اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 1 آذر 94

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها یکشنبه 1 آذر 94

روزنامه کیهان **

پیرزن فراموش کرده که داعش را خودش زائیده!

وزیرخارجه پیشین آمریکا و نامزد جایگزین اوباما در انتخابات گفت: لازمه نبرد موثرتر علیه داعش مقابله با رژیم ایران است و این دو از هم جدا نیستند.

هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها ضمن سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا گفت: چالش‌های رژیم ایران و داعش دو چالش جدا از یکدیگر نیستند. ما نمی‌توانیم رژیم ایران و داعش را به عنوان دو چالش جداگانه ببینیم. سیاست‌های منطقه‌ای بیش از حد به هم تنیده است. افزایش اعتماد شرکای عرب ما و افزایش هزینه‌های ما برای مقابله با عملکرد و رفتارهای بد رژیم ایران باعث کمک به نبردی موثرتر علیه داعش خواهد شد.

کلینتون که درباره راهبرد پیشنهادی برای مبارزه با داعش سخن می‌گفت، افزود: برای مثال عملکرد ایران باعث شد که سعودی‌ها توجه خود را از سوریه به یمن تغییر دادند. پس ما باید روی یک رویکرد واحد کار کنیم. من در ماه سپتامبر یک طرح جامع برای مقابله با نفوذ رژیم ایران در منطقه و حمایت این رژیم از گروههای نیابتی تروریستی مثل حزب‌الله را تشریح کردم.

وی افزود: بخش زیادی از راهبرد در دو سوی مرز عراق و سوریه وابسته به نقش شرکای عرب و ترک ما است. گذار سیاسی به ما اجازه می‌دهد که به حکومت اسد خاتمه دهیم. آمریکا باید با شرکای عرب ما کار کند تا آنها را وادار به سرمایه‌گذاری بیشتر در نبرد علیه داعش بکند. هم‌اکنون تمرکز این کشورها روی دیگر عرصه‌ها است چون آنها در منطقه نگرانی‌هایی دارند که به طور خاص می‌توان به تهدید رژیم ایران اشاره کرد.

به گزارش «تایم. کوم» کلینتون گفت: در داخل مرز سوریه علاوه بر کردهایی که مشغول نبرد با داعش هستند، بزرگترین مانع برای اعزام نیروی زمینی بیشتر برای نبرد با داعش این است که گروه‌های مخالف سنی که امکان نبرد با داعش را دارند همچنان دغدغه فکری‌شان نبرد با رژیم اسد است.

وزیر خارجه سابق آمریکا همچنین گفته است: روسیه و رژیم ایران باید با این حقیقت روبرو شوند که ادامه حمایت از یک دیکتاتور شرور باعث ایجاد ثبات نخواهد شد. هم‌اکنون بیم من آن است که پوتین در حال وخیم کردن مسائل است.

وی افزود: روشن است که نقش مهمی برای روسیه به منظور کمک به حل مناقشه در سوریه وجود دارد. ما تمایل خود را برای کار با آنها به سمت یک نتیجه که باعث حفظ سوریه به عنوان یک کشور متحد و غیرفرقه‌ای شود و حقوق همه سوری‌ها در آن رعایت شود و نهادهای مهم دولتی دست نخورده باقی بماند، نشان دادیم.

گفتنی است دیروز روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در اقدامی دیرهنگام و در تحلیلی مستند اعتراف کرد که آل‌سعود همان داعش است که در عربستان به حاکمیت رسیده است و حمایت آمریکا از حکومت آل‌سعود را حمایت از داعش دانست.

این تحلیل به گونه‌ای مشابه در شماره‌های دیروز فارین پالیسی از آمریکا و فایننشال‌تایمز انگلیس هم آمده بود. ضمن آن که خانم کلینتون که ظاهرا به علت پیری دچار آلزایمر شده است در کتاب خاطرات خود اعتراف کرده است که داعش ساخته آمریکاست و ایشان در نقش وزیر خارجه آمریکا به ۱۱۲ کشور سفر کرده بود تا آنان را متقاعد کند که بلافاصله بعد از اعلام موجودیت داعش این گروه را در عراق و سوریه به رسمیت بشناسند.

تیم اقتصادی دولت افکارعمومی را ملعبه خود کرده است

«مردم به ثبات اقتصادی نیاز دارند و نه وام بیشتر».

محمدقلی یوسفی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این مطلب، از اختصاص چند هزار میلیارد تومان وام برای خرید خودرو انتقاد کرد و گفت: آنچه عیان است و ما الان شاهد آن هستیم، تزلزل در سیاست‌گذاری اقتصادی است. متاسفانه در اینجا بازی با افکار عمومی صورت گرفته است. این امر سرمایه اجتماعی را زیر سوال می‌برد و نیز این سوال به وجود می‌آید که آیا افرادی پیدا نمی‌شوند که تصمیمات پخته‌تری اتخاذ کنند؟ و تیم اقتصادی به این شکل و به راحتی افکار عمومی و برنامه‌های مردم را ملعبه دست خود نسازد و باعث بی‌ثباتی در سیاست‌ها نشود. به هر علتی که این برنامه صورت گرفت، تصمیم نادرستی بود و این تزلزل در سیاست‌گذاری و بی‌ثباتی در اجرای آن اثرات بلندمدت خود را هم در بخش خصوصی و هم در روابط خارجی وارد می‌سازد. در حال حاضر وضعیتی به وجود آمده است که سیاست‌های پولی هر چند وقت یک بار دچار تغییر می‌شود.

وی در مصاحبه با روزنامه آرمان خاطر نشان کرد: ما با دو دولت یا چند کشور رو به رو نیستیم؛ رئیس بانک مرکزی، وزیر صنعت و نیز متولیان خودروسازی که از مهم‌ترین صنایع کشور است همگی عضو یک دولت هستند. بنابراین اگر به همین سادگی یک تفاهم از بین برود بسیار دردناک است، زیرا فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری‌های کلان باید به دولت اعتماد داشته باشند که در چنین شرایطی تمام اعتمادها سلب می‌شود. گذشته از این باید هدف از اجرای برنامه‌ها مشخص باشد. آیا با اعطای حتی بیش از ۱۱۰ هزار وام خودرو تمام مشکلات خودروسازی کشور برطرف می‌شود؟ مسلما با این برنامه هیچ کدام از مشکلات رفع نمی‌شود.

یوسفی در پاسخ این سوال که «بانک مرکزی در این طرح بیش از ۲۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار مالی برای فروش این تعداد از خودرو در نظر گرفته است. حال با فرض توانایی تامین این مقدار از نقدینگی، آیا بهتر نبود این نقدینگی به بخش تولید تزریق شود؟ یا به پرداخت بدهی‌ها توجه بیشتری می‌شد؟» اظهار داشت: هر تصمیمی که در هر زمان اتخاذ می‌شود باید معطوف به یک هدف باشد متاسفانه در این برنامه تصمیمات هدفمند نیست. مشخص نیست دولت با این سیاست‌ها چه اهدافی را دنبال می‌کند. متاسفانه سیاست‌گذاری‌های دولت هیچ کمکی به افزایش و بهبود تولید هیچ کدام از صنایع کشور نداشته است.

وی می‌افزاید: تزریق پول به جامعه در کوتاه‌مدت، رضایتمندی عده‌ای را در پی دارد، اما این وام‌ها در بلندمدت اثرات منفی می‌گذارند، زیرا مردم دنبال این وام‌ها نیستند. بلکه آنها بیش از وام به رفاه اجتماعی و ثبات اقتصادی نیاز دارند. مردم به دنبال محیط کسب و کار مناسب، افزایش درآمد و اطمینان خاطر از آینده شغلی فرزندان خود هستند.

آب‌نبات می‌دهند تا درّ غلتان از لاریجانی بگیرند

آیا اصلاح‌طلبان دولت دنبال پهن کردن فرش قرمز برای علی لاریجانی هستند یا نقشه دیگری دارند؟

مجله مثلث ضمن طرح این سؤال، از طرح فریب اصلاح‌طلبان خبر داد و نوشت: نگاهی به تاریخ یادآوری می‌کند لاریجانی زاویه‌هایی با حسن روحانی داشته است. آنجا که لاریجانی در آغاز پذیرش جانشینی روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، انتقادات صریحی نسبت به او مطرح کرده و گفته بود «روش دیپلماسی سنتی ما در پرونده هسته‌ای دیگر جوابگو نیست، چون نخبگان کشور در آن نقشی ندارند. دیپلماسی مدرن به بحث‌های کارشناسی اتکا می‌کند.» یا آنجا که در جمع دانشجویان دانشگاه شریف در پاسخ به پرسشی در خصوص جمله معروف «در غلتان و آب‌نبات»، گفت «در آن زمان که آقای روحانی مسئول مذاکرات مسائل هسته‌ای ایران بودند از راه‌هایی استفاده می‌کردند که راه‌های صحیحی برای مذاکره نبود و من مکررا به آنها در خصوص عواقب این گونه مذاکرات هشدار داده بودم که هنوز هم معتقدم در آن زمان «در غلطان را دادیم و آب‌نبات گرفتیم.» او همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا دولت هشتم در مسائل هسته‌ای ایران کوتاهی کرده است یا خیر بار دیگر به طور تلویحی سیاست‌‌های حسن روحانی در دوران اصلاحات را به باد انتقاد گرفت و پاسخ داد «تمام دولت‌های بعد از انقلاب در خصوص مسائل هسته‌ای ایران براساس ظرفیت‌ها و شرایط معمولی خود گام‌های مفیدی برداشته‌اند که این گام‌ها در دولت نهم رنگ و حمایت جدی‌تری به خود گرفت و پیروزی‌های اخیر نیز مدیون همین حمایت‌هاست.» حالا اما از آن روزها زمان زیادی گذشته و علی لاریجانی مانند گذشته فکر نمی‌کند. او یک مدافع تمام عیار برای حسن روحانی در تمام ماه‌های دوران صدارتش بوده است؛ از رأی اعتماد به وزرا گرفته تا ایام سخت و پرماجرای تصویب برجام در صحن علنی مجلس.

مثلث با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان با آقای لاریجانی بازی می‌کنند» می‌افزاید: تصمیم‌سازان اصلاح‌طلب دیگر مانند گذشته نیستند. این چند سال آنچنان بر آنان سخت گذشته که اکنون از زاویه دیگری به دنیای سیاست رسمی ایران نگاه می‌کنند و آنها که روزی «فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا» و «فتح سنگر به سنگر» را تئوریزه می‌کردند امروز متفاوت شده و می‌گویند رادیکال‌های اصلاح‌طلب راه انتخابات در پیش نگیرند. آن سوتر حتی صداهایی بلند کرده‌اند و از ائتلاف با اصولگرایان سخن به میان می‌آورند. اما درست در همین شلوغی است که می‌توان مهره‌چینی سیاست‌پیشگان را رصد کرد. اکنون که قبل از هر کس دیگری انتظار این است که محمدرضا عارف مورد حمایت‌شان باشد و از همین حالا او را به عنوان نامزد مورد نظرشان برای سرلیستی و ریاست مجلس مطرح کنند اما آنچنان صداهای متفاوتی شنیده می‌شود که هم از آشفتگی حکایت دارد و هم از یک نقشه از پیش تعیین شده. یک روز نام علی‌اکبر ناطق‌نوری به میان می‌آید، یک روز علی لاریجانی و روز دیگر محمدعلی نجفی، بی‌پرده و صریح می‌گویند؛ حد عارف تنها می‌تواند ریاست فراکسیون باشد و به طعنه و کنایه از توانایی‌های عارف سخن به میان می‌آورند. اما باید به این فکر کنیم که چرا تا این اندازه نام این شخصیت اصولگرا (لاریجانی) بر سر زبان اصلاح‌طلبان افتاده است. آیا این دعوت‌نامه انتخاباتی و این فرش قرمز از سر قرابت و محبت پدید آمده در این چند سال اخیر است یا آنها طرح دیگری در ذهن دارند؟

این تحلیل خاطرنشان می‌کند: علی لاریجانی اگرچه شباهت‌هایی با علی‌اکبر ناطق‌نوری دارد اما برای اصلاح طلبان تفاوت‌های زیادی هم در این مورد وجود دارد. آنها با علی لاریجانی زاویه داشته و دل خوشی از او ندارند. آنها همچنان چراغ و هویت را به یاد می‌آورند. پس چه شده که اینگونه به استقبال او رفته‌اند. بهتر است ماجرا را از این زاویه ببینیم؛‌ آنها می‌دانند که علی‌لاریجانی با طیف‌هایی از اصولگرایان اختلاف نظر دارد و درست روی همین نقطه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به یک معنا آنها بنا دارند تا با ارسال این کارت دعوت‌ها این زاویه را پررنگ‌تر کرده و به تعبیری با ایجاد فاصله علی لاریجانی را از حمایت اصولگرایان محروم کنند. آنها به دنبال بی‌پناه کردن علی لاریجانی هستند. یک سرمایه قابل توجه اصولگرایان در حال سوخت است و این یک سوی ماجراست. تصمیم‌سازان اصلاح‌طلب می‌خواهند شرایطی پدید آورند که ضمن آن با حاکم کردن آشفتگی و گرفتن زمان، امکان رسیدن به تصمیم واحد را از اصولگرایان گرفته و در همین شرایط به همسان‌سازی نظرات درونی پرداخته و البته با تسویه حساب‌های درون جناحی از دست افرادی چون محمدرضا عارف نیز راحت شوند. تبلیغ لاریجانی و در نهایت رها کردن او در لحظه آخر و البته معرفی نامزد نهایی که نزدیکترین فرد به خودشان باشد استراتژی اصلی آنهاست. واقعیت این است که اصلاح‌طلبان راست‌گرا مخصوصا کارگزاران نه عارف را می‌خواهند نه علی لاریجانی را. در این میان یک نکته هم نباید مغفول بماند. علی لاریجانی هم که یک شخصیت اصولگراست باید اکت‌های سیاسی‌اش را به گونه‌ای بالانس کند که اصلاح‌طلبان امکان استفاده از این پروژه فریب را از دست بدهند. او باید عنان این یکه‌تازی را از تبلیغات‌چی‌های اصلاح‌طلب بگیرد.

دولت با تداوم مسکن مهر می‌توانست به ۱۷۰ شاخه صنعت رونق بدهد

وزیر راه دولت اصلاحات گفت: کابینه روحانی، کشش تحقق اهداف استراتژیک اقتصادی را ندارد و فقط غلو می‌کند.

احمد خرم در پاسخ این سؤال که «سیاست دولت را درباره بسته خروج از رکود اقتصادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ و فکر می‌کنید این بسته می‌تواند رکود ایجاد شده را کاهش دهد؟» به روزنامه آرمان گفت: سیاست دولت در بسته خروج از رکود را بیشتر می‌توان به یک مسکن برای دردهای اقتصادی تشبیه کرد که با پایان یافتن دوره تاثیر، مجددا مشکلات و دردها به اقتصاد باز خواهد گشت. اشتباه دولت یازدهم در اجرای سیاست‌های اقتصادی کشور به گونه‌ای رکود را در اقتصاد تعمیق داده است که سیاست‌های مقطعی از قبیل بسته خروج از رکود نمی‌تواند چاره‌ساز باشد.

دولت درباره سیاست‌های ضدتورمی و رکود بسیار شتابزده عمل کرد. مسئولان اقتصادی دولت از ابتدای شروع فعالیت‌های خود برای کاهش نرخ تورم سیاست‌هایی را در پیش گرفتند که رکود را در اقتصاد تعمیق بخشید. این در حالی است که برای پیشگیری از رکود ایجاد شده مسئولان اقتصادی دولت باید دو سال دیرتر نسبت به کاهش نرخ تورم اقدام می‌کردند.

وی خاطرنشان کرد: اقدام شتابزده دولت درباره کاهش نرخ تورم موجب ایجاد بیکاری گسترده در ایران شد به گونه‌ای که طی سال ۹۲، ۱۹۲هزار شغل را در کشور از دست دادیم. از این رو لازم به ذکر است دولت یازدهم در اجرای سیاست‌های اقتصادی دارای اشکالات ساختاری گسترده است به طوری که می‌توان گفت یک بخش کوچکی از رکود ایجاد شده در اقتصاد ایران متأثر از رکود جهانی و بخش بزرگی از آن به خاطر انقباضی عمل کردن دولت در سیاست‌های اقتصادی است.

خرم در پاسخ این سوال که اظهارات اعضای دولت را درباره کاهش نرخ تورم و کنترل رکود اقتصادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ می‌گوید: هم‌اکنون دولت مدعی است که نرخ رشد اقتصادی را از منفی ۵/۶ درصد سال ۹۲ به ۳ درصد افزایش داده است. در حالی که وضعیت کنونی اقتصاد ایران بیانگر آن است که این ادعا از سوی دولت تنها یک غلو است.‌ با توجه به عدم تحقق وعده‌ها به نظر می‌رسد کابینه دکتر روحانی کشش تحقق اهداف استراتژیک و طرح و برنامه ایشان را ندارند. ۴-۵ وزیر فعال و فداکار بیشتر در کابینه نیستند. کابینه کند تصمیم می‌گیرد. پروژه‌های زیادی داریم که پول دولتی نیاز ندارد. آقای روحانی اگر بخواهند هم‌زمان با حل مسائل سیاسی مسائل ‌داخلی را هم سامان دهند باید با وزرا هر ماه، هر دو ماه، یک ساعت وقت بگذارند و برنامه‌ها را هماهنگ کنند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که دولت می‌توانست برای تحقق پیش‌بینی‌ها برای رشد اقتصادی و خروج از رکود انجام دهد تخصیص اعتبار برای پروژه‌ مسکن مهر بود که با یک سرمایه سنگین ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در میان سرمایه‌گذاری‌ها رها شده است. در دوره دولت نهم و دهم ۵۲ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های بانک‌های عامل نزد بانک مرکزی برای طرح مسکن مهر هزینه شد معادل همین میزان سرمایه را نیز مردم هزینه کردند. از تعداد پروژه‌های احداث شده یک میلیون قبلا واگذار شد. ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار واحد در دولت جدید. این در حالی است که هم‌اکنون میانگین بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار واحد نیمه‌کاره رها شده است؛ اتمام این واحدها به ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که در صورت تخصیص اعتبار ۱۷۰ شاخه صنعت فعال خواهد شد و در پی آن نقدینگی موجود در کشور به گردش درخواهد آمد.

*********************************

روزنامه قدس **

سقوط پهپاد در شوش

مهر: معاون امنیتی استانداری خوزستان، خبر سقوط یک فروند پهپاد نظامی در شهرستان شوش را تأیید کرد.

٤٨هزار سند تاریخی در دولت پیشین گم شد

الف: عبدالناصر میرچی، مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: در پی انتقال معاونت میراث فرهنگی به شیراز، ۴۸‌هزار آثار تاریخی و نسخه های خطی گم شد و از بین رفت.

انبارهای سیما از ماهواره‌های توقیفی پر شد

تسنیم: معاون برنامه‌ریزی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به حجم زیاد کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای گفت: براساس قانون کشفیات، تجهیزات ماهواره‌ای باید در اختیار صدا و سیما قرار گیرد ولی صدا و سیما می گوید که انبارهایش دیگر جا ندارند.

خاطرات هاشمی به حافظ اسد رسید

فرارو: سایت هاشمی نوشت: «بشار اسد در آخرین دیدارش با آقای هاشمی گفته بود پدرم به من وصیت کرد که اگر روزی در اداره کشور به مشکلی برخورد کردی، با آقای هاشمی مشورت کن و از ایشان راه حل بخواه.» این در حالی است که هاشمی رفسنجانی در سفر به مازندران بشار اسد را به استفاده از سلاح شیمیایی متهم کرد.

هیلاری و حمایت سعودی از داعش

شفاف: هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت برای شکست تروریسم بویژه داعش، لازم است عربستان سعودی از تبلیغ افراط گراییِ وهابی و تأمین مالیِ سازمان‌های تروریستی دست بردارد، قطر از حمایت مدارس افراط گرایان حمایت مالی نکند و ترکیه نیز به صف ائتلاف جهانی علیه داعش بپیوندد.

عذرخواهی حجاریان از توکلی

آفتاب: احمد توکلی با یادآوری این‌که «چند سال پیش حجاریان ادعا کرده بود که دولت اصلاحات چاپخانه‌ای را به من به عنوان مدیر مسؤول روزنامه فردا داده که من آن را برای کاسبی در اختیار پسرم گذاشتم.» افزود: «این ادعا را تکذیب کردم.» وی گفت: چند روز پیش نامه‌ای از حجاریان به دستم رسید که کارش را اصلاح کرد و از این بابت تشکر می‌کنم.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* دادستانی کل کویت حکم بازداشت یک نویسنده زن به اتهام توهین به ساحت پیامبر(ص) را صادر کرد. به گزارش «الخلیج آنلاین» این زن که «ساره الدریس» نام دارد و معلم است، با شکایت «خالد الشمری» یک وکیل کویتی به دادستانی احضار شد. فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس کویت خواستار تحقیق دقیق در این زمینه شده‌اند تا روشن شود که این معلم آیا مرتکب توهین شده است یا نه.

* عملکرد گروه‌های تروریستی داعش، القاعده و طالبان، اعتراض علمای اهل سنت پاکستان را نیز برانگیخته است. مولانا طاهر اشرفی رئیس شورای علمای پاکستان اخیراً در جریان برگزاری مجمع عمومی روحانیون این کشور گفت: علماء و روحانیون باید مسئولیت آموزش به جوانان درباره گروه‌های تروریستی القاعده، تحریک طالبان پاکستان و داعش را برعهده بگیرند. دور نگه داشتن جوانان از افراط گرایی و تروریسم از ضروریات امروز جامعه پاکستان است که علماء باید در این خصوص احساس وظیفه کنند. وی اقدامات تروریستی شبه نظامیان به نام اسلام را شدیداً محکوم نمود.

* سازمان توسعه اسلامی مالزی، با عملکرد افراطی خود به دردسری برای مردم این کشور تبدیل شده است. خبرگزاری رسمی مالزی (برناما) گزارش داد: توفیق اسماعیل، نماینده سابق مجلس و فرزند تون اسماعیل معاون نخست‌وزیر اسبق مالزی در اعتراض به عملکرد سازمان توسعه اسلامی مالزی (جاکیم) طی بیانیه‌ای جدال برانگیز، اعلام کرد: اکنون وقت آن رسیده که جاکیم منحل شود، چون دیگر نیازی نیست که دولت به مردم دیکته کند که چگونه به اعتقادات خود عمل نمایند. جاکیم در زمان ماهاتیر محمد تشکیل شده و اکنون هیچ کارکردی برای این نهاد متصور نیست جز اینکه در زندگی خصوصی مردم دخالت می‌کند و باید منحل شود. دکتر اشرف دوسوکی معاون وزیر دین مالزی اخیراً گفته است: سازمان توسعه اسلامی مالزی (جاکیم) هم اکنون با وظایف خطیری مانند مقابله با پدیده‌هایی چون «شیعه» و «اسلام لیبرال» و «تهدید داعش» که به نگرانی بزرگی تبدیل شده مواجه است. وی افزود: جاکیم علاوه بر حفاظت از مقدسات اسلام، مسئول رسیدگی به پیامدها و درگیری‌های جهانی و مقابله با هر چیزی است که اسلام را به عنوان دین رسمی کشور تهدید می‌کند.

*********************************

روزنامه ایران**

انتقادات شدید یک نشریه از رئیس جمهوری

هفته‌نامه «یالثارات الحسین» نوشت: «حسن روحانی نخستین رئیس جمهوری یک دوره‌ای تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود.» به نوشته این نشریه، «روحانی اگر تا سال ۹۶ بتواند بر اریکه قدرت بماند، هنر کرده است.» یالثارات الحسین در گزارشی مملو از توهین و اهانت به رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه، مشکلات به جا مانده از دولت قبل را منکر و تأکید کرد: دولت روحانی حداکثر ۴ سال دوام خواهم آورد. این نشریه همچنین با انتقاد شدید از روحانی به خاطر پرهیز از خشونت و روش‌های انتظامی در «امر به معروف و نهی از منکر» نوشت: «خوب یا بد، دولت روحانی را باید دولت مستعجل نامید.» المانیتور روز گذشته این گزارش را تلاش غیرمستقیم «تندروها» برای دلسرد کردن جناح میانه‌رو پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارزیابی کرد.»

دردسرهای بابک زنجانی برای هنرمندان

دادگاه‌های رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در دادگاه انقلاب برای هنرمندان دردسرساز شد. ۱۲ مهر خبرنگارانی که برای پوشش اخبار پرونده وی به دادگاه رفته بودند، از حضور «امیر تتلو»، خواننده پاپ در این دادگاه خبر دادند. متعاقب این حضور برخی شایعات درباره بازداشت وی منتشر و البته تکذیب شد. دیروز هم در حاشیه دوازدهمین دادگاه رسیدگی به پرونده زنجانی، حضور «حسام نواب صفوی» توجه خبرنگاران حاضر در دادگاه را به خود جلب کرد. او البته ترجیح داد برای به وجود نیامدن شایعه درباره حضورش در دادگاه انقلاب توضیح دهد. به گزارش «ایران»، وی گفت که به عنوان وکیل تسخیری یکی از پرونده‌ها در دادگاه حاضر شده است. وی (با خنده) گفت که بنده وکیل پرونده نفتی نخواهم شد. حسام نواب صفوی هنرپیشه سینما و وکیل دادگستری است.

بستری شدن وزیر ورزش در بیمارستان

محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان روز گذشته به دلیل «کسالت ناگهانی» در بیمارستان بستری شد. به گزارش ایسنا، حسن روحانی و حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهوری طی تماس‌های جداگانه جویای حال وی شدند. بنا بر این گزارش، حال عمومی وزیر ورزش و جوانان مساعد است و برای بررسی بیشتر و انجام مداوای تکمیلی به بخش منتقل شده و تحت نظر پزشکان است.

سقوط یک پهپاد در شوش

معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان از سقوط یک فروند پهپاد در شهرستان شوش خبر داد. قدرت‌الله دهقان با بیان اینکه «این پهپاد ظهر دیروز در یکی از روستاهای شهرستان شوش سقوط کرده است»، به ایسنا گفت: لاشه‌ این پهپاد جمع‌آوری شده و در اختیار نیروهای هوافضا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه «این سقوط خسارتی نداشته است»، افزود: بررسی‌های بیشتری برای علت سقوط و شناسایی این پهپاد انجام خواهد شد. فرماندار شوش نیز اعلام کرد این پهپاد «یک فروند هواپیمای شناسایی رزمی بدون سرنشین خارجی» بوده است.

آمارهایی از «ماهواره‌های توقیفی»

انبارهای صدا و سیما از «ماهواره های توقیفی» پر شده است و برای ماهواره‌هایی که از این به بعد توقیف شود، جا ندارد. به گزارش تسنیم، سید علیرضا گلستانی معاون برنامه‌ریزی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به حجم زیاد کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای گفت: طبق قانون کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای باید در اختیار صدا و سیما قرار گیرد ولی در حال حاضر صدا و سیما عنوان می‌کند که انبارهایش دیگر جا ندارند.

به گفته وی، «در سال ۸۶ آماری ارائه شد که حاکی از ارتباط مستقیم ۴۰ درصدی مردم با شبکه‌های ماهواره‌ای بود و ۲۰ درصد دیگر نیز به طور غیرمستقیم از برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کردند و از این رو عنوان شد که ضریب نفوذ ماهواره‌ها در کشور ۶۰ درصد است.»

*********************************

روزنامه خراسان **

عصر ایران مدعی شد :

در حاشیه دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان نفتی، حسام‌الدین نواب صفوی از بازیگران سینما در دادگاه انقلاب مشاهده شد.وی درباره حضورش در دادگاه انقلاب گفت: بنده به عنوان وکیل تسخیری در یکی از پرونده‌ها در دادگاه حضور یافتم. وی (با خنده) گفت که بنده وکیل پرونده نفتی نخواهم شد.

اعتدال مدعی شد :

مهم ترین نکته تمایز فضای انتخاباتی در غرب کشور با سایر استان‌ها، کم وزن بودن افراد منتسب به جبهه پایداری در میان لیست کاندیداهای احتمالی است. در آستانه انتخابات مجلس دهم به نظر می‌رسد در استان آذربایجان شرقی، زنان سیاستمدار بیشتر از هر استان دیگری خود را برای ورود به انتخابات آماده می‌کنند.

انتخاب نوشت :

حجت الاسلام سعیدی امام جمعه قم با اشاره به دوران احمدی نژاد ، گفت: در این دوره جریانی بود که کار خود را با شعار احیای گفتمان انقلاب اسلامی و تمرکز بر ولایت و عدالت و کار برای محرومان آغاز کرد، این جریان در ابتدا امیدی در دل مردم ایجاد کرد اما متأسفانه در ادامه با روحانیت و مرجعیت زاویه پیدا کرده و از خط ولایت فاصله گرفت.این جریان با این رفتار خود لطمات جبران ناپذیری را به گفتمان امام و رهبری و نیروهای ارزشی وارد کرد اما به لطف خداوند نتوانست به اهداف خود برسد.

آخرین نیوز نوشت:

رئیس کمیته سیاسی جبهه ایستادگی گفت: موضوع جایگزینی علی لاریجانی به جای محسن رضایی در جبهه ایستادگی صحت ندارد.

صراط نیوز نوشت :

دعوای اصلاح طلبان بر سر سرلیستی محمدرضا عارف یا علی اکبر ناطق نوری کم کم به عارف یا لاریجانی تغییر یافت و اکنون نام علی مطهری هم به میان آمده است.نکته قابل تامل در این درگیری بی پایان اصلاح طلبان اینکه، عارف یک اصلاح طلب سره به شمار می رود و هیچ یک از گزینه های آلترناتیو او، از ناطق نوری گرفته تا لاریجانی و حتی تا حدودی مطهری نه تنها اصلاح طلب نیستند بلکه اصولگرا به شمار می روند و بارها با تابلوی جناح رقیب وارد کارزارهای انتخاباتی شده اند.

سایت فردا نوشت :

هفته گذشته یک همایش سیاسی در ورامین که دارای مجوز قانونی بود، توسط جمعی از مخالفان شان به بی نظمی کشیده شد ودر نهایت ناتمام باقی ماند. این چهره زشتی برای انقلاب است که بعد از سه دهه هنوز رقابت های انتخاباتی را بین حق و باطل تصویر کنیم. گویی در هر انتخابات یک سوی داستان ضدانقلابی نشسته است که کمر بر حذف جمهوری اسلامی بسته است. کسانی که آگاهانه یا نا آگاهانه بر پیکر بندی دودویی مسائل سیاسی دامن می‌زنند، تکانه هایی به سرمایه اجتماعی کشور وارد می کنند که به یقین زیر پوست جامعه خواهد ماند.از همین امروز تمرین کنیم تا انتخابات آینده را تبدیل به رقابت های استقلال-پرسپولیسی و سفید و سیاه نکنیم. تنها در رقابت هایی از این دست و چنین قطربندی اجتماعی و سیاسی است که اشتباه یک طرف، پای انحراف در جهان بینی اش گذاشته می شود وامتیاز طرف دیگر منشاء آسمانی پیدا می کند.

*********************************

روزنامه جام جم **

گزارش المیادین درباره دیدار پوتین با رهبر انقلاب

المیادین به نقل از کاخ کرملین گزارش داد: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در جریان سفر به تهران علاوه بر حسن روحانی رئیس‌جمهور، با آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز دیدار خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، کرملین پیشتر از احتمال شرکت پوتین در نشست گازی تهران به دعوت دکتر روحانی خبر داده بود. سنایی، سفیر ایران در روسیه هم گفته پوتین روز دوشنبه به تهران سفر خواهد کرد.

درخواست افشای پشت پرده اختلاس‌های نجومی

آیت‌الله سید عبدالکریم موسوی‌اردبیلی از مراجع تقلید در دیدار رئیس اتاق بازرگانی کشور گفت: چرا به مردم نمی‌گویند افرادی که رقم‌های نجومی اختلاس می‌کنند چه کسانی‌اند، با چه کسانی در ارتباطند که به این منابع مالی دسترسی دارند و دست به اختلاس‌های میلیاردی می‌زنند.

به گزارش ایرنا، وی افزود: اختلاس‌های میلیاردی نفتی که مردم از طریق دادگاه متوجه می‌شوند، باید ریشه‌یابی شود؛ باید برای این همه جمعیت و اقتصاد جامعه و امنیت سرمایه‌گذاری در کشور فکری کرد تا مشکل‌ها از زندگی مردم و جامعه برداشته شود. او خاطرنشان کرد: یک نفر هم که برای سرمایه‌گذاری وارد ایران می‌شود، بعدها مشخص می‌شود نفوذی و جاسوس دشمن بوده؛ باید فکری برای اوضاع و احوال نامساعد کرد.

ورود دستگاه قضایی به پرونده بورسیه‌ها

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از موافقت رهبر معظم انقلاب با ورود دستگاه قضایی برای رسیدگی به پرونده بورسیه‌ها خبر داد.

محمدمهدی زاهدی در گفت‌وگو با فارس، افزود: در این ارتباط باید قوه قضاییه ساز و کاری را تعریف کند تا شاکیان در این خصوص بتوانند شکایت خود را به‌راحتی در این قوه مطرح و پیگیری کنند.

بازدیدها: 10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *