توطئه در کمین مادر انقلاب

توطئه در کمین مادر انقلاب

     رهبر معظّم انقلاب اسلامی در روز ۱۹ دی امسال در دیدار پر شور جمعی از مردم قم، با تجلیل از قیام سرنوشت‌ساز مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ به‌عنوان نقطه عطف انقلاب اسلامی، قم را «شهر، مرکز و مادر انقلاب» خواندند و افزودند: البتّه انگیزه‌هایی برای تغییر فضای انقلابی قم و کمرنگ کردن روحیه ی انقلابی و دینی در آن وجود دارد و نباید از مکر دشمن و عوامل آن غفلت کرد.

     حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای با تأکید بر هوشیاری در مقابل این انگیزه‌ها، تأکید کردند: «قم، سرچشمه ی اصلی و پشتوانه ی معنوی انقلابی است که دنیا را متحوّل کرد. بنابراین بزرگان و جوانان قم نباید اجازه دهند دست‌های خائن، قم را از مرکزیت انقلاب، خارج و این حرکت تحوّلی را در آن کمرنگ کنند

چرا مادر انقلاب؟

     عبارت «مادر انقلاب» درباره شهر مقدّس قم، اصطلاح جدید و قابل تأمّلی است که برای نخستین بار از سوی رهبر انقلاب و در توصیف جایگاه این شهر بکار می رود. نگاهی به تاریخچۀ معاصر این شهر و رویدادهای آن در سیر مبارزاتی مردم ایران که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد، نشان می دهد این عبارت کاملاً بجا و مناسب است. چرا که انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷، خیزشی دینی و فرهنگی بود که با بیداری ملّت روی داد و پیش قراولان این بیداری نیز، حوزه های علمیه و طلّاب علوم دینی به پرچمداری امام خیمنی رضوان الله تعالی علیه بودند.

اوّلین سند مبارزاتی در قم

     تاریخ نیز گواه همین امر است. اوّلین سند مبارزاتی انقلاب اسلامی به ۷۴ سال پیش بازمی گردد. این سند بیانیه ی امام خمینی است که در آن زمان (۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۴۲) اوّلین بیانیه ی سیاسی و مبارزاتی خود را در سن ۴۲ سالگی از شهر قم منتشر کردند. ایشان در این بیانیه که به «دعوت به قیام لله» شهرت دارد، اوّلین گروهی را که مورد خطاب قرار داده و دعوت به قیام علیه رژیم طاغوت می کنند، روحانیت شیعه است و می نویسند: « هان ای روحانیین اسلامی! ای علمای ربّانی! ای دانشمندان دیندار! ای‌گویندگان آیین دوست! ای دینداران خداخواه! ای خداخواهان حق‌پرست! ای حق‌پرستان شرافتمند! ای شرافتمندان وطنخواه! ای وطنخواهان با ناموس! موعظت خدای جهان را بخوانید و یگانه راه اصلاحی را که پیشنهاد فرموده بپذیرید و ترک نفع های شخصی کرده تا به همۀ سعادت های دو جهان نایل شوید و با زندگانی شرافتمندانه دو عالم دست در آغوش شوید. اِنّ للّه‌ فی‌ ایّام دهرکم نَفَحاتٌ ألا فتعَرّضوا لها؛ امروز روزی است که نسیم روحانی الهی وزیدن گرفته و برای قیام اصلاحی بهترین روز است، اگر مجال را از دست بدهید و قیام برای خدا نکنید و مراسم دینی را عودت ندهید، فرداست که مشتی هرزه‌گرد شهوتران بر شما چیره شوند و تمام آیین و شرف شما را دستخوش اغراض باطله خود کنند…»

     انتشار این پیام از قم و مورد خطاب قرار دادن علما و حوزه های علمیه، سند و شاهدی بر این مسأله است که عنوان مادر انقلاب برای شهر قم، کاملاً بجاست. نکتۀ دیگر آنکه خود شخص امام خمینی رحمه الله به عنوان رهبر و پیشگام این نهضت الهی، برخاسته از حوزه ی علمیه ی قم بودند و با طیّ مدارج و درجات علمی و استفاده از محضر بزرگان و اساتید این حوزه، به درجه ی اجتهاد و جایگاه مرجعیت رسیده و با احیای فقه سیاسی به عنوان رکن فکری مذهب تشیّع، شالوده و پایه ی انقلاب اسلامی را بنیان نهادند.

برنامۀ دشمن – توطئه – برای قم و حوزه علمیه

     نگاهی به اقدامات و روند عملیات رسانه ای و سیاسی – فرهنگی دشمن نشان می دهد برنامۀ آنها برای شهر قم و حوزه های علمیه، چند محور عمده دارد که در ادامه به چهار مورد اصلی آن اشاره می شود؛

     ۱- همانطور که روحانیت رهبران و پیشتازان نهضت انقلاب بودند، عملیات معکوس آن یعنی براندازی جمهوری اسلامی نیز از همین کانال قابل پیگیری و انجام است. روحانیت در واقع مغز متفکّر و موتور محرّکه ی این انقلاب است. از کار انداختن این مغز و موتور به روش های مختلف و متنوّع، یک نتیجه مسلّم خواهد داشت و آن هم توقّف و سرنگونی انقلاب اسلامی است. حذف روحانیت انقلابی از صحنه، ایجاد تغییر محاسباتی در میان طلّاب و حوزویان، ایجاد شکاف و فاصله میان حوزه و نظام با ادّعاهایی مانند لزوم استقلال حوزه، سیاست زدایی از حوزه و رواج اندیشه های سکولار، ترویج و پشتیبانی (عمدتاً غیرمستقیم) از روحانیت متحجّر از جمله روش های دشمن برای از کار انداختن مغز انقلاب است. حذف حوزه انقلابی از صحنه، بطور خودکار باعث حذف مردم از صحنه خواهد شد و این مسئله همان فرصتی است که دشمن برای ضربه زدن و نابودی انقلاب اسلامی به آن نیاز مبرم دارد.

     ۲- یکی از روش های اصلی دشمن در این زمینه ایجاد اختلاف میان دو حوزه ی قم و نجف به عنوان دو قطب و مرکزیت تربیت روحانیت شیعه است. «اسکات مودل» افسر عملیاتی سیا در طرح عملیاتی خود که دو سال پیش (اسفند سال ۱۳۹۵) در کنگره آمریکا ارائه کرد، به وضوح می‌گوید آمریکا باید از برخی روحانیون خاص حوزه نجف حمایت کرده و به این ترتیب قم را از مرکزیت انداخته و حوزه نجف را به شکلی غیرسیاسی و غیرانقلابی، در برابر حوزه قم مطرح کند. بر اساس این طرح باید از روحانیونی حمایت و پشتیبانی شود که قائل به اسلام سیاسی نبوده و از تساهل و تسامح بیشتری در مسائل دینی و سیاسی برخوردار باشند و مانند مرجعیت قم، ضدآمریکایی نباشند. در این سند بطور مشخّص از صادق شیرازی اسم آورده شده و گفته شده باید از وی حمایت کرد.

     ۳- یکی دیگر از برنامه‌های دشمن در این زمینه پروژه‌هایی مانند «روشنفکری دینی» است که از سه دهه پیش کلید خورد. در این پروژه، سعی می‌شود دو اقدام بصورت موازی و مکمّل یکدیگر پیش برود. نخست آنکه مرجعیت دینی از روحانیت سلب شود و جایگاه حوزه به عنوان کرسی و محمل مباحث اعتقادی زیر سوال رود و به جای آن افرادی که نسبتی با حوزه و روحانیت ندارند جایگزین شوند. ظهور و پشتیبانی و تبلیغ افرادی مانند عبدالکریم سروش در همین راستا انجام شد. خط موازی این پروژه، یارگیری از میان خود روحانیون به نفع پروژه روشنفکری دینی است. محسن کدیور که امروز ساکن آمریکاست و از حمایت و پشتیبانی رسانه ای و مالی نهادهای امنیتی و سیاسی آمریکا برخوردار است، یکی از نمونه های این یارگیری است. این پروژه طی سال های اخیر وارد فاز تازه‌ای شده و به مرجعیت‌سازی نیز ورود کرده است. در این میدان، افراد هر چه با انقلاب اسلامی، اسلام سیاسی و نظریه ولایت فقیه زاویه بیشتری داشته باشند، از حمایت و شانس بیشتری برای تبلیغ و ترویج از سوی جریان رسانه ای دشمن و دنباله های داخلی آنها برخوردار می شوند.

    ۴ – چهارمین خواب دشمن برای قم، عمومی‌تر بوده و به کلّیت این شهر باز می‌گردد. قم شهری کاملا مذهبی و گهواره تربیت و ظهور عالمان دینی و نقطه ی امید نه تنها ایران بلکه جهان اسلام است. یکی از برنامه های اصلی دشمن علیه این شهر، سیاه نمایی است. از سال‌ها پیش حجم انبوهی از اخبار کذب و سیاه درباره شهر مقدّس قم منتشر می‌شود و با ظهور رسانه‌های جدید و شبکه‌های اجتماعی، حجم، تنوّع و پیچیدگی این اخبار کذب و شایعات نیز چندین برابر شده است. به موازات این سیاه نمایی، برخی افراد بصورت سازمان یافته و کاملاً هدفمند از سال ها پیش سعی کردند چهره و سیمای معنوی قم را بصورت نرم و نامحسوس، تغییر دهند. نسل جوان، زنان و حجاب از جمله دستور کارهای دشمن در این هجمه ی فرهنگی و تلاش برای تغییر سیمای معنوی شهر قم بوده و هست.

مادر جهان جدید

     بی شک خواب هایی که دشمن برای شهر قم دیده فراتر از موارد چهارگانه فوق است و آیندگان بیش از اینها درباره ی طرح‌های پیچیده دشمن خواهند شنید و خواند. ریشه ی این توطئه ها و برنامه‌ ها را می‌توان در این عبارت روزنامه ی انگلیسی گاردین جستجو کرد. این روزنامه در مقاله ای به قلم نیل مک گرگور با عنوان « بازگشت دین، چرا جوامع دوباره به ایمان رو آورده‌اند؟» می‌نویسد؛ «ایمان بازگشته ‌است. در سراسر جهان، دین بار دیگر کانون سیاست شده است. این روندی است که به نظر می‌رسد غرب ندانم‌گرا و کامیاب را شگفت‌زده، سردرگم، و البتّه غالباً خشمگین می‌کند. بااین‌حال، اگر نفهمیم چرا دین می‌تواند اینچنین باعث تحرّک اجتماعات شود، شانس ناچیزی در مدیریت موفّق پیامدها خواهیم داشت. اگر مجبور باشیم یک نقطه اوج انتخاب کنیم، لحظه خاصی که در آن این تغییر تبلور یافت، آن نقطه احتمالاً انقلاب اسلامی ایران در ۱۹۷۹ خواهد بود. این انقلاب، که جهان سکولار را عمیقاً شوکه کرد، زمانی که اتّفاق افتاد، علیه جریان تاریخ بود. امّا حالا به نظر می‌رسد منادی تحوّلات تاریخ شده است.»

     مکان ها در تاریخ بشری همیشه اهمّیتی اساسی و بنیادین داشته اند. زمان این چرخش تاریخی و بازگشت بشر به دین ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ است و شهر محلّ تولّد این جهان جدید، قم است. از این منظر، قم فقط مادر انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ نیست و در ساحتی بزرگ تر، قم را باید مادر عصر جدید که همان عصر بازگشت ایمان است، نامید. ریشۀ حقد و کینه ی دشمن از این منزلگاه خاندان عصمت و طهارت، در چنین واقعیات مسلّم و بالنده ای نهفته است.

منبع: سایت بصیرت

پایگاه اطّلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

بازدیدها: 226

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *