بهشت
وصف درهاي بهشت در معراج رسول الله صلّی الله علیه وآله وسلّم
مرحوم مجلسي رضوان الله تعالی عليه از كتاب «فضائل» شاذان، و از كتاب «روضه» با إسناد خود مرفوعاً از عبدالله بن مسعود روايت مي كند از حضرت رسول الله صلّي الله عليه وآله كه فرمود: چون در معراج مرا به آسمان بردند، جبرئيل به من گفت: بهشت و جهنّم مأمور شدهاند كه خود را بر تو عرضه كنند.
من بهشت را ديدم و آن نعمتهائي را كه در آن بود، و جهنّم را ديدم و آن عذابهائي را كه در آن بود.
بهشت داراي هشت در بود، و بر فراز هر دري چهار كلمه نوشته بود كه هر كلمۀ آن از تمام دنيا و آنچه در دنياست، براي كسي كه بداند و عمل كند بهتر است. و جهنّم داراي هفت در بود، و بر فراز هر دري سه كلمه نوشته بود كه هر كلمهاي از آن براي كسي كه بداند و عمل كند از دنيا و آنچه در آنست بهتر است.
كلمات نوشته شده بر فراز درهاي بهشت
در اين حال جبرئيل به من گفت: بخوان اي محمّد كه بر بالاي درها چه نوشته شده است! و من خواندم. امّا بر درهاي بهشت :
بر بالاي در اوّل نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «براي هر چيز راهي و چارهاي است، و راه وصول به راحتي و عيش چهار صفت است: قناعت، و بذل كردن حقّ، و ترك كينه، و مجالست با اهل خير.»
و بر بالاي در دوّم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ.«براي هر چيز راهي و چارهاي است، و راه وصول به سرور و خوشحالي در آخرت چهار صفت است: دست كشيدن بر سر يتيمان، و عطوفت بر بيوهزنان، و كوشش در برآوردن نيازهاي مؤمنان، و تفقّد از فقيران و مسكينان.»
و بر بالاي در سوّم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «براي هر چيز راهي و چارهاي است، و راه وصول به سلامتي در دنيا چهار صفت است: كم گفتن، و كم خوابيدن، و كم راه رفتن، و كم خوردن.»
و بر بالاي در چهارم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «كسي كه ايمان به خدا و روز قيامت دارد، بايد ميهمان خود را گرامي بدارد. و كسي كه ايمان به خدا و روز قيامت دارد، بايد همسايۀ خود را گرامي بدارد. و كسي كه ايمان به خدا و روز قيامت دارد، بايد پدر و مادر خود را گرامي بدارد. و كسي كه ايمان به خدا و روز قيامت دارد، بايد يا كلام خوب و گفتار خير بگويد و يا ساكت باشد.»
و بر بالاي در پنجم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «كسي كه بخواهد به او ظلم نشود، بايد خود او ظلم نكند. و كسي كه بخواهد به او فحش ندهند و شتم ننمايند، بايد خود او فحش ندهد و شتم ننمايد. و كسي كه بخواهد ذليل و پست نشود، بايد كسي را ذليل و پست نكند. و كسي كه بخواهد به دست آويز متين و استواري در دنيا و آخرت چنگ زند، بايد بگويد: لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ.»
و بر بالاي در ششم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «كسي كه دوست دارد قبرش وسيع و گشاده باشد، مساجد را بنا كند. و كسي كه دوست دارد او را كرمها در زير زمين نخورند، در مساجد سكونت كند. و كسي كه دوست دارد پيوسته پاك و تازه باشد و نپوسد و كهنه نشود، مساجد را جاروب كند. و كسي كه دوست دارد جايگاه خود را در بهشت ببيند، مساجد را با فرش و بِساط، فرش كند.»
بر بالاي در هفتم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «سفيدي و روشنائي دل در چهار صفت است: عيادت كردن از مريضان، و تشييع از جنازهها، و خريدن كفنها، و رد كردن قرضها.»
و بر بالاي در هشتم نوشته بود:
لَا إلَهَ إلَّا اللَهُ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَهِ، عَلِيٌّ وَلِيُّ اللَهِ. «كسي كه دوست دارد از اين درها وارد بهشت شود، بايد به چهار صفت متمسّك گردد: سَخاوت، و حُسن اخلاق، و صدقه دادن، و نگاهداشتن خود را از اذيّت و آزار بندگان خداوند متعال.»
برگرفته از پایگاه علوم و معارف اسلام-آثار مرحوم علّامه ی طهرانی، معادشناسی، جلد دهم.
پایگاه اطّلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 197