روزنامه کیهان **
ساندی تایمز: ملک سلمان با این جنایت آخرین شاه عربستان است
برخی مطبوعات غرب پیشبینی میکنند ملکسلمان باتوجه به شدت و کثرت جنایتها آخرین پادشاه عربستان باشد.
روزنامه ساندی تایمز، در گزارشی که در بالای آن عکس سلمان را داشت و عنوان «آیا این شاه خاندان آل سعود را از بین میبرد؟» به مسئله اعدام ۴۷ شهروند عربستانی از جمله شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعی پرداخته و مینویسد: «فریاد اعتراضی معترضین بر سر قتل نمر النمر سراسر خاورمیانه را درنوردید و بعضی از آنها به تهدید آل سعود پرداختند.»
این روزنامه سپس به اظهارات نوری مالکی، نخستوزیر سابق عراق اشاره میکند و مینویسد: «مالکی اعدام شیخ نمر النمر را با اعدامهایی که صدام حسین، رهبر حکومت بعثی در قرن گذشته میلادی انجام میداد، مقایسه کرد. مالکی تأکید کرد که آل سعود با این رفتارهایش به زودی سرنگون خواهد شد و دیگر جایی برای آن در عربستان نخواهد بود.»
ساندی تایمز سپس مینویسد: ایران تأکید کرده که اعدام النمر جنایت است و بخش کوچکی از جنایتهای خانواده خائن حاکم بر عربستان است. هنوز یک سال از دوران حکومت ملک سلمان ۸۰ ساله نگذشته اما با این وجود این یک سال بدترین سال در تاریخ عربستان محسوب میشود. جهان غرب اکنون درک میکند که اندیشه وهابی که عربستان بر اساس آن پایهریزی شده دلیل اصلی تندروی است که سراسر منطقه را در نوردیده است.
این روزنامه انگلیسی سپس تأکید میکند دلایل و نشانههای بسیاری وجود دارد که نشان میدهد در درون خانواده آل سعود به دلیل سیاستهای تبعیضآمیزی که ملک سلمان و پسر دردانهاش محمد که در حال حاضر علیرغم سن پایینش که ۳۰ سال بیشتر نیست، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد شده، مشکلات و اختلافاتی به وجود آمده است.
به گزارش دام پرس در همین رابطه رابرت فیسک در یادداشتی که در روزنامه ایندیپندنت اف ساندی» منتشر کرده به همین موضوع پرداخته است و مینویسد: «اعدامها درعربستان شبیه اعدامهای داعش است بنابراین غرب میخواهد چه کند؟»
فیسک همچنین مینویسد: «تاکنون سابقه نداشته که کشوری ابتدای سال را با اعدام شروع کند، برای همین چرا نباید بگوییم کارهای حکومت عربستان شباهتی به کارهای داعش ندارد. این که عربستان برای توجیه اعدامها از بخشهایی از قرآن استفاده میکند نشان میدهد که دقیقاً همان شیوه داعش را در پیش گرفته است.»
فیسک تأکید میکند: «مکبث» میگوید که خون خون میآورد در رفتار عربستانیها صادق است، عربستان در حالی ادعای رهبری مبارزه با تروریسم را یدک میکشد که باکی ندارد خونهای بیگناه بسیاری چه از شیعه چه از سنی ریخته شود. عربستان دقیقاً مثل داعش رفتار میکند، همه دیدیم که داعش چگونه به اتهام ارتداد سنیها و شیعیان و مسیحیان را در عراق و سوریه گردن زد. اعدام شیخ نمر دقیقاً به همان شیوه انجام شد، اگر نمر به دست داعش میافتاد دقیقاً به همین شیوه او را میکشتند.
فرمان جنگروانی شیوخ مرتجع را ریچارد هاس داد
آیا آمریکا پشت سر تحرکات زنجیرهای برخی کشورهای کوچک عربی علیه ایران قرار دارد؟ آنچه پاسخ به این سوال را مثبت میکند اظهارات یک مقام آمریکایی، یک روز قبل از تحرکات زنجیرهای دولتهای سعودی، بحرین، سودان و امارات است.
در پی اعدام سبعانه شیخنمر باقرالنمر مبارز سرشناس شیعه توسط رژیم آلسعود و اعتراض مردم ایران به این وحشیگری، عربستان از قطع روابط با ایران خبر داد. به دنبال این اقدام، بحرین و سودان نیز از قطع روابط با ایران خبر دادند و امارات نیز اعلام کرد سطح روابط با ایران را کاهش میدهد. همچنین شورای همکاری خلیجفارس، اعتراض مردم ایران به جنایت رژیم سعودی را محکوم کرد.
اما آنچه قابل تأمل است اظهارات رئیس شورای روابط خارجی آمریکا قبل از تحرکات رژیمهای مرتجع بود. ریچارد هاس روز یکشنبه در صفحه توئیتر نوشت؛ به خاطر اعتراضهای مردمی، دولتهای دیگر باید در ادامه حضور خود در ایران تجدیدنظر کنند.
چند ساعت بعد از این استارت عملیات روانی علیه ایران، دولتهای منفعل و بیاختیار مورد اشاره به صف شدند تا برای جنایت کمسابقه آلسعود (متحد نزدیک غرب در منطقه) حاشیه امنیت بسازند و توپ را در زمین ایران بیندازند.
دیروز عالیجناب سرخپوش /امروز نامزد اسلام رحمانی!
عضو تندرو دو حزب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) مدعی شد رأی به هاشمی رأی به اسلام رحمانی است.
به گزارش سایت کلمه مصطفی تاجزاده در یادداشتی که از سوی سایت العربیه ]سعودی[ منتشر شده نوشت: در کارنامه آقای هاشمی مجموعهای از خدمات او به آیین و میهن و مردم در کنار اشتباهات کوچک و بزرگ ثبت شده است.
وی میافزاید: آقای هاشمی امروز بدان جهت آماج برخوردهای مغرضانه افراطیون قرار گرفته که در کنار دفاع ثابتش از رهبر، صریحتر از همیشه به دفاع از حقالناس، آزادی قلم، بیان، اندیشه، احزاب و انتخابات آزاد پرداخته است و با تندروی و افراطگرایی شفافتر از گذشته مخالفت میکند.
وی با ادعای اینکه ما نمیتوانیم مانع توهینها و تهمتها به فرمانده جنگ شویم.» نوشت: حمایت بیقید و شرط ما از هاشمی در دو ماه آینده همچون حمایت از آقایان روحانی و سیدحسن خمینی پشتیبانی از همه اشخاصی است که دوستشان داریم و رأی به آرمانهایی است که برای تحققشان تلاش زیادی کردهایم. رأی ما در این انتخابات به هاشمی رأی به اسلام رحمانی و دمکراتیک برابر اسلام تکفیری و قرون وسطایی است.
اتخاذ این مواضع منافقانه نسبت به هاشمی در حالی است که اولا محسن هاشمی ستاد انتخابات دولت اصلاحات را مسئول تقلب علیه هاشمی در انتخابات سال ۷۸ (مجلس ششم) معرفی میکند و رئیس این ستاد شخص تاجزاده بود. ثانیا افراطیون مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و از طریق نشریات زنجیرهای، هاشمی را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای و عامل ترور و خشونت و سرکوب معرفی کردند و معلوم نیست امروز چگونه همین موضع را با اسلام رحمانی جمع میکنند.
دیدار عناصر ضد انقلاب با مقام سعودی
جانشین ولی عهد و وزیر دفاع رژیم سعودی با شماری از عناصر ضدانقلاب دیدار کرده است.
پایگاه اینترنتی الوعی نیوز به نقل از یک شاهزاده سعودی مقیم لندن نوشت: محمد بن سلمان بطور محرمانه با محمد زین الدینی مسئول به اصطلاح جنبش ملی بلوچستان و محمد بشاری مسئول به اصطلاح «جبهه عرب آزادیبخش احواز(اهواز)» به طور جداگانه دیدار کرد. براساس این گزارش، در این دو دیدار محمد زین الدینی و محمد بشاری ضمن اعلام بیعت با ملک سلمان آمادگی خود را برای انجام عملیات علیه مراکز دولتی ایران اعلام کردند.
این گزارش میافزاید، محمد بن سلمان برای این دو گروه یک کمک مالی ویژه ثابت اختصاص داده و اعلام کرده که نسبت به ارائه چنین کمکی پایبند است.
عربستان سعودی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره از گروههای معاند و ضد انقلاب در ایران و خارج ایران که علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند حمایتهای زیادی کرده است.
حمایت از گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی و فتنه ۸۸ (در اختیار گذاشتن مبالغ زیادی وجه نقد در اختیار م-هـ در لبنان توسط سعدالدین حریری نخستوزیر پیشین لبنان) بخش کوچکی از کمکهای سعودیها به گروههای ضد انقلاب در داخل و خارج میباشد.
یادآور میشود برخی افراطیون مدعی اصلاحطلبی از خاتمی گرفته تا عطاءالله مهاجرانی ضمن سفر به عربستان در مقاطع مختلف، به همکاری با رژیم مرتجع و جنایتکار آلسعود مبادرت کردهاند.
نگرانیهای آمریکایی برای سرنوشت یک جریان سیاسی در ایران!
برخی مقامات آمریکایی به طور خصوصی اظهار امیدواری کردند رفع تحریمها به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات کمک کند.
وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: برخی مقامهای آمریکایی و اروپایی به طور خصوصی، اظهار امیدواری کردهاند که رفع تحریمها بتواند به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات آتی مجلس کمک کند. برخی مقامهای پیشین آمریکا نیز گفتهاند که عدم تمایل دولت اوباما به اعمال تحریمهای جدید، نگرانی از تضعیف حسن روحانی بوده است.
به گزارش سایت خودنویس که توسط برخی روزنامهنگاران اصلاحطلب فراری اداره میشود، وال استریت ژورنال گزارش داد مقامهای آمریکایی و اروپایی امیدوارند برداشته شدن تحریمها به تقویت حسن روحانی و متحدان او در انتخابات اسفندماه بیانجامد. در مقابل برخی از اعضای دموکرات کنگره که موافق توافق هستهای نیز بودهاند، از تاخیر کاخ سفید در اعمال این تحریمها ناراحت هستند و معتقدند اقدام تهران در پیش بردن برنامه موشکیاش میتواند تعادل و آرامش را در منطقه خاورمیانه به هم بزند. در همین حال، حسن روحانی نیز دستور داده که اگر تحریمهای جدیدی وضع شود، برنامه موشکی با سرعت بیشتری به پیش برود.
دولت به خاطر انتخابات قیمت ارز را پایین نگه داشته است
یک اقتصاددان میگوید دولت به خاطر انتخابات، قیمت ارز را پایین نگه داشته است.
به گزارش فرارو، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه گفت: «دولت نرخ دلار را در بودجه ۲۹۹۷ تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال ۹۵ که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایینتر دلار در بودجه این فرصت را به دولت میدهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پیش از این گفته بود: «نرخ تسعیر بین دلار و ریال در بودجه سال آینده ۲۹۹۷ تومان تعیین شد و بار دیگر دولت با این نرخ نشان داد به دنبال افزایش قیمت ارز نیست و اساسا از افزایش ارز در بازار آزاد هم ضرر خواهد کرد.» رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تصریح کرد: «هیچ یک از منابع درآمدی دولت در بودجه از محل درآمد تامین ارز تامین نمیشود و دولت مصمم است از نوسانات قیمت ارز جلوگیری کند.»
محمدقلی یوسفی درباره قیمت ارز میگوید: «متاسفانه اطلاعات ما نشان میدهد به دلیل شرایط رکود تورمی بخشهای تولیدی اقتصاد متضرر شدهاند و اکنون تولید در کشور خوابیده و لذا دولت مجبور است از طریق واردات نیازهای جامعه را تامین کند که این امر به تقاضا برای ارز دامن میزند و نرخ ارز افزایش خواهد یافت.»
وی ادامه داد: «لذا شکاف میان نرخ رسمی و نرخ واقعی ارز کماکان وجود خواهد داشت و در آینده تشدید هم خواهد شد، چرا که همانطور که عنوان شد کمبود کالا در داخل قیمتها را افزایش خواهد داد که منجر به افزایش شکاف میان نرخ رسمی و واقعی و افزایش قیمت ارز میشود.»
یوسفی در پاسخ به این سوال که چرا دولت نرخ دلار در بودجه آینده را کمتر از نرخ رسمی دلار در شرایط کنونی تعیین کرده است؟، گفت: «دولت با این سیاست قصد دارد فرصت افزایش نرخ ارز در مراحل بعدی را از دست ندهد.»
وی ادامه داد: «به عبارتی دولت نرخ دلار را در بودجه ۲۹۹۷ تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال ۹۵ که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایینتر دلار در بودجه این فرصت را به دولت میدهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
وی افزود: «دلیل دیگر اینکه اگر دولت الان بخواهد قیمت دلار را افزایش دهد سیگنالی به جامعه میدهد به این معنا که قیمت دلار بیش از این افزایش پیدا میکند که این موضوع اثرات سیاسی و اقتصادی دارد و تورم را افزایش خواهد داد و مجموعهای از عوامل داخلی، بینالمللی و البته انتخاباتی (که نباید اثرات تورمی دلار در دوران انتخابات افزایش پیدا کند) باعث شد دولت نرخ ارز را در بودجه پایینتر از انتظارات در نظر بگیرد.»
وی ادامه داد: «فزونی ریال میتواند به دلیل افزایش هزینههای دولتی، بالا بودن نرخ تورم و انتظارات رشد اقتصادی بالاتر و… ایجاد شود. امکان اینکه هزینههای دولت افزایش پیدا کند طبیعی است چون دولت باید نرخ دستمزد و حقوقها در سال آینده را مطابق با نرخ تورم افزایش دهد که در نتیجه ریال افزایش پیدا میکند و به دلیل پایین بودن عرضه داخلی و نیاز به واردات، تقاضا برای دلار افزایش و در نتیجه قیمت آن بالا خواهد رفت.»
در همین حال نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی گفت وضعیت بازار نفت، اجازه کاهش قیمت ارز را نخواهد داد و قیمت دلار بعد از رفع تحریمها به کمتر از ۳۶۰۰ تومان نخواهد رسید.
احمد کیمیایی اسدی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار ارز بعد از لغو تحریمهای اقتصادی که در ماه جاری قرار است اجرایی شود، گفت: با توجه به وابستگی بالای اقتصاد ایران به نفت و اینکه قیمت نفت در مدت اخیر سیر نزولی پیدا کرده و حدود ۳۰ دلار معامله شده است، به نظر میرسد نرخ ارز بعد از لغو تحریمها سیر نزولی نداشته باشد.
وی پیشبینی کرد: بعد از لغو تحریمها نرخ دلار از قیمت فعلی که حدود ۳۶۵۰ تومان است کمتر نشود و حتی تا پایان سال احتمال افزایش نرخ دلار وجود دارد. در مجموع با نزدیک شدن به پایان سال و بیشتر شدن احتمال کسری بودجه و دخالتهای دولت در بازار ارز، به نظر نمیرسد قیمت دلار روند کاهشی پیدا کند.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* منابع نزدیک به خانواده شهید النمر فاش کردند رژیم سعودی از قبل پیشنهادی را برای آزاد کردن او مطرح کرده بود. به گزارش پایگاه خبری «الوعی نیوز»، منابع نزدیک به خانواده آیتالله النمر فاش کردند چند هفته پیش از اجرای حکم یکی از مسئولان سعودی در تماس با خانواده النمر گفته بود اگر خواهان آزادی او هستند دو راه دارند که یکی ارسال نامه از طرف خود النمر برای سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی برای ابراز ندامت درباره موضع گیریهای قبلی و تعهد دادن برای کنار گذاشتن این موضعگیریها در آینده است. راه دوم هم رفتن خانواده النمر به وزارت کشور و درخواست از وزیر کشور سعودی برای لغو حکم است. مقام مسئول در وزارت کشور سعودی تاکید کرده بود با یکی از این دو راه میتوانند حکم اعدام را به زندان تبدیل کنند و در نهایت او را آزاد کنند. خانواده النمر تاکید کرد حاضر نیست چنین درخواستی را برای وزیر کشور سعودی ارسال کند و خود شیخ النمر هم حاضر نیست موضع گیری خود را تغییر دهد. حکم اعدام النمر در حالی اجرا شد که بعضی از محکومان به اعدام در عربستان بیش از ده سال است در زندانهای سعودی نگهداری میشوند.
* هیئت علمای الازهر مصر در بیانیهای حمله معترضان به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد واکنش نشان داد. به گزارش رای الیوم، هیئت علمای الازهر اظهارات تحریک آمیز علیه عربستان و آنچه آن را آزار رساندن به همسایه خوانده محکوم کرد. این هیئت همچنین از عربستان در مبارزه با تروریسم و تندروی و خاموش کردن فتنههای طایفهای و تحکیم پایههای امنیت و ثبات و صلح در منطقه قدردانی کرد. آل سعود با ادعای حمایت از امنیت ملی این کشور، علاوه بر شیخ نمر سه مبارز شیعی دیگر به نامهای علی سعیدالربح، محمد علی عبدالکریم الصویلم و محمد فیصل محمد الشیوخ را به شهادت رسانده است.
* یک منبع محلی در استان نینوا گفت: عناصر گروه تروریستی داعش ۷۸ نفر از کارکنان آموزش و پرورش استان نینوا از جمله چند مدیر مدرسه را پس از انتشار فهرستی از اسامی آنها از سوی به اصطلاح «دیوان آموزش داعش» ربودند. این منبع علت ربوده شدن آنها را خودداری از تدریس متون آموزشی داعش که قتل و بمبگذاری و عملیات انتحاری را ترویج میکند، اعلام کرد گروه تروریستی داعش پس از اشغال موصل افکار و عقاید خود را در قالب متون آموزشی به خورد دانشآموزان میدهد اما تعدادی از معلمان حاضر به تدریس این متون نیستند.
*********************************
روزنامه خراسان**
سایت آنا نوشت:
ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه نام گذاری یک خیابان در شهر تنها با نظر اعضای شورای شهر امکان پذیر است، گفت: اینکه روز گذشته عدهای رفتند و نام یک خیابان را به شیخ نمر تغییر دادهاند، غیرقانونی بوده است.
خبرآنلاین مدعی شد :
سام سوادکوهی یک عضو حقوقدان شورای نگهبان از دعوت آیتا… امجد و سیدحسن خمینی برای شرکت در آزمون داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس خبرگان خبر داد.
پارسینه مدعی شد :
یکی از شاهزادگان معارض سعودی ابعاد جدیدی از قضیه آیت ا… نمر را برملا و تاکید می کند که قضیه شیخ نمر به موضوع اختلاف نظر عمیق بین این دو شاهزاده سعودی تبدیل شده است.به گفته این فعال توئیتری، وقتی حکم اعدام شیخ نمر برای تأیید نهایی به ملک سلمان عرضه میشود، بن نایف به عمویش یادآوری میکند که قصد دارد شیخ نمر را در روز مرگ پدرش اعدام کند؛ اما این خواسته از بیم اینکه القا شود که انتقامجویی شخصی است و در پی خود اعتراض داخلی و خارجی شیعیان را موجب خواهد شد، از سوی ملک سلمان رد میشود.
روز نو مدعی شد :
با توجه به بیانیه صداوسیما در توجیه پخشنشدن مصاحبه عادل فردوسیپور با محمدجواد ظریف در برنامه نود، یک منبع آگاه در دولت گفت: از این به بعد وزرا و معاونان آنها، تنها با درخواست رئیس و معاونان صداوسیما به برنامههای این سازمان خواهند رفت. طبق دستورالعمل مذکور، رویه سابق که در سالهای گذشته مرسوم بوده و دعوت از مسئولان دولتی از طرف تهیهکنندگان، مطرح و انجام میشده، ملغی خواهد شد.
شفاف نیوز مدعی شد :
شنیده ها از منابع غیر رسمی حاکی از آن است سفیر عربستان در بیروت ترور شده است. این خبر تاکنون نه تکذیب شده است و نه تایید.
عصر ایران نوشت :
میخواهید رد نفوذ را بیابید؟ دنبال نفوذیها هستید؟ حمله به سفارت عربستان در تهران را تا رسیدن به منشاء آن دنبال کنید. بی هیچ تردیدی به نفوذیهایی خواهید رسید که شگفتزدهتان میکند.حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی میخواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده است بلکه حرکتی کاملا حسابشده و با طرحریزی قبلی بود.این، حمله به سفارت عربستان نبود، حمله به ایران و منافع ملی ایران بود، در دقیقترین زمان و با هوشمندانهترین روش.
دیپلماسی ایرانی نوشت :
آتش زدن سفارت سعودی ها دست هایمان را بسته و آنانی که به فکر اقدام خردمندانه در قبال عربستان بودند را مأیوس کرد واقعاً جای تأسف دارد که برخی ها این اقدام خودسرانه را توجیه می کنند چرا که این کار خیانت به خون شهید شیخ نمر بود.
*********************************
روزنامه ایران**
فرمانده سپاه تهران: حمله به سفارت عربستان
کاملاً سازماندهی شده بود
فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران، حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران را کاری کاملاً سازماندهی شده توصیف و تأکید کرد که این کار توسط نیروهای مؤمن و حزباللهی صورت نگرفته است. سردار محسن کاظمینی در گفتوگو با «میزان»، با اشاره به اینکه «حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران کار بسیار غلط و اشتباهی بود و به هیچ روی نمیشود این کار زشت را توجیه کرد»، اضافه کرد: «اطمینان داریم که این کار توسط نیروهای مؤمن و حزباللهی صورت نگرفته و این اقدام کاملاً سازماندهی شده بود.» در همین حال، سایت «عصر ایران» در مطلبی نوشت: «حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی میخواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده است؛ حرکتی کاملاً حساب شده و با طرحریزی قبلی بود» این سایت هدف از حمله را خارج کردن سعودیها از زیر ضرب فشار ایران و جهان بابت اعدام شیخ نمر دانسته و افزوده است: «خبرنگاران عصر ایران که برای تهیه گزارش به محل سفارتخانه رفته بودند، گزارش کردهاند که در اطراف محل، خودروهای شخصی متعددی با پلاکهای قم و کرج را دیدهاند که مهاجمان را به آنجا رسانده بودند.»
لغو حج تمتع؛ آری یا نه؟
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: «توقف اعزام به حج تمتع از تبعات قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران خواهد بود.» محمدعلی اسفنانی در گفتوگو با «ایسنا» افزود: «در وهله اول صدور روادید که اولین مرحله برای اعزام حجاج است با اشکال مواجه میشود، البته صرفاً بحث روادید مطرح نیست بلکه اقامت افراد آن هم در یک بازه زمانی یک ماهه نیز با اشکال مواجه خواهد شد. وی افزود: طبیعتاً در چنین شرایطی اینکه به شکل فردی سفر شود متفاوت است تا اینکه قرار باشد به روال هر ساله ۱۰۰ هزار نفر برای حج تمتع اعزام شوند. این امر ورود اشخاص حقوقی مثل سازمان حج، ایجاد بعثه در مکه و مدینه و حضور مقامات بلند پایه سازمان حج را میطلبد که طبعاً این موارد نیازمند روابط دیپلماتیک دو کشور است.» وی ادامه داد: «وقتی کشوری روابط دیپلماتیک خود را با ما قطع کرده، به این معنا است که با کشور ما در تخاصم است و در این شرایط حضور اتباع ایرانی در آن کشور آن هم اعزام ۱۰۰هزار نفر به مدت یک ماه محل اشکال خواهد بود و به نظر میرسد مواردی مانند حفاظت و مسائل امنیتی نیز مانع از این خواهد بود که بحث حج به سرانجام برسد.» اسفنانی ساعاتی پس از انتشار این خبر، با انتشار اطلاعیهای تأکید کرد: «اتخاذ هرگونه تصمیم درخصوص برنامههای حج تمتع صرفاً از طریق بعثه رهبر معظم انقلاب و سازمان حج و زیارت با در نظر گرفتن مسائل شرعی و نظر مسئولان محترم بلند پایه نظام و دولت محترم صورت خواهد گرفت.» از سوی دیگر دولت ریاض دستور لغو کلیه پروازها با ایران را صادر کرد.
مشروط شدن حضور دولتمردان در برنامههای صدا و سیما
با توجه به بیانیه صدا و سیما در توجیه پخش نشدن مصاحبه عادل فردوسیپور با محمدجواد ظریف در برنامه ۹۰، یک «منبع آگاه» در دولت گفت: «طبق طرحی که شورای اطلاعرسانی دولت آماده کرده، از این به بعد دعوت از وزیران و معاونان وزیران برای حضور در برنامههای شبکههای مختلف، تنها با درخواست رسمی رئیس و معاونان سازمان صدا و سیما امکانپذیر خواهد بود.» به گزارش «انتخاب»، طبق دستورالعمل مذکور، رویه سابق که در سالهای گذشته مرسوم بوده و دعوت از مسئولان دولتی از طرف تهیه کنندگان، مطرح و انجام میشده، ملغی خواهد شد.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
شارلی ابدو مجددا کاریکاتور تحریکآمیز منتشر کرد
مجله فکاهی شارلیابدو نزدیک به یک سال پیش مصادف با هفتم ژانویه ۲۰۱۵ هدف حمله ۲ شبهنظامی منسوب به القاعده قرار گرفت. ۲ روز بعد از این حمله نیز یک حمله دیگر علیه سوپرمارکتی در شهر پاریس رخ داد و این ۲ حمله مجموعا ۱۷ کشته بر جای گذاشت. شارلیابدو در شماره ویژهای که به مناسبت سالگرد این حمله منتشر کرده بار دیگر مقدسات دینی را دستمایه یک کاریکاتور توهینآمیز قرار داده است. در طرح روی جلد این شماره شارلیابدو این بار تصویر توهینآمیزی که در آن خدا به صورت یک انسان به تصویر کشیده شده، چاپ شده است.
حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد
برخی منابع امنیتی عراق فاش کردند سفارت آمریکا روز شنبه مورد حمله ۳ موشک کاتیوشا قرار گرفت و این حمله هیچ تلفات انسانی نداشت. این منابع افزودند: یک موشک به ساختمان سفارتخانه اصابت کرد و ۲ موشک دیگر در اطراف سفارتخانه در منطقه الخضرا که تحت تدابیر شدید امنیتی است، سقوط کرد.
بحران سیاسی در کاتالونیا
به نظر میرسد جداییطلبان کاتالان به دلیل اختلافهای شدید بر سر هویت رئیس آتی این منطقه قادر به تشکیل دولت نباشند و همین امر برگزاری انتخابات جدید را محتمل میسازد. این بحران پس از آن به وجود آمد که حزب جداییطلب و چپگرای کاتالان اعلام کرد از یک دولت جدید منطقهای به ریاست آرتور ماس، رئیس در حال کنارهگیری، حمایت نمیکند. این اقدام ضربهای سنگین به آرتور ماس محسوب میشود که سردمدار جدایی کاتالونیا از اسپانیا بوده است.
حمله به فرودگاه بینالمللی کابل
رسانههای محلی گزارش دادند، روز دوشنبه یک عامل انتحاری یک خودروی بمبگذاری شده را در نزدیکی یک ایست بازرسی پلیس مقابل فرودگاه بینالمللی کابل در افغانستان منفجر کرد. این حمله انتحاری همزمان با گردهمایی تعداد زیادی از طرفداران فوتبال در این منطقه به منظور استقبال از تیمملی فوتبال افغانستان صورت گرفت. در هفتههای اخیر در بحبوحه از سرگیری مذاکرات صلح با طالبان، اقدامات شبهنظامیگرانه این گروه افزایش یافته است.
سایت وزارت دفاع عربستان هک شد
گروهی به نام «جوانان غیور علیه محرمات دینی» با صدور بیانیهای اعلام کردهاند پایگاه اینترنتی وزارت دفاع عربستان را هک و از دسترس خارج کرده است. در اطلاعیه این گروه آمده است که به دفاع از مقدسات ادامه میدهد و دشمنان و ستمگرانی را که دستشان به خون آزادگان و انقلابیون آغشته است در هرجایی هدف قرار میدهد.
تیراندازی به مقر پناهجویان در آلمان
منابع خبری از تیراندازی به یکی از مقرهای پناهجویان در شهر «درایآیش» واقع در ایالت هسن آلمان خبر دادهاند که بر اثر آن چند تن از جمله یک پلیس زخمی شدهاند. هویت فردی که تیراندازی کرده است مشخص نیست. پلیس همچنین اطلاعاتی درباره نوع سلاحی که با آن تیراندازی شده هم در اختیار نگذاشته است. با این حال تحقیقات درباره این حادثه همچنان ادامه دارد. در شهر درایآیش هماکنون حدود ۳۰۰ تن پناهجو زندگی میکنند.
توافق نظامی ترکیه و عربستان
عربستان سعودی که در دوره اخیر به دلیل حوادث تروریستی در منطقه و درگیریهای یمن سرمایهگذاریهای هنگفتی در حوزه نظامی انجام داده است، به دنبال خرید تجهیزات نظامی از ترکیه است. در سفر اخیر رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه به ریاض و دیدار با پادشاه عربستان ۲ کشور بر توافق نظامی مبنی بر خرید خودروی زرهی از ترکیه به میزان ۵/۲ تا ۱۰ میلیارد دلار توافق کردند. همچنین ممکن است در آینده نزدیک ۲ کشور همکاریهایی در زمینه سیستمهای راداری داشته باشند.
بازدیدها: 171