عاشورا مرز حیات و ممات اسلام است

خانه / اختصاصی هیأت / عاشورا مرز حیات و ممات اسلام است

حجت الاسلام آقامیری: عاشورا مرز حیات و ممات اسلام است.

 

حجت الاسلام آقامیری گفت: عاشورا مرز حیات و ممات اسلام است که اگر امام حسین(ع) قیام نمی‌کردند. و جامعه اصلاح نمی‌شد امروز هیچ کدام از ما بویی از اسلام نبرده بودیم. و اگر اسلامی هم باقی می ماند تنها اسلام به سیاق بنی امیه بود.

 

به گزارش خبرنگار هیات رزمندگان اسلام، حجت الاسلام سید حسین آقامیری کارشناس مسائل دینی در مراسم دعای کمیل که در آستان مقدس امامزاده حسن تهران برگزار شد. گفت:

پیامبر(ص) فرمودند گناه در وجود انسان همچون لکه سیاه است وقتی انسان به این لکه سیاه توجه نکند به مرور همه وجود او را می‌گیرد.

 

وی افزود: ابلیس برای به هم زدن یک خانواده، فرد و جامعه قدم به قدم جلو می‌آید. اگر ما خود را عزادار و گریه کن امام حسین(ع) می‌دانیم. نباید نسبت به انحرافات جامعه بی‌توجه باشیم. نتیجه هر انحرافی ارتجاع است .خداوند با هیچ ملتی تعارف ندارد، نمی‌شود. کسی خود را ارادتمند اهل بیت(ع) بداند ولی نسبت به انحراف در جامعه بی‌تفاوت باشد.

 

کارشناس مسائل دینی ادامه داد: ابلیس نمی‌تواند حرف صد را اول بزند چون جامعه با او همراهی نمی‌کند. به هر دلیلی دور میزند. و بسیار  از دیندارها بهتر صحبت می‌کند. تا به مرور حساسیت جامعه را نسبت به شعارهای اسلامی از بین برده. و آنها را بی تفاوت کند. و این حرکت گاهی ۳۰ یا ۵۰ سال زمان می‌برد. تا شما از شعاری که برای اسلام داشتید. کوتاه بیایید بنابراین نباید نسبت به انحرافات در جامعه ساکت باشیم. چرا که دستگاه ابلیس و ایادی آن همیشه به دنبال ارتجاع در جامعه هستند. اما مجبورند که برای رسیدن با آن ارتجاع کار خود را با انحراف شروع کنند.

 

حجت الاسلام آقامیری با بیان اینکه جامعه باید نسبت به انحرافات حساس باشد. عنوان کرد:

اینکه در مقابل انحراف چگونه عمل کنیم مسئله دیگری است. جامعه نباید نسبت به انحرافات بی‌تفاوت باشد. غیرت زدایی و حیا زدایی در یک سراشیبی کاملاً نرم در جامعه اسلامی اتفاق می‌افتد. که حیا و غیرت، نظام خانواده و حرمت پدر و مادر در جامعه کمرنگ شود.

 

وی با بیان اینکه باید مراقب انحرافات باشید چراکه جریان عاشورا و شهادت امام حسین(ع) نتیجه انحرافی است .که پس از شهادت پیامبر(ص) در جامعه اسلامی اتفاق افتاد. اظهار کرد:

تمام دوران امامت امامان ما از زمان امیرمومنان امام علی (ع) تا وجود امام حسن عسکری(ع) تماماً برای جریان توحیدی تکیه‌گاه بسیار محکمی هستند. هر کدام از آنها به مثابه یک قله هستند. اما قله عاشورا  از همه بالاتر است. به این علت که عاشورا مرز بین حیات و ممات اسلام است. و بالاترین بلا در بین همه انبیا و رهبران الهی برای سیدالشهدا است. بالاترین هزینه را حضرت سیدالشهداء(ع) برای دین الهی هزینه کرده است.

 

این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه به این دلیل عاشورا مرز حیات و ممات اسلام است که اگر امام حسین(ع) قیام نمی‌کردند. و جامعه اصلاح نمی‌شد امروز هیچ کدام از ما بویی از اسلام نبرده بودیم. و اگر اسلامی هم باقی می ماند تنها اسلام به سیاق بنی امیه بود. گفت:

عاشورا مسئله بین دو قبیله یا درون سرزمینی نبود بلکه جریان عاشورا تقابل دو جریان تمدنی و تاریخی بود. که با یک برنامه‌ریزی حداقل ۵۰ ساله در کربلا به میدان آمدند. مسئله کربلا را نباید ساده ببینیم هرچه عاشورا را دقیق‌تر ببینیم. در تحلیل شرایط امروز خود و در چشم اندازی که نسبت به آینده ترسیم می‌کنیم. دقیق‌تر خواهیم بود و هرچه عاشورا را سطحی ببینیم. در تحلیل شرایط امروز هم دچار سطحی نگری می‌شویم. و در رویکرد خود نسبت به آینده دچار خطا می‌شویم.

حجت الاسلام آقامیری با تاکید بر اینکه عاشورا مرز بین حیات و ممات اسلام است. ابراز کرد:

زیارت عاشورا یکی از زیارت‌های ویژه ما است که نباید به راحتی از کنار کلمات عبارات آن عبور کنیم. در زیارت عاشورا می‌خوانیم «السلام علیک یا ثارالله و بن الثاره» به دو معنای طالب خون گرفتن و خون خدا است. سلام بر تو که خون خدایی یعنی سلام بر تو که اسلام حیات خود را مدیون تو است. یعنی اگر حرکت و قیام حضرت امام حسین(ع) نبود از اسلام هیچ نامی باقی نمی‌ماند.

 

وی افزود: اولین جایی که کار اسلام به مو رسید. پس از شهادت پیامبر(ص) بود اما امیرمومنان امام علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) اسلام را حفظ کردند. تا اینکه سیدالشهدا در کربلا این اسلام را برای همیشه در تاریخ تثبیت کردند. لذا مسئله عاشورا از تمام  گردنه‌ها و قله‌های جریان توحیدی یک سر و گردن بالاتر و به حقیقت مرز بین حیات و ممات اسلام است.

 

این کارشناس مسائل دینی با استناد به فرمایشی از امام صادق(ع)، گفت:

حضرت فرمودند در زیارت اربعین می‌فرماید امام حسین(ع) خون قلب خود را برای حفظ اسلام بذل کردند. به خاطر اینکه جامعه از ضلالت، جهالت، نادانی و گمراهی نجات پیدا کند. یعنی وضع جامعه امام حسین(ع) چنان دچار ضلالت و جهالت شده است. که خداوند متعال کسی همچون امام حسین(ع) را در این جایگاه و عظمت به آن شکل در کربلا خرج می‌کند. که این بشر جاهل و گمراه از خواب غفلت بیدار شود.

حجت الاسلام آقامیری بیان کرد:

برخی از بزرگان می‌فرمایند امام حسین(ع) برای شهادت قیام کرد. و برخی هم می‌فرمایند برای حکومت قیام کرد. اما باید گفت امام حسین نه برای حکومت و نه برای شهادت قیام کرد. بلکه جامعه زمان امام حسین(ع) دچار ارتجاع شده بود. و باید این جامعه از ارتجاع نجات پیدا می کرد.

در این دوران مردم به خلافت یک سگ بازی همچون معاویه و یزید تن داده بودند. و برای آنها مهم نبود چه کسی بر آنها حکومت می‌کند. جامعه در بحث توحید، عدل و کرامت انسانی سقوط کرده بود. ظاهر و باطن اسلامی را رعایت نمی‌کردند. شعارها، مشی و مدل زندگی و سیاق فکری مردم تغییر کرده بود. تا جایی که برای حفظ منافع شخصی خود به شهادت امام زمان خود راضی شده بودند. مراقب باشیم این جریان فقط برای مردم سال ۶۱ نیست بلکه ممکن است برای ما هم رخ بدهد.

وی با تاکید بر اینکه مقدمه هر ارتجاعی انحراف است، عنوان کرد:

روز شهادت امام حسین(ع) روز جمعه بود اما حضرت زینب(س) در گودی قتلگاه می‌فرمایند به فدای کسی که لشکر او را روز دوشنبه غارت کردند. به این علت که روز دوشنبه روز رحلت رسول الله(ص) و روز تشکیل سقیفه بنی ساعده است. یعنی اگر می‌خواهید ببینید چه می‌شود در یک جامعه اسلامی مردم کارشان به جایی می‌رسد که امام مثل آب خوردن می‌کشند. به روز پس از شهادت رسول الله توجه کنید. با ارتجاع جامعه امام حسین(ع) در گودی قتلگاه قرار می‌گیرند.

این کارشناس مسائل دینی بیان کرد:

خدا اراده کرده که اداره زندگی مردم در همه ابعاد پس از شهادت پیامبر به دست ولی جامعه باشد. اما مردم گفتند ما خودمان عقل داریم و می‌خواهیم انتخاب کنیم که چه کسی اداره زندگی ما را به دست بگیرد. امروز هم همین است اگر دقت نکنیم. لذا نمی‌شود من برای امام حسین(ع) گریه کنم خود را محب ایشان بدانم. اما وقتی انحرافی در جامعه می‌بینم به اندازه خودم برای از بین بردن آن اراده نداشته باشم. در این صورت نشان می‌دهد که ما در محبت خود صادق نیستیم.

حجت الاسلام آقامیری ادامه داد:

ابلیس از ما می‌خواهد فقط گریه کنیم اما نسبت به انحرافات جامعه کاری نداشته باشیم. اما در اقامه عزای اصیل ریشه‌دار نمی‌شود. کسی برای امام حسین(ع) اهل عزاداری باشد اما نسبت به انحرافات جامعه بی‌تفاوت باشد. این عبارت زیارت اربعین قابل تاملی است که امام حسین(ع) خون قلب خود و همه وجود خود را برای این بذل کرد. که جامعه از ضلالت نجات پیدا کند.

دو مرض انحراف و ارتجاع گریبانگیر بشر است. جامعه‌ای که دقت نکند به این مرض و مبتلا می‌شود. و آنقدر شدت می‌گیر.د که حتی اگر ولی زمان او در مقابل او گریه کند تکان نمی‌خورد. لذا امیرمومنان امام علی(ع) می‌فرمایند از تاریخ عبرت بگیرید چرا که تاریخ برای شما تکرار شدنی است مراقب این مسائل باشید.

وی افزود: برخی حرمت دستگاه امام حسین(ع) را نگه نمی‌دارند دستگاه امام حسین(ع)  برای همه است. و هیچکس منکر آن نیست اما این دستگاه قانون خود را دارد رعایت ادب در دستگاه امام حسین(ع) آیین خود را دارد. اگر ما خود را عزادار می‌دانیم باید این قوانین و قواعد را رعایت بکنیم. چه کسی در جامعه اسلامی نمی‌داند که اهل بیت نسبت به حیا حساس بوده بودند.

تعجب آور است که از برخی عزیزان توقع دارند هر کسی به هر شکلی در عزاداری امام حسین(ع) شرکت کند. در حالی که حرمت آن را حفظ نمی‌کند. از این مسائل نمی‌شود راحت عبور کرد تعجب می‌کنم چرا برخی از دوستان ما نسبت به این مسائل سطحی نگاه می‌کنند.

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *