با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام را درک کرد

با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبر و اهل‌بیت را درک کرد

خانه / پیشنهاد ویژه / با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبر و اهل‌بیت را درک کرد

مفسر قرآن کریم گفت: با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام و معرفت آن‌ها را درک کرد.

با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و اهل‌بیت علیهم السلام را درک کرد

هیاتاستاد حسین انصاریان در سخنرانی خود در دهه آخر ماه صفر با گرامیداشت ایام شهادت امام حسین علیه السلام  اظهار داشت: وجود مبارک سیدالشهداء، انسانی کامل و جامع است و در تفاسیر روایی بسیاری از اهل‌بیت علیه السلام  این مطلب با سند نقل شده است که آیه شریفه «وَوَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا وَوَضَعَتْهُ کُرْهًا ۖ وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا  حَتَّىٰ إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِینَ سَنَهً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتِی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَعَلَىٰ وَالِدَیَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِی فِی ذُرِّیَّتِی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَإِنِّی مِنَ الْمُسْلِمِینَ» در رابطه با وجود حضرت امام حسین علیه السلام  است.

استاد انصاریان افزود: آنهایی که پروردگار به آنها بصیرت داده است پیامبر و امامان را با چشم دل به خوبی می‌بینند چرا که با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام  و معرفت آن‌ها را درک کرد.

ایشان تصریح کرد: اگر ارتباط با عالم غیب و اتصال به خدا را حس نمی‌کنیم مشکل از ماست، همان‌طور که ۴۰ سال ابوجهل همسایه پیامبر بود اما نوری را درک نمی‌کرد.

این مفسر برجسته قرآن کریم بیان کرد: با چشم دل و نور عقل می‌توان امام حسین علیه السلام  را با کمک قرآن و روایات ببینیم و کاری به ظواهر دنیایی‌شان نیز نداشته باشیم و کل جریان در ظاهر زندگی دنیا تا شهادت پیش آمده را انتخاب خدا بدانیم، وقتی او را انسان کامل و جامع دیدیم با همه وجود حس می‌کنیم که نیازمند به او هستیم و دنیا و آخرت ما آبادی‌اش با ولایت و امامت او و دیگر ائمه علیه السلام است.

با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام را درک کرد
با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام را درک کرد

وی خاطرنشان کرد: عده‌ای اسیر دنیا می‌شوند و با جان‌کندن برای جمع کردن دنیا تلاش می‌کنند اما در یک لحظه دنیا از دست آن‌ها گرفته می‌شود و با دست خالی به آن دنیا می‌روند، اما باطن‌بینها که امام حسین علیه السلام  را امام و خزانه علم الهی و مصباح الهدی و سفینه النجات می‌بینند دستشان در دنیا پُر می‌شود و این سرمایه را به عالم برزخ و آخرت می‌برند.

نویسنده کتاب ارزشمند «عناصر شخصیت انسان» اظهار داشت: وجود مقدس او با چه سرمایه‌ای تبدیل به انسان کامل و بی‌نظیر و بی‌بدیل شد، یقیناً سرمایه اول و در حقیقت اصل سرمایه معرفت الله است، یعنی شناخت پروردگار عالم و شناخت وجود مقدس حق و شناخت اوصاف او و شناخت جلال و کمال او و لمس همه این حقایق، انسان را در راه کامل شدن و جامع شدن قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: چون انسان با این معرفت؛ می‌بیند چیزی در این عالم قابل تکیه کردن نیست و آن‌چه در این عالمِ ماده است از دست رفتنی است. خدا این امکانات را قرار داده برای توانمند شدن انسان و سلامت و عبرت گرفتن، تا که عبدالله واقعی شود. آن‌هایی که در راه عبدالله شدن و هزینه انسان شدن شود ماندگار است و از دست نمی‌رود و پایدار است، این مواد دنیایی است که انسان برای زندگی ظاهر استفاده می‌کند تا عبدلله شود و سر از عبادت و بندگی و معرفت و کرامت درآورد، این‌ها ماندگار می‌شود بقیه زیور و زینت حیات دنیاست و بهاری است که به خزان سخت می‌خورد.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به آیه ۲۰ سوره حدید عنوان کرد: در این آیه «أَنَّمَا الْحَیَاهُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَهٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا» آمده است که دنیا محل زودگذر است و می‌تواند دنیا تبدیل به رضوان یا تبدیل به عذاب الهی شود، اگر انسان به طرف کمال و معرف الله باشد آن‌گاه رضوان در پیش است.

وی تصریح کرد: امام حسین علیه السلام  در مورد سرمایه معرفتی که دارد این‌گونه می‌فرماید -البته درک این دو جمله امام حسین بسیار سخت است-، معلم معرفت من تو هستی، در سوره بقره می‌آید «أَنْتَ الَّذِی تَعَرَّفْتَ إِلَیَّ فِی کُلِّ شَیْءٍ فَرَأَیْتُکَ ظَاهِرا فِی کُلِّ شَیْءٍ»، یعنی پروردگار درباره حضرت آدم علیه السلام  که از نظر گسترده وجود و عظمت چون دیگر پیامبران صلی الله علیه وآله وسلم نبود و قابل مقایسه با سیدالشهدا نیست می‌گوید «عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ کُلَّها»، یعنی ما کل اسم‌ها (نور و حقیقت اسماء حسنی) را به او یاد داده‌ایم.

با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبر صلوات الله علیه و اهل‌بیت علیه السلام را درک کرد
با چشم دل و نور عقل می‌توان عظمت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم و اهل‌بیت علیه السلام را درک کرد

استاد انصاریان گفت: باید اسماء الهی حقیقتش با جان ما یکی شود، رحمان و رحیم نور است و اگر در باطن من جلوه کند انسان بزرگ و نورانی می‌شوم و یک ولی‌الله خواهم شد -در آن‌جا کل شی مطرح نبود اما در این‌جا آمده است-، امام می‌فرماید تویی که خودت را در کل شی به من نمایان کردی کل شی یعنی عددی که نهایت ندارد، همانند سلول‌های بدن که نمی‌توان آن را شمرد، آسمان‌ها و کهکشان‌ها و عوالم بالا، هفت آسمان، اجرام، اتم‌های آنها هر کدام جزء کل شی است و امام می‌فرماید «وَرأیتُک ظاهِراً فِی کلِّ شَی ءٍ».

وی افزود: امام می‌فرماید من تو را با کل شی شناختم و آشکارا تو را در کل شی دیده‌ام. معلوم می‌شود کل شی در منظر ایشان است و چشمی دارد به اندازه وسعت ظاهر و باطنی که وجود او را در کل شی آشکارا دیده است و او را کامل شناخته است، در وجود ایشان، کتاب کل شی وجود داشته است، آنها آمار کل هستی را در خود داشته‌اند.

این مفسر قرآن کریم عنوان کرد: قرآن دارای ظاهر و باطن است و امام حسین علیه السلام  قسم می‌خورد که امام مبین من هستم، حتی امور ظاهری آنها به سمت خدا بوده است اما نباید فقط ظاهر زندگی دنیوی آن‌ها را دید. آن‌ها پرداخت می‌کنند و در برابر آن توقع دریافت ندارند. امام حسین علیه السلام  می‌فرماید من پرداخت می‌کنم و خون خودم را به خود تو می‌دهم، بین من و تو، جاده هم نمی‌تواند فاصله ایجاد کند.

وی تصریح کرد: همه سرمایه را در عاشورا به تو پرداختم و هیچ توقعی ندارم، همه لذت من در این است که خداوند همه هستی من را گرفت و در راه خودش آن را فدا کردم، آنها شیعیان خود را با نام تا قیامت می‌شناسند و آمار شیعیان را دارند؛ کل شی این است.

وی گفت: معرفت امام حسین علیه السلام  نسبت به پروردگار این‌گونه است که واجبه الاطاعه است و من با شوق و عشق بکوشم، همه ما در راه معرفت الهی مدیون سید الشهدا هستیم.

منبع: عرفان

بازدیدها: 0

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *