شاید بتوان تحولات یکی دو هفته اخیر عراق را پر سرعت ترین تحولات سیاسی یک دهه اخیر در این کشور دانست.
به رغم اینکه حزب “دولت قانون” به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر سابق عراق توانسته بود بیشترین کرسی ها را در پارلمان کسب کند و امید زیادی به انتخاب مجدد آقای مالکی را داشت، اما در کمتر از یک هفته، همه چیز به ضرر نخست وزیر سابق عراق شد و «حیدر العبادی» نخست وزیر جدید عراق، جای او را گرفت.
در این میان حوادث متعددی در تغییر «نوری مالکی» و روی کار آمدن «حیدر العبادی» تأثیرگذار بود اما حتی بعد از معرفی العبادی از سوی «فواد معصوم» به عنوان نخست وزیر عراق برای تشکیل کابینه، اما مالکی همچنان مقاومت می کرد و طی اظهاراتی بسیار تند که با لحنی عصبانی آن را بیان می کرد، اعلام کرد که تا آخرین لحظه در برابر این رفتار غیر قانونی (یعنی معرفی العبادی به عنوان نخست وزیر عراق) خواهد ایستاد و از حق و رأی مردم دفاع خواهد کرد.
حتی ساعاتی بعد از سخنرانی آتشین «نوری مالکی» برخی رسانه ها از دخالت ارتش عراق و نیروهای امنیتی به نفع مالکی خبر داده و حتی رسانه های مخالف مالکی با هدف جوسازی علیه وی، اعلام کردند که او قصد دارد با کمک ارتش دست به کودتا بزند و العبادی را کنار بزند.
نکته جالب این است که حتی بعد از اینکه ایالات متحده آمریکا از معرفی «حیدر العبادی» به عنوان نخست وزیر جدید عراق حمایت کرد، باز هم آقای مالکی و اطرافیانش در اظهارنظرهای مختلف مخالفت خود با العبادی را اعلام کرده و بر لزوم نخست وزیر شدن مالکی برای دوره سوم، تأکید می کردند.
اما چهارشنبه گذشته یعنی ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ رهبر انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، سفیران و مسئولان نمایندگیهای ایران در خارج از کشور، دقایقی نیز در مورد پرونده عراق سخن گفت.
شاید بتوان خلاصه اظهارات حضرت آیت الله خامنه ای و مهم ترین بخش سخنان ایشان در مورد عراق را این عبارت دانست: انشاء الله با تعیین نخست وزیر جدید عراق، گره کارها باز و دولت تشکیل میشود تا بتواند کار کند و به کسانی که قصد فتنه در عراق داشته و دارند درس خوبی بدهد.
کمتر از ۲۴ ساعت بعد از این اظهارات حضرت آیت الله خامنه ای در مورد عراق، «نوری مالکی» تصمیم به کناره گیری گرفت و در یک نطق زنده تلویزیونی، از کناره گیری خود از پست نخست وزیری به نفع «حیدر العبادی» خبر داد و رسما کنار رفت.
شاید بتوان گفت تا پیش از اظهارات حضرت آیت الله خامنه ای به رغم اینکه احزاب و شخصیت های مختلف سیاسی عراق و حتی ایالات متحده آمریکا از «حیدر العبادی» اعلام حمایت کرده بودند و علیه مالکی موضع گیری کردند، اما او بر باقی ماندن در قدرت و یا حداقل می توان گفت به تلاش برای باقی ماندن در قدرت ادامه می داد اما هنگامی که دید رهبر انقلاب اسلامی ایران چنین اظهاراتی را بیان کرد، احساس نمود که آب پاکی بر روی دستش ریخته شده و دیگر وقت کناره گیری از قدرت فرارسیده و نمی تواند به مقاومت ادامه دهد.
بازدیدها: 234