روزنامه کیهان **
اگر موافق کمیسیون مشترک با ۵+۱ نباشیم که مکانیسم ماشه فعال میشود!
معاون وزیر خارجه میگوید اگر ما موافق نباشیم، هیچ چیزی در کمیسیون مشترک با ۵+۱ تصویب نمیشود.
به گزارش ایسنا، عباس عراقچی در جلسه کمیسیون ویژه مجلس برای رسیدگی و درباره ضمانت اجرای برجام گفت: تنها ضمانت اجرا، خود ما هستیم و تنها راه آن هم بازگشت به شرایط قبل از توافق است و راهکار دیگری قابل تصور نیست، چرا که شکایت را نمیتوان به خود آنها برد و منتظر آنها ماند. بنابراین خودمان، تعهداتمان را متوقف میکنیم.
عراقچی درخصوص کمیسیون مشترک با ۵+۱ گفت: همه تصمیمات کمیسیون مشترک با اجماع است. پس اگر ما موافق نباشیم، هیچچیز جز بازدید از اماکن نظامی در چارچوب پروتکل الحاقی تصویب نمیشود. پروتکل الحاقی هم امر غیرمتعارف نیست.
وی با تاکید بر اینکه دسترسیها در چارچوب پروتکل است، افزود: «پروتکل الحاقی هم صرفا سیاستهای هستهای اعلام شده از سوی کشور پذیرنده را در بازدید، قابل دسترس قلمداد میکند نه هر مکان و هر جایی را. اگر آژانس به مکانی شک داشت باید مسیر طولانی را طی کند نه اینکه بازرسی قابل دسترسی شامل آن شود. یعنی حداقل نزدیک یک ماه زمان خواهد برد نه اینکه ۲۴ ساعته امکان دسترسی داشته باشد و تازه همین بازرسی هم دسترسی مدیریت شده است».
آنچه در این قبیل اظهارات مغفول میماند و فراموش میشود این است که برخلاف تعهدات مشروط و تأخیری طرف مقابل، تعهدات ما از جمله در زمینه ارسال ۹۸ درصد ذخایر اورانیوم ۳/۵ درصد به خارج، بتونریزی در قلب راکتور اراک، از هم گسیختن زنجیره آبشاری دوسوم سانتریفیوژها و… یا اصلا بازگشتپذیر نیست و یا حداقل ۴-۵ سال طول میکشد که به نقطه اول بازگردد اما تعهدات طرف مقابل- که البته با تعهدات ما همزمان هم نیست و پس از اتمام تعهدات ما آغاز میشود- به شدت مقید و مشروط و برگشتپذیر است.
نکته دوم درباره «کمیسیون مشترک و عدم امکان اتخاذ تصمیم مگر به صورت اجماع» میباشد. طبق مواد ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ و همچنین مواد ۳۶ و ۳۷ برجام، هر نوع ارجاع اختلاف به کمیسیون مشترک، به طور اتوماتیک (مکانیسم ماشه)، تحریمهای معلق شده را فعال میکند و برای تعلیق دوباره آنها باید «اجماع» حاصل باشد و الا حتی اگر یک عضو از ۸ عضو کمیسیون مخالفت کنند، تحریمها دوباره فعال خواهد شد. بنابراین «اجماع در کمیسیون مشترک» نیز به ضرر ما و علیه منافع ما در کلیت توافق است.
نکته سوم این که جلب رضایت آژانس در همکاریها و بازرسیها رکن برجام و قطعنامه است و این تعبیر که اگر ما موافق نباشیم بازدید و بازرسی تصویب نمیشود، در تناقض با مفاد برجام و قطعنامه است. اکنون در حالی که دولت و وزارت خارجه در رویکردی شتابزده و غیرقانونی به دنبال آغاز اجرای تعهدات از مهرماه هستند میتوان افق چند ماه بعد را دید که ما همه تعهدات برگشتناپذیر را به سرانجام رساندهایم و آنگاه در صورت زیادهخواهی غرب و آژانس مجبوریم به جناب مدیرکل یا شورای امنیت «نه» بگوییم که در آن صورت به نقطه اول بازنمیگردیم بلکه هم طرف اتهام قطعنامه و برجام واقع میشویم و هم بخشی از برگ برنده خود را واگذار کردهایم.
وقتی آقای زیگزاگ استراتژیست اصلاحطلبان میشود
بیثباتی یک تئوریسین اصلاحطلبان باعث اعتراض در این طیف شده است.
به گزارش سایت آفتاب به نقل از «امید»، صادق زیباکلام در حالی که شهریور ۹۲ میگفت عارف رئیس مجلس دهم خواهد بود اکنون میگوید عارف رئیس مجلس نخواهد بود.
به گزارش امید، زیباکلام «از جمله چهرههای سیاسی است که رسانهها مکرراً برای تحلیل برخی رویدادهای سیاسی به سراغ او میروند. شاید همین کثرت حضور در رسانهها و اظهارنظرهای مختلف در حوزههای گوناگون باشد که تحلیلهای ایشان درباره رخدادهای سیاسی را با کمال پوزش از دکتر زیباکلام نمیتوان جدی گرفت».
وبسایت امید وابسته به طیف عارف میافزاید: جدای از کثرت اظهارنظر درباره موضوعات گوناگون شاید عدم اطلاع دقیق از مواضع گروههای مختلف سیاسی باعث شده تحلیلهای دکتر زیباکلام همواره با موج رسانهای همراه باشد. به عنوان مثال ایشان در گفتوگو با روزنامه آرمان روز شنبه- هفتم شهریور- به انتخابات مجلس آینده اشاره کرد و بر لزوم ریاست حجتالاسلام ناطق نوری در مجلس دهم تأکید کرد. این در حالی است که دکتر زیباکلام در تاریخ ۲۳ شهریور ۹۲ در گفتوگو با سایت فرا رو تأکید کرد که اگر جبهه متحد اصلاحطلبان بتواند بالنسبه در انتخابات اسفند ۹۴ موفق باشد مطمئن باشید رئیس مجلس آینده آقای دکتر محمد رضا عارف خواهد بود. او همچنین در مصاحبه روزنامه آرمان ضمن مرور انتخابات ریاست جمهوری از تلاشش برای پیروزی دکتر روحانی در این انتخابات و عدم تمایلش برای پیروزی دکتر عارف سخن گفته است با این حال دکتر زیباکلام در ۲۰ خرداد ۹۱ یعنی یکسال قبل از انتخابات ریاست جمهوری در گفتوگو با سایت قانون تأکید کرد که اگر دکتر عارف کاندیدا شود دوم خرداد تکرار میشود او در همان مصاحبه گفته آقای هاشمی رفسنجانی در صورت تحقق نامزدی عارف ممکن است از اسحاق جهانگیری، حسن روحانی یا فیالمثل دکتر محمدعلی نجفی بخواهند که به نفع عارف کنار روند.
«امید» خاطرنشان میکند: اینگونه اظهارنظرهای متناقض آن هم از سوی استاد دانشگاه تهران که از او به عنوان تحلیلگر نام برده میشود در حالی صورت میگیرد که هنوز اظهار نظری درباره کاندیداتوری افراد از جمله دکتر عارف و حجتالاسلام والمسلمین ناطق نوری رسماً مطرح نشده است البته ظرفیت فضای سیاسی و رسانهای کشور برای شنیدن و انتشار تحلیلهای مختلف در حد مطلوبی قرار دارد و مطمئناً افکار عمومی از خواندن و شنیدن تحلیلهای جامع و منطقی استقبال میکنند به شرط آنکه واقعاً بتوان از آن به عنوان «تحلیل» نام برد.
زیباکلام پیش از این گفته بود اصلاحطلبان به خاطر بعضی از تحلیلهایم میگویند گل بگیرند درِ دانشکدهای را که تو آنجا تدریس میکنی!
تلگراف: از نگاه ایرانیها انگلیس روباه پیر است
روزنامه دیلی تلگراف نوشت وزیر امور خارجه انگلیس با سفر این هفته خود به ایران کاری بیش از بازگشایی سفارت لندن در تهران کرد و حضور او نشان دهنده شروع فصل جدیدی در روابط مسموم اما به طور عجیب صمیمانه دو کشور بود.
این روزنامه افزود: یک روزنامه داخلی با برشمردن ۲۹ جنایت مهمی که گفته میشود «روباه پیر» با انگلیس انجام داده است، از هاموند استقبال کرد. اتهامات مطرح شده در روزنامه کیهان شامل حادثه سال ۱۸۵۷ میشود که لندن بخشی از خاک ایران را که به کشور افغانستان تبدیل شد، از این کشور جدا کرد.
دیلی تلگراف خاطرنشان کرد: در این فهرست رسوایی، انگلیس به عنوان یک کشور حیلهگر و بیرحم معرفی شده است.
این روزنامه افزود: براساس اسناد، ایران همواره مستقل بوده و هیچگاه بخشی از امپراتوری محسوب نمیشده اما در حقیقت لندن بر ایران نفوذ داشته است. انگلیس به عنوان یک منبع نفت و کشوری حایل برای محافظت از هند در برابر روسیه به ایران نیاز داشت. البته روش انتخابی انگلیس برای کنترل، محرمانه و غیرمستقیم بوده است. لندن به جای فتح ایران خود را به قدرتی در پس پرده پادشاهان تبدیل کرد.
این همه امتیاز که میدهید تعهد نیست؟!
«اگر به تعبیر رئیسجمهور توافقی امضا نشده، پس این همه اقدامات و تعهدات برای چیست؟»
روزنامه رسالت ضمن طرح پرسش فوق، به نقد چند فراز از اظهارات روحانی پرداخت و نوشت: رئیسجمهور محترم در مصاحبه با خبرنگاران فرمود: «چیزی امضا نکردهایم که برای تصویب به مجلس بفرستیم» اگر واقعا چیزی امضا نکردهایم پس اکسیدکردن غنیسازی بیست درصد و انجام تعهداتی که در ژنو و لوزان و سپس وین دادهایم و مرتبا هم آژانس این اقدامات محدودکننده فعالیتهای هستهای ایران را گزارش و تایید میکند، بر چه اساسی صورت گرفته است؟ اگر توافق امضاء میشد چه میکردیم؟ البته توافقی امضا نشده است چون طرف آمریکایی تاکنون هیچ اقدامی در رفع تحریمها و ختم برخوردهای خصومتآمیز انجام نداده و حتی مدام از تهدید نظامی حرف میزند و سایه شوم جنگ را روی مذاکرات حفظ کرده است. اما سؤال اینجاست؛ اگر توافقی نشده، پس چرا براساس همان گفتوگوها دولت روند پیشرفتهای هستهای و نیز غنیسازی اورانیوم بالای بیست درصد را متوقف کرده و آن را به ۶/۳ درصد فرو کاهیده است؟
محمدکاظم انبارلویی در این یادداشت خاطرنشان کرد: نکته دیگر آنکه اگر مجلس نتواند در مورد برجام که به تعبیر دولتیها مهمترین رویداد در تاریخ دیپلماسی ایران است، اظهارنظر کند، چگونه میتواند «در راس امور بودن» این نهاد مردمی را اثبات نماید؟ چه اصراری هست که مجلس در این امر مهم برکنار باشد؟ اگر «برجام» نه عهدنامه، نه مقاولهنامه، نه موافقتنامه، نه پیماننامه و نه قرارداد دولت ایران با سایر دولتهاست، پس چیست؟ آیا اصل ۱۲۵ قانون اساسی، نوعی از قرارداد یا مناسبات دولت ما با دیگر دولتها را از قلم انداخته است؟ نکته مهم اینکه اگر چیزی را شما امضا نکردهاید، چرا در صف اول دفاع بیچون و چرا از «برجام» ایستادهاید؟
رسالت همچنین نوشت: سایت ضدانقلابی کلمه با سه جمله به استقبال مصاحبه رئیسجمهور رفته است. کلمه از قول رئیسجمهور نوشت: ۱- حصر نباید به مسئله دائم تبدیل شود ۲- کسی از آن سود نمیبرد ۳- باید طبق قانون به این وضع خاتمه داد. ظاهرا این حرفها درست است و باید به آن عمل کرد. اما اگر خصومت سران فتنه با مردم، دائمی یا بهتر بگوییم مادامالعمر باشد، چه باید کرد؟ آقای رئیسجمهور میگوید کسی از آن سود نمیبرد. در حالی که رژیم صهیونیستی و آمریکا و انگلیس و ضدانقلابها بیشترین سود را از تداوم خصومت سران فتنه با نظام بردهاند. میرسیم به نکته سوم؛ حال باید دید طبق قانون چگونه میشود به این وضع خاتمه داد؟ اگر قانونی وضع شود که وطنفروشی جرم نیست، اگر احکام مربوط به محاربه و بغی را از فقه برداریم، میشود راجع به رفع حصر، فکر و سپس اقدام کرد!
نظام برنامهریزی دولت معطوف به تولید و عدالت نیست
استاد اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی میگوید دولت به جای برنامهریزی توسعه درگیر توسعه عقبماندگی و فقر است.
فرشاد مؤمنی در مصاحبه با شرق با انتقاد از اظهارات کلیشهای برخی مسئولان دولتی از جمله رئیس سازمان مدیریت گفت: متأسفانه همچنان با نقشآفرینی دلارهای نفتی در ذهن مسئولان کشور مواجه هستیم. میبینیم که همراه با این سازههای ذهنی فاقد وجاهت علمی اصرارهای غیرمتعارفی وجود دارد تا ساختارهای نهادی ما نیز دست نخورده باقی بماند. این ساختار نهادی از زاویه نقش نحوه قاعدهگذاری در سرنوشت کشور بازنگری نمیشود.
وی میافزاید: بدترین شرایط در چنین اوضاعی این است که ربا و تجارت پول، موتور خلق ارزش افزوده شود. این واقعیت وجود دارد، اما حتی به قدر طرح مسئله نیز جایگاهی ندارد. کانون توجه همچنان دلار نفتی است.
این اقتصاددان معتقد است: در شرایطی که پول این قدر بازدهی دارد، آیا دیگر کوچکترین انگیزهای برای اینکه به سمت بهتر شدن بنیه تولید ملی برویم، وجود دارد؟ آیا نباید مسئول برنامهریزی کشور به فکر فرو رود که در اثر چه حکمتها و منافعی، سکوت درباره این مسئله حیاتی ترجیح داده میشود؟ اگر دولت از بانکها بخواهد برای مسائل ضروری کشور منابعی را تخصیص دهند، ببینید چه واویلایی رخ میدهد و این در سه سطح متمایز و البته مرتبط میشود؛ هم در دولت، هم طیف وسیع غیر مولدها و بالاخره نئوکلاسیکهای وطنی که فریاد میزنند واویلا که استقلال بانک مرکزی مخدوش شد؛ اما وقتی مقامات به صراحت اعتراف میکنند که هفت هزار مؤسسه مالی غیرمجاز فعال هستند، اصلاً تا حالا ندیدهایم که یکی از این مقامات بگویند از این ناحیه نیز در استقلال بانک مرکزی خدشه ایجاد شده است!
شبیه به این وضعیت در قاعدهگذاریهای مربوط به تجارت خارجی، مالیات، بیمههای اجتماعی، نرخ ارز، نرخ بهره و… هم مشاهده میشود که به صورت نظاموار تیشه به ریشه بنیه تولید ملی میزنند. به این ترتیب، رانتخوارها و رباخوارها و واسطهها را تقویت میکنند، اما در سطح کل مدیریت اقتصادی و برنامهریزی کشور کوچکترین اعتنایی به این واقعیتها نمیشود و گویی باز هم قرار است که به نام برنامهریزی توسعه به اصلاح این مناسبات و سیاستها، کوچکترین توجهی نشود و بلکه کمک کنند که حتماً استمرار یابد! در این صورت، بهتر است به جای عنوان برنامهریزی توسعه از عنوان بامسمایی استفاده کنند، مثل برنامه استمرار عقبماندگی و بازتولید فقر و فلاکت، باید به عزیزان گوشزد شود که اساس توسعه، تغییر ساختار نهادی مشوق رانت و ربا و فساد و جایگزینی آن با ساختار نهادی علم محور و تولید محور است.
این اقتصاددان با تخطئه «نئوکلاسیکهای وطنی» گفت: این گروه در راستای ادای وظیفه نسبت به منافع غیرمولدها، با سر و صدای بسیار، راه نجات کشور را این دانستند که نرخ بهره بالا رود. با این توجیه که در تورم بالا نرخ بهره هم باید بالا باشد، اما وقتی نرخ تورم به یک سوم آن زمان رسید و براساس منطق خود اینها باید نرخ بهره به شکل متناسب پایین بیاید، به شکل غیرمتناسب و کاملاً نمایشی صرفاً به کاهش دو درصدی نرخ بهره در برابر کاهش نزدیک به ۳۰ درصدی در نرخ تورم بسنده شد. حتی در برابر این هم رانتجویان و تاجران پول به شدت مقاومت کردند و با سوء استفاده از برخورد غیر مسئولانه بانک مرکزی در زمینه انجام وظایف نظارتی، به شیوهای به غایت نامناسب فشار بر تولید کنندگان را حتی نسبت به دوره قبل از کاهش نمایشی دو درصدی در نرخ بهره افزایش دادند. به طوری که در همین چند هفته اخیر طیفهای مختلف صنفهای تولیدی گفتهاند به ویژه در بانکهای خصوصی، شیوههای قاعدهگذاری جدیدی وضع کردهاند که عملاً قیمت تمام شده پول برای تولید کنندهای که به شدت به سرمایه در گردش احتیاج دارد، به ۴۰ درصد وگاه حتی بیشتر از آن رسیده است.
*************************************
روزنامه قدس ***
نامهاوباما بهسناتور ندلر
تابناک: باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا که این روزها سخت مشغول مجاب کردن مخالفان توافق هستهای در این کشور است، در نامهای به سناتور «جرالد ندلر» تصریح کرد: دولت آمریکا قصد دارد تلآویو را بیش از پیش از لحاظ نظامی تجهیز کند.
انتقاد از اظهارات رحمانی فضلی
مهر: مهرداد بذرپاش، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از سخنان اخیر وزیر کشور که ریاست جمهوری روحانی را هشت ساله عنوان کرده است، گفت: اگر این سخنان در قالب پیشبینی یک شخصیت سیاسی بیان شده است، مبارکشان باشد، اما به عنوان یک وزیر و مقام مسؤول، حرف ایشان بیش از یک پیشبینی ساده قلمداد میشود.
وی افزود: چنین سخنانی میتواند شائبههایی را برای آینده پیش بیاورد که بگویند، وزیر کشور به عنوان مسؤول ستاد انتخابات کشور، طراحیها را به گونهای رقم زده که ریاست جمهوری آقای روحانی دو دورهای شود.
معاینه خبرنگارمجروحایرانی توسط وزیربهداشت
مهر: وزیر بهداشت بامداد دیروز با حضور در بیمارستان فارابی تهران، از سیدمحمدحسن حسینی خبرنگار مجروح صداوسیما، عیادت و چشمان او را معاینه کرد.
هم ظریف میخواهیم و هم قاسم سلیمانی
مهرنامه: محمود دولتآبادی، نویسنده معروف به صراحت اعلام کرد که هم به محمد جواد ظریف و سبک و سیاقش در سیاستورزی اعتقاد دارد و هم به قاسم سلیمانی!. دولت آبادی افزود: من هم قاسم سلیمانی و امثال او را میپسندم در جای خود و همینطور آقای ظریف و امثال او را.
به همین روشنی هم این حرف را چاپ کنید. او و امثال او باید سر جای خودشان بایستند و نگذارند مردمکُشان وارد کشور ایران شوند.
عذرخواهی وزیر
ایرنا: محمود حجتی، وزیرجهاد کشاورزی با عذرخواهی از گندمکاران طلبکار از دولت به دلیل تاخیر در پرداخت پول، گفت: بزودی پول این بخش تامین خواهد شد چراکه فصل کشت بوده و دوباره باید برای خریدن نهاده ها هزینه پرداخت کنند.
هواپیمای مفقودشده در دانمارک!
مهر: موسوی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، از خرید هواپیمای مفقودشده ایرانی توسط شرکتی در کشور دانمارک خبر داد وگفت: هواپیماهای فروختهشده متعلق به شرکت هواپیمایی نفت بوده که طی معاملهای نامعلوم و بدون در نظر گرفتن ضوابط امنیتی، به کشور دانمارک فروخته شد.
************************************
روزنامه جمهوری اسلامی ****
*در چهار ماهه اول سال جاری ۹۳۹ نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند. به گزارش پزشکی قانونی، این آمار شامل ۸۳۸ مرد و ۱۰۱ زن میباشد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با آمار ۹۳۷ نفر دو دهم درصد افزایش یافته است. بر اساس این آمار، استانهای تهران با ۲۴۰، خراسان رضوی با ۱۲۲ و اصفهان با ۶۲ بیشترین و استانهای بوشهر با سه، آذربایجان غربی و گلستان با چهار و خراسان جنوبی و مرکزی با پنج کمترین آمار تلفات سوء مصرف مواد مخدر را داشتهاند. از استان کهگیلویه و بویراحمد در این مدت هیچ مورد مرگ ناشی از سوءمصرف مواد مخدر گزارش نشده است.
* نیروهای امنیتی سعودی در هفته گذشته ۱۷ نفر از شیعیان منطقه القطیف را بازداشت کردند. به گزارش شفقنا به نقل از پایگاه بحرین الیوم، تعدادی از شیعیان بازداشت شده، از بستگان قربانیان حادثه تروریستی مسجد امام علی علیهالسلام هستند که در اردیبهشت گذشته توسط تروریستها منفجر شد. مردم، با تشکیل کمپینی خواستار آزادی زندانیان شدند. در همین حال، رژیم سعودی حکم بازداشت روحانی شیعه « شیخ حسن آل زاید» را بدون هیچ نوع توضیحی از ۸ سال به ۱۰ سال افزایش داد. شیخ حسن که از روحانیون نزدیک به شیخ النمر محسوب میشود، در اردیبهشت ۱۳۹۲ در جریان بازداشت صدها نفر از شیعیان شرکتکننده در اعتراضات القطیف، بدون مجوز توقیف، بازداشت شد و به ریاض منتقل گردید.
*روزنامه القدس العربی در شماره دیروز خود نوشت، هفتاد و یک خاخام اسرائیلی تهدید کردند پاپ فرانسیس را به خاطر به رسمیت شناختن کشور فلسطین محاکمه خواهند کرد. این خاخامها به پاپ تا ۲۹ شهریور مهلت دادند از این اقدام خود عذرخواهی کند.
*تعداد امضاهای مردم انگلیس که خواستار جلوگیری از سفر نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به این کشور هستند، از ۹۰هزار نفر گذشت. تعداد امضاءها اگر به ۱۰۰هزار نفر برسد، دولت انگلیس باید از مجلس بخواهد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد. امضاءکنندگان از دولت انگلیس خواستهاند به محض ورود نتانیاهو به خاک انگلیس او را بازداشت کند.
* نجیب رزاق نخستوزیر مالزی به شدت به برگزارکنندگان تظاهرات علیه خود حمله و درخواست برای کنارهگیری خود را «حرام» اعلام کرد. به گزارش الجزیره، رزاق که در گفتگوی سالیانه به مناسبت آغاز جشنهای استقلال مالزی از تلویزیون ملی کشورش سخن میگفت از فتوای علمای اسلامی در استان کلانتان استفاده کرد و گفت مفتی این استان، فعالیت جنبش مرسیه که اصلیترین برگزارکننده تظاهرات ضددولتی است را حرام اعلام کرده است. وی متهم به دریافت ۷۰۰ میلیون دلار از منبعی نامعلوم در سال ۱۳۹۲ است. او که خود این جابجایی پول را انکار میکند تظاهرکنندگان را به تلاش برای به آشوب کشیدن کشور متهم کرده است ولی آژانس مستقل ضد اختلاس مالزی منبع پول را یکی از کشورهای خاورمیانه اعلام کرده است. جنبش مرسیه که رنگ زرد را برای تظاهرات علیه رزاق انتخاب کرده توانست برای این اعتراض، ۲۰۰ هزار نفر را به خیابانها بکشاند. حتی ماهاتیر محمد پدر مالزی نوین نیز در اعتراض به سیاستهای دولت در این تظاهرات شرکت کرد.
*رئیس سلفی کمیته روابط خارجی مجلس کویت در اظهار نظری تفرقه برانگیز، ضمن متهم کردن ایران به تلاش برای تصرف سرزمینها و منابع طبیعی کشورهای عربی منطقه، گفت ایران، دشمن واقعی اعراب است. هفته گذشته بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت اعلام کرد کشورش قصد دارد به زودی عملیات توسعه میدان آرش را از سر گیرد و این مسئله موجب واکنشهای افراطی در بین نمایندگان سلفی و شیعه ستیز مجلس کویت شده است. میدان آرش در میان آبهای آزاد خلیج فارس و در امتداد میدان دورا کویت واقع شده است و ذخایر آن در حدود یک تریلیون فوت مکعب گاز و ۳۱۰ میلیون بشکه نفت برآورد میشود.
*************************************
روزنامه خراسان ***
تهیه لیست مدیران مستقر در خانه های سازمانی
بر اساس ابلاغیه تعدادی از وزارتخانه ها به مدیران ذی ربط، مقرر شده با توجه به لزوم استفاده بهینه و نیز تهیه فهرستی جامع از ساکنان در منازل مسکونی متعلق به دولت، در اسرع وقت گزارشی پیرامون افراد مستقر در این خانه ها به تفکیک موارد مهمی چون مسئولیت و جایگاه سازمانی فرد ساکن، میزان سابقه وی در آن دستگاه، تعداد سال اسکان در خانه های مذکور و همچنین نوع و زیربنای خانه تهیه و به همراه مبلغ واریزی توسط این افراد، ارائه شود.
دستور دولت به استانداران برای مقابله با آنفلوآنزای حاد پرندگان
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی، اعلام شده است که حسب مصوبه هیئت وزیران مبلغ ۵۰ میلیارد ریال از محل منابع ماده ۱۲ قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، به منظور کنترل و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شامل عملیات شناسایی بیماری، پرداخت خسارت به صاحبان پرندگان و نهاده های معدوم شده و همچنین عملیات معدوم سازی، قرنطینه ای و بهداشتی در اختیار سازمان دامپزشکی کشور قرار بگیرد و استانداران نیز مکلفند همکاری های لازم را برای اجرای عملیات معدوم سازی و قرنطینه ای در استان های مربوطه به عمل آورند.
جهان نیوز مدعی شد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی قرار است در چند ماه باقی مانده از عمر مجلس نهم، مجلسی تحت عنوان مجلس دانشجویی تشکیل دهد.لاریجانی مسئولیت تشکیل این مجلس را بر عهده کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس گذاشته و گفته می شود جلالی تا کنون جلساتی را با برخی اساتید دانشگاهی برای چگونگی تشکیل مجلس دانشجویی برگزار کرده است. تشکیل مجلس دانشجویی از سوی لاریجانی در حالی است که زمزمه هایی درباره فعالیت انتخاباتی و تشکیل حزب رهروان ولایت از سوی نزدیکان رئیس مجلس شنیده می شود.
فردا نیوز مدعی شد
سازمان بسیج دانشجویی در واکنش به خبر منتشره در سایت فردا مبنی بر پاک کردن شعار «مرگ بر آمریکا» از روی دیوارهای لانه جاسوسی سابق اطلاعیه ای عجیب و قابل تأمل صادر کرد و نوشت : “بسیج دانشجویی جهت استحضار ملت شریف ایران اعلام می کند شعار «مرگ بر آمریکا» برای همیشه زینت بخش دیوارهای این مکان خواهد ماند”. فردا نیوز می افزاید :به نظر می رسد مسئولان این سازمان هنوز از ساختمان خود بیرون نیامده اند و خبر ندارند که شعارهای «مرگ بر آمریکا ۲۰۱۵» روی دیوار حاشیه خیابان شهید مفتح دیگر وجود ندارند!
تابناک نوشت
این روزها مصاحبه «معصومه ابتکار» با «بی بی سی» برای معاون رئیس جمهور دردسرهایی درست کرده است. در مجموع با اینکه می توان به یک قسمت حرف های معصومه ابتکار هم انتقاد وارد کرد، حملاتی که اخیرا به وی می شود، نه شایسته است و نه به نظر می رسد از سر دلسوزی باشد؛ حملاتی که گاه چنان تند می شود که گویی برای یک انتقام کشی شخصی از وی بیان می شود!
پارس نیوز مدعی شد
بر اساس برخی گزارشات داخلی چهار نهاد، در یک ماه گذشته گزارش هایی از شیوه های نفوذ آمریکا در منطقه و ایران به مقامات عالی رتبه کشور داده اند.بر این اساس آمریکا درصدد است چون مقامات ارشد دولت یازدهم اجازه تماس با مقامات آمریکایی را ندارند، افرادی با معرفی مقام ارشد دولت با حاکمان کاخ سفید مذاکراتی داشته باشند که برخی از آن با عنوان مذاکرات لایه دوم دولت با آمریکا یا مذاکرات غیررسمی یاد می کنند.کاخ سفید بر این مبنا گام بر می دارد که به اسم تسهیل صدور روادید برای ایرانیان جهت عزیمت به آمریکا، دفتر حفاظت منافع این کشور در تهران راه اندازی شود و بعد از آن طراحی برای ارتباط با دولت و نخبگان ایرانی جهت استفاده سیاسی و اطلاعاتی و اجرای توطئه ها، عملیاتی شود.ایجاد نمایندگی های اقتصادی آمریکایی که بیشتر از آنکه با هدف انتقال فناوری روز و افزایش رفاه ایرانیان باشد با هدف نفوذ سیاسی و فرهنگی تلقی می شود که از جمله می توان به ایجاد نمایندگی فست فود «مک دونالد»، نمایندگی انیمیشن سازی «والت دیزنی»، نمایندگی های فروش عروسکهای «باربی»، کوکاکولا و.. اشاره کرد.
مشرق نوشت
حجت الاسلام حمید رسایی طی نامه ای به آیت ا… هاشمی رفسنجانی و حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، نسبت به پیامدهای تضعیف شورای نگهبان هشدار داد و نوشت : بیان این جملات استقبال رسانه های بیگانه و اسباب تخریب این نهاد قانونی را فراهم آورده و زمینه سوء استفاده عده ای برای فتنه گری در آستانه انتخابات پیش رو را مهیا کرده است.هر عاقلی از تهاجم ها به شورای نگهبان، مهمترین رکن اسلامیت نظام آن هم در آستانه انتخابات مجلس دهم، بوی فتنه استشمام می کند؛ مراقب باشید تا مثل سال ۸۸ فتنه گران زیر عبایی جا خوش نکرده باشند!
************************************
روزنامه ایران******
گفتوگویی «ساختگی» که «عکس یک» شد
«کیهان» دیروز عکس اصلی صفحه اول خود را به تصویری بزرگ از «بن لادن» و تیتر «اسنودن: بن لادن زنده است و از امریکا حقوق ماهانه میگیرد»، اختصاص داده بود که مطلبی ۳۷۰ کلمهای با محوریت زندگی «بن لادن» در جزیره «باهاماس» و تحت حمایت امریکا آن را تکمیل میکرد.
اما در نسخه اینترنتی این روزنامه، جمله درشت «صحت این خبر تکذیب شد»، روی عکس نقش بسته بود و با «کلیک» روی آن، فقط این جملات مقابل دیدگان کاربران قرار میگرفت: «توضیح و پوزش / علیرغم انتشار خبر افشاگری اسنودن درباره زنده بودن بن لادن در چند خبرگزاری معتبر، در آخرین لحظه پس از چاپ روزنامه این خبر توسط خبرگزاریهای مورد اشاره تکذیب شد».
ماجرای این تفاوت چیست؟ منتشرکننده اولیه این خبر، «ورلد نیوز دیلی ریپورت»، سایتی «فکاهی» است که در کنار چند پایگاه دیگر سابقه زیادی در انتشار اخبار عجیب و غریب و شوخی در قالب خبر حرفهای دارد.
این سایت، در بخش معرفی خود به صراحت اعلام کرده است: «… ورلدنیوز دیلی ریپورت (WNDR) کاملاً مسئولیت طبیعت طنز مقالات و ماهیت خیالی محتوای آنها را میپذیرد.
همه شخصیتهای حاضر در مقالات این پایگاه – حتی آنها که بر اساس اشخاص حقیقی پرورانده شدهاند – تماماً خیالی بوده و هرگونه شباهت میان آنها و هر شخصی – اعم از زنده، مرده یا مرده متحرک – صرفاً و تنها یک معجزه است». به این ترتیب؛مشخص است که هویت این پایگاه خبری به هیچ وجه جدی نیست و فعالیت آن در گروه پایگاههای منتشرکننده اخبار ساختگی و تقلبی (fauxtire) طبقه بندی میشود.
نکته دیگر آنکه، «ورلد نیوز دیلی ریپورت» گفتوگوی طنز و ساختگی با «اسنودن» را به نقل از روزنامه «مسکو تریبیون» منتشر کرده، روزنامهای که سال هاست، انتشار آن متوقف شده و چندین سال است روی صفحات پایگاه اینترنتی آن عبارت «در دست تعمیر» نقش بسته است. نکته قابل تأمل دیگر آنکه، براساس گزارش «جام نیوز»، «ورلدنیوز دیلی ریپورت»مقر اصلی پایگاه خود را «تل آویو» واقع در اسرائیل معرفی کرده است.
وکیلمدافع تاجزاده: پیگیر آزادی تاجزاده هستم
وکیلمدافع مصطفی تاجزاده گفت که با استناد به ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، پیگیر آزادی موکلش است. هوشنگ پوربابایی در گفتوگو با «ایسنا» تأکید کرد: «طبق ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، موکلم نباید بیشتر از مجازات اشد که ۶ سال حبس با لحاظ پرونده اخیر است، را تحمل کند».
وی با یادآوری اینکه «موکلم از ۲۳ خرداد سال ۸۸ در زندان بوده»، افزود: «موکلم پس از مرخصی به زندان برگشته و بنده پیگیر آزادی آقای تاجزاده با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی از دادستانی تهران خواهم بود».
ارائه تابعیت ایرانی به رزمندگان خارجی مطرح نیست
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد طرح مجلس مبنی برتسهیل ارائه تابعیت ایرانی به رزمندگان، ایثارگران و نخبگان غیرایرانی، اعلام کرد: «در رابطه با این طرح جلسهای را در کمیسیون امنیت مجلس همراه با وزارت کشور، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات داشتیم، بنا شد که در این رابطه در وزارت کشور جلسهای تشکیل و در این مورد تصمیمگیری شود».
حجتالاسلام محمدعلی شهیدی در گفتوگو با «ایلنا» تصریح کرد: «دادن تابعیت به افراد غیرایرانی کار بسیار مشکلاست و مورد بحث نخواهد بود، اما این مساله که اقامت یا کارت مخصوصی به آنها بدهند تا در زمانی که در ایران هستند از آن استفاده کنند، مورد بحث و تصمیمگیری قرار خواهد گرفت؛ اما دادن تابعیت ایرانی در حال حاضر اصلا مطرح نیست».
بازدیدها: 204