اخبار ویژه روزنامه ها 11 مرداد

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها 11 مرداد

پیشکش کامل خودروسازی به شرکت‌های خارجی!

کیهان

پیشکش کامل خودروسازی به شرکت‌های خارجی!
دو روزنامه حامی دولت از «واگذاری 100درصد سهام خودروسازان به سرمایه‌گذاران خارجی» و «پیشکش صنایع به خارجی‌ها» خبر دادند.
روزنامه اعتماد در این زمینه نوشت: دید و بازدید وزرای اقتصادی با فابیوس فرانسوی تنها چند روز پس از مذاکره با هیئت آلمانی به تنهایی حاشیه‌ها و سؤالات زیادی را در ذهن متبادر می‌کند، حال اینکه پیش از مذاکرات نیز دست‌اندرکاران بخش خودرویی کشور که تعاملات زیادی با فرانسوی‌ها در دو دهه اخیر داشتند، آب پاکی را روی دست خودروسازان فرانسوی ریختند و اعلام کردند دیگر نمی‌خواهند مذاکرات‌شان را فقط با فرانسوی‌ها ادامه دهند و این‌بار به جای امضای قرارداد درپی دریافت خسارت از ساکنان شهر برج ایفل هستند.
اعتماد از پیام وزیر صنعت به سرمایه‌گذاران خارجی برای واگذاری 100 درصدی سهام خودروسازان خبر داده و بهانه این امر را جذب نقدینگی برای صنایع توصیف می‌کند. براساس این گزارش وزیر صنعت باز هم موضوع کمبود نقدینگی را مورد توجه قرار داده و افزوده است: «کمبود نقدینگی دلایل مختلفی از جمله رکود، تورم، تغییر و افزایش نرخ ارز و مسائل تحریم دارد که بیشترین تأثیرات آن روی صنایع قابل مشاهده است.
«بنده فکر می‌کنم با اصلاح سیاست‌های بین‌المللی بتوانیم منابع بیشتری از خارج از کشور جذب کنیم تا به افزایش نقدینگی داخل کمک کند. بانک‌ها در شرایط پساتحریم از طریق ارتباطی که با بانک‌های خارجی برقرار می‌کنند می‌توانند خطوط اعتباری لازم را دریافت کنند تا حجم مبادلات افزایش یابد.»
وی در جلسه شورای سیاستگذاری خودرو برای خارجی‌ها پیام‌های خاص خود را فرستاد و اعلام کرد: «هر شرکت خارجی که در ایران تولید کند، می‌تواند 100 درصد مالکیت را هم داشته باشد.»
اما روزنامه شرق همین خبر را نشانه «پیشکش صنایع به خارجی‌ها» دانسته و نوشت: وعده مالکیت صددرصدی سهام شرکت‌های صنعتی ایران برای خارجی‌ها درحالی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران مطرح می‌شود که خود می‌تواند آغازگر جریانی نو در اقتصاد ایران باشد؛ جریانی که هرچند می‌تواند رشد و رونق اقتصادی ایران را به همراه داشته باشد، اما این بیم می‌رود که شرکت‌های خارجی صنایع ایران را محلی برای سهم‌بری خود کرده و اقتصاد ایران با قدرت‌های جدیدی روبه‌رو شود که می‌توانند در کنار گروه‌های خاص برخی از صنایع ایرانی را به بیرون گود پرتاب کنند.
پیش از این حمید حسینی، یکی از فعالان اقتصادی، در گفت‌وگو با «شرق»، هشدار داده بود باید مسئولان توجه داشته باشند که خارجی‌ها در تمامی حوزه‌های اقتصادی کشور نفوذ نکنند تا بازارها کاملاً تحت اختیار آنها قرار گیرد و در مثالی به چین اشاره کرد که هرگز به خارجی‌ها اجازه ورود به صنعت بورس این کشور را نداده بود.

مقایسه توافق وین با قطعنامه 598 قیاس مع‌الفارق است
دیروز آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی که با خبرگزاری ایسنا مصاحبه می‌کرد، در پاسخ به این سوال که «از نظر جنابعالی مجلس باید درباره برجام نظر بدهد یا شورای عالی امنیت ملی»؟ گفت؛ «مجلس شورای اسلامی از باب اصول قانون  اساسی باید نسبت به اینگونه معاهدات بین‌المللی نظر بدهد، اما در برخی موارد نیز نظر نداده است، مثل قطعنامه 598».
مقایسه برجام با قطعنامه 598 در حالی است که این دو مقوله با یکدیگر تفاوت ماهوی دارند. برجام، یک توافق است و مطابق اصل 77 قانون اساسی تمامی «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد». و اصل 125 نیز تاکید می‌کند «امضای عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌ها ‌و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‌های مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس‌جمهور یا نماینده قانونی اوست» بنابراین نظر مجلس شورای اسلامی در قبول و یا رد توافق وین، یک الزام و ضرورت قانونی است و آنگونه که جناب لاریجانی مطرح کرده است از نوع سلیقه سیاسی نیست که ایشان می‌فرمایند «شاید مجلس هم نظر بدهد، بهتر باشد»!
و اما، قطعنامه 598 که موضوع آن خاتمه جنگ ایران و عراق بود، از نوع توافق‌نامه و معاهده و امثال آن نبوده و از این روی نیازی به تصویب مجلس شورای اسلامی نداشته است بلکه مطابق اصل 110 قانون‌اساسی، پذیرش یا رد آن از اختیارات رهبری بوده است که اینگونه نیز تحقق یافت. توضیح آن که بند 5 از بندهای یازده‌گانه اصل 110 قانون اساسی «اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها» را از جمله اختیارات رهبر انقلاب دانسته است.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه رئیس‌جمهور محترم -94/4/24 – تاکید فرمودند: «لازم است متنی که فراهم آمده با دقت ملاحظه و در مسیر قانونی پیش‌بینی شده قرار گیرد و آنگاه در صورت تصویب، مراقبت از نقض عهدهای محتمل طرف مقابل صورت گرفته و راه آن بسته شود». حضرت ایشان در خطبه‌های نماز عیدفطر نیز تصریح فرمودند که متن تهیه شده- برجام- بایستی در مجاری قانونی پیش‌بینی شده خود، بررسی شود.

چرا بورس برخلاف توافق ژنو این بار هیجان زده نشد؟!
شاخص بورس از 24 تیر ماه، یعنی فردای جمع‌بندی مذاکرات در وین برخلاف انتظارات، در حال کاهش است.
این در حالی است که تصور می‌شد با تمام شدن مذاکرات هسته‌ای و نتایج برد ایران از این مذاکرات، بازارهایی چون بورس رونق بگیرند و به شدت رو به صعود بگذارند.
اما برخلاف تمامی این تصورات و امیدها، فردای توافق هسته‌ای رسید اما بورس دنده معکوس گرفت و رو به نزول گذاشت. این روند نزولی در روزهای بعد هم تکرار شد. پس از آن بود که رسانه‌های حامی دولت که تا قبل از پایان مذاکرات هسته‌ای، چشم‌انداز تاریخی برای اقتصاد کشور از جمله بورس ترسیم می‌کردند، به فکر یافتن علل سقوط بورس افتادند.
به گزارش مشرق در روزهای اخیر کارشناسان بورس دلایل متعددی برای نزول بازار سرمایه پس از توافق وین مطرح کرده‌اند که چکیده اظهارات آنها را در دو بخش می‌توان جمع‌بندی کرد. جمع‌بندی اظهارات کارشناسان آن است که دلیل اول سقوط بورس تشدید رکود اقتصادی و دلیل دوم آن هم آگاهی سهامداران از واقعیات جمع‌بندی مذاکرات در وین است.
به گفته کارشناسان، در شرایط عادی با توجه به تشدید رکود اقتصاد کشور و کاهش سوددهی شرکت‌ها، در یک ماه گذشته نیز بورس باید به روال افت تدریجی خود ادامه می‌داد، اما تبلیغات رسانه‌ای درباره لغو کامل تحریم‌ها در مذاکرات هسته‌ای سبب شد بورس در طول مذاکرات اخیر روندی خلاف جهت اقتصاد پیش بگیرد و صعودی شود.
اما با پایان یافتن مذاکرات و انتشار متن توافق و روشنگری فوری رسانه‌ها درباره داده- ستانده‌های کشورمان از توافق وین، سهامداران بورس تقریبا از همان شب توافق دریافتند که در بهترین حالت این توافق تا پنج شش ماه دیگر هیچ تاثیر واقعی بر اقتصاد کشور ندارد. بنابراین باد خوش‌بینی به اقتصاد و بورس در همان شب توافق فرو خوابید و بورس به مدار واقعیت بازگشت.
در تایید این استدلال می‌توان به عبرت گرفتن سهامداران و فعالان بورس از ماجرای توافق ژنو در آذر ماه سال 1392 نیز اشاره کرد. در آن زمان که دولت یازدهم تازه چند ماه بر سر کار آمده بود و در 100 روز اول خود توافق ژنو را امضاء کرد، مسئولان ارشد دولت تفاسیری از این توافق به مردم ارائه کردند که گویا به زودی تمامی تحریم‌ها لغو خواهد شد.
از اواخر آذر ماه 1392 فعالان بازار سرمایه از این که فعلا خبری از گشایش‌های بزرگ اقتصادی و رفع تحریم‌ها نیست، باخبر شدند و متعاقبا ترمز هیجانات بورس کشیده شد.
بدین ترتیب آن مقطع کوتاه رشد حبابی بورس با یک دوره طولانی سقوط همراه شد و زیان‌های شدیدی به سهامداران وارد کرد.
بنابر همین تجربه بود که فعالان بازار سرمایه این بار پس از جمع‌بندی مذاکرات در وین، با هیجان کمتر و واقع‌بینی بیشتری به متن توافق نگاه کردند و تحت تاثیر جشن‌های خیابانی، مارش‌های پیروزی و هیجانات رسانه‌ای قرار نگرفتند.

رونمایی از سناریویی که مذاکرات هسته‌ای فقط بهانه آن بود
روزنامه‌های زنجیره‌ای به بهانه جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای در وین، فاز تازه‌‌ای از سازش یکطرفه با آمریکا را کلید زده و شرکت روحانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را فرصت دیدار با اوباما رئیس دولت شیطان بزرگ دانستند.
روزنامه آفتاب‌یزد تیتر اول «دیدار روحانی و اوباما در سازمان ملل» رسانه‌های غربی احتمال دادند) را برجسته‌ کرد و نوشت: حال پس از توافق مهم هسته‌ای پس از کش و قوس‌های فراوان زمزمه‌های ملاقات روسای جمهور آمریکا و ایران به گوش می‌رسد. زنگ آغاز این گمانه‌زنی‌ها را به نظر می‌رسد برخی رسانه‌های غربی زده‌اند. دیروز در محافل رسانه‌ای این گمانه‌زنی به نقل از گاردین مطرح و دست به دست چرخید. اذعان آفتاب یزد به دنباله‌روی از سناریوی رسانه‌های غربی در حالی است که این روزنامه در ادامه می‌نویسد: اگرچه این رسانه دلیل محکمی غیر از همزمانی برای احتمال این دیدار مطرح نکرده است اما به نظر می‌رسد خبر فوق قابل تامل است. در واقع از آنجایی که فی‌الحال تابو مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در مسئله هسته‌ای شکسته شده است دور از ذهن نیست که روسای جمهوری دو کشور نیز برای باقی مسائل بین ایران و آمریکا ملاقات و گفت‌وگو نمایند.
این روزنامه می‌افزاید: هرچند گفت‌وگوی تلفنی روحانی با اوباما در سال 92 اعتراض‌های بلندمدتی در داخل را به همراه داشت اما به عقیده ناظران آن گفت‌وگوی کوتاه خود می‌تواند زمینه‌ساز شکستن تابوی ملاقات دو رئیس‌جمهور شود. اکنون گمانه‌زنی‌ها در این زمینه آغاز شده و امکان اینکه تابوی دیگری در دولت حسن روحانی شکسته شود وجود دارد.
روزنامه آرمان نیز با تیتر «فرش قرمز نیویورک زیر پای روحانی» خواستار تابوشکنی مجدد در سفر به نیویورک و دیدار با اوباما شد و نوشت در سفر قبلی سناریوهای مختلف اعم از دیدار در راهرو یا بر سر میز شام رسمی روحانی از پذیرش دیدار درست در زمانی که همه انتظار آن را داشتند سر باز زد و در نهایت به هنگام خروج روحانی و در مسیر فرودگاه تلفن لیموزین حامل روحانی زنگ خورد و روسای جمهوری آمریکا و ایران 15 دقیقه با یکدیگر گفت‌وگو کردند و البته برای اولین بار در تاریخ روابط ایران و آمریکا پس از انقلاب، وزرای خارجه دو کشور درحاشیه مذاکرات هسته‌ای مستقیم و رودررو سخن گفتند، ارتباطی که تابوی مذاکرات مستقیم را شکست.
… حال با رقم خوردن توافق قرن، زمینه تازه‌ای فراهم شده است.
یادآور می‌شود پیش از این، هاشمی رفسنجانی مذاکره با آمریکا را شکستن تابوی بزرگ توصیف کرده بود و به نظر می‌رسد برای برخی طیف‌های دارای خوش‌گمانی مفرط به آمریکا اساسا مذاکرات هسته‌ای بهانه و پوششی برای نزدیکی بیشتر به آمریکا بوده است.

سیاه‌نمایی افسار گسیخته اعتبار دولت را زیر سوال می‌برد
وزیر اقتصاد دولت دهم به انتقاد از برخی سیاه‌نمایی‌ها و وارونه‌نمایی‌ها توسط مسئولان دولت فعلی پرداخت.
به گزارش رسانه‌ها، شمس‌الدین حسینی در نشست برخی اعضای دولت سابق گفته است: مدام گفتند مسکن مهر باعث تورم شده است. واقعا بعد از توقف مسکن مهر پایه پولی کنترل شد؟ حجم نقدینگی کنترل شد؟ نقدینگی در همین دو سال 80 درصد افزایش یافته است. نقدینگی به 820 هزار میلیاردتومان رسیده است. کل نقدینگی تا پایان دولت دهم 460 هزار میلیارد تومان بوده است؛ یعنی در همین دو ساله 350 هزار میلیارد تومان به نقدینگی افزوده شده است. این یعنی رشد 80 درصدی. درباره هدفمند کردن یارانه‌ها هیچ اقدامی در این کشور تاکنون اتفاق نیفتاده بود، برای اولین‌بار توزیع یارانه نقدی بین همه مردم انجام شد. اقدامی که در جهت عدالت انجام شد و متاسفانه به پوپولیسم متهم شدیم. در مقابل کاری که این دولت انجام داد توزیع سبد کالا بود! با یک بسته ماکارونی می‌خواهید امنیت غذایی مردم را تأمین کنید؟
وزیر سابق اقتصاد افزود: در دولت دهم هفته‌ای یک بار جلسه اشتغال داشتیم، برنامه داشتیم و اجرا کردیم و آمار بیکاری کاهش پیدا کرد. بعد آمدند و با یک روش من درآوردی گفتند 14 هزار شغل خالص ایجاد شده است. با همین روش من درآوردی از بهار 92 تا بهار 94 دریغ از یک شغل مثبت. 320 هزار شغل از دست رفته است. وقتی شما یک روش آماری غلط را پیاده کردید، گریبان خودتان را می‌گیرد. بیایید توضیح بدهید اگر در دولت قبل 14 هزار شغل خالص ایجاد شده است، شما چقدر شغل تولید کردید؟
وی ادامه داد: امروز در همین هسته‌ای می‌گویند، ما دستاوردمان این است که 19 هزار سانتریفیوژ را به 6 هزار تا تبدیل کردیم و دستاوردشان حفظ این 6 هزار سانتریفیوژ است. حال سوال این است آن 19 هزارتا دستاورد نبود؟
حسینی افزود: گفتند؛ 800 میلیارد دلار درآمد نفتی، من به همین بهانه مجدد حساب و کتاب کردم به استناد سایت بانک مرکزی، کل درآمدهای نفتی کشور در فاصله سالهای 1384 تا 1391، 614 میلیارد دلار است. چطور به همین راحتی 614 میلیارد دلار را 800 میلیارد دلار عنوان می‌کنند؟ درآمدهای نفتی به حکم قانون به حساب شرکت نفت واریز می‌شود. در کشور ما رئیس‌جمهور و دولت فعال مایشاء که نیستند، تمام منابع کشور در قالب برنامه توسعه و برنامه بودجه سنواتی باید هزینه بشود. غیر از این است؟
وی گفت: چرا ما باید عددها را اشتباه و غلط بگوییم و در کشور شبهه ایجاد کنیم و بعد توقع دارید خارجی‌ها بیایند گزارش‌های خوبی از کشور ما مخابره کنند؟ از ماست که برماست. براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی کل واردات کشور در 8 سال دولت نهم و دهم 420 میلیارد دلار بوده است اما گفتند 720 میلیارد دلار. من تاسف می‌خورم یک نهاد رسمی کشور برای اینکه آمار دولت قبل را مخدوش کند، اعتبار خود را زیر سوال می‌برد؛ یعنی فرق 420 و 720 را نمی‌دانید؟ 370 میلیارد دلار از 420 میلیارد، ظرفیت تولید را افزایش داده و کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای بوده است.

******************************************************

خراسان

ذره بین دستگاه های مسئول روی واردات اقلام فرهنگی ممنوعه

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک نهاد مسئول به دستگاه های مربوط در کار واردات کالا، اعلام شده است که حسب تاکیدات برخی مسئولان و نهادها، در اجرای ماده 122 قانون امور گمرکی، باید بر ورود و ترخیص نوشت افزار با تصاویر و نمادهای مغایر با فرهنگ عمومی و موازین شرعی دقت و نظارت بیشتری صورت گیرد و همچنین به مصادیق ممانعت از ورود و ترخیص هرگونه کالای دارای عبارت یا علامت مخالف نظم عمومی، شئون ملی، عفت عمومی یا مذهب رسمی کشور توجه بیشتری شود.

دستور دولت برای حذف 5 وزیر از کمیسیون امور تهران

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که حسب نظر هیئت وزیران و به استناد اصل 138 قانون اساسی، وزیران جهادکشاورزی، اطلاعات، ورزش و جوانان، دفاع و تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ترکیب کمیسیون خاص امور کلان شهر تهران و سایر کلان شهرها موضوع تصویب‌ نامه اسفندماه سال 92 دولت حذف می شوند و رئیس شورای عالی استان ها با حق رأی به کمیسیون مذکور اضافه می ‌شود.

****************************************

ایران

برگزاری دوره تربیت مربی انتخابات در شهریورماه
دبیر ستاد انتخابات کشور با اشاره به اهمیت بحث آموزش دست‌اندرکاران اجرای انتخابات، از «برگزاری دوره تربیت مربی انتخابات» در شهریور سال جاری خبر داد و گفت: «در این دوره 270 نفر از کارشناسان منتخب استان‌ها به عنوان مربی مباحث انتخاباتی آموزش می‌بینند تا ان‌شاءالله مشکلی در برگزاری انتخابات نداشته باشیم.» به گزارش ایسنا، علی پورعلی مطلق با بیان اینکه رئیس جمهوری تأکید کرده است که باید انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و آزاد برگزار شود، اظهار کرد: «پیروزی ما در گرو عمل به قانون و برگزاری انتخابات سالم است، باید شرایطی را فراهم کنیم که مردم احساس کنند آنچه از صندوق رأی بیرون آمده خواست واقعی آنان است.» وی، رعایت اخلاق، راستگویی، امانتداری و قانونمداری را شعار انتخاباتی دولت عنوان کرد و گفت: «بر اساس نص صریح قانون، مجریان و ناظران انتخابات باید بیطرف باشند.»

سفر جمعی از نمایندگان «کنگره» به اسرائیل
تعدادی از نمایندگان کنگره امریکا قصد دارند امروز طی سفر یک هفته‌ای به اسرائیل، مقام‌های تل‌آویو را نسبت به دادن رأی منفی به «برجام» مطمئن کنند. «تسنیم» با اعلام این خبر به نقل از گاردین افزود: «بیش از 60 نفر از نمایندگان امریکایی قصد دارند با پرواز «بیزینس کلاس» به اسرائیل سفر کنند و در هتل‌های 5 ستاره اقامت کنند. «آیپک» (کمیته امور عمومی اسرائیل و امریکا) مقدمات سفر این 60 نماینده امریکایی را فراهم کرده است. از سوی دیگر، خبرگزاری فرانسه هم گزارش داد  نخست وزیر اسرائیل قصد دارد در مخالفت با توافق هسته‌ای روز سه‌شنبه آینده از طریق اینترنت برای یهودیان امریکا سخنرانی کند. قرار است سخنرانی او به صورت مستقیم از عبادتگاه‌های یهودی (کنیسه) در امریکا پخش زنده شود. بنیامین نتانیاهو همچنین در برنامه دیگری با سخنرانی در کنفرانس سران سازمان‌های یهودی امریکایی و انجمن‌های یهودی در امریکای شمالی به سؤالات حاضران در نشست درباره توافق هسته‌ای پاسخ خواهد داد.

 این بار؛  «بیلبورد» در حمایت از توافق هسته ای
به تازگی در بیلبوردهای شهری تهران طرح هایی در زمینه توافق هسته ای منتشر شده و بر لزوم وحدت در زمینه مذاکرات هسته ای تاکید شده است.به گزارش «تابناک» در این طرح ها عبارت « یک ملت هستیم چه در مذاکرات وچه در مبارزه» همراه با تصویر از یک دیپلمات و یک سرباز تلفیق شده است.
  یک ایرانی و یک کوبایی، در صدر حامیان مالی «جب بوش»
بر پایه اطلاعات منتشر‌ه از هزینه‌های مبارزات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری امریکا، یک ایرانی و یک کوبایی در صدر حامیان مالی جب بوش، فرماندار جمهوریخواه سابق فلوریدا- که از جمله مهم‌ترین گزینه‌های نامزدی این حزب به شمار می‌رود- قرار دارند. به گزارش تابناک به نقل از گاردین، «مایک فرناندز»، میلیاردر ساکن فلوریدا که در دهه ۱۹۶۰ از کوبا به ایالات متحده مهاجر کرده، در صدر جدول حامیان مالی بوش قرار دارد. وی از ماه «مارس» تاکنون، به تنهایی و در سه مرحله، ‌سه میلیون دلار به کمپین بوش کمک مالی کرده است. پس از وی و در رده دوم، هوشنگ انصاری، سفیر ایران در امریکا در دوران پیش از انقلاب قرار دارد که در حال حاضر ساکن تگزاس است. وی به همراه همسرش، شهلا انصاری، ‌دو میلیون دلار در اختیار کمپین انتخاباتی جب بوش قرار داده است. گفتنی است، تنها افرادی که شهروند امریکا بوده یا دارای «گرین کارت» این کشور هستند، می‌توانند به کمپین‌های سیاسی کمک مالی کنند و این دو فرد، ده‌ها سال است ‌در ایالات متحده ساکن بوده و از چنین امکانی برخوردار‌ند.

**********************************************

قدس

فعلاً خبری از «لغو تحریم‌ها» نیست

مهر: سیدمسعود میرکاظمی، نماینده مجلس، با بیان اینکه در توافق هسته‌ای صورت گرفته تحریمها تا ۱۰ سال «لغو» نمی‌شود، بر ضرورت توجه به داده‌ها و ستانده‌ها در بررسی «برجام» در مجلس تأکید کرد وگفت: فعلاً خبری از «لغو» تحریمها نیست؛ بلکه آن را فریز می‌کنند و مثل یک چماق بالای سر ما نگه می‌دارند که آیا ایران به تعهدات خود درست عمل می‌کند یا خیر.

 مصر از ایران و سوریه دعوت نکرد

فارس: در اقدامی عجیب، دولت مصر، دولتهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و سوریه را برای حضور در مراسم جشن افتتاح بخش جدید کانال «سوئز» دعوت نکرد.

 اسکادران اف35 برای مقابله با داعش

قدس آنلاین: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که نخستین اسکادران جنگنده های اف۳۵ آماده به کارگیری در میدان نبرد شده است. قرار است بخشی از تولیدات شرکت سازنده این هواپیمای جنگی مدرن، برای مقابله با تکفیری های داعش به کار گرفته شود.

 توافق هسته ای، پایان دوستی ما با آمریکاست!

الف: بندربن سلطان رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی با بیان اینکه توافق هسته ای، پایان دوستی ما با آمریکاست گفته است که اکنون، با اطمینان کامل می‌گویم که من بیش از هر زمانی با دوست عزیزم، روباه پیر! هنری کسینجر، هم‌عقیده‌ام که یک بار گفت: «دشمنان آمریکا باید از آمریکا بترسند اما دوستانش باید بیشتر از آن بترسند».

 ایران به دنبال امپراتوری نیست

مشرق: گراهام فولر، معاون رئیس سابق شورای اطلاعات ملی آمریکا گفت: من فکر نمی‌کنم اعتقاد به اینکه ایران می‌خواهد یک امپراتوری شیعه تشکیل دهد، اعتقاد صحیحی باشد. این کشور می‌خواهد نفوذ زیادی در منطقه داشته باشد، اما این به معنای ابعاد نظامی نیست.

 راه دور زدن مجلس وجود ندارد

مهر: محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس در واکنش به برخی توجیهات برای ممانعت از تصویب متن برجام در مجلس گفت: توافق با هر نامی بر اساس تفسیر شورای نگهبان باید به تصویب مجلس برسد. وی افزود: قانون اساسی، هیچ راهی برای دور زدن مجلس باقی نگذاشته است.

 حراست از نیروگاه بوشهر با اف4

مهر: امیر خلبان اسماعیل لشکری، فرمانده پایگاه هوایی شهید یاسینی با اشاره به وجود شریان اصلی صادرات نفت و گاز کشور، نیروگاه هسته‌ای بوشهر و منطقه پارس جنوبی در منطقه جنوب گفت: پایگاه شهید یاسینی علاوه بر انجام مأموریتهای تاکتیکی و رزمی، مأموریت پوشش هوایی و حراست از آسمان میهن اسلامی و شریان اقتصادی کشور را با استفاده از هواپیماهای اف۴ بر عهده دارد.

 ردپای پ‌ک‌ک در حمله به قطار مسافران ایرانی

قدس آنلاین: خبرگزاری دولتی آنادولوی ترکیه در گزارشی به نقل از نیروهای پلیس این کشور نوشت: اعضای حزب کارگران کردستان ( پ ک ک) عامل حمله تروریستی به قطار مسافری ترکیه- ایران بوده‌اند. در اوایل بامداد روز جمعه گذشته قطار مسافری در مسیر ترکیه به ایران با انفجار یک مین، هدف حمله تروریستی قرار گرفت.

بازدیدها: 140

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *