اخبار ویژه روزنامه ها 31 تیر

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها 31 تیر

فایننشال‌تایمز: توافق وین ریسک تجارت با ایران را بالا نگه می‌دارد
« برای بسیاری از شرکت‌ها، توافق هسته‌ای با ایران نه فرصت طلایی که میدان مین است».

روزنامه کیهان **

فایننشال‌تایمز: توافق وین ریسک تجارت با ایران را بالا نگه می‌دارد

« برای بسیاری از شرکت‌ها، توافق هسته‌ای با ایران نه فرصت طلایی که میدان مین است».

روزنامه اقتصادی فایننشال تایمز با انتشار این تحلیل، از قول مقام ارشد یک بانک آمریکایی نوشت: فعلا طرحی برای تجارت با ایران نداریم.

فایننشال تایمز می‌افزاید: اکثر بانک‌های غربی محتاطانه با قضیه برخورد می‌کنند. مدیر ارشد اجرایی یک بانک بزرگ اروپایی دراین‌باره می‌گوید: ما در رابطه با ایران کاملا محتاطانه برخورد می‌کنیم، چرا که دچار مشکلاتی هستیم.

فایننشال تایمز نوشت: تحریم‌های اقتصادی و مالی آمریکا و اروپا تنها زمانی برداشته خواهد شد که ایران  به تعهداتش در توافق هسته‌ای عمل کند و انتظار این است که این مدت زمان 6 تا 9 ماه باشد. حتی در توافق قید «الزام بازگشت سریع» تحریم‌ها در صورت تخلف ایران از عمل به تعهداتش پیش‌بینی شده است.

متیو اورسمان مشاور حقوقی تحریم‌ها در شرکت حقوقی «پیلزبری» در این زمینه می‌گوید:  حتی الان هم که توافق بدست آمده باز هم روند کارها بسیار کند خواهد بود به خصوص برای شرکتهای آمریکایی؛وانگهی تحریم‌های آمریکا درخصوص حمایت ایران از تروریسم به قوت خود باقی خواهد ماند، یعنی این که همه اتباعی که مشمول قوانین حقوقی و کیفری آمریکا هستند، لازم است عمیقا محتاطانه عمل کنند.

این روزنامه خاطر نشان می‌کند: درخصوص وام دادن به ایران، موسسات مالی وام‌دهنده آمریکایی که به دنبال احیای جریان وام‌دهی به ایران هستند از بیم آنکه مبادا مورد پیگرد دستگاه قضایی آمریکا قرار گیرند امکان دارد با مشکلاتی مواجه باشند.

استاندارد چارترد یکی از معدود بانک‌های وام‌دهنده خارجی دارای پروانه کار در ایران است، اما بابت همین تعامل تجاری تاکنون دوبار در سال 2012 محکوم به پرداخت جریمه مجموعا به ارزش تقریبی 1 میلیارد دلار بابت نقض تحریم تجاری ایران شده است. این شرکت هیچ طرحی برای بازگشت به ایران ندارد. رقبای این شرکت نیز ظاهرا همین احساس را دارند. به جرم تجارت کردن با ایران تاکنون شرکت‌هایی همچون HSBC مبلغ 1/9 میلیارد دلار و شرکت توتال فرانسه رقم رکوردشکن 8/9 میلیارد دلار جریمه پرداخت کرده‌اند. سایر بانکها هم بابت جرم مشابه نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران تحت پیگرد قانونی قرار دارند، شامل بانک دویچه بانک آلمان، سوسیه ته ژنرال، کردیت اگریکول و یونی کردیت.

فایننشال تایمز می‌افزاید: از نگاه اکثر ایرانی‌ها مهم‌ترین تحریمی که باید لغو شود تحریم منع وصل شدن ایران به سوئیفت. (جامعه ارتباطات مالی بین‌المللی بین بانکی نهادی) است که در کار نقل و انتقال وجوه بین مرزها ایجاد تسهیلات می‌کند.

دان نیوکامب وکیل موسسه حقوقی شرمن اند استرلینگ در نیویورک معتقد است: آنچه که ایرانی‌ها بیش از همه مشتاق آنند این است که صاحب درآمد فروش نفت خود باشند و پول نفتی که می‌فروشند را بی‌هیچ منعی دریافت کنند اما شرکت سوئیفت که مقر آن در بلژیک است اعلام کرده که ممنوعیتش در مورد ایران دست کم تا زمانی که تحریم‌های اروپا علیه ایران پابرجاست به قوت خود باقی است.

روزنامه کارگزاران: روحانی می‌خواهد اصلاح‌طلبان در حاشیه باشند

«پیروزی حسن روحانی هر چند وضعیت حداقلی اصلاح‌طلبان را حفظ کرد، اما موجب رنگ باختن تدریجی گفتمان اصلاح‌طلبی در سایه دولت اعتدال و تدبیر شد.»

روزنامه کارگزارانی شرق با انتشار این تحلیل نوشت: اصلاح‌طلبان، مسیری سخت و دگرگونه پیش‌رو دارند و شاید وضعیت کنونی‌شان که گفتمانی هژمونیک ندارند، آنها را نگران و مضطرب کند. پیروزی حسن روحانی دو سویه داشت: الف) حفظ وضعیت حداقلی اصلاح‌طلبان. ب) رنگ باختن تدریجی گفتمان اصلاح‌طلبی در سایه دولت اعتدال و تدبیر. حسن روحانی نیز بیش از آنکه بخواهد مجالی فراهم سازد تا اصلاح‌طلبان گفتمان خود را احیا کنند، مایل است آنها را در عقبه‌ای حفاظت شده نگاه دارد.

شرق می‌افزاید: در این فرآیند، کارکرد احزاب اصلاح‌طلب موجود فعال، قابل ترسیم است. «کارگزاران سازندگی»، دست بالا را دارد، چون از دیرباز در گفتمان اعتدال اصلاح‌طلبانه جا خوش کرده بودند. علاوه بر این وجهه روشنفکرانه تکنوکرات بودن آنها می‌تواند برخی از طبقات متوسط به‌جا مانده از دوران گذشته را هم رهبری کند. کار احزابی چون «ندا» و «امید ایرانیان» که مولود این شرایط هستند بسیار دشوار است. مثلث روحانی، هاشمی و ناطق نوری همان‌گونه که اصلاح‌طلبان را در اقلیت قرار می‌دهد، آنها را نیز بلاتکلیف می‌کند که یا خود را زیر نگین کارگزاران تعریف کنند، یا آهنگی دیگر ساز کنند.

اگر بخواهیم صادقانه برخورد کنیم، همه این احزاب، موافق سود جستن از سرمایه نمادین اصلاح‌طلبان هستند و مایلند که حتی گاه خطر کرده و در سخنرانی‌هایشان از خط‌های قرمز عبور کنند. اما آشکارا پیداست که بنا به توافقی ناگفته و نانوشته، چه بهتر که اصلاح‌طلبان نخستین در عقبه‌ای محافظت‌شده بمانند و رخ عیان نکنند.

این روزنامه خاطرنشان کرد: کارگزاران سازندگی تلاش می‌کند تا لیدر محافظه‌کاران سنتی شود و از هر کسی که زیر این سقف بگنجد استقبال می‌کند و به نظر فضای بسیار مناسبی هم پیش‌رو دارد. به خصوص که دولت حسن روحانی نیز اگرچه از این گفتمان به صراحت حمایت نمی‌کند، در نهان مایل به قدرت‌گیری این جریان است. در قیاس با دیگر شاخه‌های اصلاح‌طلبان، کارگزارانی‌ها در بدنه دولت حضور پررنگ‌تری دارند. از این منظر کار برای احزاب دیگر سخت می‌شود. آنها که پتانسیل و بهتر بگوییم اراده‌ای برای تحول‌خواهی ندارند به ناگزیر باید گفتمانی را هژمونیک کنند که از کارگزاران فاصله داشته باشد و در عین حال خطرات تحول‌خواهی اصلاح‌طلبانه را هم نداشته باشد.

شرق همچنین از قول محمدرضا تاجیک مشاور رئیس دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: نوعی ریزش (در میان اصلاح‌طلبان)، درحال انجام است. احساس می‌کنم بعضی از احزاب که جدیداً درحال رویش و پیدایش هستند، در اثر همین فقدان برنامه و فقدان همین تحرکی که ما باید داشته باشیم؛ آنها هم چون چنین چیزی را نمی‌بینند، دخیل به خودشان می‌بندند و بعضی وقت‌ها به صورت یک جریان درون جریان اصلاح‌طلبی، بروز می‌کنند که باید دید این چقدر می‌تواند در شرایط کنونی به نفع جریان اصلاح‌طلب باشد و چقدر به ضرر آن؟

جشن روزنامه‌های الکی‌خوش!

روزنامه‌های زنجیره‌ای الکی خوش برای چندمین بار و این بار به خاطر تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت جشن گرفتند!

روزنامه‌های شرق، آفتاب، آرمان، اعتماد، ایران، فرهیختگان، اطلاعات و… از جمله این روزنامه‌ها بودند که برخی از آنها تمام صفحه اول خود را به قطعنامه مذکور اختصاص دادند.

تیتر اول روزنامه‌های مذکور به شرح زیر است:

– فرهیختگان: دیوار تحریم آوار شد

– آفتاب یزد: مهر تأیید بر لغو تحریم‌ها

– اطلاعات: تحریم‌های ظالمانه فرو پاشید

– ایران: رأی قاطع شورای امنیت به پایان تحریم‌ها

– آرمان: قطعنامه‌ها، حالا کاغذ پاره‌اند

– اعتماد: جهان به فصل پایان تهدید ایران «آری» گفت

– شرق: فرجام نبرد دیپلمات‌ها؛ قطعنامه لغو تحریم تصویب شد

برخلاف ادعای این نشریات، قطعنامه جدید شورای امنیت ضمن تجمیع و فربه کردن همه قطعنامه‌های قبلی، مکانیزم ماشه درباره برگشت‌پذیری سریع تحریم‌ها را با کوچک‌ترین بهانه حاکم می‌کند در حالی که به اعتبار «برجام» قرار است ضمن خروج 9700 کیلوگرم از اورانیوم غنی شده ایران از کشور (از مجموع 10 هزار کیلوگرم- 97 درصد کل مواد غنی‌شده)، دو سوم سانتریفیوژهای ایران نیز برچیده شود و همزمان تحریم‌های تسلیحاتی شدید که رکن اصلی تحریم‌هاست، با شدت بیشتر ادامه پیدا کند.

اما صرف نظر از این واقعیت‌ها، نکته قابل تأمل دیگر این است که جریان رسانه‌ای مذکور 2 سال پیش نیز مدعی بود با توافق ژنو «فتح‌الفتوح بزرگ» صورت گرفته و توافق بزرگ قرن به دست آمده و تحریم‌ها شکاف برداشته و فرو پاشیده است. اما هم سخنگوی دولت و هم وزیر نفت از افزایش تحریم‌ها یا عدم انجام برخی تعهدات غرب (طبق توافق ژنو) خبر دادند و 130 تحریم جدید علیه ایران اعمال شد؛ همچنان که در بازار و اقتصاد کشور هیچ اتفاق درخوری در زمینه رونق تولید یا خروج از رکود پدید نیامد.

آیا عجیب نیست که جریان رسانه‌ای مذکور هر چند یک بار از فروپاشی تحریم‌ها خبر می‌دهد اما پس از 2 سال هیچ خبر جدی و واقعی در این باره منتشر نشده است؟!

ارائه اطلاعات نادرست به مجلس درباره تعلیق تحریم‌ها

وزیر امور خارجه در مجلس گفت در متن نهایی توافق اصلاً کلمه تعلیق نیامده است! اما مرور متن نشان می‌دهد کلمه suspend چهاربار در متن نهایی آمده است.

ظریف که دیروز به مجلس رفته بود پس از طرح این سؤال که «در بند 18 برجام گفته می‌شود که UN پس از تأیید آژانس در تکالیفی که ایران در بند 19 پیوست 5 انجام داده آن زمان تحریم‌ها را تعلیق می‌کند. معنای این تعلیق است یا لغو؟»، گفت: «اصلاً تعلیق در هیچ جا نیامده است در هیچ جای برجام واژه تعلیق نیامده و هر کس تعلیق ترجمه کرده اشتباه ترجمه کرده است. در برجام اصلاً تعلیق وجود ندارد و تاریخ اجرای لغو هم زمانی است که آژانس گزارش دهد که ایران این اقدامات کمی را انجام داده است.»

اما برپایه گزارش نسیم، در متن برنامه جامع اقدام مشترک چهار بار (از جمله در بندهای 16 و 20) از لفظ «تعلیق suspend» استفاده شده است که همه آنها نیز مربوط به بخش تحریم‌های علیه ایران است. همچنین 11 بار از لفظ «توقف موقت Cease» استفاده شده است.

وزارت خارجه به کسی جایزه می‌دهد که ماشه را چکاند!

یک نشریه فرانسوی نوشت اعمال سیاست ماشه برای بازگرداندن خودکار تحریم‌ها علیه ایران پیشنهاد فرانسه بود.

هفته‌نامه ژورنال دودیمانش با اشاره به سفر هفته آینده لوران فابیوس به تهران نوشت: دستگاه دیپلماسی فرانسه در نظر دارد حفظ ظاهر کرده و در مسیر عادی‌سازی روابط تجاری با تهران عجولانه اقدام نکند.

به گزارش «ژورنال دودیمانش»، «وزیر امور خارجه فرانسه پیش از سفر به تهران مدتی حفظ ظاهر می‌کند؛ هر چند که توافق تاریخی امضا شده در وین راه را برای عادی‌سازی روابط باز کرده اما دستگاه دیپلماسی فرانسوی قصد عجله ندارد. فابیوس نمی‌خواهد تسلیم هیجانات لحظه‌ای شود».

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کاهش سانتریفیوژها و ذخایر اورانیوم، افزایش بازرسی‌ها، دسترسی به پایگاه‌ها و احتمالا مراکز برنامه نظامی سبب شد تا فرانسه در مجموع از توافق صورت گرفته راضی باشد.

ژورنال دو‌دیمانش تصریح می‌کند: دیپلمات‌های فرانسوی از دو مسئله خشنودند؛ نخست آن که تخصص آنان در طول مذاکرات به رسمیت شناخته شد، آنچنان که در طول مذاکره، گروه‌های مذاکره‌کننده و از جمله ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا بیش از 50 بار مسائل مربوط به جزئیات فنی را از گروه فرانسوی پرسیدند. مسئله دوم، اجرای خواسته فرانسه برای بازگشت خودکار تحریم‌ها در صورت نقض توافق بود که از ابتدا خواستار آن بود.

یک منبع فرانسوی به این نشریه گفت: «در صورت نقض توافق، بازگشت تحریم‌ها باید از کانال تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت صورت می‌گرفت اما این خطر وجود داشت که با وتوی یکی از اعضای دائم این شورا مواجه می‌شویم. ما ابتکار حق وتوی معکوس را ارائه کردیم که بازگرداندن خودکار تحریم‌ها را حتی در صورت مخالفت یک کشور عضو دائم، ممکن می‌کند.» پاریس اعلام کرده که در انتظار اجرای توافق است و تحریم‌ها تا پیش از ژانویه (دی/بهمن) 2016 میلادی لغو نمی‌شود.

در همین حال رویتر در گزارشی نوشت: طبق قطعنامه جدید شورای امنیت در صورت نقض توافقنامه هسته‌ای وین از سوی ایران در طول 10 سال آینده، همه تحریم‌های سازمان ملل دوباره اعمال خواهد شد. چنانچه شورای امنیت شکایتی دال بر نقض توافقنامه وین از سوی ایران دریافت کند، باید ظرف 30 روز قطعنامه‌ای مبنی بر ادامه لغو تحریم‌ها را به رای بگذارد.

اگر این شورا در به رای گذاشتن قطعنامه تعلل  کند، این تحریم‌ها خود به خود دوباره اعمال خواهد شد.

با این اوصاف عجیب است که وزارت خارجه کشورمان از عنصر بدنامی مانند فابیوس- که نقش پلیس بد را در توافق ژنو و وین بازی کرد- برای سفر به تهران دعوت می‌کند تا در کنار اخذ  رشوه‌های هنگفت از آل‌سعود، برخی امتیازات مشابه اقتصادی را هم از ایران بگیرد!

*************************************

روزنامه قدس ***

قرار بر دوام قطع رابطه با آمریکا نیست

عصرایران: علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس گفت: روزی که انقلاب کردیم بنا بر قطع رابطه با آمریکا نبود، اتفاقاتی افتاد « و البته چپگرایان در آن نقش داشتند » که موجب شد آمریکا این رابطه را قطع کند. وی افزود: قرار بر دوام این قطع رابطه نیست.

ششمین جلسه دادگاه مرتضوی

تابناک: ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامهای رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی، شنبه سوم مرداد برگزار می شود. پرونده سعید مرتضوی در سه بخش رسیدگی می شود، ‌بخش اول به اعتراض وی به حکم دادگاه مبنی بر پنج سال انفصال از خدمات دولتی در ماجرای کهریزک اختصاص دارد.

معاونت در قتل محسن روح الامینی، یکی از کشته شدگان کهریزک عنوان اتهامی دیگری است که مرتضوی باید در این زمینه پاسخگو باشد.

بخش سوم پرونده نیز به تخلفاتی اختصاص دارد که مرتضوی در دوران تصدی ریاست سازمان تأمین اجتماعی مرتکب شده است.

وام ۳۰۰میلیونی برای اعضای شورای شهر!

الف: در پی سخنان نماینده شورای استان کرمانشاه در هیأت حل اختلاف مبنی بر تخلف اعضای شورای شهر در اخذ وام ۳۰۰ میلیون تومانی، محمدنبی کمری نایب رئیس شورای شهر کرمانشاه دریافت این وام را قانونی دانست.

حیدرعبادی در کابین اف 16

عصرایران: عراق نخستین بخش از 36 جنگنده اف 16 سفارشی را از آمریکا تحویل گرفت. در مراسم رسمی تحویل این جنگنده ها، حیدر عبادی نخست وزیرعراق حضور داشت و پس از تحویل این هواپیما در کابین آن قرار گرفت و با ویژگی‌های آن آشنا شد.

عربده کشی بندر بن‌سلطان

فارس: بندر بن‌سلطان یکی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی با اشاره به توافق ایران و 1+5 در اظهاراتی تهدید آمیز گفت: توافق ایران بر سر منطقه آوار خواهد شد و عربستان سعودی و قدرتهای حاشیه خلیج فارس آماده‌اند پس از توافق هسته‌ای، بدون حمایت آمریکا به ایران حمله کنند.

اعتراف به شکست نتانیاهو

مشرق: رسانه بی بی سی با اشاره به توافق هسته ای و با تاکید بر اینکه «پرخاشگری های هسته ای ضدایرانی بنیامین نتانیاهو بی نتیجه ماند»، نوشت: نخست وزیر اسراییل بیش از10 سال نسبت به مسلح شدن اتمی ایران هشدار داد که عملی نشد.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* یک شاهزاده سعودی اهالی استان القطیف در شرق کشورش را به این دلیل که روز شنبه را عید فطر اعلام کردند، خائن دانست. خالد آل سعود، ضمن ابراز مخالفت با اعلام عید فطر منطقه شرقیه عربستان در روز شنبه گفت: «سکوت در برابر این قضیه جایز نیست». حکومت عربستان جمعه گذشته را روز عید فطر اعلام کرده بود اما مرکز شیعی رویت هلال ماه عربستان، شنبه را روز عید اعلام کرد.

* اطاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه درباره خرید ملک در ترکیه به ایرانیان هشدار داد. مسئولان اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه می‌گویند این سرابی بیش نیست و ترکیه به هیچ خریداری بابت خرید ملک، اقامت دائم نمی‌دهد؛ بنابر این باید به افرادی که سودای اقامت یا خرید ملک آن هم قسطی و یا شرایطی این چنینی را دارند، هشدار داد که این راه سرانجامی ندارد، به گزارش تابناک، ملک‌هایی که به صورت آگهی‌های تبلیغاتی در شبکه‌های ماهواره‌ای نمایش داده می‌شوند، به گفته مقامات اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه، تنها یک تصویر سه بعدی است که با کامپیوتر طراحی شده و فرد می‌تواند با پرداخت مبلغی، یک واحد از آپارتمان تصویرسازی شده را خریداری کند اما اینکه آپارتمان به وی داده شود یا نه، موضوعی است که به طور قطع باید صحت و سقمش را به دقت پیگیری کرد. آنان می‌افزایند: در برخی از این سایت‌ها نیز وعده داده شده است که برای خریداران ملک در ترکیه می‌توانند علاوه بر اقامت دائم، گذرنامه ترکیه‌ای نیز اخذ کنند که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و از نظر قانونی چنین چیزی در ترکیه ممکن نیست.

* محمود عباس، به نمایندگی از جنبش فلسطینی فتح به زودی به عربستان می‌رود تا از قافله عقب نماند و البته آل سعود نیز بتوانند با استفاده تبلیغاتی از این سفر، جنایت خود در یمن را تحت پوشش قرار دهند. یک مقام عالی رتبه در تشکیلات خودگردان فلسطین در گفت و گو با روزنامه «خلیج آنلاین» گفت: محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در برنامه‌های ویژه خود، سفری قریب الوقوع به عربستان و دیدار با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور و گفت وگو درباره تحولات فلسطین و سایر کشورهای عربی منطقه و همچنین بررسی نتایج سفر هفته گذشته هیات حماس به ریاست خالد مشعل را قرار داده است. این منبع افزود:‌ «عباس در دیدار با پادشاه عربستان درباره مسائل مختلفی گفت و گو خواهد کرد که مهم‌ترین آنها مساله آشتی داخلی فلسطین، بازسازی غزه، نتایج سفر مشعل به ریاض و روابط حماس و مصر خواهد بود.» به نظر می‌رسد پادشاه عربستان در نظر دارد به کمک دلارهای نفتی، به افکار عمومی جهان عرب بقبولاند که فلسطینی‌ها هم طرفدار تهاجم نظامی آل سعود به یمن هستند.

*************************************

روزنامه خراسان ***

راه دانا نوشت

کواکبيان دبيرکل حزب اصلاح طلب مردم سالاري در پاسخ به اين سوال که «اگر شما در انتخابات شرکت کرديد و رد صلاحيت شديد چه واکنشي نشان مي دهيد» اذعان داشت: من تصور نمي کنم که رد صلاحيت شوم؛ ولي اگر چنين شد راه هاي قانوني را طي خواهم کرد و به اين موضوع بر مبناي قانون اعتراض مي کنم.

تابناک مدعي شد

غلامحسين الهام معاون سابق احمدي نژاد در يادداشتي در خصوص توافق هسته اي نوشته: اساسى ترين مسئوليت براى تحقق آنچه امروز آقا فرمودند، متوجه مجلس شوراى اسلامى است که با «نه» به آنچه مخالف آرمانها است و بر خلاف مصالح ملى کشور، بستر خاموشى تاريخى و عقب گرد تاريخى انقلاب را سد کند .

پارس نيوز نوشت

در متن برجام از صفحه 73 تا صفحه 113 به اسامي افراد و شرکت هايي اشاره شده که براساس توافق جديد از تحريم بيرون مي آيند که نام «قاسم سليماني» نيز مشاهده مي شود.اما بررسي ها نشان مي دهد که اين «قاسم سليماني»، آن قاسم سليماني نيست. در فهرست وزارت خزانه داري آمريکا مشخص شد فردي با نام «قاسم سليماني» وجود دارد که متولد شهر «قم» است و هيچ مسئوليتي در کنارآن ذکر نشده اما به گفته وزارت خانه هاي خزانه داري و خارجه، اين قاسم سليماني مقام نظامي بلندپايه ايران نيست، بلکه فرد ديگري است که به خاطر نقشش در عمليات استخراج اورانيوم در معدن اورانيوم ساغند [يزد] در فهرست تحريم قرار گرفته است.

سايت آنا مدعي شد

عبدالرضا رحماني فضلي وزير کشور براي معارفه استاندار جديد فارس به شيراز سفر کرد. اما قبل از ورود وزير کشور به فرودگاه شيراز، عده اي از مردم اين استان که با در دست داشتن پلاکاردهايي در حمايت از روحاني در محل حضور داشتند تا به استقبال وزير دولت تدبير و اميد بروند، با تذکر نيروي انتظامي مبني بر ترک صحنه مواجه شدند.به گفته يکي از شاهدان عيني، در جريان اين تذکر و برخورد يکي از مأموران، تنش ايجاد مي شود. دو برادر تا ديروز صبح بازداشت بودند و ديروز بعد از ارجاع پرونده اين دو فرد به دادسرا، استاندار جديد استان فارس به ماجرا ورود پيدا مي کند و بعد از پيگيري هاي مختلف شخصيت ها در نهايت اين دو برادر آزاد مي شوند.

تابناک نوشت

ذوالنور، مشاور عالي نماينده ولي فقيه در سپاه گفت: سپاه قدس دخالتي در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در منطقه غرب آسيا ندارد و سياست هاي کشورمان کاملا مشخص و شفاف است.وي درباره ادعاي اخير يکي از شبکه هاي ماهواره اي فارسي زبان غرب درباره دخالت سپاه قدس در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در منطقه غرب آسيا اظهار داشت: اين موضوع دروغ محرز و کذب محض است.

هشدار به مسئولان درباره شيوه رسيدگي به شکايات مردمي

بر اساس ابلاغيه يک نهاد نظارتي به تعدادي از سازمانها و وزارتخانه ها، تاکيد شده است که با توجه به مسئوليت هاي محوله به مديران بر اساس ماده 25 قانون ارتقاي نظام سلامت اداري، واحدهاي اداري موظف به بررسي شکايات مردمي و تخلفات واصله بر اساس زمانبندي تعيين شده قانوني بوده و در صورت عدم پاسخگويي در مهلت معين، موضوع در سلسله مراتب اداري تا بالاترين مقام دستگاه بررسي مي شود که تخطي از زمان مقرر، تخلف محسوب و موجب برخورد قانوني خواهد شد.

دستور دولت براي گرفتن يک ساختمان بزرگ از نهاد رياست جمهوري

بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که طبق تصميم جديد هيئت دولت مقرر شده ضمن لغو مصوبه 22 آذرماه سال 90 دولت سابق، حق ‏بهره ‏برداري از يک ساختمان واقع در ميدان راه‌آهن تهران به مساحت 5341 مترمربع عرصه و 21 هزار مترمربع اعياني با رعايت قوانين و مقررات مربوط از نهاد رياست جمهوري گرفته و به وزارت راه و شهرسازي واگذار مي شود.

************************************

روزنامه ایران******

روزهای پرکار کاخ سفید

کاخ سفید از نشست‌های علنی و غیرعلنی اعضای دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا با اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنای این کشور برای توضیح در مورد جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای با ایران خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره امریکا، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران گفت که دولت امریکا نشست‌های توجیهی محرمانه‌ای روز چهارشنبه (31 تیر) با شماری از اعضای مجالس نمایندگان و سنای امریکا برگزار خواهد کرد. به گفته وی، «جان کری» وزیر امور خارجه، «ارنست مونیز» وزیر انرژی، «جک لیو» وزیر دارایی و شماری از مقامات امنیتی این کشور که ارنست نام آنها را نبرد، در نشست روز چهارشنبه حاضر خواهند بود. همچنین نشست توجیهی علنی در کمیسیون روابط خارجی مجلس سنا نیز روز پنجشنبه با حضور هر سه وزیر یادشده برگزار می‌شود. وزارت خارجه امریکا روز یکشنبه (28 تیر) متن توافق را تقدیم کنگره کرد و نمایندگان کنگره نیز از دیروز (دوشنبه) به مدت 60 روز کاری برای بررسی توافق وین وقت دارند. در نهایت باید مجالس سنا و نمایندگان به این توافق رأی دهند.

 

چهار نماینده مجلس به دیدار بابک زنجانی می‌روند

چهار نماینده عضو کمیسیون انرژی مجلس برای دیدار با بابک زنجانی به زندان اوین می‌روند. امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده این متهم میلیاردی به «ایران» گفت: «بنده به همراه حسین دهدشتی نماینده آبادان، موسوی‌نژاد نماینده دشتستان و موسی احمدی نماینده دیر و کنگان به دیدار بابک زنجانی خواهیم رفت.» نماینده بروجن در مجلس افزود: «در دیدار با بابک زنجانی قصد داریم سؤالاتی را از وی بپرسیم که پاسخ او می‌تواند اطلاعات تازه‌ای را در اختیار ما قرار دهد لذا در صورت کسب اطلاعات رسانه‌ها را از آخرین اخبار پرونده بابک زنجانی مطلع خواهیم کرد.» حسین دهدشتی عضو دیگر کمیته پیگیری این پرونده هم به «ایران» گفت: «نمایندگان دیگری هم تمایل داشتند به دیدار زنجانی بیایند اما از آنجا که کمیسیون انرژی موضوع را دنبال می‌کرد، ترجیح دادند اعضای همین کمیسیون به زندان اوین بروند.»

 

ششمین جلسه دادگاه مرتضوی؛ سوم مرداد

ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی، شنبه سوم مرداد برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری «صدا و سیما»،‌ پرونده سعید مرتضوی در سه بخش رسیدگی می‌شود، ‌بخش اول به اعتراض وی به حکم دادگاه مبنی بر 5 سال انفصال از خدمات دولتی در ماجرای کهریزک اختصاص دارد. معاونت در قتل محسن روح‌الامینی یکی از کشته شدگان کهریزک عنوان اتهامی دیگری است که مرتضوی باید در این زمینه پاسخگو باشد. بخش سوم پرونده نیز به تخلفاتی اختصاص دارد که در دوران تصدی ریاست مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی رخ داده است. پنجمین جلسه دادگاه مرتضوی، بیستم تیر در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

 

تلاش ناکام برای به خیابان کشاندن مخالفت با مذاکرات

معاون امنیتی وزیر کشور گفت: «در موضوع مذاکرات هسته‌ای ممکن است دیدگاه‌ها و نظراتی وجود داشته باشد. اما کشاندن این موضوع به خیابان‌ها قطعاً نفعی برای کشور در بر نداشت، زیرا این مسأله به سمت این می‌رفت که این برداشت به وجود بیاید که در کشور یک عده موافق توافق و عده‌ای دیگر مخالف آن هستند و نتیجه آن قطبی کردن جامعه بود، اما با بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب که «با رعایت منافع کشور، همه ما با توافق عزتمندانه موافق هستیم.» این شائبه برطرف شد». حسین ذوالفقاری در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: «برگزاری تجمع در سطح شهرها مورد خواست جریان‌های مختلف نبود، بلکه تعدادی از افراد این موضوع را مطرح کردند تا موضع آنها بتدریج در کشور گسترش پیدا کند؛ اما بعد از مواضع صریح رهبر معظم انقلاب و اقدامات هماهنگی که در سراسر کشور صورت گرفت، دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم.»

************************************

روزنامه جام جم**

دفاع اشتاین مایر از قطعنامه شورای امنیت

وزیر خارجه آلمان پس از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای کشورمان، اعلام کرد: قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران گامی مهم در راستای اجرای این توافق‌نامه است.

به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری آلمان(DPA) فرانک والتر اشتاین مایر در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل تاکید کرد: قطعنامه شورای امنیت تضمین خواهد کرد آنچه در وین مورد توافق ایران و 1+5 قرار گرفت، در آینده نیز معتبر و قانونی است.

دیدگاه‌های سیاسی متفاوت ایران و آلمان

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان درخصوص به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از طرف ایران و طرح این موضوع در دیدارهایش در تهران اظهار کرد: ما نسبت به برخی مسائل منطقه خاورمیانه دیدگاه‌هایی کاملا متفاوت از سیاست‌های آلمان داریم و همواره طی 35 سال گذشته نیز دیدگاه‌هایمان را در مذاکرات متعدد و مختلف صریحا بیان کرده‌ایم و این موضوع جدیدی نیست.

به گزارش ایسنا، مرضیه افخم با اشاره به علایق مشترک و ظرفیت‌های وسیع همکاری دو کشور تصریح کرد: در حوزه همکاری‌های دوجانبه سیاسی و اقتصادی و همچنین مشورت‌ها درباره موضوعات و بحران‌های مختلف بین‌المللی سابقه تماس‌ها و فعالیت‌های سازنده‌ای میان دو کشور وجود دارد.

وی همچنین اظهار کرد: بخش اصلی این سفر گفت‌وگو و تبادل‌نظر درخصوص زمینه‌ها و چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه را شامل می‌شود و طبیعی است در گفت‌وگو پیرامون منطقه ما همچون گذشته نگرانی‌ها و نظراتمان درخصوص تهدیدات موجود و از جمله تهدیدات رژیم صهیونیستی و ریشه‌های بحران در منطقه را مطرح خواهیم کرد.

تشکیل کمیته مشترک جامعتین برای خبرگان

غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به شکل‌گیری کمیته مشترک جامعتین برای ارائه فهرست مشترک خبرگان از دو ماه گذشته گفت: این کمیته جلساتی را برگزار کرده و جلسات تکمیلی نیز برگزار خواهد شد. او در گفت‌وگو با تسنیم با بیان این‌که جامعه روحانیت وارد مصادیق انتخابات مجلس نمی‌شود، گفته است: ا‌ن‌شاءالله وقتی که فهرست نامزدهای خبرگان برای سراسر کشور منتشر شد، آن زمان محصول کار آقایان مشخص می‌شود. ان‌شاءالله تمام همت ما این است که فهرست مشترک داشته باشیم.

روحانی به کردستان سفر می‌کند

علی اصغر احمدی، معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رئیس‌جمهور درگفت‌وگو با تسنیم از سفر رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت به استان کردستان خبر داد و گفت: برنامه زمانبندی و جزئیات دقیق این سفر هنوز مشخص نیست. براساس این خبر این سفر در راستای سفرهای استانی هیأت وزیران صورت می‌گیرد.

احضار کاردار ایران در بحرین

خبرگزاری مهر نوشت: وزارت خارجه بحرین، مرتضی صنوبری کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران را در اعتراض به آنچه اظهارات مقامات ایرانی خوانده است، احضار کرد.

نظر سولانا درباره نزدیک شدن ایران و عربستان

خاویر سولانا، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا که زمانی مذاکره هسته‌ای با کشورمان را پیگیری می‌کرد، در مطلبی در «پراجکت سیندیکیت» نوشت: آن چیزی که نیاز است ـ و دستیابی به آن بسیار سخت است ـ تنش‌زدایی میان ایران و عربستان است. بسیاری از درگیری‌های خاورمیانه ریشه در تنش میان اسلام شیعه و سنی دارد. به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی، او نوشته «همکاری میان سنی‌ها و شیعیان برای شکست داعش و پر کردن شکاف‌ها در سوریه، عراق، یمن و لبنان حیاتی است.»

بازدیدها: 20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *