تفسیر تسنیم (تفصیلی)| جلد۱،سوره حمد،آیه ۵، ایاک نعبد و ایاک نستعین،لطایف و اشارات؛عبادت راه تقرب به خدا

خانه / قرآن و عترت / قرآن / تفسیر تسنیم (تفصیلی)| جلد۱،سوره حمد،آیه ۵، ایاک نعبد و ایاک نستعین،لطایف و اشارات؛عبادت راه تقرب به خدا

عبادت تنها راه تقرب به خداى سبحان است و از این رو در قرآن کریم و روایات و ادعیه اهل بیت (علیهم السلام ) در مقام

۲- عبادت راه تقرب به خدا  

عبادت تنها راه تقرب به خداى سبحان است و از این رو در قرآن کریم و روایات و ادعیه اهل بیت (علیهم السلام ) در مقام بیان سمتها و مقامات گوناگون پیامبران و اولیا ابتدا سخن از عبادت آنان است. در تشهد نماز نیز پیش از شهادت به رسالت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم عبادت و بندگى آن حضرت ذکر مى شود: و اءشهد اءن محمدا عبده و رسوله ؛ زیرا عبادت، نسبت عبد با مولا، و رسالت چهره ارتباطى عبد با سایر بندگان خداست و چون ارتباط انسان با خدا برتر و مقدم بر ارتباط او با انسانهاست، بندگى رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم بر رسالتش ‍ فضیلت دارد؛ چنانکه کمالات سایر پیامبران نیز ثمره عبادت آنهاست.

قرآن کریم همان گونه که به نقش عبادت در بعد اثباتى آن عنایت دارد و به نماز و نمازگزاران بها مى دهد، از بعد سلبى آن نیز با شدت سخن مى گوید: فویل للمصلینَ الذین هم عن صلاتهم ساهونَ الذین هم یراءون (۸۸۱)؛ واى بر نمازگزارانى که از نماز خود غافلند؛ آنان که براى نشان دادن به دیگران، عبادت مى کنند. اینان تنها در مقام تلفظ، معبود و مستعان خود را خدا مى دانند، ولى سیره علمى و عملى آنان حصر عبادت و استعانت در خداى سبحان نیست.

بازدیدها: 42

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *