سیدالکریم نیکوترین الگوی ولایتمداری
پایگاه اطلاع رسانی هیات: حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی، در مراسمی که همزمان با شب ولادت با سعادت محدّث والامقام حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام و بدون حضور جمعیت در آستان مقدس این امامزاده واجب التعظیم برگزار شد، اظهار داشت: این مراسم سالهای پیش با حضور خیل کثیری از ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام در همین آستان مقدس برگزار میشد اما امسال به خاطر ویروس منحوس کرونا این مراسم در غربت برگزار میشود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نسب حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، عنوان کرد: نسب ایشان با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام میرسد، خاندان و اجداد این محدث والامقام به چند ویژگی معروف بودند که یکی از آنان مبارزه با حاکمان جور بنی العباس است ایشان نیز به تبع اجداد گرامیشان اهل مبارزه سیاسی بود.
وی افزود: از دیگر ویژگیها میتوان به عزت و کرامت نفس اشاره کرد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام اجداد و خاندان با کرامتی داشت و از دیگر ویژگیها توجه به مردم و رسیدگی به گرفتاران بود؛ جناب سیدالکریم در چنین خانوادهای رشد و تربیت یافت.
عبدالعظیم؛ مهاجر الی الله
حجت الاسلام والمسلمین دکتر رفیعی یکی از امتیازات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام را درک چهار امام معصوم علیهم السلام بیان کرد و گفت: حتی ایشان با امام هادی علیه السلام و امام جواد علیه السلام گفتگو نیز داشته است؛ حضرت عبدالعظیم علیه السلام شخصیتی عالم، فقیه، محدث و مهاجر الی الله بود. یکی از وزرای آل بویه در وصف این امام زاده عظیم شأن میگوید ایشان شخصیت باورع و اهل دین بود، عارفی که به امانت داری و صداقت شناخته میشد؛ حضرت از نظر فقاهت در رتبهای قرار داشت که امام معصوم شیعیان را به محضرش ارجاع میدادند تا پاسخ بگیرند.
استاد حوزه علمیه با استناد به کلام امام رضا علیه السلام، عنوان کرد: امام هشتم خطاب به حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام میفرمایند: سلام مرا به شیعیان برسان و به آنان بگو اهل رعایت این امور باشند؛ همین که امام معصوم علیه السلام ایشان را مأمور میکنند تا پیغام حضرت را به گوش شیعیان برسانند بیانگر جایگاه رفیع این امامزاده واجب التعظیم است؛ امروز یکی از رسالتهای مهم جوانان در فضای مجازی نشر معارف و احادیث اهل بیت علیهم السلام است.
انتظارات امام رضا علیه السلام از شیعیان
وی با اشاره به نخستین انتظار امام رضا علیه السلام از شیعیان، ابراز کرد: حضرت خطاب به عبدالعظیم حسنی علیه السلام فرمودند به شیعیان بگو مراقب نفوذ شیطان باشند چرا که او از هر جهت به آنان حمله میکند؛ براساس آیات الهی ابلیس دشمن آشکار انسان است و اگر کسی راه نفوذ شیطان را بداند و آن را مسدود کند به فرمایش امام هشتم عمل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی درباره دومین انتظار حضرت از شیعیان، عنوان کرد: حضرت میفرمایند به شیعیان بگو در کارها صداقت داشته و اهل امامت داری باشند؛ امروز بسیاری از مشکلات از جمله اختلاس، دزدی، رباخواری، خیانت و … نتیجه عدم صداقت و خیانت در امانت است؛ یکی از ویژگیهای مهم پیامبران امانتداری و راستگویی بوده و براساس همین دو ویژگی مبعوث شدند.
استاد حوزه علمیه در خصوص سومین خواسته، اظهار داشت: اجتناب از زیاده گویی و بیهوده گویی از دیگر انتظارات امام رضا علیه السلام از شیعیان بود که به حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام سفارش کردند تا به شیعیان بگویند کمگو باشند؛ کم گویی انسان را محبوب و از گرفتاریها در امان میماند زیرا ریشه بسیاری از گرفتاریها پرحرفی و بیهوده گویی است، طبق صریح روایات؛ سخن بیهوده یکی از عوامل سقوط به شمار میرود.
کرونا فرصتی برای تغییر و بازنگری در رفتار
وی افزود: امروز یک ویروس کوچک اجتماعات بشری را مختل کرده است یکی از اموری سبب میشود نعمت از انسان سلب شود بیان حرفهای بیهوده است؛ با توجه به شیوع این بلای فراگیر میطلبد انسانها به رفتار و عملکرد خودشان یک بازنگری داشته باشند، زمانی که دنیا به سوی ولنگاری، رباخواری، همجنسگرایی و غیره میرفت دیگر نباید توقع داشت بلا نازل نشود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: همچنین حضرت فرمودند: به شیعیان بگو به دیدار یکدیگر بروند و سعی کنند بد برادر خویش را نخواهند؛ به نظر بزرگترین تجلیل و تکریم امام امامزاده عظیم شأن آن است که انسان با آن روایاتی که ایشان نقل کرده مأنوس باشد.
استاد حوزه علمیه در پایان با تاکید بر اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام دغدغه دینداری داشت، خاطرنشان کرد: حضرت شخصیتی ولایت پذیر و ولایت مدار بود به گونهای که در برابر امام معصوم زانو میزند و دین خود را عرضه میدارد تا مبادا از امام سبقت گرفته و یا عقب افتاده باشد.
منبع: مهر
بازدیدها: 0