اهم بیانات مقام معظم رهبری در دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه 21 آذرماه 1403
قصد من امروز «تبیین و ترسیم» است. منظورم از«تبیین» این است که آنچه واقع شده و احیاناً سعی میشود از چشمها مخفی بماند، تا آن جایی که ما میبینیم و میفهمیم بیان کنیم؛ «ترسیم» [هم] به این معنا است
اوّلاً نباید تردید کرد که آنچه در سوریه اتّفاق افتاد، محصول یک نقشهی مشترک آمریکایی و صهیونیستی است. بله، یک دولت همسایهی سوریه نقش آشکاری را در این زمینه ایفا کرده. الان هم ایفا میکند ــ این را همه میبینند ــ ولی عامل اصلی آنها هستند. عامل اصلی، توطئهگر اصلی، نقشهکش اصلی، اتاق فرمان اصلی در آمریکا و رژیم صهیونیستی است. قرائنی داریم؛ این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمیگذارد.
چرا رژیم صهیونیستی و آمریکا در این قضیّه وارد شدند. و شدند یک طرف جنگ و شروع کردند کشور را بمباران کردن؟ سیصد چهارصد نقطه را بمباران کردن چیز کوچکی نیست.
آمریکا به دنبال این است که جاپای خودش را در منطقه محکم کند. اهدافشان اینها است. و زمان نشان خواهد داد که انشاءالله هیچکدام به این هدفها نخواهند رسید. مناطق تصرّفشدهی سوریه به وسیلهی جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد ــ شک نکنید این اتّفاق خواهد افتاد ــ جاپای آمریکا هم قرص نخواهد شد. و به توفیق الهی، با حول و قوّهی الهی آمریکا هم به وسیلهی جبههی مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد.
آن کسانی که خیال میکنند با این چیزها جبههی مقاومت ضعیف شده است. درک درستی از مقاومت و جبههی مقاومت ندارند. نمیدانند اصلاً جبههی مقاومت یعنی چه.
«جبههی مقاومت» یک سختافزار نیست که بشکند. یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است. یک تفکّر است. یک تصمیم قلبی و قطعی است. مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عدّه مردم است، چیز قراردادیای نیست ــ که من حالا میگویم چرا ایمان مردم است ــ این، با فشار آوردن نهفقط ضعیف نمیشود بلکه قویترمیشود.
مقاومت این است، جبههی مقاومت این است:
هر چه فشار بیاورید، محکمتر میشود. هر چه جنایت کنید، پُرانگیزهتر میشود. هر چه با آنها بجنگید، گستردهتر میشود. و من به شما عرض میکنم، به حول و قوّهی الهی، گسترهی مقاومت، بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت. آن تحلیلگر نادانِ بیخبر از معنای مقاومت، خیال میکند که مقاومت که ضعیف شد. ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد! من عرض میکنم که به حول و قوّهی الهی، بِاذنالله تعالی، ایرانِ قوی، مقتدر است. و مقتدرتر هم خواهد شد.
امّا جنایت کسی را پیروز نمیکند. نه جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان، نه جنایتش در غزّه، نه در ساحل غربی که گروههای فلسطینی آنجا مشغول مبارزه هستند. جنایتهای زیادی آنجا میکنند. امّا جنایت هیچکس را پیروز نمیکند. این سنّت الهی است. و امروز این تجربهی تاریخی در غزّه و در لبنان، در مقابل چشم ما دارد اتّفاق میافتد.
داعش یعنی بمب ناامنی؛ داعش به معنای این بود که عراق را ناامن کند. سوریه را ناامن کند، منطقه را ناامن کند. بعد به نقطهی اصلی و هدف نهایی یعنی جمهوری اسلامی ایران بیاید. جمهوری اسلامی ایران را ناامن کند. هدف اصلی و نهایی این بود. این معنای داعش بود. ما حضور پیدا کردیم. نیروهای ما، هم در عراق، هم در سوریه حضور پیدا کردند. به دو علّت: یک علّت «حفظ حرمت اعتاب مقدّسه» بود.
یک علّت دیگر، «مسئلهی امنیّت» بود.
مسئولین خیلی زود و بوقت فهمیدند که اگر چنانچه جلوی این ناامنی در آن جاها گرفته نشود. سرایت میکند میآید اینجا، سرتاسر کشور بزرگ ما را ناامنی خواهد گرفت. ناامنی فتنهی داعش هم یک چیز معمولی نبود. شما یکایک نمونههایی که پیش آمد، یادتان هست؛ در حادثهی شاهچراغ،(۳) حادثهی کرمان،(۴) حادثهی مجلس (۵) و امثال اینها. هر جا توانستند. فجایع اینجوری به بار آوردند. این بنا بود بیاید اینجا. امیرالمؤمنین فرمود: ملّتی که در خانهی خودش درگیر با دشمن بشود ذلیل میشود. نگذارید به خانهی شما برسد.
کاری که نیروهای ما میتوانستند انجام بدهند و انجام دادند. کار مستشاری بود. مستشاری یعنی چه؟ یعنی تشکیل قرارگاههای مهمّ مرکزی و اصلی، تعیین راهبردها و تعیین تاکتیکها، و در مواقع ضروری، ورود در میدان جنگ، امّا از همه مهمتر بسیج جوانان خود آن منطقه.
شهید سلیمانی در سوریه یک گروه چند هزار نفری را از جوانهای خود آنها آموزش داد. مسلّح کرد، سازماندهی کرد. آمادهشان کرد، ایستادند. بعد البتّه بعدها متأسّفانه بعضی از خود آنها، خود مسئولان نظامی آن کشور، ایراد درست کردند. مشکل درست کردند و از این چیزی که به نفع خودشان بود. متأسّفانه صرفنظر کردند.
وقتی روح ایستادگی و مقاومت کم بشود. این[جور] میشود. این مصیبتهایی که امروز بر سر سوریه دارد میآید ــ که خدا میداند تا کِی ادامه پیدا کند. تا کِی جوانهای سوریه انشاءالله بیایند در میدان و جلویش را بگیرند ــ بر اثر همان ضعفهایی است که آنجا نشان داده شد.
مطلب دوّم اینکه حادثهی سوریه برای ما ــ برای یکایک ما، برای مسئولین ما ــ هم درس دارد. هم عبرت دارد؛ باید درس بگیریم. یکی از درسها این مسئلهی «غفلت» است؛ غفلت از دشمن.
یک نکتهی دیگر اینکه جبههی مقاومت نه از پیروزیها مغرور باید بشود. نه از شکستها مأیوس باید بشود. پیروزی و شکست [همیشه] هست. زندگی شخصی انسانها هم همینجور است.
آنچه لازم است این است که وقتی بر فراز قرار میگیریم، مغرور نشویم. چون غرور جهل میآورد و خود مغرور شدن، انسان را غافل میکند. وقتی که به فرود رسیدیم. یک جایی ناکام ماندیم، بایست افسرده و مأیوس و دلشکسته نشویم.
انفعال از مؤمن نباید سر بزند. خطر انفعال گاهی از خود حادثه بیشتر است. انفعال یعنی اینکه انسان نگاه کند و به این احساس برسد که هیچ کاری نمیتواند بکند. پس تسلیم بشود. این انفعال است. پس در پیشرفتها و موفّقیّتها «غرور» سم است؛ در ناکامیها و مشکلات «انفعال» زهر است.
در داخل کسی نباید این کار را بکند. در داخل اگر کسی در تحلیلی، در بیانی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن توی دل مردم باشد. این جرم است و باید دنبال بشود.
والسلام علیکم و رحمه الله
معاونت فرهنگی هیأت رزمندگان اسلام
رهبر معظم انقلاب: مقاومت یک تفکر و ایمان قلبی و مکتبی است نه سخت افزاری که قابل نابودی باشد
بازدیدها: 0