اهم بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف بانوان (1403/09/27)

خانه / اختصاصی هیأت / اهم بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف بانوان (1403/09/27)

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف بانوان (1403/09/27)

این بزرگوار، این بانوی جوان از شگفتی‌های آفرینش است. اگر ابعاد وجودی فاطمه‌ی زهرا (سلام الله علیها) را انسان بتواند احصاء کند و ببیند. یقین میکند که این یک پدیده‌ی شگفت‌انگیزی است در آفرینش عالم.

یک چنین موجودی [است]. دختر جوانی که در اوایل جوانی ــ یعنی ایشان طبق یک روایتی در هجده‌سالگی شهید شده‌اند.

از لحاظ معنوی و رتبه‌ی هویّت ملکوتی و جبروتی به جایی برسد که خشم او موجب خشم خدا بشود. خشنودی او مایه‌ی خشنودی خدا بشود. این روایت را، هم شیعه نقل کرده، هم سنّی‌ها نقل کرده‌اند.

در روایت کتب شیعه این‌جور است که «اِنَّ اللهَ یَغضَبُ لِغَضَبِ فاطِمَةَ وَ یَرضی لِرِضاها»؛ این عبارت کتابهای ما است. در کتب اهل سنّت.

همین روایت خطاب پیغمبر به خود فاطمه‌ی زهرا است که پیغمبر به فاطمه فرمود: یا فاطِمَةُ! اِنَّ اللهَ لَیَغضَبُ لِغَضَبِکِ وَ یَرضی لِرِضاک؛ با خشنودی تو خدا خشنود میشود. با خشم تو خدا خشمگین میشود.

خیلی چیز عجیبی است! این‌جور نیست که بگوییم این بنده‌ی بلند‌مرتبه هر جایی که خدا خشمگین است او هم خشمگین میشود. نه، عکس قضیّه است؛ هر جا او خشمگین بشود، خدا خشمگین میشود. عظمت را ببینید!

در سختی‌ها، غمگسار پیغمبر؛ در جهاد، همراه امیرالمؤمنین؛ در عبادت، خیره‌کننده‌ی چشم فرشتگان. در سیاست، سُراینده‌ی آن خطبه‌های فصیح و بلیغ و آتشین.

در خطبه‌های فاطمه‌ی زهرا ــ چه آنچه در مسجد بیان کردند. در مقابل مهاجر و انصار، چه آنچه با زنان مدینه در میان گذاشتند ــ هم سیاست هست. هم معرفت هست، هم شکایت هست، هم منقبت [هست]؛ همه‌چیز 

این قلّه است. اسلام، زنان مسلمان را، [همه‌ی] زنان را به سمت این قلّه دعوت میکند. درست است که همه نمیتوانند برسند. لکن میتوانند به آن سمت حرکت کنند. ضمناً این، زیباترین و شیواترین و گویاترین سخن درباره‌ی الگوی زن مسلمان است.

مسئله‌ی فمینیسم، مسئله‌ی حقوق زن، مسئله‌ی آزادی زنان و حقوق زنان، ظواهر کار است. پشت اینها سیاستهایی هست. انگیزه‌های ناسالمی وجود دارد. حالا [اینکه] آن انگیزه‌ها چیست، بعضی‌اش را امروز ما میدانیم. بعضی را هم بعداً خواهیم دانست. بعداً کشف خواهد شد.

لکن انگیزه، انگیزه‌ی انسانی و بشری نیست. این بی‌صداقتی، امروز هم وجود دارد. انگیزه‌ها صرفاً سیاسی است. صرفاً استعماری است. وسیله‌ی نفوذ است که البتّه حالا بحث در این باره مربوط به این جلسه‌ی کنونی ما نیست.

به گمان من، اوّلین موضوعی که در این منشور باید بیاید مسئله‌ی «زوجیّت» است. یعنی چه؟ یعنی زن و مرد زوجند، مکمّل یکدیگرند. زن و مرد برای هم خلق شده‌اند.

معنای زوجیّت، لازمه‌ی زوجیّت این است که یک واحد تشکیل بشود، وَالّا زوجی نیست. دو واحد اگر چنانچه در کنار هم قرار گرفتند. با هم متّحد و مؤتلف شدند. یک واحد سوّم به وجود می‌آید که آن عبارت است از خانواده. یعنی مسئله‌ی خانواده این‌جور مبنای فکریِ اسلامی دارد.

خانواده یک سنّت الهی است، یک سنّت آفرینش است. اینکه مرد و زنی با هم سلام‌علیک کنند. یا بیش از سلام‌علیک، از کنار هم عبور کنند، این، زوجیّت نیست. زوجیّت یعنی تشکیل یک واحد سوّم؛ تشکیل خانواده؛ این معنای زوجیّت است.

موضوع دوّم این است که این زوج، این دو فرد برای رسیدن به حیات طیّبه ــ که رسیدن به «حیات طیّبه» هدف آفرینش انسان است ــ این زن و مرد هیچ تفاوتی با هم ندارند. هیچ‌کدام از دیگری برتر نیست.

البتّه انسانها یک جور نیستند. در بین زنها، در بین مردها بعضی توانایی‌های بیشتری دارند. بعضی [از نظر توانایی] کمترند. امّا بین زن و مرد، به عنوان زن و به عنوان مرد، هیچ تفاوتی در رسیدن به حیات طیّبه وجود ندارد.

موضوع بعدی این است که با اینکه در ظاهر زن و مرد از لحاظ جسمی تفاوت وجود دارد ــ این قدش بلندتر است. صدایش کلفت‌تر است ــ. امّا از لحاظ توانایی‌های فکری و روحی در هر دو جنس استعدادهای بی‌نهایت وجود دارد. و تفاوتی با همدیگر ندارند.

بنابراین زن میتواند و در مواردی میباید در این عرصه‌ها ورود کند. میتواند وارد این عرصه‌ها بشود. در یک جاهایی هم لازم و واجب است که در این عرصه‌ها وارد بشود. در سیاست، در اقتصاد، در مسائل بین‌المللی، در مسائل علمی، در مسائل فرهنگی و هنری، در همه‌جا. 

موضوع بعدی این است که زن و مرد در محیط خانواده، نقشهای متفاوتی دارند. این دلیل برتری نیست. مثلاً هزینه‌ی خانواده، به عهده‌ی مرد است. [این] دلیل برتری نمیشود. فرزندآوری، به عهده‌ی زن است. این دلیل برتری نمیشود.

اینها هر کدام یک امتیاز است؛ یک امتیازی است که [زن و مرد] دارند. حقوق زن و مرد بر این پایه‌ها محاسبه نمیشود. حقوق یکسانی دارند. این هم در قرآن هست: وَ لَهُنَّ مِثلُ الَّذی عَلَیهِنّ‌. حقوق زن و مرد در خانواده یکسان است.

در داخل خانه، به زن مثل گل باید نگاه کرد. از گل باید مراقبت کرد. از طراوت او، از بوی خوش او فضا را باید معطّر کرد. و استفاده کرد؛ این از لحاظ عاطفی است [امّا] از لحاظ حقوق یکسانند.

یک نقطه‌ی دیگر در این منشور این است که زن و مرد از لحاظ ارتباطات معاشرتی، محدودیّتهایی دارند. این جزو خصوصیّاتی است که اسلام روی آن تکیه دارد. البتّه این بی‌بندوباری‌هایی هم که امروز در غرب وجود دارد. همیشه نبوده؛ اینها مال [عصر] جدید است.

یک مسئله‌ی بسیار مهم، ارزش معنوی «مادری» است. مادری افتخار است.

اینکه در روایت دارد که «اَلجَنَّةُ تَحتَ اَقدامِ الاُمَّهات تَحتَ اَقدام» یک کنایه است. تعبیر کنایی است؛ «بهشت زیر پای مادر است» یعنی دم دست مادر است. شما بهشت میخواهید. بروید سراغ مادر؛ او بهشت را به شما خواهد داد. به او محبّت کنید، به او مهربانی کنید. به او خدمت کنید، از او اطاعت کنید. به او احترام کنید. ‌او بهشت را به شما خواهد داد.

زن ایرانی توانست از هویّت کشور، فرهنگ کشور صیانت کند. توانست از سنّت‌های تاریخی و اصیل کشور صیانت کند. با متانت خودش، با حیای خودش، با عفّتی که به خرج داد. در دانشگاه وارد شد. در فعّالیّتهای سیاسی وارد شد. در فعّالیّتهای بین‌المللی وارد شد. امّا فاسد نشد. [این] خیلی مهم است.

بنده حتّی معتقدم بسیاری از مسائل زنانه که موضوعش زنان هستند. و مردها درست موضوع را تشخیص نمیدهند. باید خانمها از مجتهد زن تقلید کنند.

بنابراین در دوران انقلاب، پیشرفت بانوان در کشور ما، پیشرفت بسیار خوبی است. ما این‌همه دانشمند زن، هیچ وقت نداشتیم. این‌همه استاد دانشگاه زن، هیچ وقت نداشتیم. این‌همه شاعر زن، این‌همه نویسنده‌ی زن، این‌همه هنرمند زن، آن هم با تدیّن، هیچ وقت نداشتیم.

امروز خوشبختانه همه‌ی اینها را داریم. منتها توجّه کنیم که دشمن هم بیکار نیست. دشمن هم مشغول طرّاحی است.

به عنوان دفاع از زن، به عنوان دفاع از جامعه‌ی زنان، به عنوان دفاع از یک گروه زن، به عنوان دفاع از یک زن؛ ‌به عنوان دفاع از یک زن در یک کشور اغتشاش راه می‌اندازند. از شیوه‌های نرم‌افزاری استفاده میکنند.

دختران ما، بانوان ما، اساتید ما، دانشجویان ما،‌ همه‌ی جامعه‌ی زنان بایستی در این زمینه خودشان را موظّف بدانند.

خیال کردند که قضیّه‌ی مقاومت تمام شد. اینها سخت در اشتباهند. روح سیّدحسن نصرالله زنده است. روح سنوار زنده است. شهادت، اینها را از عرصه‌ی وجود بیرون نبُرد. جسم اینها رفت، روحشان باقی است. فکرشان باقی است، راهشان ادامه دارد.

آن کسی که ریشه‌کن خواهد شد اسرائیل است. ما در کنار مبارزین فلسطین ایستاده‌ایم. در کنار مبارزان مجاهد فی‌سبیل‌اللهِ حزب‌الله ایستاده‌ایم. و از اینها حمایت میکنیم. هر چه بتوانیم به اینها کمک میکنیم.

و امیدواریم ان‌شاءالله اینها ببینند. آن روزی را که دشمن خبیثشان در زیر پاهای آنها لگدمال میشود.

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *