اخبار ویژه روزنامه‌ها17مرداد

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه‌ها17مرداد

توافق موقت ژنو آینه عبرت توافق وین

روزنامه کیهان **

توافق موقت ژنو آینه عبرت توافق وین

رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی و در مورد نگرانی‌ها بابت پایبند بودن طرف مقابل به تعهداتش، گفت طرف غربی به تعهدات خود در توافق ژنو عمل کرده است و این نشانه مثبتی است برای اجرای بدون مشکل توافق جامع.

روحانی در این گفت‌وگو اظهار داشت: «در توافق ژنو طرفین به عمده توافقات عمل کردند و این تجربه نشان داد کار قابل پیشرفت است… ما در آن توافق موقت ژنو که مربوط می‌شود به اوایل آذر 92 تا امروز که هنوز هم ادامه دارد آن توافق موقت، ما در مقام عمل آزمایش کردیم یعنی ما عمل کردیم آنها هم عمل کردند. معلوم است که می‌شود. ما الان توافقی که با 5+1 انجام دادیم مگر پایانش چند ساله است یک توافق 10 ساله است. توافق گذشته سه ماه دیگر دو سال می‌شود بنابراین 5 برابر همان است. اگر ما یک پنجم مفاد توافق را امروز انجام دادیم می‌تواند علامتی باشد برای اینکه ما می‌توانیم کار را پیش ببریم.»

به گزارش خبرگزاری دانشجو در حالی روحانی از عمل طرف مقابل به تعهداتش سخن می‌گوید که وزیر امور خارجه بعد از بیانیه لوزان با حضور در برنامه تلویزیونی نگاه یک در همین زمینه از طرف غربی انتقاد کرد؛ «دیدیم که جان کری در صحبت‌های خود تأکید کرد در یکسال گذشته [اجرای توافق ژنو تا انعقاد توافق لوزان[ ایران به تمام تعهداتش عمل کرده است اما من نمی‌توانم چنین صحبتی را در مورد آمریکا بکنم.»

اما این مهمترین و محکم‌ترین موضع محمد جواد ظریف درباره عملکرد طرف غربی در توافق ژنو و کاهش تحریم‌ها نبود. وی یکسال بعد از توافق ژنو در نامه‌ای که به وزرای خارجه 5+1 فرستاد، به نکات مهمی در این باره اشاره کرده بود که متأسفانه در رسانه‌های داخلی بازتابی نیافت. وی در این نامه که به زبان انگلیسی منتشر شده بود، درباره تعهدات طرف غربی نوشت: «دومین هدف برنامه اشترک اقدام، رفع تمام تحریم‌هاست که جزء اساسی هر توافقی است اما برخی نسبت به دست کشیدن از این ابزار غیر انسانی، غیر قانونی و غیر سازنده حتی به بهانه مخاطره افکندن تمام فرایندی که ایجاد اطمینان کرده و شفافیت را تضمین می‌نماید، تردید دارند… در حالی که ایران حسن نیت خود را با انجام کامل تعهدات خود در توافق نشان داد، آمریکا و اتحادیه اروپا به جای پایبندی به تعهدات کاهش تحریم‌شان، اقدامات بیشتری را برای نگهداری و استحکام رژیم تحریم‌ها اتخاذ کردند.»

وزیر امور خارجه در این نامه که بعد از مدت کافی از اجرای توافق ژنو نگاشته شده، به صراحت می‌گوید غربی‌ها به تعهدات‌شان برای کاهش تحریم‌ها پایبند نبودند و حتی در همین مدت اقدامات بیشتری برای حفظ و تحکیم رژیم تحریم‌ها انجام دادند.

حال جای این پرسش باقی است که آقای روحانی چگونه مبنای اعتماد به طرف مقابل دراجرای تعهدات خود در توافق جامع را با توسل به توافق ژنو توجیه می‌کنند.

فارغ از میزان پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود برای تخفیف در تحریم‌ها، عدم تأثیر توافق ژنو در بهبود فضای اقتصادی و ایجاد گشایش در رفع تحریم‌ها، موضوع دیگری است که پیش از این بسیاری از مسئولین دولتی از جمله وزیر نفت، مدیر عامل شرکت کشتیرانی، مسئولین صنایع هواپیمایی خودروسازان و… درباره آن سخن گفته‌اند. پژوهش‌های انجام گرفته در این خصوص نیز نشان می‌دهد که در حوزه‌های مختلف تحریم، توافق ژنو از ایجاد گشایش عاجز بوده است. جالب اینجاست که دولت نیز با وجود سپری شدن یکسال و نیم از اجرای توافق ژنو تاکنون هیچ گزارش رسمی و مشخصی از نتیجه این توافق و تأثیر آن بر اقتصاد کشور منتشر نکرده است این پرسش مطرح است که اگر توافق ژنو، اثرات بسیار مثبتی داشته چرا دولت از ارائه گزارش آن خودداری نموده است.

یادآور می‌شود آمریکا و غرب بعد از توافق ژنو، 130 مورد توافق جدید علیه کشورمان اعمال کردند که دست کم از سوی برخی مسئولان «مغایر با روح توافق» ارزیابی شد.

توافق وین بخش‌های محرمانه هم دارد؟!

اظهارات هاشمی درباره محرمانه بودن بخشی از توافق وین تامل‌برانگیز شد.

هاشمی رفسنجانی در جمع کارگزاران، محتوای «برجام» را به دو بخش محرمانه و غیرمحرمانه تقسیم کرده است. به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، «وی با مهم دانستن متن برجام و متن توافق، به مدیران حزب کارگزاران سازندگی توصیه کرد که مطالب غیرمحرمانه این متن را در جلسات حزبی برای اعضا و مردم توضیح دهند.»

خالی‌بندی زیانبار درباره اتاق بازرگانی مشترک با آمریکا

عضو اتاق بازرگانی تهران، خبر ثبت اتاق تجارت ایران و آمریکا در کشور آمریکا را خبری مخدوش و فاقد ارزش خواند.

مسعود دانشمند تصریح کرد: در اخبار آمده بود که «اتاق تجارت ایران و آمریکا» در کشور آمریکا ثبت شده است. این خبر به دلایل متعددی مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت اما حقیقت این بود که اهمیت واقعی این خبر بسیار کمتر از چیزی بود که برخی انتظار داشتند. اول اینکه خبر دارای محتوایی مخدوش بود، وزارت کشور اعلام کرد چنین نهادی با چنین مدیری در این مجموعه وجود خارجی ندارد و دوم اینکه راه افتادن اتاق تجارت ایران و آمریکا نیز اتفاق بزرگی نیست.

وی ضمن یادداشتی در روزنامه اعتماد می‌نویسد: یک بررسی ساده و اجمالی نشان می‌دهد که هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است و اصل موضوع این است که شرکتی با این عنوان در آمریکا مجوز فعالیت گرفته است. هرچند بعدا مشخص شد که این خبر پایه و اساس درستی ندارد اما برخوردهایی که با این خبر شد، در جایگاه خود حایز اهمیت است. شاید اگر نام این شرکت هر چیز دیگری بود میزان توجه به این خبر نیز کمتر بود اما به واسطه مسائل و مناقشات سیاسی در دهه‌های اخیر بین دو کشور، قرار گرفتن نام این دو در کنار یکدیگر و داشتن عنوان «اتاق تجارت» برای برخی این شبهه را ایجاد کرد که گویا روابط اقتصادی ایران و آمریکا به زودی از سر گرفته می‌شود. این شرکت آن‌طور که گفته می‌شود با سرمایه‌گذاری چند ایرانی و آمریکایی تاسیس شده است و هدف آن جذب سرمایه برای سرمایه‌گذاری در ایران است. طبیعی است که چنین اتفاقی نقطه عطف مهمی تلقی نشود زیرا چنین تحولی با تاسیس یک شرکت، اجرایی نخواهد شد. چنین کاری توسط شرکت‌های مختلف انجام می‌شود و تا قبل از تحریم‌های هسته‌ای هم امکان آن وجود داشت ولی به هر دلیلی این کار انجام نشد.

دانشمند می‌افزاید: «موضوع اصلی حالا اینجاست. اول اینکه محتوای خبر دچار مشکلاتی اساسی بود، دوم اینکه خبر در جایگاهی غیرواقعی و با اهمیتی فراتر از اهمیت واقعی‌اش نمود پیدا کرد و سوم اینکه برخی این خبر را با برقراری رابطه اقتصادی ایران و آمریکا یا به عبارتی برداشته شدن گام اولیه برای برقراری رابطه ایران و آمریکا یکی دانستند که هر سه مورد نیز نقیضی در دل خود داشت. زمانی می‌توان درباره از سر گرفتن مراودات تجاری ایران و آمریکا صحبت کرد که یا دولتی‌ها اقدام به تجارت با آمریکا کنند، یا آنکه اتاق بازرگانی ایران و آمریکا در اتاق ایران یا آمریکا راه‌اندازی شود. اگر در اتاق بازرگانی آمریکا، اتاق ایران و آمریکا تاسیس شود. طبق قوانین، اتاق ایران هم موظف می‌شود ظرف دو ماه اقدام به تاسیس اتاق مشابه در ایران کند نکته اینجاست که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

وی خاطرنشان کرد: مسئله‌ای که به آن توجه کافی نشده این است که به فرض تمایل به برقراری این رابطه اقتصادی باید از طریق ساز و کارهای مرسوم به آن دست زد اما چنین اراده‌ای تاکنون از فعالان اقتصادی دو طرف دیده نشده و طرفین با احتیاط به روند حوادث می‌نگرند. باید همواره این مسئله مورد توجه قرار بگیرد که قطع مراودات اقتصادی ایران و آمریکا به دلیل اختلافات سیاسی بود و طبیعتا حل آن هم نیازمند اراده سیاستمداران دو کشور است. به همین خاطر نمی‌توان از فعالان اقتصادی توقع داشت که خودسرانه دست به این کار بزنند. انتشار اخباری اینچنینی نیز می‌تواند در روند وقایع، تاثیر منفی به جای بگذارد و نوعی هیجان‌زدگی بیهوده را نمایش دهد که طبیعتا به سود هر کسی باشد، به سود ایران نیست.

هاشمی مقلد امام نیست که همچنان با کارگزاران است؟!

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران می‌گوید با وجود جدا شدن محمد هاشمی دبیر سیاسی حزب از کارگزاران، هاشمی رفسنجانی همچنان پشت این حزب است.

یدالله طاهر‌نژاد در پاسخ این سؤال روزنامه آرمان که رفتن مهندس محمد هاشمی از حزب کارگزاران چه معنایی دارد؟ برخی اینگونه القاء می‌کنند که رفتن وی به این معنی است که حمایت آیت‌ا… هاشمی دیگر در پشت حزب کارگزاران نیست؟ گفت: این ادعا درست نیست. زیرا دو فرزند آیت‌الله در شورای مرکزی حزب حضور دارند. آقای محسن هاشمی، نایب‌رئیس شورای مرکزی است که عملاً در غیاب رئیس که آقای دکتر جهانگیری است، سیاستگذاری جلسات حزب را برعهده دارد و خانم دکتر فائزه هاشمی که عضو شورای مرکزی هستند و نزدیکی حزب به آیت‌الله هاشمی بیشتر از گذشته است. بنابراین به هیچ وجه چنین تعبیر و استنباطی درست نیست. آیت‌الله هاشمی کماکان به حزب عنایت دارند و توصیه‌های وی همچنان نصب‌العین برای همه اعضای شورای مرکزی است.

پیش از این محمد هاشمی برادر اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با روزنامه اعتماد درباره علت جدایی‌اش از کارگزاران تصریح کرده بود: «اظهار نظری توسط یکی از بزرگان ]مرعشی[ حزب انجام شد که اعلام کرد حزب کارگزاران حزبی است لیبرال دموکرات مسلمان. ما در جامعه اسلامی هستیم و این واژه‌ها با هم نمی‌خواند. لیبرالیسم امروز در برابر اسلام قد علم کرده است. لیبرالیسم بااسلام قابل جمع‌نیست. به عنوان یک لفظ قشنگ است اما محتوای آن با محتوای حزب ما همخوانی نداشت. برخی واژه‌ها مطرح می‌شد که موضوع ملی‌گرایی را پررنگ می‌کرد. ما ملی‌گرا نیستیم. در مقطعی از مرحوم بازرگان پرسیدند فرق شما با امام چیست؟ او می‌گوید: «امام ایران را برای اسلام می‌خواهد و من اسلام را برای ایران می‌خواهم.» فرق این دو عبارت زیاد است. بنابراین ما در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی حزب تشکیل دادیم و یک حزب سیاسی مسلمان بودیم. آنجایی که تعارضی بین اسلام و مسائل دیگر پیش می‌آید ما موظف هستیم که اسلام را بپذیریم. ما باید تعهد خود را بپذیریم و مردم را فریب ندهیم. من دیدم که این نوع گفتمان‌ها و نگرش‌ها به ماهیت حزب لطمه می‌زند و به آرمانی که داشته صدمه می‌زند… جمله‌ای که آقای بازرگان گفته است صداقت او را نشان می‌دهد. ما با امام بودیم و از نظر سیاسی و نحوه زندگی پیرو او بودیم. امام مرجع تقلید من بوده است بنابراین نمی‌توانستیم چیزی را که عدول از خط امام باشد بگوییم.»

با این اوصاف جای سؤال است که چرا هاشمی رفسنجانی از میان خط امام و لیبرالیسم کارگزاران (اسلام آمریکایی)، دومی را انتخاب می‌کند؟

یادآور می‌شود اعضای حزب کارگزاران روز پنج‌شنبه به اتفاق هاشمی رفسنجانی در حسینیه جماران حضور پیدا کردند. در این گردهمایی برخی متهمان و محکومان جرایم اقتصادی و امنیتی و سیاسی نظیر عطریانفر، کرباسچی، محمد قوچانی، مهدی و فائزه هاشمی حضور داشتند. به استناد اظهارات صریح محمد هاشمی، حضور کارگزاران در حسینیه جماران (منزل حضرت امام رضوا‌ن‌الله تعالی علیه) جای تعجب و تامل است. پیش از این فائزه هاشمی تصریح کرده در دوره زندان با دوستان خوبی از جمله بهایی‌ها و سازمان مجاهدین خلق ]منافقین[ ارتباط برقرار کرده است.

آمانو بهانه‌تراشی را کلید زد

یوکیو آمانو کارشکنی در توافق هسته‌ای را از هم‌اکنون شروع کرد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد ایران همکاری لازم را ندارد. به گزارش وال‌استریت ژورنال، آمانو گفته است: ایران درباره گفت‌وگوی آژانس با دانشمندان و افسران نظامی این کشور همکاری نمی‌کند.

وی گفت: ایران تاکنون به بازرسان اجازه نداده به منظور بررسی اتهام‌های مربوط به اینکه تهران برنامه‌ای پنهان برای توسعه سلاح هسته‌ای داشته است، با دانشمندان و افسران گفت‌وگو کنند.

وال‌‌استریت ژورنال، همچنین مدعی شد موضع ایران تحقیق و تفحص آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را درباره برنامه نظامی- هسته‌ای تهران پیچیده‌تر می‌کند. نتایج بررسی آژانس قرار است اواسط دسامبر به پایان برسد. این تاریخ در توافق هسته‌ای بین قدرت‌های جهان و ایران در تاریخ چهارده ژوئیه در وین تعیین شد.

 

این ادبیات نسنجیده پرکردن جدول دشمن است

رئیس‌جمهور می‌گوید مشکل ما با دنیا فقط مشکل هسته‌ای نیست!

روحانی پس از سفر به اسلامشهر و رباط‌کریم و در جمع خبرنگاران گفت: روابط ما با دنیا باید روابط سالم و تعاملی باشد. بعضی‌ها فکر می‌کنند مشکل ما با دنیا فقط مشکل هسته‌ای بود و حالا که هسته‌ای حل شد، تمام شد.

وی با بیان این‌که ما باید با دنیا تعامل کنیم افزود: همان‌طور که در هسته‌ای تعامل کردیم در سایر مسائل هم باید با دنیا تعامل کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: از طریق تعامل است که ما می‌توانیم فضای منطقه را درست و فضای جهانی را آماده کنیم و ان‌شاءالله بتوانیم به اهداف بزرگ ملت که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته دست پیدا کنیم.

آقای روحانی توضیح نداده که ما با دنیا چه مشکلی داریم؟

ضمن اینکه در چالش هسته‌ای نیز، مشکل ما با دنیا نیست بلکه طرف دعوا، چند کشور زورگو از جمله رژیم مستکبر آمریکاست که دست بر قضا تولیدکنندگان و استفاده‌کنندگان تسلیحات اتمی در جهان هستند.

رهبر انقلاب پیش از این تذکر و توجه داده‌اند که تحلیلگران و مسئولان در دام تبلیغات غربی مبنی بر القای اینکه مشکل ایران با جامعه جهانی است، نیفتند.

*************************************

روزنامه قدس ***

بازگشت کشتی‌های تجاری پس از توافق

تابناک: خبرگزاری رویترز گزارش داد: نخستین کشتی باری بین‌المللی پس از توافق هسته ای، در هفته اخیر در سواحل ایران پهلو گرفت.

 به گزارش این خبرگزاری، شرکت کشتیرانی «اورگرین» تایوان که پنجمین شرکت کشتیرانی باری جهان است اعلام کرد ارایه خدمات به مقصد بندرعباس را از سر گرفته و نخستین کشتی این شرکت نیز روز چهارشنبه وارد اسکله‌های بندر عباس شده است.

انفجار در خط انتقال برق ايران به عراق

باشگاه خبرنگاران: بر اثر انفجاری که یک تأسیسات برق رسانی را در شرق عراق هدف قرار داد، جریان برق از ایران به عراق دچار اختلال شد.

رفع تحریم‌ یکشبه مشکلات را حل نمی‌کند 

ایسنا: علاء‌الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مراسم یادواره 15 تن از شهدای روستای لاشک بخش کجور، گفت: برداشتن تحریمها بدان معنا نیست که یکشبه همه چیز شکوفا شود، بلکه نباید اقتصاد مقاومتی را فراموش کنیم.

گروه 2+5 عربستان برای مقابله با ايران

انتخاب: روزنامه القدس العربی نوشت: عربستان سعودی برای مقابله با ایران، گروه 2+5را تشکیل می‌دهد. این منبع تاکید کرد ائتلاف مذکور شامل پنج کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و مصر و اردن خواهد بود و ائتلاف 2+5 را تشکیل خواهد داد.

حمله به پاسگاه انتظامی در مریوان

راه دانا: روز گذشته افراد ناشناس به یک پاسگاه نیروی انتظامی در مریوان حمله کردند و بدون توقف متواری شدند. این گزارش حاکی است، در این حمله، بجز خسارت جزئی از جمله شکستن پنجره پاسگاه، تلفات جانی گزارش نشده است. تا کنون هیچ گروهی مسؤولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

لغوهشدار سفر به ایران توسط فرانسه

جهان: دولت فرانسه طی بخشنامه ای، ایران را از فهرست حالت هشدار برای سفر اتباع خود، خارج کرد.

چین جنگنده پیشرفته به ایران می‌فروشد

قدس آنلاین: یک رسانه صهیونیستی مدعی شد چین ۲۴ فروند جنگنده «جی۱۰» به ارزش یک میلیارد دلار در اختیار ایران قرار می‌دهد. بنابر این گزارش پرداخت آن به طور نقدی نیست و قرار است بهای آن از محل صادرات نفت ایران از حوزه آزادگان به این کشور پرداخت شود. گفته شده است قیمت هر یک از این جنگنده‌ها حدود ۴۰ میلیون دلار است.

ادعای سفر خبرنگار یهودی به ایران

فارس: روزنامه برجسته یهودیان آمریکا «جوئیش دیلی فوروارد» مدعی شده خبرنگاری به ایران اعزام کرده و توانسته گزارشی در مورد دیدگاه ایرانی‌ها در مورد توافق هسته‌ای و آمریکا و اسراییل تهیه کند. جین ایسنر، سردبیر این روزنامه در بیانیه‌‌ای گفته است: برای کسب این فرصت (دریافت مجوز)، دو سال با دولت ایران گفت‌وگو کردیم و امیدواریم این گزارش هدفمند را هفته آینده در وب سایت و روزنامه‌مان منتشر کنیم.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* شیخ الازهر تکفیر شیعیان را از نظر کتاب و سنت مردود دانست و گفت: «اینکه در شبکه‌های ماهواره‌ای مسلمانان شیعه را کافر می‌خوانند اقدام غیرمنقولی است. این تحرکات، از نظر کتاب، سنت و دین توجیهی ندارد.» به گزارش خبرگزاری «النخیل» عراق، شیخ احمدالطیب افزود: «ما پشت سر شیعیان نماز می‌خوانیم، برخلاف شایعات، شیعیان قرآن دیگری ندارند، چرا که اگر اینگونه بود بهترین فرصت برای شرق‌‌شناسانی که در پی ‌بهره‌برداری از فرصت‌ها هستند فراهم می‌شد.» شیخ الازهر ادامه داد: «میان شیعه و سنی اختلافاتی وجود ندارد که منجر به خروج یکی از آنها از اسلام شود بلکه آنچه در این زمینه شاهدیم فقط سوء استفاده‌های سیاسی از برخی اختلافات است. من اگر به عراق سفر کنم دیداری از نجف خواهم داشت.» شیخ احمد الطیب گفت: «اولین وظیفه الازهر این است که با وجود اجتهادهای مختلف در جهان اسلام، برای وحدت امت اسلام و وحدت مسلمانان تلاش‌ کند – من آماده‌ام به هر مکانی از جهان اسلام به ویژه به نجف سفر کنم.» وی هشدار داد: «در شرایطی که نیازمند وحدت امت اسلام هستیم اندیشه‌های گمراه برای فتنه انگیزی در جهان اسلام تلاش می‌کند. وحدت از ضروریات امروز است و بدون آن نمی‌توانیم سرمان را بالا بگیریم.»

* در اکراین روش جدیدی برای مقابله با اختلاس کنندگان بکار گرفته شده که بسیار موثر و بازدارنده است. در این روش، مردم بدون آنکه معطل دیگران بمانند، آن دسته از مسئولینی را که در این کشور اختلاس می‌کنند درون سطل زباله می‌اندازند و عکس‌ها و فیلم‌های آن را در اینترنت منتشر می‌کنند.

*************************************

روزنامه خراسان ***

انتقاد از مجوز 4 ميلياردي دولت به يک همايش

بر اساس گزارش يک نهاد نظارتي در حالي که بر اساس مصوبه مهر 92 دولت يازدهم، سقف هزينه هاي پرداختي دستگاه هاي دولتي براي برگزاري سمينارها و کنگره هاي بين المللي به 150 ميليون تومان افزايش يافته، بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول مهم دولتي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که بر اساس موافقت کابينه، برگزاري اولين گردهمايي بين المللي مدارس ايمن تا سقف هزينه مبلغ 4 ميليارد ريال از محل اعتبارات مصوب مربوط مجاز است که اين مصوبه، مغاير با تاکيدات رسمي دولت محسوب مي شود.

دستور دولت براي واگذاري يک ساختمان به ايرنا

بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي به وزير راه و شهرسازي، اعلام شده است که حق ‏بهره‏برداري از ساختمان موسوم به ساختمان شهيد کلانتري واقع در ميدان راه آهن تهران از نهاد رياست جمهوري به وزارت راه و شهرسازي (شرکت راه آهن) واگذار و اين وزارتخانه مکلف است با دريافت اعلاميه شرکت يادشده مبني بر تحويل ساختمان فوق، معادل يک باب ساختمان به ارزش تقريبي 180 ميليارد ريال تأمين و اقدامات قانوني لازم را براي واگذاري آن به ايرنا انجام دهد.

تابناک مدعي شد

تعدادي از مديران وزارت نفت که در ميان آنها نام يک معاون وزير هم به چشم مي‌خورد، از مسئوليت خود استعفا داده‌اند تا با توجه به محدوديت‌هاي قانوني بتوانند در انتخابات مجلس شوراي اسلامي شرکت کنند اما پس از دو ماه از اين استعفاها، هنوز جانشيني براي اين مديران تعيين نشده است.

پارسينه نوشت

خبر زنداني نشدن مهدي هاشمي به خاطر ديسک کمر مادرش تکذيب شد. رضا سليماني مدير روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اين خبر کاملاً دروغ و عاري از صحت است.وي افزود: اين اخبار در شرايطي منتشر شده که خانم مرعشي دو روز پيش در اجلاس روسا و مديران آموزش و پرورش کشور حضور داشتند.

الف نوشت

نماينده تهران در مجلس، با انتقاد از سخنان اخير معاون اول رئيس جمهور که گفته بود مخالفان توافق تنها 4 درصد جامعه هستند، تأکيد کرد منبع اين آمارها بايد مشخص شود. احمد توکلي با بيان اين که صرف نظر از استحکام اين ارقام اعلام شده، طرز تلقي معاون اول محترم نسبت به موضوع خيلي بد است افزود: با اين ارقام نه حقانيت مشخص مي شود و نه حق اظهارنظر افراد از بين مي رود.

************************************

روزنامه ایران******

فرانسه «هشدار» سفر به ایران را لغو کرد

دولت فرانسه، ایران را از حالت «هشدار» برای سفر اتباع خود، خارج کرد. به گزارش ایسنا، وزارت خارجه فرانسه از سال 2006 پس از کاهش روابط اقتصادی دولتش با ایران، نام ایران را در فهرست کشورهای ناامن قرار داد و به اتباعش «پرهیز» از سفر غیرضروری به ایران را توصیه کرد. تغییر مواضع دولت فرانسه در برقراری رابطه با ایران بویژه در حوزه تجارت و گردشگری در زمان سفر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز به طور رسمی اعلام شد. پیش‌تر نیز وزارت خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای که 11 روز بعد از اعلام توافق هسته‌ای ایران منتشر شد، توصیه قبلی خود درباره پرهیز از سفرهای غیرضروری به ایران را تغییر داده بود. فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا بخشی از دلیل این تغییر را «کاهش خصومت با بریتانیا در دولت رئیس جمهوری روحانی» عنوان کرد.

تکذیب خبر اجرا نشدن حکم مهدی‌ هاشمی

خبر منتشر شده درباره اجرا نشدن حکم مهدی‌ هاشمی تکذیب شد. در روزهای گذشته برخی  رسانه‌های مجازی در خبرهای خود مدعی شده بودند که «علت تأخیر در اجرای حکم مهدی‌ هاشمی، بیماری دیسک کمر همسر آیت‌الله ‌هاشمی است که برای عمل جراحی به کشور سوئیس سفر کرده و ظاهراً قرار است پس از بازگشت وی، این حکم اجرایی شود!» رضا سلیمانی، مدیر روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با دروغ و عاری از صحت اعلام کردن این خبر آن را واکنشی به انتشار خبر کاندیداتوری آیت‌الله‌ هاشمی برای انتخابات خبرگان دانست و گفت: این اخبار در شرایطی منتشر شده که خانم مرعشی دو روز پیش در اجلاس رؤسا و مدیران آموزش و پرورش کشور حضور داشتند.

حمله به پاسگاه در مریوان تلفات جانی نداشت

معاون سیاسی – امنیتی استاندار کردستان از حمله مسلحانه به یک پاسگاه در شهرستان مریوان خبر داد و گفت: پنجشنبه شب به سمت نگهبانی پاسگاه زریوار مریوان، چند شلیک کور صورت گرفت که خوشبختانه این حرکت مذبوحانه تلفات جانی و خسارت مالی در بر نداشت.

به گزارش ایرنا ،  علیرضا آشناگر افزود: با هشیاری نیروهای امنیتی و پاسگاه، مزدوران وابسته به بیگانگان در این تحرک مسلحانه هیچ توفیقی به دست نیاورد و بلافاصله منطقه را ترک کردند.

تهدید دانشمندان هسته ای از سوی وزیر جنگ اسرائیل

وزیر جنگ اسرائیل در اظهاراتی تهدیدآمیز، از احتمال هدف قرار دادن دوباره دانشمندان هسته ای ایران سخن گفت. به گزارش «تابناک»، موشه یعلون، در گفت و گویی با نشریه آلمانی «اشپیگل» اظهار کرد: «اسرائیل مسئول جان دانشمندان هسته ای ایران نیست.» مطبوعات اسرائیلی این اظهارات را تهدیدی غیرمستقیم مبنی بر ازسرگیری روند ترور دانشمندان ایرانی تعبیر کرده اند. یلعون گفت: «این خیلی واضح است که به هر شیوه ای، برنامه نظامی هسته ای ایران باید متوقف شود. ما به هر شیوه ای دست به اقدام خواهیم زد و مایل نیستیم که یک ایران مسلح به سلاح هسته ای را تحمل کنیم. ما ترجیح می دهیم این کار با استفاده از ابزار تحریم ها صورت گیرد؛ اما در نهایت، اسرائیل می بایست قادر به دفاع از خودش باشد».

وی افزود: «اسرائیل گزینه متوسل شدن به حملات هوایی علیه تأسیسات هسته ای ایران را نیز مورد بررسی قرار می دهد.»

بازدیدها: 125

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *