برای خانواده ات این طور دعا کن/ زندگی با آیه ها(۱۹)

خانه / اختصاصی هیأت / برای خانواده ات این طور دعا کن/ زندگی با آیه ها(۱۹)

برای خانواده ات این طور دعا کن

آن زنها و بچه های شکست ناپذیری که دیدی. آن چهره های محکم و مصممی که نمیتوانستی از آنها چشم برداری. ثمره دعای آن مجاهدانی بودند. که در قنوت نماز شب هایشان ذکر این آیه از زبانشان نمی افتاد.

که همسران و فرزندانشان نه فقط چشمهای خودشان که چشم سرزمین زیتونها را هم روشن کرده بودند. که نه تنها پا پس نکشیدند. بلکه به اسطوره ها و الگوهای ایستادگی تبدیل شدند.

دفعه ی بعد که از خدا برای بچه هایت فقط فلان رتبه کنکور و استخدام در فلان شرکت دولتی را خواستی به دعاهای
دیگری هم فکر کن. شاید چشم روشنی واقعی جای دیگری باشد.

بهترین دعا در شب قدر

دغدغه ی اصلیات چیست؟ چه چیزی شبها فکرت را به خود مشغول میکند؟ آرزوهایت چیست؟ آیا اولویتهایت را درست انتخاب کرده ای؟

قرآن کریم با دعاهایی که از زبان بندگان خاص خدا نقل کرده. به ما می آموزد که دغدغه ها و اولویت هایمان چه باید باشد. چراکه دعا، عمق نگاه و بلندای آرمان انسان را مشخص میکند.

یکی از زیباترین این آیات آیه ی وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا
مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا است.

این آیه، تصویری روشن از آرزوی بندگان خالص خدا را به ما نشان می دهد. آنها دائما از خدا میخواهند که خانواده شان، یعنی همسران و فرزندانشان مایه ی روشنایی چشمها و دلهایشان شوند.

خانواده ای که نه تنها برای خودشان بلکه برای دیگران نیز الگو باشد. خانواده خوب یعنی زن و شوهری که با هم مهربان باشند. باوفا و صمیمی باشند و به یکدیگر محبت و عشق بورزند. رعایت همدیگر را بکنند. و مصالح همدیگر را مهم و گرامی بدارند.

اولادی که در آن خانواده به وجود می آید نسبت به او احساس مسئولیت کنند. و بخواهند او را از لحاظ مادی و معنوی، سالم بزرگ کنند. از لحاظ مادی و معنوی او را به سلامت برسانند.

چیزهایی به او یاد بدهند به چیزهایی او را وادار کنند از چیزهایی او را بازدارند. و صفات خوبی را در او تزریق کنند. چنین خانواده ای اساس همه اصلاحات واقعی در یک کشور است.

اما با سبک زندگی زاییده عصر مدرن، آنچنان فساد و بی بندوباری در غرب به وسیلۀ آزادی زنان به راه افتاد. و رواج پیدا کرد که خود متفکران غربی را دچار وحشت کرد!…

با بی بندوباری با اشاعه فساد و فحشا و با آزادی بی قید و شرط معاشرت زن و مرد بنیان خانواده متلاشی شد. از دههٔ شصت میلادی به این سو، تعداد ازدواج ها تقریباً نصف شده است. و طلاق ها بیش از ۲۵۰ درصد رشد داشته است.

تعداد افرادی که تنها زندگی میکنند و مشکلاتشان به حدی زیاد شده است. که در بریتانیا و ژاپن وزارت تنهایی راه اندازی کرده اند. در این دنیایی که بسیاری از خانواده ها از هم گسیخته اند.

این آیه توجه مان را به خانواده معطوف میکند. این دعا، فقط یک خواسته ی زبانی نیست. بلکه نقشه ی راهی برای ما ترسیم می کند. خانواده ای که قُرَّةَ أَعْيُنِ» باشد، نیازمند تلاش و همدلی اعضای آن است.

برای عمل به این آیه در زندگی میتوانیم

هر روز در قنوت نماز همین آیه را بخوانیم و برای صلاح و رشد خانواده مان دعا کنیم. و بدانیم که برای تربیت نسل
آینده باید اهل دعا به درگاه الهی باشیم.

برای رشد و تربیت فرزندانمان زمان بیشتری اختصاص
دهیم و برایشان الگوی عملی باشیم.

در روابط خانوادگی با محبت و مهربانی، فضای آرامش و دوستی ایجاد کنیم.

 

 

 

 

بازدیدها: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *