حجت الاسلام محسن قرائتی در ادامه مباحث درس تفسیر خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان آموزه های آیه هفتاد و پنجم سوره مبارکه ی بقره پرداختتند .
«أَ فَتَطْمَعُونَ أَنْ یُؤْمِنُوا لَکُمْ وَ قَدْ کانَ فَریقٌ مِنْهُمْ یَسْمَعُونَ کَلامَ اللَّهِ ثُمَّ یُحَرِّفُونَهُ مِنْ بَعْدِ ما عَقَلُوهُ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ» (بقره، ۷۵)
ترجمه: (اى مسلمانان) آیا امید دارید که (یهودیان) به آیین شما ایمان آورند، در حالی که گروهى از آنان، سخن خدا را مى شنیدند و پس از فهمیدن، آن را تحریف مى کردند، در حالی که اهل علم و دانش بودند.
در آغاز ظهور اسلام، انتظار مى رفت که یهودیان، پیش از دیگران به اسلام روى آورند، زیرا آنها اهل کتاب بوده و نشانه هاى پیامبر اسلام را در کتاب هاى خود خوانده بودند، امّا عملاً در مقابل مسلمانان و در کنار مشرکان قرار گرفتند.
این آیه مسلمانان را دلدارى مى دهد که اگر مى بینید یهودیان، اسلام نمى آورند و تسلیم آیاتِ قرآن نمى شوند، نگران نشوید و در آیین خود شک نکنید و اصولاً چنین انتظارى را از آنها نداشته باشید. زیرا اینها فرزندان همان کسانى هستند که همراه حضرت موسى به کوه طور رفته و سخن خدا را شنیدند و دستوراتِ او را درک کردند، امّا باز آن را تحریف کرده و به دین خود وفادار نماندند.
از این آیه مى آموزیم که:
انتظارِ ایمان آوردنِ همه مردم خوب است، اما باید بدانیم که بسیارى از مردم حاضر به پذیرش حق نیستند، پس کفرِ آنها موجب شک و تزلزلِ ما، در عقایدمان نشود.
بازدیدها: 0