تلگراف تسلیت امام خامنه ای به امام راحل در پی شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی
پایگاه اطلاع رسانی هیات : یکم آبان ماه، چهل و سومین سالگرد رحلت حاج آقا شهید سید مصطفی خمینی فرزند ارشد حضرت امام خمینی رحمت الله علیه بنیانگذار جمهوری اسلامی است. به همین مناسبت متن و تصویر تلگراف تسلیت حضرت امام خامنه ای به امام راحل را که در آبان ماه 1356 ارسال شده است، به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری منتشر می گردد.
در ادامه توجه شما همراهان همیشگی سایت هیات را به متن تلگراف تسلیت امام خامنه ای به امام راحل در پی شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی ، نماهنگ ویژه و همچنین تصویر این تلگراف جلب می نماییم.
نماهنگ ویژه تلگراف تسلیت امام خامنه ای به امام راحل در پی شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی
متن این تلگراف بدین شرح است:
حضرت آیتالله العظمی آقای خمینی، متّع الله المسلمین بطول بقائه نجف، عراق. انا لله و انا الیه راجعون.
خداوند حکیم دشوارترین محن و بلیاتی را که بر اولیای خود مقدر فرموده است، بر آن قلب واسع نازل فرمود. این نیز یک شباهت دیگر به حسین بن علی علیهالسلام. اینجانب تأثّرات خود را، با یاد حلم و صبر و توکل آن روح بزرگ، تسلّا میبخشم و پایداری آن وجود برکتخیز را مسئلت میکنم.
خیابان خاکی، کوچه فروغ، کوچه فریدون، پلاک ۱۴، سیدعلی خامنه ای
شهید حاج آقا مصطفی خمینی که بود
شهید سید مصطفی خمينی فرزند ارشد امام خمینی رحمت الله علیه که در تمام دوران مبارزه با رژیم پهلوی یار و همراه امام بوده و از مجتهدان و فقیهان و دانشمندان بودند که آثار و تألیفات او نشانگر عظمت علمی و فكری آن مرحوم است.
در سال 1309 ش. در شهر مقدس و مذهبی قم در خانه پاك و بیآلایش دانشمند و مجتهدی بزرگ از فضلای حوزه علمیه، فرزندی چشم به جهان گشود كه بعدها منشاء تحولات عظیمی در تاریخ ایران شد. این نوزاد را به مناسب نام جد شهیدش «سید مصطفی» «مصطفی» نام نهادند. او در دامن پدری بزرگواری و مادری پاك سرشت و در محیطی پر از معنویت و صفا و صمیمیت رشد كرد و دوران كودكی را با پایان رساند.
حاج آقا مصطفی خمینی بعد از شش سال تحصیل در ۲۲ سالگی حدود سال ۱۳۳۰ خورشیدی به دوره تخصصی (خارج حوزه) خارج اصول و فقه وارد شده و در فقه و اصول از اساتیدی بهره برد که عبارتند از:
- سید حسین طباطبایی بروجردی
- محقق داماد
- سید روحالله خمینی (پدرش)
- محمد صادقی تهرانی
- سید محمد حسینی شاهرودی
- سید ابوالقاسم خویی
- محمد باقر زنجانی
- سید محسن حکیم
مصطفی خمینی علاوه بر اجتهاد در فقه و اصول، در علوم معقول و منقول نیز دارای تبحر بوده است و دانش حکمت و فلسفه و عرفان را از:
- سید رضا بهاءالدینی
- فکور یزدی
- والد محقق
- سید محمدحسین طباطبایی
- سید ابوالحسن رفیعی قزوینی
- سید هاشم حداد
فراگرفته و به سن ۳۰ سالگی نرسیده بود که جامع معقول و منقول شد.
شهادت حاج آقا سید مصطفی خمینی و تبعات آن
ترس در حكومت ایران و عراق از فعالیتهای شهید حاج آقا مصطفی عاقبت باعث شد كه تهدیدشان را عملی كنند و تصمیمی را كه گفته بودند به انجام رسانند و شب یكشنبه اول آبان 1356 ش. مصطفی را در حالی كه 47 بهار از عمرش میگذشت به طرز مشكوكی مسموم و به شهادت رسانند.
مرحوم حاج سید احمد خمینی درباره شهادت وی میگوید: «آنچه میتوانم بگویم و شكی در آن ندارم این كه ایشان را شهید كردند، زیرا علامتی كه در زیر پوست بدن ایشان روی سینه ایشان، روی سر و دست و پا و صورت ایشان و همچنین لكههای بزرگ حكایت از مسمومیت شدید میكرد و من شكی ندارم كه او را مسموم كردند، اما چگونه این كار صورت گرفته نمیدانم ولی همین قد میتوانم بگویم كه ایشان چند ساعت قبل از شهادت در مجلس فاتحهای شركت كردند كه در آنجا بعضی از ایادی رژیم پهلوی دست اندركار دادن چای و قهوه مجلس بودهاند».
- ضربه روحی بر امام
- پیشگیری از خطرهای فردا، هر دو رژیم پی برده بودند كه حاج سید مصطفی، خمینی دوم است و بیتردید با نظریات و دیدگاههای سیاسی و مذهبی كه دارد و با شجاعت و شكستناپذیری كه در اوست، فردا خمینی دیگر خواهد بود.
- پدیدآوردن رعب و وحشت
- پایان دادن به روشنگریها در نجف.
بازدیدها: 0