«دنیل لوی» تحلیلگر ارشد پایگاه «شورای روابط خارجی اروپا» در یادداشتی با موضوع تلاشهای رژیمصهیونیستی و کشورهای غربی برای خلع سلاح نیروهای مقاومت فلسطینی، این امر را ایدهای خطرناک برای ادامه اعمال محدودیتها بر نوار غزه توصیف کرده است.
خلع سلاح؛ ایدهای خطرناک
لوی در این مطلب خلع سلاح غزه را که به عنوان بخشی از راهکار برای پایان یافتن ناآرامیها در مرز غزه مطرح شده، دامی دانست و نوشت که مقامات آمریکایی این درخواست را مطرح کردهاند و وزرای خارجه اروپایی هم اعلام کردهاند که همه گروههای تروریستی در غزه باید خلع سلاح شوند که البته این ایدهای خطرناک است.وی در عین حال نوشته که اسرائیل بر مواردی تاکید دارد که از شهروندانش حمایت میکند و بحثهایی که در این زمینه صورت میگیرد مربوط به این است که سلاح نباید آزادانه وارد غزه شود و یا در این مورد تشویقی صورت گیرد و نظارت مرزی باید اعمال شود اما تلاش برای خلع سلاح به 5 دلیل نوعی فریب است.
خلع سلاح غزه غیر ممکن است
نخست اینکه این اقدام غیرممکن است چرا که اسرائیل نتوانستهاست در طول 38 سال حضورنظامی در کنار غزه و 4 عملیات نظامی از جمله «صخره سخت» علیه این منطقه از سال 2005 به این هدف دست یابد. اسرائیل میتواند بار دیگر غزه را تصرف کند اما بسیار هزینهبر خواهد بود.دومین مورد این است که منوط کردن بازسازی غزه به خلع سلاح، شبیه به معادلهای نامشروع است که به ادامه مجموعهای از مجازاتها علیه مردم غزه منتهی خواهد شد. به عبارتی، اینکه نیازهای اساسی مردم منطقه از جمله بازسازی خانهها، تهیه آب، برق، اینترنت و …مشروط به خلع سلاح حماس باشد، غیرانسانی است.
شرایط امنیتی وخیمتر میشود
سومین مورد اینکه ترغیب به خلع سلاح بیشتر شبیه به این است که به جای ثبات، شرایط امنیتی را بدتر کنیم. همه میدانند که این درخواست نمیتواند جنبه واقعی داشته باشد و امکان شکست آن، دلیلی برای ادامه حضور اسرائیل در این منطقه است. در دورههای گذشته مردم غزه و نه فقط حماس، مشوقهای کمی برای آرام بودن داشتند برای مردم غزه نهتنها آتش بس بلکه بیتفاوتی جهانی به وضعیتی که در آن به سر میبردند مهم بود. در صورتی که غزه تحت اشغال باشد، دور جدیدی از خشونتها در این منطقه اجتنابناپذیر است.چهارمین مورد این است که درخواست برای خلع سلاح در موارد بحرانی که یک طرف از لحاظ نظامی شکست خورده و یا اینکه راهکاری سیاسی به دست آمده قابل قبول است که هیچکدام از آنها در غزه محقق نشده است. آفریقای جنوبی، ایرلند شمالی و نمونههای بسیاری شاهد این موضوع است.
حماس تجربه فتح را تکرار نمیکند
تجربه فتح در پایان دادن به مبارزه مسلحانه بدون تامین حقوق فلسطینیان و خاتمه اشغال سرزمین و یا هر تضمین دیگر موردنظر فلسطینیان که نوعی شکست است را حماس تکرار نخواهد کرد.در نهایت اینکه خلع سلاح نوعی دیوانگی است که هیچ راهی برای خروج از بحران فلسطینیان و اسرائیل ارائه نمیدهد. برای پیشرفت در غزه بهتر است که تمرکز بر این صورت گیرد که به عنوان نمونه گذرگاهی ایجاد شود که کمتر به اسرائیل یا مصر وابستگی داشته باشد و بتواند غزه را به جهان خارج متصل کند.لوی در پایان از تقاضا برای خلع سلاح را شعاری مبهم میخواند که برای فرار از گامهای لازم برای حل و فصل مناقشه اساسی اسرائیل و فلسطین مطرح میشود.
بازدیدها: 1