بنامعلی محمدزاده ۱۵ تیرماه ۱۳۳۹ در روستای مستانآباد نیر متولد شد.
هفت ساله بود که به کلاس اول ابتدایی رفت. بعد از قبولی در کلاس دوم ابتدایی به علت مشکلاتی که برای رفت و آمد به روستای قره شیران (روستای محل تحصیلاش) وجود داشت، چون پدرش علاقهی شدیدی به تحصیل فرزندانش داشت علی و برادر کوچکترش بیوکعلی را برای درس خواندن به تهران فرستاد.
با شروع اولین جرقههای آتش انقلاب در بازار تهران با نام و اهداف حضرت امامخمینی آشنا شده، در راهپیماییها حضور فعالی داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از صدور فرمان تشکیل ارتش بیست میلیونی از سوی امام، عضو بسیج مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یاخچی آباد شده، اصول اولیه نظامی را فرا گرفت.
علاقه و عشق او به امامخمینی و دفاع از وطن باعث شد، تحصیل در دبیرستان وحید در خیابان شوش را در سال چهارم رها کرده و به عضویت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآید. در بدو ورود به سپاه به عنوان مسئول بسیج بخش نیر منصوب شد. بعد از اتمام ماموریتاش در نیر، به عنوان معاون عملیات سپاه اردبیل مشغول به کار میگردد. بعد از مدتی به منطقهی گیلانغرب و دهلران اعزام می شود. سپس به منطقه کردستان رفته، در پاکسازی محورها فعالیت میکند.شهدا
با حضور در جبههی جنوب در منطقه رقابیه و منطقه عملیاتی والفجر مقدماتی از ناحیه سینه ترکش می خورد. پس از بهبودی نسبی دوباره عازم جبهه شده، در عملیاتهای بدر و خیبر حضور پیدا کرد. بعد از بازگشت از جبهه به علت کوچ خانواده از سپاه اردبیل به سپاه تهران منتقل گردید و مدتی بهعنوان مربی تاکتیک در دانشکده علوم و فنون نظامی دانشگاه امامحسین (علیه السلام) به خدمت ادامه داد.
در سال ۱۳۶۵ همزمان با اعزام سپاهیان محمد (صلی الله علیه و آله) جهت جمعآوری اطلاعات از قرارگاه عملیاتی به منظور تدریس در دانشگاه امامحسین (علیه السلام) به اتفاق چند تن از دوستان رهسپار قرارگاه عملیاتی می شوند اما وقتی متوجه میگردد انگار عملیاتی در راه است و به دلیل عشق و علاقهاش به لشکر ۳۱ عاشورا، همراه رزمندگان این لشکر میگردد و بلافاصله از طرف فرمانده لشکر (امین شریعتی) مسئولیت گردان مقداد به وی سپرده میشود.
حاجمحسن ایرانزاد فرمانده تیپ ۴ لشکر ۳۱ عاشورا دربارهی آخرین دیدارش با بنامعلی میگوید:
«بعد از تحویل یکی از خطوط به گردان مقداد، بنامعلی شبانهروز در فعالیت بود. فرصت استراحت نداشت. روزانه دوساعت او را به عقب منتقل میکردیم تا استراحت نماید. روز آخر بعد از استراحتی دو ساعته، با حالتی عجیب بیدار شد. دیرتر از روزهای دیگر بیدار شد. وقتی که می خواست به خط برود تعدادی از دوستان گفتند: مثل اینکه این رفتن آخرین رفتن بنامعلی است.
حالت عجیبی داشت. همانشب بود که در بیسیم شنیدم؛ محمدزاده شهید شده است.»
خبر کاملاً درست بود. بنامعلی محمدزاده بعد از پنجاه ماه حضور در جبهه، در ساعات اولیهی بامداد روز ۲۶ دیماه ۱۳۶۵ بر اثر بمباران شیمیایی دشمن و اصابت ترکش در پشت پنج ضلعی و در جریان عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید.
منبع: تاشهدا
بازدیدها: 126