روزنامه کیهان **
مقایسه اطرافیان روحانی با سیاستمداران برزخی و دوزخی!
سردبیر یک روزنامه اصلاحطلب ضمن مقایسه برخی اطرافیان روحانی با میرزا آقاسی و احمد قوام، آنها را برزخی و دوزخی توصیف کرد و خواستار بازگشت رئیس جمهور به سمت اصلاحطلبان شد.
روزنامه شرق در سرمقاله خود از میرزا آقاسی به عنوان چهرهای دوزخی و از احمد قوام به عنوان چهره برزخی سیاست ایران در گذشته یاد میکند و مینویسد: تاریخ از میرزا آقاسی همواره به زشتی یاد میکند… قوامالسلطنه چهره برزخی سیاست است. او اولین کسی است که پای آمریکاییها را به ایران باز کرد. به باور سیاستمداران چپگرا قوام راستگرای ماکیاولصفت است و از سوی دینداران که بیشترین نفوذ را در میان مردم عادی دارند، قوام دودوزهباز و فرصتطلبی است که اگر لازم باشد تن به مصالحه، مماشات و حتی خیانت میدهد و از این رو هرگز به او اعتماد نکردند. بسیاری از سیاستپیشگان خواسته یا ناخواسته در این دو جایگاه «دوزخی و برزخی» به سر میبرند. این کدگذاری و برشهای سرخوشانه از تاریخ مقدمهای است بر وضعیت کنونی ما. اینک حسن روحانی در پی چه جایگاهی است و یا بهتر است بپرسیم خواسته و ناخواسته به سمت چه منزلگاهی قدم برمیدارد.
شرق میافزاید: حسن روحانی به ابزارهای دولت مدرن واقف است و یکی از این ابزارها حزب است. اما حزبی که او در پی آن است، حزبی چون مشارکت؛ حزبی کاریزماتیک و پرخروش نیست. بلکه تغییر شکل یافته حزبی چون جامعه روحانیت مبارز است که با سلوک و سیاستش همخوانی دارد، اما مدرنتر و فراگیرتر است؛ همچون حزب کارگزاران سازندگی. از این روبعید است به جز تقسیم منافع حزب اعتدال و توسعه، اختلافی جدی با کارگزاران داشته باشد. حسن روحانی همچون کارگزاران به دنبال احیا و ارتقای راست سنتی است؛ راستی که با واژه نومحافظهکار همخوانی دارد و درگیری و تنش برایش به ارمغان نمیآورد. از سوی دیگر، کارگزاران سازندگی در یک چیز با رئیس جمهور اشتراک نظر دارند. آنها نیز به ندرت پیش میآید که بتوانند بدون میانجی با مردم روبهرو شوند. کارگزاران از رودررویی بیمیانجی با مردم پرهیز میکنند. تأکید آنها بر تکنوکرات بودن، فاصلهگذاری هوشمندانهای است که به روش آنها عقلانیتی بوروکراتیک میدهد. تاکنون پیش نیامده که آنها خارج از منظومه قدرت و دانش با مردم مواجههای داشته باشند. کارگزاران سازندگی در غیاب اصلاحطلبان و احزاب آنها یکی از احزاب پرمهره و مؤثر به شمار میآید که در فرآیند قدرت میتواند نقشآفرینی کند. این حزب بیشباهت به حزب قوام نیست و این ویژگیهاست که میتواند کارگزاران را بیش از اصلاحطلبان به دولت اعتدال و محافظهکاران نزدیک کند. وجه افتراق اصلاحطلبان با آنها در این است که اصلاحطلبان هیچ سرمایهای جز مواجهه مستقیم و بیواسطه با مردم ندارند. آنها هستند و یک دست لباس و مانیفستی منتشر نشده و رقبایی که چشم دیدنشان را ندارند و دوستانی که به دشواری تا پایان راه در کنارشان بمانند.
این روزنامه مدعی شد: اگر محافظهکاران و نومحافظهکاران و اعتدالیون ائتلاف کنند، مازاد قدرتی تولید میشود که به تعطیل سیاست میانجامد. در واقع این، اصلاحطلبان نیستند که راه سختی در پیش دارند، راه سخت پیشروی نومحافظهکاران و دولت است. هرگونه اخلال در بازی سیاست و یا جدایی از اصلاحطلبان، آنها را در مسیر «برزخی» سیاست قرار میدهد. اینجاست که باید به انتظار نشست و دید حسن روحانی به سلوک دیپلماتیکاش ادامه میدهد یا تصمیمی از سنخ دیگر میگیرد.
فارین پالیسی: آمریکا شوخی میکند مبارزه با تروریسم را جدی نگیرید
آمریکا در مبارزه با تروریسم جدی نیست؛ که اگر جدی بود باید با متحدان خود در زمینه حمایت از تروریسم برخورد میکرد.
نشریه فارین پالیسی در تحلیلی به قلم استفان والت تصریح کرد متحدان آمریکا بخشی از مشکل تروریسم هستند و نمره آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم منفی است. به گزارش دیپلماسی ایرانی، والت خاطر نشان میکند: با وجود سیاستهای ضدتروریستی آمریکا از دهه ۱۹۹۰، امروز شاهد حضور نیروهای تروریستی بیشتری نسبت به دهه آخر قرن بیستم هستیم، به نظر میرسد که رویکرد آمریکا در مبارزه با تروریسم به کلی اشتباه بوده و نه تنها نتوانسته تهدید تروریسم را برطرف کند، بلکه آن را شدیدتر کرده است.
احتمال کشته شدن یک آمریکایی در حملات تروریستی یک در چهار میلیون است. این خطر در مقایسه با خطرات متعدد دیگری که در زندگی روزانه جان شهروندان را تهدید میکند، ناچیز است اما مهمترین علتی که اجازه نمیدهد تهدید تروریسم و ابعاد آن برای مردم شفافسازی شود، این است که برخی از افراد و نهادها که منافع گستردهای در بزرگ جلوه دادن این تهدید دارند، خواهان سلطه بر گفتمان عمومی حول این موضوع هستند.
فارین پالیسی خاطر نشان کرد: اگر آمریکا در پرداختن به موضوع تروریسم و مبارزه با آن جدی بود، بحثهای جدیتری باید در مورد نقش آمریکا در شکلگیری اولیه آن مطرح میشد. اگر آمریکا در پرداختن به موضوع تروریسم و مبارزه با آن جدی بود باید در مورد نقش رسانهها و دامن زدن به این غائله صحبت جدیتری صورت میگرفت.
اگرچه نمیشود ادعا کرد که سی.ان.ان و فاکسنیوز عامدانه درصدد کمک به القاعده و داعش هستند، اما آنچه که این رسانهها انجام میدهند، مستقیما به نفع این گروههای افراطی تمام میشود.
نویسنده میافزاید: اگر آمریکا در پرداختن به موضوع تروریسم و مبارزه با آن جدی بود، تلاش بیشتری برای مشروعیتزدایی و به حاشیه راندن گروههایی که علیه آنها بود، انجام میداد. اگر آمریکا در پرداختن به موضوع تروریسم و مبارزه با آن جدی بود، رویکردی واقعگرایانهتر در مورد متحدان خود اتخاذ میکرد، متحدانی که بیش از این که جزئی از راهحل موضوع باشند، بخشی از مشکل تروریسم هستند. ترکیه مرتبا با نیروهای کرد- که از مبارزان اصلی علیه داعش هستند- درگیر میشود. مرزهای آن نیز از سوی داعش برای جذب نیروهای جدیدی مورد استفاده قرار میگیرد. نقش عربستان در تقویت وهابیت و ارتباط آن با جنبشهای افراطی نیز موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد و جایگزین ارائه تضمین به این کشور مقابل توافق هستهای با ایران شود.
همه موارد یاد شده میتواند این گزاره را تقویت کند: ایالات متحده کشوری خوششانس و ثروتمند است که برای اقدامات متعدد خود در مناطق مختلف با مشکل مالی مواجه نمیشود. آمریکا به اندازه کافی از امنیت برخوردار است و بیم این را ندارد که دخالت در امور سایر کشورها، امنیت آن را در خطر قرار بدهد. این موقعیت به آمریکا این اجازه را میدهد که یک سلسله از اقدامات اشتباه را بارها و بارها تکرار کند.
شرق: با این وضع بودجهنویسی بود و نبود سازمان مدیریت فرقی نمیکند
یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد تحریمها در مشکلات اقتصادی تأثیر داشتهاند اما بیشتر مشکلات معلول عوامل داخلی است.
روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: برنامه ششم توسعه در حال نهایی شدن برای ارائه به مجلس است. میدانیم دو گروه از وظایف که قاعدتا نباید دولتی باشند، به دولت سپرده شدهاند؛ وظایف اقتصادی که باید به کارفرمایان خصوصی سپرده شوند و وظایف محلی که باید در حوزه اختیارات مدیریتهای محلی، شوراها و شهرداریها ساماندهی شوند. درحال حاضر بیشتر وظایف اقتصادی را شرکتهای دولتی انجام میدهند و بعضا زیانده هستند. بهرهوری فعالیت شرکتهای دولتی در غیاب اصل رقابتپذیری پائین است و بودجه شرکتهای دولتی به تنهایی سه برابر بودجه عمومی دولت است. بالا بودن ریسک اقتصادی، انگیزهای برای کارفرمایان و کارآفرینان خصوصی باقی نمیگذارد و فعالیتهای اقتصادی در انحصار دولت قرار دارد و شرکتهای دولتی با وجود پائینبودن بهرهوری و زیانده بودن، همچنان به بقای خود ادامه میدهند. بیشتر شرکتهای ظاهرا خصوصی نیز وابستگی بالایی به دولت دارند که آنها را بخش شبهدولتی میگوییم.
نویسنده با اشاره به رشد اقتصادی منفی مینویسد: در سالهای اخیر دولت با مشکلات کسری بودجه مواجه بوده است. دولتمردان هم گاه به خود اجازه میدهند آشکارا از مشکلات سخن بگویند. آیا علت آن درونی است یا بیرونی؟ منظورم از علت بیرونی مشخصا تحریمهای اقتصادی هستند. تحریمها تاثیر داشتهاند ولی بیشتر مشکلات بودجه معلول عوامل درونی است. یک اقتصاد تکمحصولی خود به خود مستعد تحریم است. ولی اقتصاد مولد را نمیتوان تحریم کرد. امروزه بزرگترین رقیب اقتصادی آمریکا کشور چین است. آمریکا اگر میتوانست شاید چین را هم تحریم میکرد. از همه مهمتر اینکه بررسی ساختار بودجه دولت نشان میدهد بخش بزرگی از درآمدهای نفتی همواره به مصرف جاری میرسند و بخش عمده هزینههای جاری صرف پرداخت حقوق و دستمزد به شمار انبوه حقوقبگیران و مزدبگیران دولتی میشود. اساسا هزینههای جاری باید از محل درآمدهای جاری تامین شوند و درآمد فروش نفت را نباید درآمد جاری، بلکه باید سرمایه تلقی نمود. درآمدهای جاری دولت به دلیل کاهش فعالیتهای اقتصادی در بخش خصوصی و پائینبودن درآمدهای مالیاتی دولت به هیچ روی پاسخگوی هزینههای جاری نیست. حتی بخشی از درآمدهای مالیاتی که در بودجههای سنواتی نوشته میشوند صوری هستند.
شرق خاطرنشان کرد: درمورد اینکه آیا نبود سازمان مدیریت و برنامهریزی (قبل از احیا در دولت یازدهم) بر مشکلات نظام اداری افزوده است، گاه گمان میرود که تعطیل شدن سازمان مدیریت و برنامهریزی، تاثیر نامطلوبی بر شیوه مدیریت دولتی گذاشته است. باید پذیرفت که این سازمان پیش از آن هم عملا تعطیل بود و با تدوین بودجههای سالیانه غیرعملیاتی و تدوین برنامههای ناکارآمد توسعه، فقط به حیات ظاهری خود ادامه میداد. واقعیت این است که ساختار ناکارآمد برنامههای توسعه، ترکیب نامتناسب و نامطلوب بودجه و بزرگ شدن بیاندازه دولت ریشههای مشترکی دارند و یک موضوع هستند که از دیدگاههای متفاوت بدانها نگریسته میشود، فعالیت این سازمان زمانی میتواند امیدوارکننده باشد که در سازوکارهای کلی نظام اداری و اجرایی کشور بازنگری اساسی شده باشد. سازمان امور اداری و استخدامی کشور که متولی سامان دادن به مدیریت نظام اداری مملکت بود، امروز بیمسئول مانده و بر معضلات افزوده است. اگر برنامه ششم هم بر منوال برنامههای قبلی تدوین شده، بهتر است هرگز به مجلس ارائه نشود. پرسش این است که آیا تدوینکنندگان برنامه توانایی تدوین برنامههای بهتر را نداشتهاند؟ مشکل نه از ناتوانی تدوینکنندگان، بلکه از شیوه تدوین برنامه است. تا زمانی که مدیریت عمودی اعمال میشود، برنامهها هم از بالا به پایین نوشته میشوند. این برنامهها خود به خود ماهیت توسعهای نخواهند داشت زیرا هیچ بازخوردی از پایین به بالا را برنمیتابد.
خواب چپ زیباکلام برای هاشمی و سیدحسن
سمپات گروهک آزادی ابراز امیدواری کرد «یاران امام به خبرگان راه یابند»!
صادق زیباکلام ضمن ۲ مقاله و سرمقاله در روزنامههای آرمان و بهار از نامزدی سیدحسن خمینی، هاشمی رفسنجانی و… استقبال کرد. روزنامه بهار همان روزنامه زنجیرهای است که چندین بار- و از جمله یک نوبت به خاطر انکار ولایت امیر مؤمنان علیعلیهالسلام- توقیف شده است. زیباکلام در مقاله روزنامه آرمان با عنوان «یاران امام در خبرگان» نوشت: به نظر میرسد یاران و وفاداران به امام(ره) وظیفه و تکلیف خود میدانند که در این دوره از انتخابات مجلس خبرگان ثبتنام کنند. صرفنظر از اینکه اصولگرایان چه تصمیمی در برابر حضور آنها خواهند گرفت باید نفس ورود یاران امام به انتخابات جدی گرفته شود. آیتالله امجد و آیتالله سیدحسن خمینی و احتمالاً دستغیب و محسن غرویان اشخاصی هستند که به رغم تفاوتهایی که ممکن است با یکدیگر در برخی موارد داشته باشند اما نقطه مشترک این افراد وفاداری آنها به حضرت امام(ره) است. بنابراین تا به این لحظه میتوان به این نتیجهگیری رسید چهرههایی که به حضرت امام(ره) احساس تعهد و تکلیف میکنند.
دغدغه خاطر زیباکلام برای «یاران امام» در حالی است که وی پیش از این خواستار حذف مرگ بر آمریکا و سازش با آمریکا حتی به قیمت تعطیلی فناوری هستهای شده، از دیکتاتور مفسدی چون رضاخان حمایت کرده، خواستار به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس شده و مهآفرید خسروی مفسد اقتصادی اعدام شده را نابغه و کارآفرین نمونه معرفی کرده است.
این مدعی حمایت از هاشمی و سیدحسن خمینی ۱۲ خرداد ۹۲ در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای بهار گفته بود: «حاکمیت اپوزیسیون نمیخواهد اما ما نمیتوانیم اپوزیسیون را از دید حاکمیت تعریف کنیم. همان گونه که ما میبینیم هاشمی به اپوزیسیون تبدیل میشود، حاکمیت هم این را میبیند و به هاشمی میگوید آشیخ اکبر باید تکلیفت را معلوم کنی؛ از شما بهرهبرداری میکنند و هل میدهند تاچهرهای بسازند که در مقابل نظام قرار بگیری. ضرورت دموکراسیخواهی، اینها (نهضت آزادی، سازمان مجاهدین انقلاب، دفتر تحکیم) را پشت سر کسی سوق خواهد داد که شنل اپوزیسیون را به تن کند. هاشمی که عمر نوح ندارد. ۵ یا ۱۰ سال دیگر با ما نخواهد بود اما جنبش ادامه پیدا میکند. اگر هاشمی، خاتمی و هر کسی نتواند حداقل خواستههای این جنبش را لبیک بگوید، جنبش آنها را پس میزند. نگران نباشید که آقای رفسنجانی میتواند پا به پای ما بدود یا نه، اگر نتواند همپا با جبهه اپوزیسیون بدود، حذف میشود… مهم نیست هاشمی چه میکند. او یا میتواند پا به پای این قطار باشد یا نه. اگر حذف شد هیچ اتفاقی نمیافتد، اپوزیسیون یک شخصیت دیگر را درون نظام پیدا میکند».
زیباکلام همچنین در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته بود ایدهآل ما روحانی و حتی عارف و خاتمی هم نیست بلکه واسلاو هاول و آنگ سانسوچی و بازرگان است.
او در مصاحبه ۲۰ مرداد ۹۲ با سایت ضدانقلابی کلمه نیز تصریح میکند: «اپوزیسیون به کمتر از شتر رضایت نداده. دوران انقلاب کنار دانشگاه تهران چادر زده بودند و برای کومله و حزب دموکرات کردستان لباس و پتو جمعآوری میکردند در حالی که این احزاب در حال جنگ با سپاه و ارتش بودند. بعد از دوم خرداد ما چه گفتیم؟ گفتیم درباره ولایت فقیه بحث کنیم، جنگ بعد از فتح خرمشهر درست نبود، قصاص این گونه است، نعوذبالله خدا و پیغمبر آن گونه است. اگر این دفعه هم دچار همین خطا بشویم و بگوییم شتر، نه روحانی و نه پدر جد روحانی کاری نمیتوانند بکنند. باید یاد بگیریم میلیمتری به جلو برویم».
وی البته ۱۶ آبان ۱۳۹۳ در مصاحبه با آریا اذعان کرد «مجلس خبرگان مجال تحرک اصلاحطلبان نیست و اصلاحطلبان نباید روی این مجلس سرمایهگذاری کنند. شورای نگهبان اجازه نمیدهد افرادی که کوچکترین نزدیکی با اصلاحطلبان داشته باشند وارد این مجلس شوند بنابراین من فکر نمیکنم خیلی اهمیت داشته باشد که اعضای آینده مجلس خبرگان چه کسانی باشند».
زیباکلام فروردین ۹۲ یادداشتی در سایت شخصی منتشر کرده و نوشته بود: اگر جایی دهها نفر باشند و من هم باشم و اتفاق سوئی بیفتد، مادرم بیاختیار به من میگویند «کی درست میشوی…» مادر من درست برعکس مادران دیگر است. من را یک جورهایی امالفساد و مفسد فیالارض میداند. بعضی وقتها آنچنان در مورد من صحبت میکند و از مخاطب میخواهد برای من دعا کند که اگر مخاطب مرا نشناسد تصور میکند که من منگل یا عقبمانده هستم، یا معتاد به شیشه و کرک هستم.
وی خاطرنشان کرده است: حتی در مواردی که دیگران از باب احترام یا از باب اعتقاد از من تعریف و تمجید کردهاند، ایشان به یک باره پاسخ دادهاند که شما (یعنی تعریف کننده) او را خوب نمیشناسد… زمانی از رضا شاه که دفاع کرده بودم دیگر نور علی نور شده بود. نه تنها به من گفتند؛ «تن آن مرد (منظورشان مرحوم پدرم هست) را در قبر لرزاندهام»، بلکه گفتند: «هم دنیایم را تباه کردهام و هم آخرتم را.»
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
*تارنمای شبکه تلویزیونی العربیه، که به دروغ گوئی شهرت دارد، مدعی شد چین آمادگی خود را برای همکاری با ائتلاف ضد تروریستی مورد نظر عربستان اعلام کرده است. العربیه همچنین ادعا کرد: چین از تلاشهای عربستان برای تشکیل این ائتلاف ابراز قدردانی کرده است. این مطلب را عادل الجبیر پس از دیدار با همتای چینی خود «وانگ یی» در حاشیه نشست گروه بینالمللی کمک به سوریه در نیویورک اعلام کرد.الجبیر پس از این دیدار در گفت و گو با خبرگزاری سعودی گفت: عربستان با چین روابط قوی دارد و پکن شریک اقتصادی، سیاسی و امنیتی مهمی برای پکن بشمار میرود. ولی وزیر خارجه چین فقط بر تمایل کشورش جهت گسترش همکاریها با عربستان در تمامی زمینهها تاکید کرد و سخنی از ائتلاف مورد نظر عربستان به میان نیاورد. هفته گذشته، تعدادی از کشورها پیوستن خود به این ائتلاف را تکذیب کردند.
* دکتر ظریف به وزیر خارجه اردن به خاطر درج نام سپاه در فهرست تروریستها اعتراض کرد. وزیر امورخارجه اردن در فهرست ارائه شده خود به نشست نیویورک درباره سوریه، نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز به عنوان گروهی تروریستی آورده بود. اجلاس گروههای حامی سوریه که صبح جمعه در هتل پالاس نیویورک آغاز شد، بدون دستیابی به نتیجهای مشخص پایان یافت. بحث مهم این اجلاس، توافق بر سر فهرست گروههای معارض و تروریست در بحران پنج ساله سوریه بود که بیش از این اردن برای تهیه آن تعیین شده بود. در فهرستی که وزیر امور خارجه اردن به این نشست ارائه کرد، نام صد و پنجاه و هفت گروه فعال در عرصه سوریه و از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران آورده شده بود. وزیر خارجه اردن که با فشار برخی کشورها مانند عربستان، نام سپاه را در این فهرست گنجانده بود، در واکنشی انفعالی به اعتراض ظریف گفت: ما از همه طرفهای دخیل در موضوع سوریه خواستهایم اسامی گروههایی که گمان میکنند در عرصه سوریه دست به اقدام تروریستی میزنند، اعلام کنند و نام سپاه را هم نه اردن بلکه یکی از کشورها ارائه کرده است.
* سفیر عربستان سعودی در مصر ایران را متهم کرد به دنبال تحمیل سلطهاش بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی است. روزنامه الشرق الاوسط نوشت: عبدالعزیز قطان که همچنین نماینده دائم ریاض در اتحادیه عرب است گفت روابط مصر وعربستان به طور بیسابقهای خوب است. قطان گفت: «ایران لبنان را به «دولت در دولت» تبدیل کرده است زیرا فردی در جنوب حضور دارد که برخی از اشخاص را میرباید و بر دولت بطور کامل تحکم میکند و عمران و آبادی و بازسازی در لبنان را ویران میکند. علاوه بر این شبکههای جاسوسی در کویت و عربستان دارد. ایران همچنین سعی دارد حکومت بحرین را متزلزل کند و فتنه طائفهای ایجاد کند و این کار را در سوریه نیز انجام میدهد.» وی افزود: ایران نیات بدی برای منطقه دارد.» سفیر عربستان در مصر که به پرگوئی معروف است و سخنان بیپایه میگوید، در ادامه گفت: «امیدوارم ایران قدرت عربستان را آزمایش نکند.»
*********************************
روزنامه خراسان**
پارس نیوز مدعی شد :
حجت الاسلام مصباحی مقدم، نماینده مردم تهران در مجلس عزم خود را برای حضور در دو انتخابات اسفند ماه جزم کرده است. وی تصمیم به حضور در مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه تهران گرفته است.گفتنی است پیش از این، وی در انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان گذشته، از حوزه انتخابیه خراسان رضوی نامزد شده بود که برخلاف انتظارات از حضور در مجلس خبرگان بازماند.
جهان نیوز مدعی شد :
درست با گذشت دو ماه از اعلام خبر بازداشت معلمان ایرانی در امارات، دادگاه العین در حکمی نهایی ضمن محکوم نمودن ۹ معلم ایرانی با در نظر گرفتن جریمه سنگین برای معلمان ایرانی، حکم ممنوع الخروج شدن آنها را به نیروهای امنیتی و فرودگاه های این کشور ابلاغ نموده است که به نوعی این نوع بی احترامی به معلمین ایرانی در ارتباط با کشورهای همسایه بی سابقه بوده است.
آخرین نیوز نوشت :
بابی گاش-خبرنگار کهنه کار و مدیر اجرایی کنونی سایت اقتصادی کوارتز-در ادامه گزارشهایش درباره تجربیات خود از سفر به ایران، از دیدار با حسین شریعتمداری-مدیر مسئول روزنامه کیهان-نوشت.وی درباره این دیدار گفت: هر چه من تلاش کردم موضوع بحث را به جهت دیگری غیر از آمریکا و رژیم صهیونیستی هدایت کنم، شریعتمداری به همان نقطه بازمیگشت.
*********************************
روزنامه ایران**
حضور رحمانی فضلی و فانی در صحن علنی مجلس
در هفته کاری پیش روی مجلس ۱۰ وزیر به مجلس میروند. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برای پاسخ به سؤال موسوی لارگانی درباره وضعیت عفاف و حجاب در جامعه به صحن علنی میرود و علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش هم برای پاسخ به سؤال سیدمهدی موسوینژاد درباره سیاستهای وزارت آموزش و پرورش به بهارستان میرود. براساس رویه هفتههای اخیر رحمانی فضلی و فانی روز دوشنبه به مجلس میروند.
همچنین وزیران آموزش و پرورش، امور اقتصادی و دارایی، نفت، کار، اطلاعات، جهاد کشاورزی، کشور، بهداشت، علوم و صنعت نیز برای ارائه گزارش یا پاسخ به سؤالات نمایندگان به کمیسیونهای تخصصی مجلس میروند. مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز برای ارائه گزارش در کمیسیون فرهنگی حاضر میشود.
تکذیب نامزدی فرزند رهبر معظم انقلاب در انتخابات خبرگان
مطالب منتشره در فضای مجازی درباره ثبت نام حجتالاسلام والمسلمین سیدمجتبی خامنهای، فرزند رهبر معظم انقلاب در انتخابات مجلس خبرگان رهبری، تکذیب شد. «فارس» در این زمینه نوشت: «در پی انتشار شایعاتی درخصوص ثبت نام حجتالاسلام والمسلمین سید مجتبی خامنهای در انتخابات مجلس خبرگان، با پیگیریهای انجام شده مشخص گردید که وی هیچ گونه تصمیمی برای ثبت نام در این انتخابات ندارد.»
رفع تحریمها؛ محک سنجش ادعاهای بابک زنجانی
وکیل شرکت نفتی «اچکی» با بیان اینکه «بابک زنجانی تاکنون به وعدههایش عمل نکرده است»، گفت: «این متهم نفتی در اظهارات و ادعاهایش مبالغه و اغراق میکند در حالی که ما قدری صداقت از او میخواهیم.» به گزارش «ایرنا»، غلامحسین صادقی قهاره درباره ارزیابی خود از دادگاه تصریح کرد: «هیچ چیزی قابل پیشبینی نیست؛ آخرین دفاعیات باقی مانده است؛ بعد از صحبتهای وکیل متهم ردیف سوم پرونده، نوبت به نماینده دادستان و سپس نوبت به ما میرسد.»
وکیل شرکت نفتی «اچکی» در پاسخ به این سؤال که آیا با برداشته شدن تحریمها امیدی به پرداخت بدهی از سوی بابک زنجانی هست یا نه، گفت: «رفع تحریم نیز امتحانی است و نشان میدهد او واقعاً پولی داشته است یا نه.» وی سپس به یکی از ادعاهای بابک زنجانی مبنی بر داشتن ۲۲ میلیارد یورو اشاره کرد و افزود: «برخی ادعاهایی که متهم ردیف اول پرونده نفتی تاکنون داشته، بیشتر به دروغ نزدیک است تا واقعیت که ادعای داشتن ۲۲ میلیارد یورو نیز جزو ادعاهای دروغ است و مشخص است مبلغ در حدی است که اصلاً قابل باورکردن نیست.» جلسه بیست و چهارم متهمان امروز [یکشنبه] به صورت علنی برگزار خواهد شد.
دهدشتی: ادای حقالناس واجبتر از زیارت است
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، پیرامون ادعاهای مرتضوی درباره نامه اخیر پنج نماینده مجلس، گفت: «اظهارات اخیر مرتضوی تنها فرار رو به جلو بوده و نوعی فرافکنی است، زیرا وی بهعلت تجارب به دست آمده در زمان قضاوت، خود را بسیار زرنگ و زیرک میداند و اقداماتش در این راستا است.» نماینده آبادان با بیان اینکه «پروندههای مرتضوی در مسائل مختلف هماکنون در دادگاهها در حال بررسی است، افزود: به نظر من پرداخت حقالناس و بیتالمال بسیار واجبتر از رفتن به زیارت است.»
سیدحسین دهدشتی در گفتوگو با «خانه ملت» ادامه داد: «درباره مسأله حضور مرتضوی با بادیگارد و محافظ نیز باید بگویم که وی همواره از سوی این افراد محافظت میشود و حتی در نشست مشترک با مجلس نیز با بادیگارد آمد که ما آنها را راه ندادیم. همچنین با نگاهی به تصاویر حضور وی در جلسات مختلف، دادگاه و حتی در سفر به کربلا مشاهده میکنید که وی دارای تعدادی محافظ است.»
نماینده آبادان با اشاره به پرونده تخلف مرتضوی درباره قرارداد منعقد شده با بابک زنجانی، گفت: «براساس گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، مرتضوی در قرارداد واگذاری چندین شرکت شستا، برای تضمین قرارداد حدود پنج چک به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ین ژاپن را به زنجانی تحویل داده است و زنجانی نیز این چکها را اخیراً بهعنوان بدهی به وزارت نفت تحویل داده است.»
پیش از این ۵ نماینده مجلس (احمد توکلی، سید حسین دهدشتی، الیاس نادران، علیرضا محجوب و نادر قاضیپور) در نامهای خواستار برخورد جدی با تخلفات سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی شدند. اما مرتضوی در گفتوگویی با «تسنیم»، نامه نمایندگان را عقدههای سیاسی و بغضهایی دانست که از زمان فتنه ۸۸ و فتنه روزنامههای زنجیرهای به دل دارند.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
تظاهرات عراقیها در حمایت از شیخ زکزاکی
صدها تن از مردم شهرستان الخالص در استان دیالی برای حمایت از شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه و محکوم کردن اقدامات نیروهای امنیتی نیجریه که ریختن خون مسلمانان را مباح میشمارند، تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در این تظاهرات عکسهایی از شیخ زکزاکی در دست داشتند و از جامعه بینالملل خواستند برای پایان دادن به کشتار دستهجمعی شنیعی که در نیجریه علیه محبان اهل بیت علیهمالسلام رخ میدهد مداخله کنند. پیشتر مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق خواهان برگزاری تظاهرات گسترده پس از نماز جمعه شد.
کشته شدن ۲۰ سرباز عراقی در حملات آمریکا
منابع امنیتی عراقی از کشته شدن بیش از ۲۰ سرباز عراقی و زخمی شدن ۳۷ تن دیگر در حمله ائتلاف تحت رهبری آمریکا به یکی از پایگاههای نیروهای عراقی در جنوب فلوجه خبر دادند. این حمله ائتلاف ضدداعش آمریکا در منطقهای رخ داد که صحنه درگیریهای شدید میان نیروهای عراقی و داعش بود. تعدادی از افسران تیپ ۵۵ ارتش عراق نیز در بین کشته شدگان هستند. ارتش آمریکا در بیانیهای اذعان کرده احتمالا یک حمله اشتباهی ائتلاف روز جمعه به کشته شدن چند سرباز عراقی منجر شده است.
۱۲۹ شهید از آغاز انتفاضه قدس
روز جمعه درگیریهای شدیدی میان جوانان فلسطینی و نظامیان رژیم صهیونیستی در بخشهای مختلف کرانه باختری و شرق نوار غزه رخ داد. در این درگیریها ۳ جوان فلسطینی شهید و نزدیک به ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. به این ترتیب تعداد شهدای انتفاضه قدس که از اول اکتبر آغاز شده، تا روز شنبه در هشتادمین روز خود به ۱۲۹ تن رسید که ۲۹ کودک و ۶ زن در میان آنها وجود دارند. همچنین تعداد مجروحان ناشی از گلوله جنگی، پلاستیکی و انواع گازهای اشکآور و سمی به ۱۴۶۸۰ نفر رسیده است.
توقف روابط پارلمانی روسیه با ترکیه
رئیس کمیته بینالملل مجلس اعلای روسیه اعلام کرد به دنبال سرنگونی جنگنده سوخو۲۴ روسیه توسط ترکیه، مسکو روابط پارلمانیاش را با آنکارا قطع میکند. وی افزود: مجلس اعلای روسیه چنین تصمیمی را گرفته، چرا که هیچ امتیاز و مزیتی در برقراری رابطه با ترکیه تا زمانی که «نمایندگان و قانونگذاران ترکیهای بدون فکر و متعصبانه از مواضع اردوغان، رئیسجمهور این کشور پشتیبانی میکنند» وجود ندارد پیش از این نیز «مجلس دومای دولتی» روسیه تماسها و ارتباط با مجلس ترکیه را به حالت تعلیق درآورده بود.
اسراف ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا در افغانستان
براساس گزارش جدیدی، دولت آمریکا دستکم ۱۷ میلیارد دلار از پول مالیاتدهندگان را در افغانستان برای پروژههای متعدد هدر کرده است؛ پروژههایی که هرگز آغاز نشده یا به دلیل بیکفایتی یا عدم نگهداری در این کشور جنگزده محکوم به شکست شدهاند. اگرچه پای بسیاری از نهادهای آمریکایی در این طرحها دیده میشود اما این گزارش تاکید دارد که وزارت دفاع آمریکا تنها مسؤول اتلاف هزینههاست.
بازدیدها: 173