روزنامه کیهان **
نسخه اقتصادی لیبرالها تورم ۵۰ درصدی را احیا میکند
سیاستهای اقتصادی دولت، نوع جهش یافته سیاستهای لیبرال سرمایهداری است و روحانی نباید با طناب لیبرالهایی که تورم ۵۰ درصدی را رقم زدند وارد چاه شود.
وبسایت الف در تحلیلی نوشت: سامانه کارتهای سوخت یکی از کارآمدترین زیرساختهای ایجاد شده در دولت گذشته است که میتواند ضمن نظارت بر مصرف سوخت در مناطق مختلف کشور و شناسایی قاچاق سوخت به خصوص در پمپبنزینهای کشور، از مسیر سهمیهبندی بنزین دو نرخی انگیزه لازم برای صرفهجویی و کاهش مصرف سوخت ایجاد کند.
اخیراً وزیر نفت، مجدداً خواستار حذف کارتهای سوخت شده است. پیش از این البته بخشی از این کارآمدی با حذف بنزین دو نرخی از بین رفت. وزیر نفت توانست با تعیین قیمت یکسان ۱۰۰۰ تومان برای بنزین تنها عامل انگیزشی و تشویقی صرفهجویی در مصرف سوخت (یعنی سهمیه تشویقی) را از بین ببرد. اکنون برچیدن زیرساخت کارتهای سوخت میتواند گام دیگری در جهت تقویت قاچاقچیان و اقتصاد پنهان در کشور باشد. گامی که مشابه آن در طول ۲ سال گذشته با حذف سامانههای شبنم و ایران کد و پرتال ارزی برداشته شده است. برخی معتقدند نتیجه نهایی سیاستهای ضد پالایشگاهی و رهاسازی مصرف سوخت، افزایش وابستگی و حفظ آسیبپذیری اقتصاد ایران در برابر تحریمهای آتی آمریکاست.
الف میافزاید: وزیر نفت معتقد است قیمت بنزین هنوز ناچیز است و باید افزایش یابد. وی البته معتقد است این افزایش نباید از مسیر یارانهها جبران شود. پرداخت یارانه به کابوسی برای دولت تبدیل شده و باید متوقف شود. فعلاً برخی از دولتمردان در مقابل زنگنه مقاومت میکنند. اما خبرها حکایت از پیروزی طرف زنگنه در این مجادله دارد. دولت در لایحه بودجه سال آینده خواستار افزایش ۵ درصدی قیمت انواع فرآوردههای نفتی از جمله بنزین شده است. افزایش قیمت بنزین در حالی پیشنهاد شده که در حال حاضر به دلیل سقوط قیمت نفت به بشکهای کمتر از ۳۰ دلار، قیمت بنزینی که در جایگاههای سوخت عرضه میشود، معادل نرخ فوب خلیج فارس (بدون احتساب هزینه انتقال) است. قیمت یک لیتر بنزین با اکتان بالا در بازار خلیج فارس به کمتر از یکهزار تومان و بهای این فرآورده نفتی در بازاری همچون خلیج مکزیک به لیتری کمتر از ۹۰۰ تومان کاهش یافته است. به عبارت دیگر هدف قانون هدفمندی یارانهها که یکسانسازی قیمت با فوب خلیج فارس است، محقق شده و معلوم نیست دولت بر چه اساسی خواستار گرانی بیشتر است (احتمالاً کسری بودجه اصلیترین توجیه این پیشنهاد است).
نویسنده خاطرنشان کرد: سیاستهای اقتصادی دولت تدبیر نوع جهش یافته سیاستهای لیبرال سرمایهداری است. حتی در کشورهای سرمایهداری نیز این چنین سریع و شدید برای آزادسازی بازار اقدام نمیکنند. این شدت عمل البته شاید متأثر از رویکردهای سیاسی در حذف نکات مثبت عملکرد دولت گذشته باشد. سرنوشت سیاستهای خشن لیبرال اقتصادی به تورم و بحران بدهی خارجی منجر میشود. همان نتایجی که در دولت هاشمی رفسنجانی قله تورم ۵۰ درصدی را به یادگار گذاشت. بنابر این توصیه میشود جناب روحانی بخاطر حیات سیاسی جریان تدبیر و امید هم که شده در سیاستگذاری اقتصاد انرژی کمی بیشتر تأمل کنند و با این طناب به چاه مشکلات وارد نشود.
آرمان: لیست اصلاحطلبان توجه مردم را جلب نمیکند
روزنامه حامی هاشمی ضمن تأکید بر نارضایتی مردم از لیست انتخاباتی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد، این لیست توان جلب توجه مردم را ندارد.
به گزارش «شفاف»، گرچه طی روزهای گذشته اخبار جسته و گریختهای در خصوص نارضایتی بخشهایی از جریان اصلاحات از لیست مشترک با حامیان دولت ظهور و بروز کرد اما نحوه چینش لیست نیز مورد انتقاد حامیان دولت میباشد، بگونهای که روزنامه آرمان در گزارشی تأکید کرد هنوز لبخند رضایت بر لبان اصلاحطلبان بابت این لیست، ننشسته است.
این روزنامه همچنین با پوشش نظرات مخالفین این لیست مبنی بر حضور افراد ناشناخته در آن، به ماجرای چینش این لیست اشاره کرده و نوشت: نماد اصلاحطلبی لیست یعنی اولین اسم آن، محمدرضا عارف است که برای عموم مردم شناخته شده است اما فارغ از اصلاحطلب، اعتدالی یا حامی دولت بودن افراد، اسامی دیگری میتوانست به دنبال نام عارف بیاید که نظر مردم را به سمت وزن فهرست جلب کند. انتخاب راهکار الفبایی که به نظر میرسد برای جلوگیری از حرف و حدیثهای درون ائتلافی اتخاذ شده است، در این مقطع که دست اصلاحطلبان و حامیان دولت با رد صلاحیتها بسته شده است، نمیتوانست راهکار مناسبی در بستن لیست انتخاباتی باشد. وجود اسامی افرادی چون علی مطهری، علیرضامحجوب و دیگرانی از این دست بعد از نام عارف، میتوانست به معرفی بهتر فهرست این ائتلاف کمک شایانی کند. حال آنکه این اسامی در میان نام دیگران گم شدهاند.
این روزنامه در ادامه تأکید کرد: میتوان گفت که تلاش اصلاحطلبان برای تشکیل لیست انتخاباتی که نظر مردم را جلب کند ناکام مانده است چون مردمی که اخبار سیاسی را دنبال میکنند و درصدد هستند رأی هفتم اسفند خود را براساس اسامی لیستها در صندوق رأی بیندازند اسامی ابتدایی این لیست خیلی توجه آنها را جلب نخواهد کرد. شاید حتی در میان اهالی رسانه و سیاست نیز بسیاری از این افراد قابل شناسایی نباشند.
بیبرنامگی دولت ۲ سال پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی
وعده اجرای اقتصاد مقاومتی ۲ ساله شد اما دولتمردان که مسئول اجرای این سیاست ملی مهم هستند فقط به تعریف و تمجید بسنده کردهاند.
روزنامه جام جم در گزارشی نوشت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی۲ساله شد اما همچنان دستگاههای مسئول به وظایف خود در اجرای این سیاستها عمل نمیکنند که موجب نارضایتی رهبر معظم انقلاب نیز شده است. ۲۹ بهمن ۹۲ رهبر معظم انقلاب، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به دولت ابلاغ کردند و دولت هم اعلام کرد که از این پس برنامههای خود را بر اساس این سیاستها تدوین میکند، اما کارشناسان عقیده دارند دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی خوب عمل نکرده است.
مسئولان، اقتصاد مقاومتی را رد نمیکنند و میگویند که همه برنامههای وزارتخانهها و دیگر دستگاههای اجرایی بر اساس این سیاستها تدوین میشود.
در چنین فضایی، رهبر معظم انقلاب در دیدار شهریور ماه با هیئت دولت خطاب به مسئولان فرمودند کارهای عادی و مسئولیتهای روزانه را با نام اقتصاد مقاومتی تمام نکنند و در همان جلسه دستور تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را هم صادر کردند.
دکتر ساسان شاهویسی، کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد مقاومتی فرصتی بود تا بخش خصوصی و تعاونیها که مردمی هستند در اقتصاد شرکت داده شوند، اما شاهد اجرا شدن این سیاستها نبودهایم. زمانی که صحبت از عملیاتی کردن سیاست اقتصاد مقاومتی میشود، باید همه تصمیمات اقتصادی بر این اساس تدوین شود که مهمترین برنامه آن بودجهریزی است. اما اکنون بودجهریزی بر اساس اقتصاد مقاومتی انجام نشده و دولت همچنان در اقتصاد حاکم است که این بزرگترین معضل و مانع اجرای اقتصاد مقاومتی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر دولت قصد داشت به صورت جدی روی اقتصاد مقاومتی و پیشبرد این سیاستها کار کند، باید در مدت شش ماه نقشه راه را تدوین میکرد و در دو سالی که از ابلاغ آن گذشته است، باید نیمی از این راه طی میشد اما کوتاهیها در اجرای این نسخه شفابخش آنقدر زیاد بوده که فاصله با پیشرفت بیشتر شده است.
نگاه دولت هنوز نسبت به اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی جدی نشده و همچنان به آن حاشیهای مینگرد در حالی که باید به صورت جهادی روی این مسئله فعالیت و حتی سرمایهگذاری زیادی کند.
دکتر مهدی صادقی شاهدانی، کارشناس اقتصادی هم در گفتوگو با جام جم تصریح کرد: همه وزرا و افرادی که مسئول اجرای اقتصاد مقاومتی هستند، فقط به تعریف و تمجید این سیاستها بسنده میکنند در حالی که اگر این سیاستها خوب است- که حتما اینطور است- باید عملیاتی شود.
به نظر من برای تعریف و تمجید این سیاستها دو ماه کافی بود؛ اما اکنون در سال ۹۴ قرار داریم در حالی که این سیاستها سال ۹۲ ابلاغ شد، هنوز اقدامات لازم انجام نشده است.
باز موقع انتخابات شد یاد حصر افتادند
یک سایت وابسته به اپوزیسیون نسبت به استفاده ابزاری اصلاحطلبان از موسوی و کروبی انتقاد کرد.
بالاترین که از فعالان فتنه ۸۸ بود، نوشت: باز هم موقع انتخابات شد و اصلاحطلبان یاد حصر موسوی و کروبی افتادند! استفاده ابزاری از حصر.
روحانی هم قبل از انتخابات ریاستجمهوری میگفت حصر عزیزان باید برداشته بشه! وقتی انتخابات تمام شد آن وقت اعلام برائتها شروع میشه. عارف خواستار رفع حصر موسوی و کروبی شده است.
یادآور میشود رندهای جریان فتنه در آشوبهای خیابانی مدعی بودند «موسوی(کروبی) دستگیر بشه- ایران قیامت میشه» اما پس از محدود کردن ارتباطات آنها، از کنار ماجرا به سادگی گذشتند و حاضر نشدند هزینه بکنند چرا که قرار بود موسوی و کروبی هزینه آنها شوند و نه برعکس.
وکیلالدولهها کرکره مجلس را پایین میکشند
اهتمام دولت به فرستادن وکیلالدولهها به مجلس، کرکره نظارت و پرسشگری را پایین میکشد.
روزنامه رسالت در تحلیلی نوشت: رئیس جمهور چندی پیش در دیدار استانداران گفت «به عنوان دولت اعتدال، دلمان میخواهد معتدلان بروند مجلس، و این آرزوی ماست.» دولت، مجری انتخابات است و اگر بخواهد آرزوی فوق را برآورده کند، از بیطرفی خارج میشود. دولت طی دو سال و نیم گذشته همواره در برابر نقد مشفقانه، بیحوصله بوده است و با ادبیاتی که در شأن رئیس جمهور نیست، منتقدین را بارها با عباراتی موهن نواخته است. حمله به شورای نگهبان از سوی رئیس جمهور هم برای تشویق این نهاد به بیقانونی و صرف نظر از قانون در تأیید یا رد صلاحیتها، صرفاً برای شکلگیری بهارستان بدون منتقد است.
دولت طی دو سال و نیم گذشته با مطالبات مردم و وعدههایی که داده، رو به رو بوده است. دولت طی این سالها در برابر دهها پرسش منتقدین به ویژه در مجلس، پاسخی درخور ارائه نداده است. مردم این روزها دستاندرکار، شکلگیری خانه ملت هستند و میخواهند وکیل خود را به مجلس بفرستند. اما دولت با سوزنبانی افکار عمومی، دستاندرکار فرستادن «وکیل دولت» به مجلس است. آیا با این رویکرد، باب نقد بسته نمیشود؟ دولت در قراردادها رویکرد زدن مهر محرمانه بر اوراق آن را انتخاب کرده است. نه ملت را محرم میداند، نه مجلس را مجاز به بازخوانی و نظارت بر قراردادهای نفتی! دولت از مجلس پرسشگر، ناخشنود است و مجلس همسو و غیر ناظر میخواهد. در قصه برجام، بارها این ناخشنودی را نشان داد.
این روزها دولت مشغول مدال دادن به مذاکره کنندگان هستهای است و از برجام به عنوان فتحالفتوح و بزرگترین دستاورد تاریخ و معجزه قرن یاد میکند. اما حاضر نیست راجع به فهرست این فتوحات و دستاوردهای آن و نوع معجزهای که رخ داده، حرفی بزند. در مذاکرات برجام امتیازات نقدی به طرف مقابل دادیم که حاصل خون دل خوردن دانشمندان جوان کشور بود؛ امتیازاتی که به قیمت خون شهدای هستهای تمام شد. اما امتیازات نسیهای که گرفتیم هنوز پس از گذشت یک ماه از اعلام اجرایی شدن برجام، نقد نشده است. گفتند اولین روز اجرای برجام ۱۰۰۰ السی گشایش یافته، در حالی که آن روز، آخر هفته و تعطیل بوده و هیچ گشایشی رخ نداده بود.
رسالت میافزاید: اغراقگویی و تمجیدهای فراوان از نتایج برجام در حالی که هنوز هیچ افق روشنی از اجرای تعهدات طرف مقابل به ویژه آمریکا وجود ندارد، چه فایدهای دارد؟ ابتداییترین تعهد طرف مقابل، بحث «سوئیفت» بوده، که این مشکل هنوز حل نشده و هیچ تاجری نمیتواند پولی را از داخل به خارج و یا بالعکس، به راحتی جا به جا کند. در حالی که رجزخوانی سناتورها و برخی اعضای کنگره علیه برجام ادامه دارد و نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا هم در تبلیغات خود در کوبیدن بر طبل خصومت با ملت ایران مسابقه گذاشتهاند، رئیس جمهور محترم از چه معجزه برجام و فتحالفتوحی یاد میکنند؟
گفته شد؛ «برجام، نقطه آغاز شکوفایی اقتصادی است.» این شکوفایی اقتصادی کجاست که حتی صدای نشریات موافق برجام و موافق دولت را هم درآورده است و مرتباً از دولت در حوزه اقتصادی انتقاد میکنند؟ اهتمام به فرستادن وکیلالدولهها به مجلس، کرکره پرسشگری و نظارت را پایین میکشد و دیگر دولت پاسخگوی وعدههای خود نخواهد بود.
درخواست اعدام برای سران فتنه از سوی عضو ائتلاف ۳۰ نفره اصلاحطلبان
درخواستکننده اشد مجازات برای موسوی و کروبی در لیست ۳۰ نفره اصلاحطلبان قرار دارد.
به گزارش سایت ضدانقلابی تقاطع- سرانجام با اعلام فهرست نهایی کاندیداهای تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس از سوی «شورای نگهبان»، گروههای موسوم به «اصلاحطلب» نیز لیست کاندیداهای مورد حمایت خود را در تهران و سایر شهرستانها معرفی کردند که در این میان، در لیست ۳۰ نفره این گروهها در «حوزه تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات»، نام دستکم دو چهره «اصولگرا»ی نزدیک به علی لاریجانی نیز دیده میشود.
یکی از این دو نفر، کاظم جلالی است که در چهار دوره گذشته به عنوان نماینده شاهرود در این مجلس حضور داشته است. او روز ۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۹، یک روز پس از تظاهرات اعتراضی حامیان موسوی و کروبی در همبستگی با دموکراسیخواهان مصری و تونسی، در نقش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم شورای اسلامی در مقابل خبرنگاران قرار گرفت و اعلام کرد که این مجلس خواهان «اشد مجازات» برای موسوی و کروبی است.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
*خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از ساری خبر داد شرکت گاز مازندران، گاز بعضی از مساجد شهرهای این استان را به علت بدهی قطع کرده و نمازگزاران در محیط سرد به اقامه نماز میپردازند. قابل تامل اینکه ادارات و دستگاههای دولتی صدها میلیون تومان به این شرکت بدهکارند ولی گاز آنها قطع نشده است. مهمتر آنکه براساس مصوبه مجلس نهم، مساجد از پرداخت هزینه مصرف گاز معاف هستند ولی در بعضی شهرها اداره گاز بیاعتنا به این مصوبه، از مساجد مطالبه هزینه میکند.
* عربستان سعودی، شبکههای فارسی زبان راهاندازی میکند. وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان از آغاز فعالیتها برای تبدیل شبکههای خبری این کشور به یک موسسه رسانهای جهت پخش برنامه به زبانهای فارسی، اردو و انگلیسی خبر داد. روزنامه سعودی الوطن نوشت: «عادل الطریفی» گفت برای تحقق این هدف، برنامههای آموزشی جوانان عربستانی آغاز شده است. الطریفی در کنفرانس خبری مشترک با عبداللطیف الزیانی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس افزود: شبکههای تلویزیونی داخلی (عربستان) از چند هفته پیش پخش برنامههای خود را به ۶ زبان آغاز کردهاند، و این شبکهها برنامههای خود را تا دو سال آینده به ۲۰ زبان پخش خواهند کرد، و تلاش میکنیم که خبرهای فوری نیز به زبانهای مختلف ترجمه شوند. الطریفی بر ضرورت پوشش همه جانبه اخبار و تحولات یمن برای همه کشورها تاکید کرد.
* چهار تروریست داعشی هنگام ورود به استان کرکوک در شمال عراق دستگیر شدند. شفقنا به نقل از «فرهاد علی» سخنگوی اداره امنیت منطقه کردستان عراق (آسایش) گزارش داد: این چهار نفر که خود را میان آوارگان پنهان کرده بودند، هنگام بازگشت آوارگان به استان کرکوک شناسایی و دستگیر شدند. آنان میخواستند خود را به شهر کرکوک – مرکز استان – برسانند و با اقدامات تروریستی، امنیت عمومی را به خطر بیندازند. وی افزود: تروریستها در بازجوئی اولیه اعتراف کردند که با ابوبکر بغدادی سرکرده داعش بیعت کرده و با این گروه تروریستی همکاری میکردند، نحوه کاربرد انواع اسلحه را آموزش دیدهاند و چند بار با پیشمرگه، ارتش عراق و بسیج مردمی در مناطق مختلف خصوصاً تل الورد، داقوق، بشیر، المنصوریه و حومه شهر الدبس در شمال غرب استان کرکوک درگیر شده بودند.
*********************************
روزنامه خراسان**
تابناک خبر داد:
انستیتو واشنگتن در گزارشی با اشاره به رفت و آمدهای دیپلماتیک و نظامی بین ایران و روسیه، قراردادهای احتمالی دو کشور در زمینه نظامی را بزرگترین قراردادهای تسلیحاتی بعد از انقلاب اسلامی برشمرده است.
الف مدعی شد :
با این که شبکه اجتماعی تلگرام از قوانین جمهوری اسلامی تبعیت نکرد، کمیته فیلترینگ در تاریخ ۱۴ دی ماه تشکیل جلسه داد، ولی اکثریت اعضا به فیلترینگ تلگرام رأی ندادند! واضح است که جنس تصمیمات کمیته فیلترینگ، کارشناسی نیست و بیشتر سیاسی است، اما آیا سیاست آنقدر ارزش دارد که فرهنگ و اخلاق را به پای آن قربانی کرد؟ آیا من حق دارم برای اینکه محبوبیت اجتماعی خودم را در جامعه بالا ببرم با یک تصمیم سیاسی، انحراف جنسی و اخلاقی را به یک نسل کشور تحمیل کنم؟
انتخاب مدعی شد:
یک عضو فراکسیون رهروان ولایت در جلسه ای از طرح تندروها ی مجلس علیه دولت روحانی پرده برداشت و گفت: تندروها قصد داشتند دولت روحانی در جریان انتخاب وزرا رسمیت پیدا نکند و به حد نصاب نرسد.
الف نوشت:
این سایت با اشاره به زمزمه های موافقت دولت با حذف کارت های سوخت، نوشت: حتی در کشورهای سرمایه داری نیز این چنین سریع و شدید برای آزادسازی بازار اقدام نمی کنند. این شدت عمل البته شاید متاثر از رویکردهای سیاسی در حذف نکات مثبت عملکرد دولت گذشته باشد.
*********************************
روزنامه ایران**
ادعای بررسی درخواست آزادی بابک زنجانی
وکیل بابک زنجانی مدعی شد: «قاضی دادگاه اعلام کرده که درخواست آزادی و لغو بازداشت موقت بابک زنجانی در حال بررسی است.» رسول کوهپایهزاده در گفتوگو با «مهر» افزود: «بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، قبل از پایان دو سال بازداشت موقت متهم، درخواست لغو بازداشت ارائه شده و دادگاه تصمیمگیری میکند. با توجه به اینکه موکلم دو سال بازداشت موقت است این درخواست را ۹ دی ماه ارائه کردیم و قاضی هم در جلسه آخر در پاسخ به اظهارات بابک زنجانی مبنی بر اینکه میخواهم بدانم چه ایراد و مشکلی در این درخواست است، گفت که در حال بررسی است. در هر حال همه چشمها به این دادگاه خیره شده و نتیجه دادگاه میتواند الگویی برای تمامی محاکم باشد.» وی در پاسخ به اینکه ۳۰ بهمن ماه فرا رسید، اما خبری از تسویه حساب زنجانی با شرکت نفت نشد، گفت: «بگذارید فارغ از بحثهای رسانهای پرونده جلو برود. شاید در هفتههای آینده بمب خبری داشته باشیم.»
روایت «آسوشیتدپرس» از مذاکره در مورد سوریه
«آسوشیتدپرس» با اشاره به توافق بهدست آمده در «مونیخ» برای برقراری آتشبس در سوریه نوشت: «ممکن است مقامات نظامی امریکا برای مفاد این آتشبس مجبور به مذاکره با مقامات نظامی ایران شوند.» این خبرگزاری با بیان اینکه «مذاکرات برای برقراری آتش بس در سوریه «ذاتاً نظامی» هستند»، مدعی شده است که« در این صورت ممکن است مقامات امریکایی مجبور شوند برای بحث در مورد مناطق تحت پوشش آتشبس، گروههای مستثنا از رفع مخاصمه و همچنین تعیین مصداقهای نقض آتشبس و پاسخهای احتمالی با آن، با مقامات نظامی ایران روی نقشه بحث کنند.» در ادامه این گزارش آمده است: «ایران میتواند در مورد تمام این موضوعات، اظهار نظر کند. از آنجا که گروه بینالمللی حمایت از سوریه (گروه متشکل از ۱۷ کشور) و کارگروههای آن بر اساس اجماع نظر کار میکنند، ایران مانند هر شرکتکننده دیگری از حق وتو برخوردار خواهد بود.» براساس این گزارش، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: «اجرای رفع مخاصمه، نیازمند مشارکت و انطباق همه طرفهای دخیل در مخاصمات است که این ایران را هم شامل میشود. این به معنی همکاری یا هماهنگی ما با ایران نیست.»
دادگاه عالی اروپا:تحریم«بانک ملت» ناعادلانه بود
«دادگاه عالی اروپا» روز پنجشنبه از استدلال «بانک ملت» مبنی بر اینکه این بانک به طور نادرستی به مدت شش سال تحریم شده حمایت کرد. به گزارش «ایسنا»، به نقل از روزنامه «وال استریت ژورنال»، دادگاه اروپا اعلام کرد: «هیچ مدرک کافی وجود ندارد که از استدلال «شورای اروپا» مبنی بر اینکه «بانک ملت» در برنامه هستهای و برنامه موشک «بالستیک» ایران مداخله داشته،حمایت کند.» این دادگاه همچنین ادعای «شورای اروپا» مبنی بر اینکه نمیتواند مدارک مداخله«بانک ملت»را ارائه کند زیرا این مدرک از منبع مطمئنی به دست آمده که افشای هویت آن میتواند ایمنیاش را به مخاطره بیندازد، رد کرد. طبق گفته وکلای «بانک ملت» این حکم دادگاه قابل فرجام خواهی نیست و میتواند مستند ادعای خسارت «بانک ملت» هم قرار گیرد.
مطهری به حکم ضاربانش اعتراض نکرد
وکیل مدافع علی مطهری میگوید موکلش به حکم پرونده ضاربانش مبنی بر محکومیت شش نفر به دو ماه حبس و ۱۰ ضربه شلاق و دو نفر دیگر به چهار ماه و نیم حبس و ۳۷ ضربه شلاق، در مهلت قانونی اعتراضی نکرده است. مصطفی ترکهمدانی در گفتوگو با «تسنیم» افزود که «موکلم در این پرونده به اصل احکام صادر شده از سوی شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شیراز اعتراضی نکرده و فقط به رد دادخواست مطالبه خسارت و ایاب و ذهاب وکیل اعتراض داشتیم. ما دادخواست مطالبه خسارت و ایاب و ذهاب وکیل داده بودیم که شعبه دادگاه به این دادخواست، ایراد شکلی گرفته است. به همین خاطر طی اعتراضی، خواستار رسیدگی به مطالبه خسارت و ایاب و ذهاب در مرحله تجدیدنظر شدیم.»
*********************************
روزنامه وطن امروز **
پاپ: ترامپ مسیحی نیست
ترامپ: شرم بر پاپ
رهبر کاتولیکهای جهان سخنان ترامپ درباره مهاجران خارجی در آمریکا را محکوم کرد و گفت بعید میداند نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا یک مسیحی باشد. ترامپ در یک سخنرانی تبلیغاتی گفته بود در صورتی که به کاخ سفید برسد یک دیوار بزرگ در مرز آمریکا و مکزیک برای جلوگیری از هجوم خارجیها به آمریکا خواهد ساخت. وی گفته است مهاجران غیرقانونی در آمریکا باید هرچه زودتر اخراج شوند و حق زندگی در آمریکا را ندارند. به گزارش رویترز، پاپ فرانسیس هم که در حال حاضر در مکزیک به سر میبرد در واکنش به سخنان ترامپ گفت: «کسی که چنین درباره ساخت یک دیوار در مقابل انسانها فکر میکند نمیتواند یک مسیحی باشد». اما میلیاردر جنجالی آمریکایی نیز به پاپ حمله کرد و گفت: «شرم بر پاپ! اگر واتیکان توسط داعش مورد حمله قرار گیرد، آن وقت فرانسیس آرزو میکند ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا برسد».
احتمال استعفای لاوروف
برخی منابع دیپلماتیک به روزنامه لبنانی الاخبار اعلام کردند اطلاعاتی از مسکو، پایتخت روسیه دریافت کردهاند که از احتمال استعفای سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه حکایت دارد. این منابع گفتند لاوروف از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه خواسته است با درخواست استعفای او موافقت کند. این منابع دلیل تصمیم لاوروف برای کنارهگیری از سمتش را اعلام نکرده، در عین حال خاطرنشان کردند پوتین طی چند روز آینده درباره این درخواست تصمیم میگیرد.
آغاز تحقیقات علیه پسر اردوغان در ایتالیا
به دنبال شکایت یکی از بازرگانان ترکیه علیه بلال، پسر رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه، مقامات ایتالیایی تحقیقاتی را درباره وی به اتهام پولشویی آغاز کردند. مقامات ایتالیایی در پاسخ به درخواست هاکان اوزان، بازرگان ترک مبنی بر انجام تحقیقات درباره مبالغ مالی فراوانی که بلال به ایتالیا منتقل کرده است، این تحقیقات را آغاز کردند. پیشتر یک وکیل ایتالیایی درخواستی را به دستگاه قضایی این کشور به منظور انجام تحقیقات درباره پسر اردوغان که متهم به پولشویی است ارائه کرد.
صدها نظامی اماراتی در محاصره ارتش یمن
فرمانده نظامی انصاراﷲ با تشریح دستاوردهای بزرگ ارتش و کمیتههای مردمی در نبرد مأرب گفت: بیش از ۵۰۰ نظامی اماراتی در شرق فرضه نهم محاصره شدهاند. علی الحوثی، ﻋﺼﺮ ﭘﻨﺠﺸﻨﺒﻪ در گفتوگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد، نیروهای کمیتههای مردمی یمن با کمک ارتش این کشور توانستند حمله زمینی متجاوزان سعودی را دفع و ۵۰۰ نظامی اماراتی را در استان مأرب محاصره ﮐﻨﻨﺪ. وی افزود: ارتش و کمیتههای مردمی دستاوردهای بزرگی را در نبرد مأرب کسب کردهاند، بهگونهای که با تنگ کردن حلقه محاصره متجاوزان و مزدوران سعودی آنها را به وحشت انداختهاند. الحوثی گفت: پیشرویهای بیوقفه ارتش و کمیتههای مردمی در استان مأرب طی ۲۴ ساعت گذشته با کشته شدن بیش از ۸۳ تن از متجاوزان و مزدوران سعودی و انهدام ۱۶ نفربر، ۸ خودروی زرهی ۲ ﺗﺎﻧﮏ همراه بود. فرمانده انصاراﷲ گفت: در وادی مخدره و المشجح در دومین روز نبرد با مزدوران سعودی یک نفربر و ۲ خودروی زرهی متعلق به آنها منهدم شد و پیشرویها ادامه دارد. منابع نظامی دیگری هم گفتند ۵ افسر اماراتی در تدارک یک عملیات نظامی برای شکست محاصره ۵۰۰ نظامی اماراتی و مزدورانی هستند که با تجهیزات نظامی زیادی در منطقه وادی قرواد، الملح و شرق فرضه در محاصره هستند. همزمان رئیسجمهور سابق یمن با انتشار بیانیهای حمله ظالمانه ائتلاف تحت سرکردگی عربستان به یمن را محکوم و تاکید کرد که برای نبردی ۱۱ ساله با متجاوزان سعودی آماده است. ﻋﻠﯽ ﻋﺒﺪاﷲﺻﺎﻟﺢ در بیانیه تلویزیونی خود اعلام کرد: یمن از طرف ۱۴ کشور که از تکنولوژی و امکانات برخوردارند، مورد حمله ظالمانه قرار گرفته است. عبداﷲ صالح با تهدید حکومت سعودی تاکید کرد انباری از سلاح در اختیار دارد که برای ۱۱ سال کافی است. ﻋﺒﺪاﷲ ﺻﺎﻟﺢ ضمن انتقاد از مشارکت سنگال، سودان، اردن، مصر و مغرب در تجاوزگری نظامی علیه یمن افزود: هدف از درگیریهای جاری، ایجاد جنگ داخلی در یمن است.
بازدیدها: 3