تفسیر تسنیم ( تفصیلی)| جلد۱،پیشگفتار مفسر، فصل یکم؛ زبان قرآن کریم

خانه / قرآن و عترت / قرآن / تفسیر تسنیم ( تفصیلی)| جلد۱،پیشگفتار مفسر، فصل یکم؛ زبان قرآن کریم

قرآن کریم کتاب هدایت همه انسانها در همه اعصار است ؛ پهنه زمین و گستره زمان حوزه نورافشانى خورشید هماره تابان قرآن کریم است

پیشگفتار مفسر

فصل یکم: زبان قرآن کریم

بسم الله الرحمن الرحیم

قرآن کریم کتاب هدایت همه انسانها در همه اعصار است ؛ پهنه زمین و گستره زمان حوزه نورافشانى خورشید هماره تابان قرآن کریم است. نور هدایت قرآن تا آن جا که مرز بشریت است مى تابد: (و ما هى الا ذکرى للبشر) (۱۵)، (و ما هو الا ذکر للعالمین ) (۱۶) و اختصاصى به عصرى یا اقلیمى مخصوص و یا نژادى ویژه ندارد.

خداى سبحان در تبیین قلمرو رسالت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله مى فرماید: (و ما اءرسلناک الا کافه للناس ) (۱۷). بنابراین، رسالت آن حضرت جهان شمول و ابدى ، و کتاب او جهانى و جاودانه و قوم او نیز همه افراد بشرند، نه گروهى از مردم حجاز. قلمرو انذار پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم نیز، گستره عالمین و همه افراد بشر معرفى شده است: تبارک الذى نزل الفرقان على عبده لیکون للعالمین نذیرا، (۱۸) (نذیرا للبشر) (۱۹)

کتابى که براى هدایت همگان تنزل یافته و از نظر وسعت حوزه رهنمود جهان شمول است، باید از دو ویژگى برخوردار باشد:

۱ به زبانى جهانى سخن بگوید تا همگان از معارف آن بهره مند باشند و هیچ کس بهانه نارسایى زبان و بیگانگى با فرهنگ آن را خار راه خود نبیند و از پیمودن صراط سعادت بخش آن باز نایستد.

۲ محتوایش براى همگان مفید و سودمند بوده، احدى از آن بى نیاز نباشد؛ همانند آبى که عامل حیات همه زندگان است و هیچ موجود زنده اى در هیچ عصر و مصرى از آن بى نیاز نیست.

بازدیدها: 82

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *