کتاب «خیابان تبریز» به قلم «میثم رشیدی مهرآبادی» و برگرفته از زندگی معلم شهید «قدرت الله چگینی»، عصر امروز با حضور «جمال الدین چگینی» فرزند شهید و جمعی از نویسندگان و محققین حوزه دفاع مقدس در فرهنگسرای رسانه رونمایی شد.
هشتمین فرزندم امروز متولد شد
میثم رشیدی نویسنده کتاب خیابان تبریز با بیان اینکه امروز فرزند هشتمم متولد شد، اظهار داشت: پیش از این زندگی نامه شهید چگینی را در قالب کتابی به چاپ رساندم ولی با کمک لطفی متولی چاپ کتاب، این کتاب با کیفیت پایینی عرضه شد. در این مدت هر بار به کتاب نگاه می کردم حس خوبی نداشتم به همین منظور زندگی نامه شهید چگینی را در قالب کتاب جدیدی با خاطرات بیشتر به همت انتشارات مجنون به چاپ رساندم.
چاپ کتاب های دفاع مقدسی در انتشارات خصوصی باقی بماند
امیرحسین انبارداران مسئول انتشارات مجنون و نویسنده کتاب های دفاع مقدسی در این مراسم به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: خوشحالم که توفیق چاپ این کتاب به انتشارات مجنون رسید و چند برگ به تاریخ پرافتخار دفاع مقدس افزوده شد.
وی با بیان اینکه امیدوارم نهضت چاپ کتاب حوزه دفاع مقدس به دست انتشارات خصوصی باقی بماند، افزود: ای کاش یک سازمان مردم نهاد در کشور وجود داشت تا متولی چاپ کتاب های دفاع مقدسی میشد. زیرا هر قدر مردم به یک کتاب نزدیک تر باشند، کتاب از تشریفات دورتر میشود.
انبارداران ادامه داد: با یک سازمان مردمی میشود کتاب های دفاع مقدسی را از مظلومیت نجات داد.
نویسنده کتاب های دفاع مقدسی خاطرنشان کرد: هر قدر به شهرها و روستاهای محروم و دورتر می رویم با شهدای مظلومی آشنا میشویم که ابعاد معنوی گسترده ای دارند.
مردم وارد حوزه نشر کتاب دفاع مقدسی شوند
حمید بناء نویسنده برنامه از آسمان در ادامه این مراسم ضمن گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: هر زمان مردم وارد میدان شدند، کار به بهترین نحو صورت گرفت. اگر مردم وارد حوزه چاپ کتاب شوند و بانی این امر شوند، تحول عظیمی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: سال گذشته ۲ هزار میلیارد کمک مردمی به کمیته امداد امام خمینی (قدس سره الشریف) صورت گرفت. از رسانه های کمک می خواهیم تا مردم را ثواب چاپ کتاب آگاه سازند.
بناء تصریح کرد: کسانی که در حوزه حماسه و پایداری فعالیت دارند عاشقانه کار می کنند زیرا فعالیت در این حوزه درآمد کمی دارد.
شهید چگینی چهره شناخته شده در استان قزوین
شهروش مدیر بنیاد شهید استان قزوین با حضور در این مراسم به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: مرداد و شهریور ماه یادآور یاد و خاطره شهیدان بابایی، کشوری، رجایی و چگینی است.
وی ادامه داد: شهید چگینی یک چهره شناخته شده در استان قزوین است که امروز در قید حیات بود قطعا یکی از افراد تاثیرگذار در کشور بود. امروز افرادی که در استان قزوین مسئولیتی را برعهده دارند از شاگردان شهید چگینی بودند.
شهروش خاطرنشان کرد: شهید چگینی در قزوین فعالیت های فرهنگی گسترده ای داشت به همین جهت به علی گودرز تبعید شد اما فعالیت هایشان را در آنجا ادامه دادند تا جایی که یکی از افراد تاثیرگذار شهر شدند.
وی به یکی از خصوصیات اخلاقی شهید اشاره کرد و گفت: زمانی که شهید چگینی در مجلس کاندید شد، سفارش کرده بود که من راضی نیستم یک برگ تبلیغاتی به دیوار منزلی نصب شود پیش از اینکه از صاحب خانه اجازه گرفته شود.
وی به بیان نحوه شهادت شهید چگینی پرداخت و گفت: این شهیدبزرگوار توسط منافقین شناسایی شده و یک روز در مقابل منزل و در مقابل چشمان مادر به شهادت می رسند.
به معرفی شهدای گمنام بپردازیم
علی اکبر پورقناد همرزم شهید چگینی اظهار داشت: زنده نگه داشتن شهدا امری مقدس است. از دست اندرکارانی که متولی چاپ کتاب خیابان تبریز بودند تشکر می کنم زیرا در این کتاب به زندگی شهیدی پرداختند که با وجود فعالیت های گسترده، گمنام مانده است.
وی ادامه داد: حدود پنج سال پیش، یک سازمان مردم نهادی با کمک پیشکسوتان دوران دفاع مقدس تحت عنوان انصار الانصار تاسیس کردیم تا به معرفی شهدایی که گمنام مانده اند بپردازیم.
وی افزود: دامنه زمانی فعالیت این سازمان از سال ۴۲ تا به امروز انتخاب شده است. گفتنی است به شهدا و سوژه ها به دور از مسایل سیاسی می پردازیم.
پورقناد گفت: در این بنیاد به دنبال بدست آوردن پول نیستیم و شعار ما فرموده امام خمینی است که فرمودند در مشغله زندگی پیشکسوتان خون و شهادت را فراموش نکنیم.
«خیابان تبریز» را «میثم رشیدی مهرآبادی» نوشته و محسن نجفی او را در زمینه تحقیقات آن یاری داده است. ویرایش این کتاب نیز بر عهده زینب گلمحمدی بوده است.
نویسنده این کتاب، پیش از این کتابهای «حاجی فیروز»، «مثل باران»، «سیبی که آقا به ما داد» و «معلم شهر» را به چاپ رسانده است.
شهید قدرت الله چگینی، ۳۰ دی ۱۳۲۶، در شهر قزوین به دنیا آمد. پدرش غلامرضا و مادرش معصومه نام داشت. تا پایان دوره کارشناسی در رشته مترجمی زبان عربی درس خواند. معاون اداره آموزش و پرورش قزوین بود. سال ۱۳۵۰ ازدواج کرد و صاحب دو پسر شد. او دوازدهم شهریور ۱۳۶۰، در خیابان تبریز واقع در شهر قزوین مورد سوءقصد گروههای ضدانقلاب قرار گرفت و بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید. مزار او در گلزار شهدای قزوین و در کنار بارگاه شاهزاده حسین (علیه السلام) واقع است.
منبع: حلقه وصل
بازدیدها: 158