امامت امام رضا (علیه السلام)
به گزارش هیات رزمندگان اسلام به نقل از باشگاه خبرنکاران : امام رضا علیه السلام پس از شهادت پدرش امام کاظم علیه السلام در سال ۱۸۳ق امامت را عهدهدار شد؛ مدت امامت آن حضرت ۲۰ سال (۱۸۳-۲۰۳ق) بود که با خلافت هارون الرشید (۱۰ سال)، محمد امین (حدود ۵ سال)، مأمون (۵ سال) همزمان شد.
امامت و وصايت حضرت رضا (عليه السلام ) بارها توسط پدر بزرگوار و اجداد طاهرينشان و رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم اعلام شده بود. به خصوص امام كاظم (عليه السلام) بارها در حضور مردم ايشان را به عنوان وصی و امام بعد از خويش معرفی كرده بودند؛ يكی از ياران امام موسی كاظم (عليه السلام) میگويد: «ما شصت نفر بوديم كه موسی بنجعفر علیه السلام به جمع ما وارد شد، درحالی که دست فرزندش علي در دست او بود، فرمود: «آيا ميدانيد من كيستم ؟»، گفتم: «تو آقا و بزرگ ما هستی»، فرمود: «نام و لقب من را بگوئيد»، گفتم: «شما موسی بن جعفر بن محمد هستيد»، فرمود: «اين كه با من است كيست؟»، گفتم: «علي بن موسي بن جعفر»، فرمود: «پس شهادت دهيد او در زندگاني من وكيل من است و بعد از مرگ من وصي من مي باشد». در حديث مشهوری نيز که جابر از قول نبى اكرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل ميكند، امام رضا (عليه السلام) به عنوان هشتمين امام و وصي پيامبر معرفی شدهاند. امام صادق (عليه السلام) نيز مكرر به امام كاظم میفرمودند: «عالم آلمحمد از فرزندان تو است و او وصی بعد از تو میباشد».
پس از شهادت امام هفتم، بیشتر شیعیان با توجه به وصیت امام علیه السلام و دلایل و شواهد دیگر، امامت فرزند ایشان، علی بن موسی الرضا علیه السلام را پذیرفتند و وی را به عنوان امام هشتم تأیید نمودند. این دسته که بزرگان اصحاب امام کاظم علیه السلام را هم شامل میشد به نام قطعیه مشهور شدند. ولی گروه دیگری از اصحاب امام هفتم علیه السلام بنا به دلایلی، از اعتراف به امامت علی بن موسی الرضا علیه السلام سرباز زده و در امامت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام توقف کردند. آنان اظهار میداشتند که موسی بن جعفر علیه السلام آخرین امام است و کسی را به امامت تعیین نکرده و یا دستکم ما از آن آگاه نیستیم، این گروه واقفیه (یا واقفه) نامیده شدند. امام رضا(عليه السّلام) در روايتى سرنوشت آنها را اينگونه بيان فرمودند: «در حيرت زندگى مىكنند و نهايت در حال كفر مىميرند.»
پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام
بازدیدها: 134