اخبار ویژه روزنامه ها دوشنبه 9 آذر 94

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها دوشنبه 9 آذر 94

روزنامه کیهان **

نگرانی آنکارا از توقف قاچاق نفت سوریه به ترکیه

ترکیه در کنار حمایت نظامی از گروه تروریستی داعش، خریدار عمده نفت قاچاق توسط این گروه‌ هم است.

انستیتوی مطالعات حقوق بشر دانشگاه کلمبیا در نیویورک در گزارشی تصریح کرد: ترکیه علاوه بر داد و ستد، نقل و انتقال تجهیزات نظامی، کمک‌های پزشکی و پشتیبانی لجستیکی با گروه داعش، یکی از خریداران عمده نفت خام استخراج شده از مراکز نفتی تحت کنترل این گروه هم هست.

فایننشال تایمز نیز در گزارشی درباره نحوه خرید و فروش نفت در مناطق تحت کنترل داعش نوشته، منطقه کزلداغ در جنوب ترکیه که هم‌مرز با سوریه است، یکی از گلوگاه‌های انتقال نفت خام از خاک سوریه به ترکیه به شمار می‌آید.

از ۱۵ ماه گذشته، جریانات مخالف حزب حاکم ترکیه چه در داخل و چه در خارج از این کشور، اسنادی را مبنی بر همکاری ترکیه با داعش منتشر کرده‌اند؛ اتهامی که مقامات سیاسی ترکیه همواره آن را رد کرده‌اند.

فایننشال تایمز در گزارشی با عنوان «سفر یک بشکه نفت»، معتقد است عمده نفت قاچاق از مناطق تحت کنترل داعش به خاک ترکیه منتقل می‌شود.

داعش بر اصلی‌ترین منطقه نفتی سوریه در شرق دیرالزور تسلط دارد و با تولید روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت، منابع مالی عمده خود را از این راه تامین می‌کند.

علاوه بر این، داعش با کنترل نفت چاه‌های منطقه العمر، به ازای فروش هر بشکه، ۴۵ دلار به منابع مالی خود می‌افزاید.

داعش با سیستم سازماندهی شده اقدام به فروش نفت می‌‌کند. خریداران اصلی نفت داعش، قاچاقچیانی هستند که پای میادین نفت، در انتظار پر کردن کامیون‌ها می‌مانند. آنها گاهی بیش از یک هفته در انتظارند.

عمده نفت خریداری شده به مناطق شمالی تحت کنترل نیروهای داعش به مرز ترکیه منتقل می‌شود.

اما اینجا این سوال مطرح است، آیا ترکیه به دلیل حفظ مسیر کاروان‌های انتقال نفت ارزان از مناطق تحت کنترل داعش به خاک این کشور، دست به ریسک رویارویی نظامی با روسیه زده است؟

افت ۶۵ هزار میلیاردی بازار سرمایه یعنی خروج از رکود؟!

بازار سرمایه در یک سال اخیر ۶۵ هزار میلیارد تومان کوچک‌تر شد که به معنای تشدید رکود اقتصادی است.

رئیس‌جمهور شهریور یک سال پیش در مشهد به عنوان خبر خوش اعلام کرد که «از رکود خارج شده‌ایم» اما آمار از کوچک‌تر شدن بازار سرمایه به عنوان نشانه تعمیق رکود حکایت می‌کند. به گزارش مشرق براساس آمار بانک مرکزی، ارزش بازار سهام در پایان شهریورماه سال گذشته ۳۲۹ هزار میلیارد تومان بود که با حدود ۲۰ درصد کاهش به رقم ۲۶۴ هزار میلیارد تومان در پایان شهریورماه امسال رسید. مطابق آمار بانک مرکزی، ارزش بازار سهام نسبت به رکود آن در آذرماه سال ۱۳۹۲، بیش از ۱۶۱ هزار میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد سقوط کرده است.

ارزش بازار سهام در ابتدای دولت یازدهم یعنی در تیرماه سال ۱۳۹۲ حدود ۲۶۵ هزار میلیارد تومان بود بنابراین با رسیدن این شاخص به ۲۶۴هزار میلیارد تومان در شهریورماه امسال، می‌توان گفت بورس در ۲ سال اخیر به نقطه اول بازگشته و بازدهی صفر داشته است.

شاخص‌های مهم دیگر بازار سرمایه نیز در نیمه اول امسال، منفی بوده‌اند به طوری که شاخص کل نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد و ارزش معاملات سهام ۴۵ درصد کاهش یافته است.

لازم به ذکر است در ماه‌های اول دولت یازدهم شاخص بورس رشد چشمگیری داشت و حسن روحانی نیز بر حمایت دولت از بازار سرمایه تاکید می‌کرد.

به عنوان مثال، یکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۲ رئیس وقت سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشی از وضعیت عملکرد بازار سرمایه به هیئت دولت ارایه کرد که در آن به رشد ۱۱۳ درصدی ارزش بازار بورس، افزایش ۴۸۰ درصدی ارزش معاملات و ۳ برابر شدن دفعات معاملات بورس اشاره شده بود.

در آن دوران که بازار سرمایه روزگار خوشی را می‌گذراند براساس گزارشی که هیئت دولت منتشر کرد، یکی از علل اصلی رشد بورس سیاست‌های حمایتی دولت از بازار سرمایه عنوان شد. بنابراین در ۲ سال اخیر که بورس روند نزولی طی کرده، این سوال مطرح است که آیا سیاست‌های حمایتی دولت متوقف شده است؟ به نظر می‌رسد همانطور که در دوران رشد و رونق بورس در اوایل دولت یازدهم، روحانی مشتاق حمایت از بورس بود، در شرایط طولانی مدت سقوط نیز بازار سرمایه نیازمند حمایت شخص اول دولت است.

در همین حال یک کارشناس مسایل اقتصادی ضمن هشدار نسبت به بازگشت روند افزایشی نرخ تورمی گفت: دولت باید نسبت به هدایت جریان نقدینگی به سمت بخش‌های تولیدی چاره‌اندیشی کند.

به گزارش ایسنا، سیدمحسن طباطبایی مزدآبادی در حاشیه‌ نشستی در خصوص چالش افزایش نقدینگی با توجه به تغییر سیاست‌های پولی دولت گفت: طبق نظریات اقتصادی، مابین افزایش نقدینگی و رشد تورم رابطه مستقیم وجود دارد و از این رو پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آتی دولت نتواند همچنان روند کاهشی تورم را حفظ کند.

گزارش نیویورک‌تایمز از حمله سایبری به مقامات وزارت خارجه آمریکا

روزنامه نیویورک‌تایمز از حمله سایبری به حساب‌های کاربری مقامات وزارت خارجه آمریکا خبر داد.

این روزنامه مدعی شد طی ماه‌های اخیر هکرهای ایرانی، گروهی از مقام‌های وزارت خارجه آمریکا که بر پرونده‌ هسته‌ای و توافق اتمی با ایران کار می‌کنند را شناسایی کرده‌اند. سپس وارد ایمیل‌ها و حساب‌های کاربری آنها در شبکه‌های اجتماعی شده‌اند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا به «نیویورک تایمز» گفته است حملات خیلی دقیق طراحی شده و در پی دستیابی به اطلاعات از مقام‌هایی بوده که در پی توافق اتمی، مسئول کار بر ادامه و اجرای آن هستند.

نیویورک‌تایمز می‌افزاید: عجیب این است که دولت آمریکا متوجه چنین عملیات گسترده و سازمان یافته‌ای نبود و وزارت خارجه آمریکا پس از آن از ماجرا خبردار شده، که شبکه اجتماعی «فیس بوک» برخی افراد را از انجام حملاتی به حساب‌های کاربریشان مطلع کرده است.

به گزارش نیویورک تایمز رخدادهای ماه‌های گذشته، در عین حال از تمرکز جدی ایران بر فضای مجازی حکایت دارد و اینکه دولت وکارکنان آمریکا آماده مقابله با چنین حملاتی نیستند.

پیش از این کارشناسان امنیت فضای مجازی، گروهی با نام «راکت کیتن» (بچه گربه موشکی) را شناسایی کرده بودند. اما ردپای فعالیت‌های این گروه به آغاز سال ۲۰۱۴ میلادی باز می‌گردد.

کسانی که هدف جاسوسی مجازی قرار گرفته‌اند طیفی گسترده، از مقام‌های کشورهایی مانند عربستان سعودی، پیمان آتلانتیک شمالی یا دانشمندان هسته‌ای اسرائیل و حتی مقام‌های کشور ونزوئلا، بودند.

روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید توانایی‌های هکرهای ایرانی هنوز در حد هکرهای روسی یا چینی نیست. اما حملات انجام شده علیه مقام‌ها، ابتکاری را نشان می‌دهد، شبیه حملاتی از سوی روسیه علیه سیستم ایمیل‌های غیرمحرمانه‌ مقام‌های وزارت خارجه آمریکا که در سال گذشته انجام شد.

هکرها ظاهرا تلاش کرده‌اند با استفاده از حساب‌های کاربری اجتماعی کارمندان جوان، به دیگر دوستان آنها در این وزارت‌خانه دسترسی پیدا کنند.

به گزارش رادیو فردا وال‌استریت ژورنال، یک روزنامه آمریکایی دیگر، ۱۳ آبان‌ماه، گزارش داده بود که ایمیل و صفحه شخصی «چند مقام در وزارت خارجه آمریکا» به دست نیروهای سایبری سپاه پاسداران هک شده است.

اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را با نظام و ضدانقلاب روشن کنند

اصلاح‌طلبان پس از ۱۸ سال همچنان می‌گویند اصلاحات تعریف نشده و همین باعث سوءاستفاده از عنوان اصلاحات شده است.

روزنامه جوان با اشاره به اعترافات اخیر مشاور رئیس دولت اصلاحات نوشت: با گذشت نزدیک به ۱۸ سال از دوم خرداد سال ۷۶ صاحب‌نظران اصلاحات به این جمع‌بندی رسیده‌اند که تعریف حداکثری از جریان اصلاحات به ضرر این جریان تمام شده است و آنها باید پاسخگوی عملکرد افرادی باشند که مدعی‌اند کوچک‌ترین منافع مشترکی با اصلاح‌طلبان ندارند و هر طور که توانسته‌اند به جریان اصلاح‌طلب ضربه زده‌اند. سخنان محمدرضا تاجیک درباره نداشتن مانیفست اصلاح‌طلبی اعترافی دیرهنگام به مواضعی است که بارها به عنوان یک ضعف اساسی در موضع اصلاح‌طلبان عنوان می‌شد.

مشاور خاتمی دراین‌باره می‌گوید: «آنچه عیان است چه حاجت به بیان است. وقتی این اتفاق نیفتاده دیگر راه چاره‌ای باقی نمانده و باید هزینه هر گرایش و کنشی به نام اصلاحات را بپردازیم. از کسی که به نام اصلاح‌طلبی می‌رود و با فرح پهلوی ملاقات می‌کند تا کسی که با خارج از کشور می‌بندد، تا کسی که در پشت تریبون رسانه‌های خارجی می‌خواهد نظام را براندازی کند، همه‌اش را می‌اندازند گردن اصلاح‌طلبان، پس از ماست که برماست. جریان اصلاحات نباید هزینه هر کسی و هر حرفی و هر کنشی را بدهد. هر چه سریع‌تر باید مشخص شود که مرزهای اصلاحات کجاست. هر کسی و جریانی که از این مرز عبور کند اصلاح‌طلب نیست. باید معلوم شود که اگر کسی از این مرز عبور کرد دیگر عبور کرده و نام او اصلاح‌طلب نیست.»

سخنان تاجیک در حقیقت بازگویی چیزی است که دلسوزان انقلاب بارها نسبت به آن هشدار داده‌اند مبنی بر این که بدون تعریف بودن اصلاحات تنها به این مسئله منجر می‌شود که از آن سوءاستفاده به عمل آید.

جوان می‌افزاید: البته این سخنان تنها محدود به تاجیک نیست و قبل از او برخی هشدار داده‌اند که جریان اصلاح‌طلب بی‌سر است. از جمله سعید حجاریان که به این نکته تأکید کرد اصلاح‌طلبی سر ندارد. این سخنان درست در بحبوحه انتخابات سال ۹۲ انجام شد.

نکته مهم اینجاست که عدم صف‌بندی با عناصر ضدانقلاب موجب شده است که صدمات فراوانی متوجه اصلاح‌طلبان شود. شاید زمان این باشد که اصلاح‌طلبان در مانیفست خود تکلیف همیشگی را با برخی مسائل روشن‌کنند؛ مسائلی همچون التزام به ولایت فقیه و همچنین فتنه سال ۸۸ که همچنان از قبول مسئولیت خود در آن طفره می‌روند؛ روندی که به حمایت از هتاکان به زائران امام حسین(ع) نیز رسید.

عذرخواهی علنی از اتفاقات سال ۸۸ کف انتظارات نظام از اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات است و بدون آن امکان نقش‌آفرینی آنان در انتخابات وجود نخواهد داشت. اصلاحات باید به تناقضات درونی خود پایان بدهد و این مسئله در تعریف اصلاح‌طلبی مورد دقت قرار بگیرد.

مفسد اقتصادی باید مجازات شود بابک زنجانی باشد یا متهمان کرسنت

وزیر نفت گفت به مسئله کرسنت در یک دقیقه نمی‌تواند بپردازد.

به گزارش انتخاب، بیژن زنگنه در پاسخ به سؤالی در مورد ماجرای کرسنت گفت: به این مسئله نمی‌توان در یک دقیقه پرداخت، کسانی که کرسنت را با ترکمانچای مقایسه می‌کنند، توجهی به میلیاردها دلار ضرری که برخی به اسم خدمت به مردم زده‌اند ندارند.

وزیر نفت افزود: دیگران در این باره حرف می‌زنند اما من طبق قانون نمی‌توانم در این باره اظهار نظر کنم هر چند پرداختن به این موضوع نیازمند زمان طولانی‌تری است.

زنگنه همچنین با اشاره به ادعای بابک زنجانی مبنی بر اینکه در دوره تحریم به کشور خدمت کرد، گفت: این در حالی است که تحریم‌ها را به نفع خود دور زد و ۲/۷ میلیارد دلار پول مردم را خورده است و نمی‌دهد.

زنگنه افزود: علاقه ندارم درباره پول‌های بابک زنجانی صحبت کنم چرا که هر زمانی در این باره سخن گفتم مورد هجمه یک هفته‌ای همکاران شما قرار گرفتم. زنجانی دروغ زیاد می‌گوید البته در میان سخنانش کمی هم راست می‌گوید.

ادعای وزیر نفت درباره منع اظهارنظر بر سر قرارداد کرسنت در حالی است که وزیر ارشاد دولت یازدهم پیش از این با صراحت درباره کرسنت اظهار نظر کرده است. علی جنتی تصریح کرد ضرری که از طریق قرارداد گاز کرسنت به کشور وارد شده، بالغ بر ۱۴/۵ میلیارد دلار است.

براساس این قرارداد که در زمان دولت اصلاحات و وزارت زنگنه منعقد شد، گاز ایران برای ۲۵ سال و ۱۴ برابر زیر قیمت جهانی به طرف اماراتی فروخته شد و رشوه‌های هنگفتی برای انعقاد این قرارداد مبادله شد. آن زمان آقای روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی ضمن نامه‌ای به رئیس دولت وقت نسبت به فجایع ناشی از قرارداد کرسنت هشدار داده و پاسخگو نبودن وزیر نفت به شورا مورد اعتراض قرار گرفته بود.

با این اوصاف معلوم نیست چرا باید به بابک زنجانی به خاطر فساد ۲/۷میلیارد دلاری بد گفت، اما فساد و زیان ۱۴/۵ میلیارد دلاری را مسکوت گذاشت و بدتر از همه منتقدان را تخطئه و منکوب کرد؟ و پرونده برخی تخلفات نفتی بزرگ نظیر ماجرای شرکت استات اویل نیز داستان مشابهی دارد. بنابراین هیچ مغایرتی ندارد که گریبان امثال بابک زنجانی و برخی متهمان مفاسد اقتصادی نفتی در دولت اصلاحات و سازندگی و اعتدال را با هم گرفت.

*********************************

روزنامه قدس **

حضور اهل سنت در پیاده روی اربعين

مشرق: براي اولين بار يك هيأت از اهل سنت ايران براي شركت در مراسم اربعين حسيني، روز شنبه وارد نجف اشرف شد. اين هيأت قرار است پياده از نجف راهي كربلاي معلي شود.

هلاکت ۲ تروریست فیلمبردار

خبر آنلاین: یک تروریست افراطی در سوریه که همراه با شورشی دیگری درحال تهیه فیلمی تبلیغاتی بودند بر اثر اصابت خمپاره ارتش سوریه به هلاکت رسیدند.

فتنه، مانع توافق هسته ای شد

تسنیم: علیرضا مرندی، نماینده مردم تهران در مجلس گفت که قبل از فتنه ۸۸ در حال رسیدن به توافق در مسأله هسته ای بودیم اما فتنه مانع آن شد.

فرود هواپیمای بحرینی در زاهدان

آفتاب: رئیس روابط عمومی شرکت فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان گفت: هواپیمای ایرباس ۳۲۰ شرکت گلف ایر بحرین به دلیل شرایط بد آب و هوای مشهد در فرودگاه بین‌المللی زاهدان فرود آمد.

وجود بانک‌های ربوی جنگ با قرآن است

جهان: آیت الله جوادی آملی از مراجع تقلید با بیان اینکه این قرآن است که می‌تواند کشور را طیب و طاهر سازد، اظهارداشت: وجود بانک‌های ربوی جنگ با قرآن است و بانک‌ها باید حافظ مال مردم و حامی تولید باشند.

مرتضوی ممنوع‌الخروج نیست

تابناک: معاون قضایی دادستانی کل کشور گفت که‌ ممنوع‌الخروج بودن سعید مرتضوی از سوی مرجع قضایی رفع شده و وی ممنوع الخروج نبوده است.

شهادت ۳ هموطن اهل سنت در دفاع از حرم

تسنیم: هفت مدافع حرم روز گذشته در سیستان و بلوچستان تشییع شدند که سه تن از آن‌ها به نامهای «سلمان بامری»، «عمر ملازهی» و «مراد عبداللهی» از برادران اهل سنت ایرانی هستند که در راه دفاع از حرم اهل بیت(ع) در سوریه به شهادت رسیدند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* باراک اوباما جدیدترین کتاب «سلمان رشدی» را خرید. به گزارش پایگاه هندی «ان دی تی وی»، رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه به همراه دخترانش در یک کتابفروشی محلی در این کشور حضور یافت و چند کتاب خرید. یکی از این کتاب‌ها، آخرین اثر سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی» است که امام خمینی به خاطر نوشتن آن کتاب، حکم ارتداد او را صادر کردند.

* افراد خودسر روز گذشته مانع سخنرانی آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج شدند. قرار بود منصوری در آیین آغاز به کار انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج سخنرانی کند. دبیر انجمن سیاست و فرهنگ دانشگاه آزاد یاسوج به ایرنا گفت در حالی که بسیاری ازدانشجویان امکان ورود به سالن سخنرانی را نیافتند، سالن محل سخنرانی از افراد خودسر و تندرو پر شده بود. عارف یزدانی افزود: افراد خودسر قصد کتک زدن خانم منصوری را داشتند که با دخالت تعدادی از دانشجویان به این خواسته خود نرسیدند و خانم منصوری به دفتر معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هدایت شد. وی ادامه داد: افراد خودسر چند نفر از دانشجویان دانشگاه را کتک زدند. یزدانی گفت: تمام مجوزهای لازم برای برگزاری این نشست از شورای نظارت دانشگاه آزاد و شورای تامین شهرستان بویراحمد اخذ شده بود.

* عربستان به خانواده قربانیان پاکستانی فاجعه منا کمک‌های مالی می‌دهد. رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که دولت این کشور یک بسته حمایتی مالی ویژه برای خانواده‌های قربانیان و مجروحان فاجعه منا در نظر گرفته و قرار است مبلغ حدود پنج هزار دلار به خانواده‌های هر یک از قربانیان و مبلغ حدوداً دو هزار دلار به خانواده‌های مجروحان پرداخت شود. به نظر می‌رسد با توجه به بالا بودن این مبالغ و نیز افزایش تعداد قربانیان فاجعه منا، این کمک‌های مالی توسط عربستان در اختیار پاکستان قرار داده می‌‌شود. همچنین قرار است دو یا سه نفر از اعضای خانواده‌های قربانیان بطور رایگان به سفر عمره اعزام شوند. وزارت بهداشت عربستان جان باختن ۵۱۵ زائر پاکستانی را در فاجعه منا تایید کرده است.

*********************************

روزنامه خراسان**

صراط نیوز مدعی شد :

محمود نبویان نماینده تهران در مجلس در سخنانی در دامغان حملات تندی را علیه لاریجانی و مسئولان دولتی انجام داده است.

خبر آنلاین مدعی شد:

آیت ا.. . جنتی با اشاره به تصویب قانون امر به معروف گفت: آقای زرگر لایحه‌ امر به معروف را تهیه کردند و به آقای احمدینژاد دادند و ایشان همانطور آن را کنار گذاشتند و هر چه پیگیری می‌کردند توجهی نشد و همان گونه ماند. در این دولت این طرح به صورت لایحه تقدیم مجلس شد و جنبه قانونی پیدا کرد؛ در عین حال مخالفتهایی با آن صورت گرفت و آقای روحانی نامهای به رهبری نوشتند که این لایحه مشکلاتی دارد و انتظار داشتند که آقا جلوی آن را بگیرد. اما در ‌‌نهایت موضوع به هیئت حل اختلاف سپرده شد و دوستان مخصوصا آیت‌ا… شاهرودی، بسیار برروی این طرح کار کردند تا اینکه امروز اولین جلسه ستاد امربه معروف و نهی از منکر به صورت رسمی تشکیل شد که البته همه اعضا در آن حضور ندارند.

عصر ایران مدعی شد:

اجرای ارکستر سمفونیک تهران در مجموعه‌ ورزشی آزادی لغو و اعلام شد که دلیلش این است که تقریبا نیمی از نوازندگان این ارکستر را زنان تشکیل می‌دهند. رهبر ارکستر سمفونیک تهران تصریح کرد: نوازندگان زن قرار بود، سرود رسمی کشور را اجرا کنند.

*********************************

روزنامه ایران**

«سعید مرتضوی» ممنوع‌الخروج نیست

معاون قضایی دادستانی کل کشور گفت:‌ ممنوع‌الخروج بودن سعید مرتضوی از سوی مرجع قضایی رفع شده و وی ممنوع الخروج نبوده است. حسین ذبحی در گفت‌وگو با ایسنا‌،‌ با بیان این مطلب گفت: وی پیش از این ممنوع‌الخروج بود. همان مرجع قضایی که مرتضوی را ممنوع الخروج کرده بود، متعاقباً نسبت به رفع ممنوع‌الخروجی وی اقدام کرد. وی با بیان اینکه رفع ممنوع‌الخروجی مرتضوی مربوط به روزهای اخیر نیست و قبلاً اتفاق افتاده بود، تأکید کرد: از نظر مرجع قضایی، آقای مرتضوی ممنوع‌الخروج نیست.

تشکیل نخستین جلسه ستاد امر به معروف به ریاست آیت‌الله جنتی

آیت‌الله احمد جنتی با بیان اینکه «متأسفانه فریضه امر به معروف و نهی از منکردر عین اینکه به طور پراکنده عمل شده ولی بهای لازم به آن داده نشده است»، گفت: «با زحمتی که آقای زرگر کشیدند، آن موضوع به اینجا رسید که اول لایحه‌ امر به معروف را تهیه کردند و به آقای احمدی‌نژاد دادند و ایشان همان طور آن را کنار گذاشتند و هر چه پیگیری می‌کردند، توجهی نشد و همان گونه ماند.» به گزارش «ایسنا»، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اولین نشست این ستاد ادامه داد: «لایحه امر به معروف و نهی از منکر سپس به مجلس رفت، دوستان‌مان در ستاد امر به معروف با همکاری کمیسیون فرهنگی مجلس زحمات زیادی کشیدند تا آن لایحه جنبه قانونی پیدا کرد اما به هر حال مخالفتی با آن می‌شد و نماینده دولت هم در مجلس با آن مخالفت می‌کرد. بعد هم که تصویب شد، دکتر روحانی نامه‌ای نوشتند و از اینکه این لایحه مشکلاتی دارد، انتظار داشت که آقا جلوی آن را بگیرد.» وی با بیان اینکه «رهبر معظم انقلاب آن لایحه را به هیأت حل اختلاف ارائه دادند»، افزود: «آیت‌الله شاهرودی نقش مؤثری داشتند تا این لایحه بالاخره تصویب شد.» دبیر شورای نگهبان با اشاره به قانونی شدن لایحه امر به معروف و نهی از منکر پس از طی مراحل مختلف گفت: «موضوعی که در جلسه امروز مطرح است، دستورالعمل قانون امر به معروف و نهی از منکر است.»

۴ میلیون تن بیشتر است یا ۱۷۰۰ تن؟

امحای هزار و ۷۰۰ تن سیب زمینی فاسد، به دستاویز جدید برخی رسانه‌های تبدیل شده است. این شبکهها با برجسته کردن این موضوع ادعایی می‌کوشند دولت را فارغ از دغدغه‌های معیشت مردم نشان دهند. به گزارش «ایران»، نکته قابل تأمل تلاش این شبکهها، همزمانی امحای سیبزمینی‌های فاسد با دادگاه‌های متهم بزرگترین پروندهفساد مالی تاریخ ایران است. این رسانه‌ها، خبر امحای سیب زمینی‌ها را در اولویت اول و دادگاه زنجانی را در اولویت چندم قرار می‌دهند. این در حالی است که اگر قیمت سیب زمینی سالم را به طور میانگین ۲ هزار تومان محاسبه کنیم،

۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی نفتی بابک زنجانی، معادل خرید ۴ میلیون و ۲۵۰ هزارتن سیب زمینی می باشد اما گویا به دلایل سیاسی، این رقم کلان در مقایسه با هزارو۷۰۰ تن سیبزمینی امحایی ادعایی رنگ باخته است.

گریز خدمه لنج ایرانی با کشتن دزدان دریایی

۱۵ خدمه لنج ماهیگیری ایرانی که در شمال سومالی توسط دزدان دریایی ربوده شده بودند، موفق به فرار شدند. به گزارش «بی‌بی‌سی» به نقل از رادیو «شابله» سومالی، سرنشینان لنج ربوده شده با دسترسی به چند «سلاح کوچک» دزدان دریایی و با غافلگیر کردن آنها در هنگام خواب، توانستند ضمن از پای درآوردن چند نفر از ربایندگان خود، از اسارت رهایی یابند. بنابر این گزارش، در این درگیری که در آب‌های هراردیری در شمال سومالی رخ داده، خدمه لنج سه دزد دریایی را کشته و چهار نفر دیگر را با خود برده‌اند. اما خبرگزاری فرانسه به نقل از یک شاهد محلی گزارش داده است که هفت دزد دریایی در این تیراندازی کشته و دو نفر دیگر بشدت مجروح شده‌اند.

بازدیدها: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *