این پس ضامن استمرار و ارتقاء جنبش انقلابی است ” در این مراسم اعلام خواهد کرد .

انتظار کانون نویسندگان ایران از امام و وضعیت سیاسی – اجتماعی کشور : روش قاطعانه و سازش ناپذیری که پیش از سرنگونی نظام سیاسی سابق ، مشخصه بارز و متعالی رهبری انقلاب بود ، به نظر می رسد که اینک در حکومت موقت فعلی به موضعی بیش از پیش نرم در برابر دشمنان انقلاب و بیش از پیش سخت در مقابل یاران انقلاب در حال استحاله است . پیروزی کامل بر رژیم استبدادی بدون درهم ریختن ارتش شاهنشاهی ادعایی پوچ و واهی است . اندک اندک نشانه های استقرار مجدد سانسور ، محدودیت آزادی عقیده و بیان نیز در حال گسترش است . سخنرانی جلال الدین فارسی در استادیوم امجدیه با عنوان ” انقلاب و ضدانقلاب ” و تشریح مواضع و خواسته های ضدانقلاب ” چپ ” و ” راست ” ؛ لزوم حاکمیت سیاسی ملت ( برگزاری انتخابات و … ) ؛ حضور در صحنه سیاسی منطقه برضد اسرائیل ؛ مسأله کردستان ، اهداف آمریکا و … چارچوب کلی حرکت نظام جدید و برنامه های آتی جمهوری اسلامی را امام خمینی در قم اعلام کردند . دکتر سنجابی ( وزیر خارجه ) : با روی کار آمدن رژیم جدید اسلامی ، روابط با کشورهای عربی بویژه کشورهای حوزه خلیج فارس در آینده نزدیک دستخوش تحولات شگفت خواهد شد . ملاقات ویلیام سولیوان ( سفیر آمریکا در تهران ) با وزیر خارجه ایران و گفتگو درباره مناسبات دو کشور . انحلال نمایندگیهای اقتصادی ایران در فرانسه ، آمریکا ، انگلستان ، آلمان غربی ، اتریش ، ژاپن ، ایتالیا ، بلژیک ، شوروی ، بازار مشترک ، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول . القبس : دولت جدید انقلابی ایران می خواهد ترکیه کلیه روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کند و سازمان آزادیبخش فلسطین را به رسمیت بشناسد . دولت انقلابی ایران مایل نیست انقلاب خود را به کشورهای همسایه صادر کند . وزیر خارجه اتیوپی در پیامی به وزیرخارجه ایران : اتیوپی همبستگی بی قید و شرط و پشتیبانی کامل خود را از مردم ایران و رهبر جدید آن اعلام می دارد . انقلاب اسلامی ، نفت و آمریکا ؛ کارتر : قطع صدور نفت ایران ، غرب را از روزی پنج میلیون بشکه نفت خام محروم و آمریکا را با کمبودی برابر ۵۰۰ هزار بشکه در روز مواجه کرده است .

۵۹/۱۲/۱۰

عضو کمیسیون میانجیگری اسلامی که از طرف سومین کنفرانس طائف برای پیدا کردن راه حل بحران بین ایران و عراق مامور شده‌اند با اولین نشست خویش که در ۲۷ فوریه در جده بود فعالیت خویش را آغاز کردند.

۶۱/۱۲/۱۰

کنفرانس غیرمتعهدها در دهلی – نخست وزیر در کنفرانس شرکت کرد

۶۲/۱۲/۱۰

امام: این که می‌گویند دخالت در سیاست و انتخابات فقط حق مجتهدین است می‌خواهند مردم را کنار بزنند و این یک توطئه است مردم و دانشگاهیان باید آن را خنثی کنند.

افزایش حضور ناوگان آمریکا در خلیج فارس در دریای عمان.

۶۳/۱۲/۱۰

ضعفهای عراق از ۲ جهت ۱ – عدم وجود استراتژی دقیق و روشن ۲- و دیگر روحیه سربازان عراقی (از متن گزارش یک هیئت امریکایی اعزامی به خلیج فارس)

۶۵/۱۲/۱۰

دبیرکل سازمان ملل با صدور بیانیه‌‌ای آمادگی خود را برای به جریان انداختن مجدد موافقتنامه مسکوت ۲۵ ژوئن ۱۹۸۴ در متوقف ساختن حمله به شهرها و فعالیت در جهت هر گونه تغییر و تحول مقبول طرفین را اعلام کرد.

تصمیم کشورهای عضو شورای همکاری خلیج برای امضاء قرارداد جدید همکاری در پی تصویب یک استراتژی امنیتی از جانب آنها.

حافظ اسد درملاقات با ولایتی: اگر بصره به تصرف ایرانیان درآید خشم همه ملت‌های عرب برانگیخته خواهد شد و بهتر است که ایران به عملیات کربلای ۵ پایان بخشیده از بصره عقب نشینی کند.

انتصاب سرلشکر طالع خلیل الدوری به فرماندهی سپاه پنجم عراق

جابجایی سفرای عراق در آمریکا – انگلیس – فرانسه – آلمان غربی و کویت.

۶۶/۱۲/۱۰

شروع حملات موشکی ایران به بغداد

بازدیدها: 220

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *